Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna 22

jestem matką chrzestną!!!! :):):) ale co teraz?

Polecane posty

Gość dziewczyna 22
ej wypowiedzcie się na ten temat, nie wiem czy to dobry pomysł....

Gość dziewczyna 22
up.up.

Gość dziewczyna 22
raczej dziwnym by było gdy by melodia byla jakaś typu disco :) mała będzie mogłe przy niej zasypiać, a co do zabawki to dostanie jeszcze karuzelę z wyświetlaczem z fisher price

Gość raz tak raz nie
mi sie osobiscie nie podoba, taki zbieracz kurzu, bo ani teraz ani w przyszlosci zadnej pociechy z tego, to juz lepiej jakis obrazek , łancuszek... a najlepiej skonsultowac sie z rodzicami co potzrebuja , czego im brakuje. ja jak dwa lata temu zostałam chrzestna to kupiłam małej leżaczek- bujaczek z fisher price, do tego pamiatkowa ksiazeczke, mąz jak zostal chrzestnym to kupil taka mate edukacyjna, plus obrazek srebrny na sciane z aniołkiem. a jak nie to kasa do koperty i rodzice zdecyduja, moze zakupia szczepionki albo cos pozytecznego.

Gość dziewczyna 22
nie podoba mi się obrazek, jak już to wolała bym taki ze srebra z grawerem

Gość koło zębate
każdy ma inny gust, mnie się nie podoba srebrny... :O rób co chcesz

Gość dziewczyna 22
owszem racja, są gusta i guściki.... ale dlaczego uważacie że ta pozytywka z aniołkiem nie jest fajna ::( jak dla mnie ok......

Gość dziewczyna 22
up up

Gość dziewczyna 22
no odpiszcie to ważne :)

Gość dziewczyna 22
fuj!!!!!!!!!!!!! gdzie mi z tym brzydkim misiem!!!!!!!!!!!!!!!

bardzo piękna pamiatka... Zabawki kupuje się na pierwszy roczek, czy w wizycie a nie na chrzest. Pamiatka chrztu św. tym bardziej, że jesteś chrzestną ma być pamiątką na całe życie :) Moje dzieci podostawały kolczyki, łancuszki na szyję, bransoletki :) wygrawerowane, coś pięknego i na prawde piękny wybrałaś prezent:)

Gość dziewczyna 22
ale piszesz o tej pozytywce czy o tym obrazku? super że ktoś się liczy z moim zdaniem.... :*

Gość o matko kup coś co bedzie
przydatne matce i jej dziecku a nie jakieś nowobogackie badziewie ,które nie wiadomo do czego służy !:O mój syn dostał od chrzestnej złoty łańcuszek z medalikiem -fakt ,że zaczął nosić póżniej a chrzestna założyła mu taką mini lokate -wpłaca miesiecznie 50 zeta i tak do 18 a na chrzest dała mu piękny album 3D moim zdaniem daj sobie z tym spokój

Gość foq
Dla małego kupiłam taki srebrny obrazek Maryjkę z Dzieciątkiem , do tego szatkę bo szatka powinna należeć do chrzestnej a świeca do chrzestnego? myślę na chrzest to raczej się coś na pamiątke dla dziecka daje, ze srebra albo ze złota tez niegłupi pomysł, byle medalik a nie krzyżyk bo jak krzyżyk to tak jakby już krzyż na całe życie się dawało :)

I jedno i drugie. Pamietaj... nie słuchaj tych, którzy piszą, że nie będą z pamiątki mieć pociechy. Z pamiatek nie ma sie mieć pociechy, pamiątka ma być wspomnieniem, ma byc pamiatką chrztu świętego. Mnie się osobiście podoba i to bardzo. A dzieci przy pozytywne uwielbiają zasypiac :) sama mam dwójkę maluchów i wiem coś o tym :) Piekny !!!

Matce i dziecku kup coś co będzie przydatne ot tak, jak bedziesz jechała wizytą, niektorzy nie rozumieją pojęcia - Pamiatka Chrztu Świetego... żal

Gość dziewczyna 22
tak właśnie dzisiaj kupiłam karuzelę, z fisher price taką z projektorem i kołysankami ogólnie super, jutro jadę im dać bo mała nie ma czegoś takiego a wiem że to rozwija takie maleństwa.

Takie coś nie rozwija maleństwa :) co rozwija to czytanie książek dziecku od maciupkiego. Dziecko zapamietuj, choć innym niedoświadczonym matkom sie zdaje, ze takie dziecko to jak piesek, ani nie widzi ani nie slyszy i nie dociera. Wręcz przeciwnie... Taka zabawka ( też ją posiadam, ale z firmy vtech ) i przy niej usypia po prostu :)

Jest taki przesąd że na chrzest nie daje się aniołków. Niby tylko przesąd, mało kto w to wierzy, ale może być niezręcznie :)