Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sitiiti

dziecko kaszle po wysilku i podsczas snu. Co to?

Polecane posty

Gość sitiiti

Ma napady kaszlu i duszności. Lekarz w przychodni powiedział ze nic mu nie jest, a dziecko prawie się dusi jak tylko zaśnie albo trochę pobiega. Co to może być?

Gość rrookaaasssllllllla
obawiam sie ze to objawy astmy,,,mieszkasz w angli czasem?

ej dzisiaj byłam z dzieckiem u lekarza bo w nocy aż się dusił od kaszlu a ona mi powiedziała że osłuchowo nic nie ma!! identyko jak u ciebie

Gość sitiiti
O tym myśle właśnie, albo o zapaleniu pluc bezobjawowym. Czekam na męża i jadę na dyżur bo boje się ze mi się udusi. Mąż jest astmatykiem i starsza córka też, a lekarz zbagatelizował. Syn mi NIGDY jeszcze tak nie kaszlał.

Gość sitiiti
ma 3 lata. Ok lece do lekarza. Napisze jak wrócę co powiedzieli. Nie dam się zbyć bo mi się udusi.

to sa objawy astmy. Pociesze cie, ze jest nadzieja, ze dziecko z niej wyrosnie. Moj brat i jego corka tez tak kaszleli w dziecinstwie.

Gość z doswiadczenia_wiem
ze dzieci tez czesto choruja na przewlekle zapelenie oskrzeli,zrob dziecku badanie rowniez w kierunku astmy,lacznie z przeswietleniem,u mojego dziecka przez 6 lat leczono astme,sterydami. Po 6 latach leczenia okzalao sie ze dzieki sterydom przepona sie rozrosla do rozmiarow jak u dorolsego czlowieka,moj syn mial wtedy lat,przepona usciskala pluco ktore obumieralo,dzisiaj nie ma 1/3 pluca. Naprawde nie ma co bagatelizowac kaszlu u dzieci ,zwlaszcza ze ostatnio przeczytalam gdzies ze do szkol powrocil ''koklusz''

Gość to nie musi byc zaraz astma
ale kaszel na tle alergicznym (objawy podobne, a nieleczony moze prowadzic do astmy). Ja od dziecka mialam z tym problem. Na antybiotyki nie reagowalam, nie goraczkowalam, a...dusilam sie. Idz do pulmonologa. Jesli dobrze podejrzewamy pomoga leki wziewne.

Gość gość
Witam! Mam 2 letnią córeczkę z objawami takimi jak wy wcześniej opisałyście. Byłam już u wielu lekarzy każde badanie jakie miała bez żadnej diagnozy bo niby nic według wyników i lekarzy się nie dzieje a efekty podczas wysiłku i snu ciągle powracają jak grom z nieba. Trafiłam dzisiaj do lekarza który powiedział że powodem tego może być inne źródło czyli np: jakaś wada serca dostałyśmy skierowanie na kardiologię zrobią badania i zobaczymy jakie będą wyniki. Uważam że lepsza gorsza prawda jak ciągła bezradność. Zapytajcie swoich lekarzy może tu trzeba szukać przyczyny bo u mojej córci innych możliwości nie ma. Pozdrawiam

Gość gość
To mozd byc astma. Ja mam napady dusznośc**** wysilku, a w nocy kaszel, katar, non stop zatkany nos. Należy zrobić badania, pościel antyalergiczna, czeste pranie pościeli, bo roztocza powoduja napady kaszlu i kataru.

Gość gość
Objawy astmy,Zrob badania

Gość asia877
Badanie jak najbardziej są konieczne! Możesz jeszcze zapytać Panią doktor na stronie hartuj misie. Mnie wiele razy dobrze naprowadziła.

Gość gość
Moja córa nie chodzi jeszcze ale gdy biega na czworaka kaszle,przy zasypianiu i podczas snu tez kaszle. Ostatnio dziwnie choruje, raz miała przypisany antybiotyk ale nie dałam i następnego dnia było już lepiej więc potem gdy znowu miała te same objawy to tez nic nie dałam. Syn jest alergikiem ale u niego to jelita szwankuja. Co to za badania się robi ? w mojej rodzinie dziadek miał astmę i jeszcze 2 osoby, może nawet więcej, nie pytałam nikogo czy ktoś miał czy ma. Ale ostatnio kaszlala nawet w autobusie ale było w nim duszno bo na podwórku było ok 21 stopni a w autobusie grzejniki załączone. Więc kaszel na ogół jest wtedy gdy człowiek się zagrzewa, po wysiłku, przy zasypianiu......

Gość gość
U nas za każdym razem kaszel w nocy pojawia się jak wychodzą zęby. Jak tylko ząbek się przebije wszystko znika jak ręką odjął. Lekarz też potwierdził, że taki kaszel jest często objawem ząbkowania. Moje dziecko nie ślini się 'na zewnątrz', tylko wszytko spływa do krtani - jak leży to zalewa krtań i musi to odkaszleć.. Tylko u nas podczas oględzin gardła jest to widoczne - tzn. ściekanie po ściankach przełyku do krtani.

Gość Brzydzia orange
Kaszel nad ranem i po wysilku to moga byc objawy astmy choc nie musza. Sama jestem astmatyczka i rzeczywiscie kiedys tak mialam ale wtedy nie bralam lekow. Dzis biegam dlugie km,jezdze rowerem,zdobywam szczyty-jak to moja lekarka nazywa i mam ta sama astme co kiedys tyle,że biore stale leki i nie zapominam o tym :) Z astma zuje normalnie tylko trzeba pamietac o lekach stalych i tzw pistolecie w kazdej kurtce,torbie,przy kazdym wyjsciu

Gość gość
U Nas przy zębach obserwuję zawsze katar ale często też jest i bez ząbkowania. Do Brzydzia orange napisz mi proszę jak się to u Ciebie objawialo na początku ? Moja ten kaszel w nocy ma taki jakby miała się udusić, za to ślina leje się na zewnątrz :-) a czasami nawet to wygląda tak jakby załatwiła się czymś,niczego nie odkrztusila przy tym. Myślałam by zaproponować lekarce by przepisala coś na alergie najpierw coś typu ketotifen ale może lepsze jakieś badania

Gość gość
obstrukcyjna pluc, zrob spirometrie

Gość brzydzia orange
Poczatkow az tak bardzo nie pamietam.Choruje od dziecka.Pamietam zastrzyki pod łopatke i wstyd jak musiałam uzywac gwizdka czyli inhalatora w przedszkolu-wtydziłam sie przed innymi dziecmi choroby. Na pewno mozna zrobic malutkiej badania.Popytaj lekarza.Dzieciom robi sie IgE W dziecinstwie czesto chorowalam na zapalenie oskrzeli tzn na to bylam leczona a to jednak byla astma

Gość gość
Podglosniowe zapalenie krtani. Moja córka ma ataki głównie w nocy. Kladzie się zdrowa, budzi ją kaszel, nie może złapać oddechu, slychac glosne swiszczenie, nie może przełknąć, nic powiedzieć, cienkie jej ślina, w płucach jakby połknęła traktor. Zanim dojeżdżamy do szpitala, przechodzi, płuca i oskrzela czyste, obrzęk krtani mija w kontakcie ze świeżym powietrzem ..w dzien pozostaje kaszel po wysilku i chrypka. Opinie lekarzy: nie leczy się,dzieci z tego wyrastają, w razie ataku wychodzimy na dwór, na szczęście pomaga na obrzek. Przez kilka dni potem robimy inhalacje...

Gość rtt

Jak zastanawiacie się jaki fajny prezent kupić dziecko po urodzeniu to mogę zaproponować fajny zestaw w postaci rozgrzewającego jednorożca i do tego inhalator Baby. Na pewno świetna opcja i będzie to taki prezent, który dziecku się przyda a jednocześnie będzie na pewno przez rodziców świetnie przyjęty.