Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hmm na kogo głosować?

Czym jest Ruch Poparcia Palikota?

Polecane posty

Gość zegnaj tusku
po popieraja celebryci jak karolak półmózgi dorobkiewicze złodzieje i oszuści

Ostatnio doszłam do wniosku, ze w sferze gospodarki i tak nikt nic nie zrobi, więc wspierasz się "nadbudową". Ale to już musisz sam poczytać, bo wiadomo, ze każdy przedstawi ci programy partii zgodnie z własnym poglądem.

Gość nie musisz sie znac na
no kurcze, to sami biegnijcie do koryta, kto broni, jest demokracja, mozecie wystawiac siebie, albo swoj a rodzine , ja juz rzygam, jak słysze o ONYCH. ktos w tym kraju musi rzadzic, a to nie lekki chleb, no chyba,ze sie jest oszołomem i wszystko ma w d.., oprocz wlasnego nadmuchanego ego- ale wystawiac kazdego mozna, chocby wlasna ciotke.

Gość zegnaj tusku
tłuki typu karolaczek popieraja po bande zlodziei i dorobkiewiczów

Ale lepiej już chyba PO niż PiS... Wiem tylko ile PO zrobiło dla mojego regionu, ale tak ogólnie odkąd PiS miało władze to się posypało...

Gość zegnaj tusku
juz po napierdziela platne posty po ci zrobilo dobrze jasne, to po co pytasz jak wiesz

Gość POkemon.....
"jeśli nie interesujesz się polityką to warto zostać w domu i nie zabierać głosu, żeby nie wypaczać wyników własną ignorancją bądź głupotą"

Byłam na tej stronie, którą podałeś... Zanim weszłam na kafe, ale niestety z telefonu nie wejdę na wszystko. Niektórzy umieją tylko pisać sobie coś tak ''o'', zamiast przeczytać to co było wcześniej...

Gość zegnaj tusku
po to zlodzieje i zdrajcy naszego kraju

Gość nie musisz sie znac na
co ci konkretnie ukradł tusk?

Kurzce czytacie co ja piszę? Nie wybiorę nic na chybił trafił. Jak nie będę mieć pewności na kogo głosować, nie będzie to dokładnie przemyślane to nie zagłosuję. Piszę to już trzeci raz

Hmm na kogo głosować? Specjalnie dla Ciebie,po drugie rozmawiasz z kobietą ;) Ruch Palikota polska partia polityczna założona przez Janusza Palikota, zarejestrowana 1 czerwca 2011 (po tym, jak zarejestrowanej 22 października 2010 partii założonej przez tego polityka Ruch Poparcia zagroziło wykreślenie z ewidencji). Przy ugrupowaniu działa stowarzyszenie Ruch Poparcia Palikota (zarejestrowane 18 października 2010). Spis treści 1 Historia Ruchu 1.1 Stowarzyszenie i pierwsza partia 1.2 Ruch Palikota 2 Program 3 Zobacz też 4 Przypisy 5 Linki zewnętrzne Historia Ruchu Stowarzyszenie i pierwsza partia W lipcu 2010, po kontrowersyjnych wypowiedziach posła Platformy Obywatelskiej Janusza Palikota na temat katastrofy lotniczej w Smoleńsku, które zaowocowały m.in. wnioskiem eurodeputowanego PO Filipa Kaczmarka o wykluczenie posła z partii, zapowiedział on powołanie Ruchu Poparcia Palikota. Następnie zadeklarował utworzenie na bazie ruchu stowarzyszenia. Wniosek o rejestrację stowarzyszenia Janusz Palikot złożył 20 sierpnia. Logo stowarzyszenia Ruch Poparcia Palikota W kongresie Ruchu Poparcia Palikota z 2 października 2010 wzięło udział kilka tysięcy osób. Podczas kongresu przemawiali jako paneliści m.in. Ryszard Kalisz, Magdalena Środa, Manuela Gretkowska i Kazimierz Kutz. Janusz Palikot przedstawił 15 postulatów swojego ugrupowania (o charakterze antyklerykalnym, urzędniczym i parlamentarnym). 6 października Janusz Palikot złożył rezygnację z członkostwa w Platformie Obywatelskiej oraz w klubie parlamentarnym tej partii, stając się posłem niezrzeszonym. Zapowiedział złożenie mandatu poselskiego, co uczynił ostatecznie w styczniu 2011. 18 października stowarzyszenie Ruch Poparcia Palikota zostało zarejestrowane, a cztery dni później zarejestrowano partię polityczną o nazwie Ruch Poparcia. Przystąpił do niej m.in. Piotr Tymochowicz. Ugrupowanie nie złożyło w 2011 do Państwowej Komisji Wyborczej sprawozdania o źródłach pozyskania środków finansowych w 2010, co upoważniało PKW do złożenia wniosku o wykreślenie tego ugrupowania z ewidencji partii politycznych. Ruch Palikota 5 maja 2011 Janusz Palikot złożył w sądzie wniosek o rejestrację nowej partii Ruch Palikota, która została zarejestrowana 1 czerwca tego samego roku (Ruch Poparcia został później wyrejestrowany). 2 lipca 2011 odbył się pierwszy kongres partii, na którym m.in. wybrano Janusza Palikota na jej przewodniczącego, a także przedstawiono program ugrupowania. W wyborach parlamentarnych w 2011 Ruch Palikota zarejestrował listy kandydatów do Sejmu we wszystkich okręgach wyborczych, jednak nie wystawił kandydatów do Senatu. Na listach Ruchu PL znalazło się wielu działaczy RACJI Polskiej Lewicy, a także m.in. przedstawiciel Partii Demokratycznej. Z ramienia Ruchu Palikota startuje także m.in. grupa działaczy LGBT oraz jeden były ksiądz katolicki. Program

Nie mam zamiaru biec do koryta, bo polityka mnie obrzydza. Mam wrażenie, ze to jedno wielkie bagno, w którym wypływają szumowiny, a ludzie uczciwi toną lub też zmieniaja się w szumowiny.

Nie głosuj na Palikota ani na Tuska. Osiagnięcia Tuska Likwidacja stoczni polskich podczas gdy Niemcy dofinansowują swoje upadające Likwidacja mediów publicznych Rozbrajanie polskiej armii Senator Platformy Obywatelskiej Tomasz Misiak przewodnicząc komisji gospodarki narodowej, która pracowała nad specustawą stoczniową, zgłaszał do niej poprawki. Później - jak napisała "Gazeta Wyborcza" - firma Work Service, której Misiak jest współwłaścicielem, dostała bez przetargu zlecenie przy jej realizacji. Kopacz wydała 300 mln na nieprawidłowe dofinansowanie szpitali Najwyższa Izba Kontroli zarzuca resortowi, że bez potrzeby przekazał 10 milionów złotych klinice kierowanej przez senatora PO. Jak mało to dorzucę ;)

C.D cudów Tuska Schetyna postanowił pozbyć się resortowego osiedla na warszawskich Kabatach za bezcen Afera pożyczkowa Palikota - do Palikota z anonimowych spółek w rajach podatkowych płyną milionowe pożyczki Wycieczka Tuska do Machu Picchu z całą rodzina za pieniądze podatników Afera Atamańczuka - zarzuty posiadania narkotyków, prowadzenia samochodu pod wpływem środków odurzających i próby przekupstwa policjanta Afera Fabiszewskiej - zarządza rządowym programem walki z rakiem i prowadzi firmę, która na nim zarabia

Dzięki za informacje, które mi podsyłacie...:) pomoże mi to w ukształtowaniu własnej decyzji:). A słuchajcie, a są przecież napewno dobre strony każdej z partii, bo każdy tylko negatywnie...

Ludzie ustawy piszą a PO je uchwala. Komisja Przyjazne Państwo Janusza Palikota w błyskawicznym tempie i bez żadnej dyskusji przyjęła projekt nowelizacji ustawy o odpadach medycznych. Napisał ją przedsiębiorca Arkadiusz Tułecki, właściciel firmy, która może na zmianie ustawy dużo zarobić.

Gość alicja welicja
PO _ Wajda, Szymborska szymborska popierała stalina ale to mi autorytet

Ruch Poparcia Palikota ma na celu zaspokojenie próżności Palikota, przy okazji chce powrotu większego cyrku niż jest teraz na wiejskiej.

Gość alicja welicja
tusk zachowuje jak gospodarz ktury wszystko sprzedaje na alkohol lotos ktury przynosi 10 mil rocznie chce sprzedac POLSKIE KOLEJE LINOWE SPRZEDAŻ Nieoficjalnie wiadomo, że polską ofertą interesują się austriaccy biznesmeni. Nabyciem PKL zainteresowana jest m.in. Tatry Mountain Resorts, największa firma branży turystycznej na Słowacji. TMR jest właścicielem stacji narciarskich oraz hoteli w Tatrach słowackich. TMR jest również zainteresowana przejęciem wyciągów narciarskich w czeskich Karkonoszach. i tak stało sie z pułowa zakładów w polsce kture zostały zamkniente lub zarabiaja dla obcego kapitału wedel ,orange, t mobile dembica

No ale wedel to juz został dawno temu sprzedany. Osobiście jestem za prywatyzacją przedsiębiorstw, bo wiadomo, ze państwowe firmy są tylko ciepłą posadką dla kolesiów z partii. Po każdej zmianie władzy następuje obsadzanie stołków działaczami partyjnymi, a dotychczasowe zarządy i rady nadzorcze idą w odstawkę w obrzymimi odprawami. A kto kupuje? Kto ma kasę. Niestety, nie da się zbudować kapitalizmu bez kapitału.

Gość alicja welicja
i co bendziesz parobkiem u ruska czy niemca lub żyda bo polak nie ma kasy by kupic fabryke

Gość saaaaaaaaaaaaaaaaa
Parobkiem u żyda raczej nie będzie bo oni preferują TYLKO swoich. Ewentualnie u niemca :) Mnie takie coś nie odpowiada sorry.

Gość erfqwerfqfq
Pis bardzo chce, żeby ruch palikota był postrzegany jako częśc Po i bardzo się poci i wysila żeby tak ludzie myśleli. fakt to sa liberałowie , ale tusk okazał się liberałem tylko na papierze. Palikot zdecydowanie lewicuje więc dla mnie ok. Zwykle głosuję na SLd, ale na dzień dzisiejszy to jest za słaba partia, więc do czqasu az n ie zmieni sie lider na kogoś z charyzmą to na nich głosowac nie będe. Lider Pis to dla mnie cżłowiek niezrównoważony, zawistny i kłamca, A lider Po to zrównowazony, majacy wszystko gdzieś kłamca, wieć tym razem dam szanse palikotowi. Mam nadzieję, że zrobią trochę szumu i rusza te zasiedziałe dupska polityków, którzy lkatami nic nie robią tylko zmieniają poartie i kręca tak by znowu na 5 lat sobie posadkę wymościć. W ruchu Palikota jest wiele młodych osób, liczę na ich temperament. młodośc czesto lubi powalczyc dla idei, im się czasami chce:)

Gość 2323232323232323232323
Pierwszym celem Palikota jest skupienie wokół Ruchu a później PO elektoratu o najniższym poziomie moralnym (i niekoniecznie materialnym), nadanie mu pewności siebie, zachęty czy wręcz podmiotowości politycznej chodzi by zniszczyć patriotyzm, Polskę i Polaków. Palikot najpierw dzielnie wykonywał "czarną robotę" potem odszedł z PO niby wyrzucony niby pokrzywdzony by niby znielubić platformę, a wszystko tylko po to żeby ludzie którzy poczuli się oszukani przez PO (niby tak jak on) nie zagłosowali na SLD tylko właśnie na jego organizacje. W ostatecznym rozrachunku to ich uwiedzenie miało się skończyć ponownym rżnięciem w anal przez PO ponieważ po wyborach okazać się miało że Palikot to koalicjant dla PO - analitycy Tuska przewidzieli, że PSL może paść a drugi raz straszenie PiSem może już PO nie dać takich wyników jak ostatnio