Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fizyczny_pracownik

Ile zarabicie?

Polecane posty

Gość marzenie o lepszym jutrze
Nie w PRL do cholery. Rozejrzyj sie dookola i popatrz jak to wyglada w bogatszych od Polski krajach.

na poczatek nalezy sie zastanowic ilu z tych "mniej inteligentnych i przedsiebiorczych" jest w naszym kraju alkoholikami z obserwacji wynika, że zdecydowana mniejszość ci mniej inteligentni i mniej przedsiębiorczy to nie tylko budowlańcy to również szwaczki, piekarze, pracownicy i pracownice wszystkich linii produkcyjnych, kasjerki, pracownicy magazynów itd itp więc w tej chwili problemem alkoholizmu się nie zasłaniaj bo ogromnej części pracowników ów problem nie dotyczy to normalni ludzie, którzy uczciwie pracują może fizycznie- bo inaczej nie potrafią ale to wciąż ludzie, którym za ich pracę należy się szacunek i zapłata i dziwię się, że taka światła i wykształcona osoba- jak ty, tego nie wie...

Gość ja86sia
ZS Ty jesteś jakiś nieczający? czy Anglia jest PRL? czy Holandia jest PRL? a czy może Norwegia jest PRL? i czemu ludzie tam mogą żyć NORMALNIE? jakoś nie jestem ani alkoholikiem ani nikim kogo wymieniłeś, mam wysokie wykształcenie, pewnie wyższe od Twojego, mogłabym może prowadzić firmę, ale NIE CHCĘ i nie powinnam być do tego zmuszana!! ciężko zaczaić? my nie oczekujemy kasy za free, tylko za PRACĘ!! i to ciężką pracę. Nie każdy chce harować jak wół po 16h na dobę za 1000zł wiesz?

Pieprzysz o dzikim kapitalizmie. Jedz sobie do krajow skandynawskich np. Dla mnie to bardzo bogate panstwa poniewaz nei ma tam wlasciwie biednych.

Rozejrzyj sie dookola i popatrz jak to wyglada w bogatszych od Polski krajach. niunia, no jak wyglada? wiesz ile lat na to pracowali? gdy my radosnie podpieralismy sie lopatami i organizowalismy wiece partyjne? wybory zwiazkow, kolejnych zwiazkow, organizaowanie narad w celu stworzenia planu jednostkowego, nastepnie planu centralnego ile lat uplynelo pod rzadami statystyki? nie wiesz? do doczytaj sobie i powtarzam pojedz do usa i wyszczekaj swoje OCZEKIWANIA, powodzenia :-)

Gość klaustrofobiczna_jazda
ale jesteś rąbnięty zs z tymi Stanami, tam nędzę klepią tylko ci , którym sie nie chciał uczyć i pracować, degeneraci i wyrzitki społeczne, a nie absolwenci studiów. ostatnio pisała tu dziewczyna z USA w temacie tych nowych sieci kawiarni Stardusk i pytała po ile jest w Polsce ta kawa, bo u niej po 2 dolary, jak jest odpisali ze u nas po 20 zł, to napisała, że w Polsce ją nie sta na kawę. nie czaisz w czym jest problem? otóż w tym, że tutaj jest w prawie płaca minimalna i taką proponują pracodawcy, bo to ich rynek pracy. taki kapitalizm jaki ty wyznajesz to sie nazywa dziki kapitalizm i w zadnym kraju go nie ma. a ile zarabiasz, Ty? wywalczyłes dobrą pensję majac świetny zawód, czy firme prowadzisz i wygrywasz zkonkurencją?

Gość ciekawe jak ZS przyczynia sie
znaczy do wzrostu PKB, literowka tam byla :D

Gość Malum
Co taki obłudnik jak ten typ "zawsze szczery" może gadać o związkach zawodowych?? Co twoje PO zrobilo by ten hamulec gospodarczy zneutralizować?? Nic. Absolutnie nic. Zajeli sie tylko wyjadaniem ze żłobu. Związki zawodowe przypominają takie korporacje co to dobrze robią swoim za ciężkie pieniądze nie wpuszając innych na zasadzie wolnorynkowej. Ograniczają zatrudnienie, bo unie wpuszczą nikogo kto by chciał pracowac za nawet niższa stawkę, bo "swoi" muszą mieć "godziwą" zapłatę. Ich filozofia umywa sie do tego, że lepiej 4 ludzi z wysoką płacą a 6 bezrobotnych, niż 10 zatrudnionych ze średnią pensją.

Gość ja86sia
ZS nie sądzę abym w USA była zmuszana do tego, bo na pewno za taką pracę jaką mam tu byłałabym w stanie normalnie żyć...

najlepsze jest porownanie norwegii, ich na to stac, na socjal, bo maja rope, jak sie skonczy to roznie moze byc ale przede wszystkim, podstawowa roznica miedzy nami a nimi (obywatelami usa czy rozwinietych gospodarek niemiec czy skandynawii) - MENTALNOSC blizsza nam jest grecja, duuuzo blizsza, cos nie halo to sru na ulice widzialas jak sie zachowywali ludzie w japonii po katastrofie? biegali po domach i kradli? jak nasze hieny powodziowe? no wlasnie

wiecie, porównywanie Polski np. do Norwegii czy Holandii jest bezcelowe, bo czemu służy? stwierdzeniu, że dzieli nas dystans kilkudziesięciu lat rozwoju i że w tych państwach jest lepiej? zamiast pisać utopijne scenariusze posprzątajmy własne podwórka... by żyło się lepiej :classic_cool: bo Polska jest najważniejsza :classic_cool:

To prawda. Nie dosc ze oni maja wyzsze pensje to jeszzce produkty sa u nich tansze niz w Polsce i nei gadaj mi o latach komunizmu. Tcy jak Ty beda pieprzyc o tym bez konca a w Polsce jak bedzie bieda tak bedzie i tyle. Nie wymagam tego zeby zylo sie tak jak na zachodzie, ale niech w Polsce chociaz zmienia sie cos na lepsze. Chociaz to. Zamiast tego jest coraz gorzej. Z czego mam byc zadowolona?

Z czego mam byc zadowolona? jest mi to calkowicie obojetne z czego jestes zadowolona a z czego nie chcesz stad spieprzac to tak zrob bez tlumaczenia sie tysiacem absurdalnych frazesow, myk myk, na zlewak

O kurwa Ty tez jestes zajebiscie inteligentny skoro nie potrafisz zrozumiec takich prostych rzeczy.

z pozytywnych informacji: w tym roku wzrosła najniższa krajowa i nauczyciele dostali podwyżki :p

Gość ja86sia
ale nie zmienia to faktu, że da się lepiej zarabiać za normalnie wykonywaną pracę... i po co mam jechać tam gdzie jest tak samo lub gorzej, skoro mogę tam gdzie jest lepiej? ja wolałabym zostać w Polsce, ale po prostu nie widzę tu szans na godne życie, bez kredytów, pożyczek, wiązania końca z końcem... i jakoś ZS potrafi tylko się wyśmiewać ale nic konkretnego nie napisał o tej sytuacji. Ja wiem jedno - potrzeba wielu lat aby w Polsce było lepiej...

Nie obchodzi mnie twoje zadanie? Ten kraj ma byc dla wszystkich a nie dla wybranych i nie powinno byc tak, ze ludzie sa zmuszani do tego, by wyjechac stad.

to jedz i sprawdz, wrocisz i pogadamy nastepnie pojedz do rumunii, wroc i pogadamy może od razu rzuć coś o dzieciach z somalii? naprawdę polityka tego kraju ma opierać się na idei " siedź cicho i się ciesz z byle czego bo inni mają gorzej" ? hasło wyborcze! "wyprzedzamy somalię więc głosuj na nas. lepiej nie będzie ale może gorzej też nie" ! tak swoją drogą to nie ty, ZS nawołujesz do głosowania? zgodnie z twoją teorią- po cholerę mam głosować? skoro mi się nie podoba, to powinnam wyjechać a nie chcieć by w polsce żyło się lepiej

ja86sia niech chociaz zmienai sie cos na lepsze. To juz bedzie dobrze.

Ten kraj ma byc dla wszystkich a nie dla wybranych i nie powinno byc tak, ze ludzie sa zmuszani do tego, by wyjechac stad. dokładnie:)

Gość ja86sia
marzenie o lepszym jutrze ja86sia niech chociaz zmienai sie cos na lepsze. To juz bedzie dobrze. Dokładnie! Ja wcale nie oczekuję cudów, bo nie jest wielkim odkryciem, że nie jesteśmy tak rozwiniętym gospodarczo krajem jak inne europejskie ;)

Gość Eleeene
nie lat:-( Potrzeba rewolucji :-(

:) Fajnie, ze tez tak myslicie.

tia zapomniałam, że pan ZS- tak samo jak pan prezes- nie debatuje ze "zdrajcami" :) więc uznajmy moje pytania za retoryczne:) (w wolnym tłumaczeniu" niewygodne" )

Gość ja86sia
tylko wkurza mnie podejście jakie reprezentuje ZS - "ciesz się, że w ogóle Ci płacą bo gdzieś tam jest gorzej, a jak się nie podoba to wypierdalaj" i tyle... tyle, że rząd nie ma wpływu na PODEJŚCIE Polskich pracodawców do pracowników, a do puki to podejście się nie zmieni to nie wiele uda się w tej kwestii zwojować, bo pracodawcy mają właśnie takie podejście jak ZS... (wielu - nie wszyscy)