Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fizyczny_pracownik

Ile zarabicie?

Polecane posty

Gość ja86sia
mało z siebie? zapierdalanie po 10-12h dziennie to mało? w moim zakładzie nawet na przerwie na śniadanie mają pretensje, ze się w tym momencie wykresów czy analiz nie robi. jeszcze by chcieli żeby się cieszyć że w ogóle płacą i nadgodziny robić za free. Ja nic nie oczekuję od rządu, ale też chcę aby nikt potem nie narzekał, ze ludzie stąd wyjeżdżają bo w innych krajach za tą samą pracę mogą dostać znacznie więcej. to aż takie trudne do zrozumienia?

Gość chilll
Zawsze szczeru Albo większe ukraińskie;) Ja nie będę miał z tym problem, teraz patriotycznie zatrudniam w większości Polaków, ale jak się nie zmieni to wiadomo;) Nie będę matką Teresą, bo im się nie chce

Gość chilll
jo86asia 10-12h to mało? Jak zakładałem firmę to potrafiłem 3 dni nie spać jak trzeba było.

Gość ja86sia
chilli i satysfakcjonuje Cię takie życie? bo ja właśnie takiego nie chcę... dla mnie życie to więcej niż praca, dlatego nie chcę zakładać własnej firmy, chcę normalnie, uczciwie pracować ale po pracy móc się odciąć od tego, spędzić czas z mężem i dziećmi :)

niunia co tu jeszcze robisz? w tym kraju, w ktorym kaza robic wykresy i nie pozwalaja zjesc sniadania :-) sprawdz sobie ile trwa urlop maciezynski w usa, prorodzinna istotko z aspiracjami do dyrektorskich pensji :-)

Gość chilll
ja86asia Raczej tak. Mam 28 lat i w sumie za rok 2 mogę iść na emeryturę.

chill socjal dla potrzebujących, nie rozdawnictwo... nie jestem ekspertem, ale widzę co widzę: ludzi w rzeczywiście trudnej sytuacji bez wsparcia państwa i duże pieniądze utopione bezsensownie, np. w moim mieście jest ogromna społeczność Romów, którym buduje się obecnie osiedle socjalne, bo ciężko ruszyć ich z centrum na obrzeża; pracując w restauracji widziałam jakie kwoty w/w potrafili wydać w jeden wieczór na sam alkohol :o a kolejnego dnia stali w kolejce po cukier i makaron z mops :o

Gość klaustrofobiczna_jazda
to ile zarabiasz zawsze szczery?

Gość chilll
NB Socjal zawsze w historii prowadził do patologii. Zobacz, że życie z socjalu staje się u nas dziedziczne.

w rumunii zrobili akcje, rozdali laptopy dzieciom (w celach edukacyjnych) po roku przeprowadzili badania - wszystkie dzieci uzywaly laptopow wylacznie do grania, piekne

nadmienię, że nie brakuje mi akurat ani cukru ani makaronu :D stwierdzam tylko, że nieuczciwość się panoszy :o

Gość marzenie o lepszym jutrze
No tak o normlanym zyciu nie ma co myslec. Masz do wyboru, albo wyscig szczurow, albo zycie w biedzie. O zalozeniu rodziny, poswiecaniu jej czasu mozesz zapomniec. Trzeba stad spieprzac. Nie chce kurwa dostac zawalu serca przed trzydziestka. Mam to w dupie. Praca to nie cale zycie, przynajmniej dla mnie.

Gość chilll
marzenie o lepszym jutrze Papa !

Juz nei ebdziesz tak chetnie mowil papa jak nie ebdzie mial kto placic podatkow i zusu :) Ale w sumie, co mnie to obchodzi. Narazie:)

nie tragizujcie, zarabiam niewiele, ale jakoś mam rodzinę i nie żyję w skrajnym ubóstwie :D wychodząc za mąż byłam na stażu, gdybym myślała jak Wy to "ten właściwy czas" nie nadszedłby nigdy... nie od razu Rzym zbudowano :p

zawsze szczery wystarcza ci na neta, czy bierzesz z moich podatków ?

Gość chilll
marzenie o lepszym jutrze Napewno nie płacisz wysokich skoro myślisz o wyjeździe;) Papa!

i super, za taka prace dostajesz uczciwa i normalna pensje co za bzdury permanentne:D od kiedy to tak pięknie jest w polsce , że za uczciwą pracę dostaje się uczciwą i normalną pensje ?:D owszem w jednej na 100 firm może tak się zdarza no i jeszcze w tzw "budżetówkach" jest pod tym względem całkiem do rzeczy reszta to wolna amerykanka i wredne mobbistyczne podejście , które reprezentuje Zawsze Szczery, pod tytułem" nie podoba się to wypierdalaj" nie wiem Zs od kiedy rośnie w tobie tak potężna pogarda dla przeciętnego człowieka ale może pora to zacząć leczyć bo wychodzi to poza granice dobrego smaku. nie zapominaj , ze nie każdy urodził się wyjątkowo inteligentny czy przebojowy nie każdy nadaje się do prowadzenia firmy, czy pracy na dobrze opłacanych stanowiskach wciąż większa część społeczeństwa to ludzie dość prości i wciąż na tych prostych ludzi jest największe zapotrzebowanie co nie znaczy, że ktoś ma prawo kazać takim pracownikom za przeproszeniem"zamknąć mordę w kubeł" i odpierdalać swoje za byle ochłapy- bo jak nie to wypierdalać za granicę albo na swoją DG i to nie znaczy, ze można takie osoby traktować z taką wyższością, jaka ty tu pokazujesz naprawdę o to chodzi? żeby z polski zrobić właśnie drugie chiny? bo twoje pieprzenie do tego się sprowadza a powinno być odwrotnie każda praca powinna być doceniana i uczciwie opłacana a wiadomo doskonale, że absolutnie! tak nie jest

Ja tez chcialabym znac historie zycia Zawsze Szczerego. W jaki sposob zrobil kariere. Czy zawdzecza to jedynie swojej kreatywnosci i duzej checi:) Gdzie pracuje i jaki zawod wykonuje, bo przeciez glownie o tym jest ten temat:) Nooo Szczery tak domagasz sie szzcegolow od innych, a sam nic nie napisales :D

Gość ja86sia
no właśnie, że za swoją pracę otrzymuję nieadekwatnie małą pensję, przy której nie ma szans normalnie żyć w Polsce i jeszcze zakładać rodzinę... więc nie zachowujcie się tak jakby to był nie wiadomo jak cudowny kraj... w firmach w moim mieście, w których rządzą Polacy, to właśnie kombinują żeby pracownika jak najbardziej wykorzystać płacąc mu najmniej jak się da... uważam, że nie docenia się pracowników w Polsce, niestety :)

Gość ja86sia
ike wreszcie ktoś normalny kto rozumie o co mi chodzi :)

na poczatek nalezy sie zastanowic ilu z tych "mniej inteligentnych i przedsiebiorczych" jest w naszym kraju alkoholikami ile kosztuje leczenie i utrzymywanie takich ludzi? i swoja droga smiesznie przy tym brzmi "walka z miekkimi narkotykami" :-) ile kosztuje utrzymywanie reliktow prl w stylu zus, pkp, kopalni itd? i kto na to wszystko zarabia

zs przylazł wylał na ludzi pomyje i odkreśla dzien jako udany.

Dokladnie Ike. I to bylaby wlasnie normalnosc, a nie takie podejscie typu jak Ci sie nie podoba to spieprzaj. W normalnym kraju takie cos nei powinno miec miejsca. Bogactwo danego panstwa polega wlasnei na tym, ze cale spoleczenstwo korzysta na tym, a nie garstka wybrancow jak w jakichs pierdolonych Chinach.

to właśnie kombinują żeby pracownika jak najbardziej wykorzystać płacąc mu najmniej jak się da no jasne, bo nie ma tego instrumentu, do ktorego polacy tak sie przyzwyczaili, prawda? ZWIAZKOW ZAWODOWYCH, to jest dopiero obled, zawod zwiazkowicz, automatyczny udzial w radzie nadzorczej i pensja za yyyy zaslugi? :-) jedzcie sobie do usa i tam probujcie narzekac na niegodziwa pensje :-) na brak urlopu, na potrzebe zalozenia rodziny powodzenia

Gość ciekawe jak ZS przyczynia sie
do wzrostu PKP siedzac 12 h dziennie na kafeterii :o