Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fizyczny_pracownik

Ile zarabicie?

Polecane posty

Gość dfvsdcxz
to teraz ja: na miesiac jakies 500 zł.

jestem w 2 klasie Lo jaki zawód proponujecie by dobrze zarabiać ja myślałam o BHP odejdz z ogolniaka i idz do technikum skoro chcesz zawod

Gość ygygy
Aaaa i gdzie tutaj myslec o wlasnym mieszkaniu, zalozeniu rodziny? Kurwa mac co za pojebany kraj.

Gość ygygy
Przestan pieprzyc o Bialorusi. Wiadomo, ze sa jeszcze biedniejsci, ale co z tego?

Wiadomo, ze sa jeszcze biedniejsci, ale co z tego? jak to co z tego? potrafisz cos zrobic oprocz narzekania na swoj kraj? oczekujesz, ze ktos przybiegnie i zalatwi ci prace?

Gość ygygy
Tak, tak sa jeszcze kraje afrykanskie ogarniete wojna i w ogole. Marne pocieszenie.

Gość chilll
Kilka średnich krajowych i moja dziewczyna podobnie. Oboje po dobrych studiach technicznych (dziewczyna jeszcze w trakcie). Pracuje w całej Unii i USA zdalnie. Mieszkamy w dużym mieście, nie mamy dzieci;)

Gość ja zarabiammm
Wyższe magisterskie, praca w wyuczonym zawodzie na pełny etat - 2099 zł. brutto Na rękę nie pamiętam ile :P

Gość ygygy
Tego zeby Polska zmierzala do normalnosci takiej jaka jest na zachodzie. Gdzie nawet praca za minimalna kwote daje mozliwosc normalnego zycia, wlasnego mieszkania i zycia na normalnym poziomie. Pewnie nawet nie wiesza o czym mowie.

Gość ja zarabiammm
Na tych studiach magisterskich nauczyli mnie pewnego konkretnego zawodu, wiesz? :p Ale nie mam ochoty pisać jakiego :P

Gość zawsze szczery -durniu
zamknij ten wstretny ryj.Co za gnida -ciagle te przebrzydle ironie i obelgi pod adresem ludzi. Kto takiego pomylenca splodzil. Nie moge na tego pojebanca tu patrzec.

Gość davece
inżynier, praca w zawodzie jako specjalista ds jakości, 3400 zł na rękę (do niedawna 2400zł ale po pół roku awansowałam), miasto niewielkie, 30tys. bez dzieci. Ale dużo nadgodzin...

nie no jasne, ironie sa przebrzydle ale zawodzenie, stekanie, jeczenie, ciumkanie, biadolenie, wycie, pretensje do calego swiata to juz jest ok moze jest jakas potrzeba, nie wiem, przy pogrzebach, gdzie moglibyscie sie sprawdzic - zawod placzka

Gość ygygy
I nie musisz mnie obrazac. Wcale sie ne edziwie, ze nikt nie chce wracac z emigracji do Polski skoro tutaj jest wszystko postawione na glowie. Oczywiscie pojechaly tam tylko same "dzieci PRL". Przynajmniej nie musza sie zastanawiac czy im starczy do pierwszego.

a czy to czasami nie w PRL-u krążyło hasełko "czy się stoi, czy się leży, dwa tysiące się należy"? :) wiemy, że gospodarka rynkowa boli, ale obecny poziom świadczeń socjalnych jest na żenująco niskim poziomie :o naprawdę

Gość davece
awansowałem* (dodam, że mam żonę i na razie utrzymujemy się z tego razem, więc bez szału)

Gość ygygy
A co Cie to obchodzi na co czekam? Stwierdzam tylko fakty.

Gość chilll
@NB. Za wysoki jest socjal. Państwo tego nie uniesie, ludzie powinni brać się do pracy zamiast wyciągać ręcę po pomoc... Inaczej Polska się nie rozwinie, zobacz jaki poziom socjalu był w USA przed Obamą, czy źle się tam żyło? Tak, ale tylko tym co nie pracują. Tam społeczeństwo piętnuje nierobów, w Polsce piętnuje bogatych. Paranoja...

Stwierdzam tylko fakty. pleciesz od rzeczy a nie stwierdzasz fakty placzko na glowie jest w polsce postawione? niby co? ze nikt pracy ludziom nie zalatwia tylko sie trzeba nachodzic? ze ludzie kreatywni osiagaja sukces a placzki sa zdani na "laske premiera" ?

Gość ygygy
Najwieksze neiroby to politycy w tym kraju. Zamiast wziac sie za oszczednosci i redukcje wydatkow to oni wola podnosic podatki i dusic jeszcze bardziej gospodarke, no ale po co glowkowac... lepiej podniesc VAT, akcyze.

Gość kddkvmrfijrit nnv
Zawsze szczery - ty naprawdę człowieku jestes dziwny... Chyba kiedyś zostaleś porządnie skrzywdzony że plujesz jadem na wszystko i wszystkich... Żal mi Cię

Zamiast wziac sie za oszczednosci i redukcje wydatkow widze, ze jestes z nurtu klasycznych debili, ktorzy chca by panstwo jednoczesnie rozdawalo i oszczedzalo nie gadaj, ze masz wyzsze wyksztalcenie