Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rekin darmozjad:::::D

niespłacony kredyt,komornik itd...

Polecane posty

mam pytanie: 3 lata temu wziąłem komputer na raty dla mojego chrzesniaka,ponad połowe rat spłaciłem,potem stracilem prace,zaprzestałem splaty rat,byly wezwania do zaplaty,itd az w końcu wypowiedzenie umowy,sprawa w sadzie a na końcu komornik,który wszystko umorzył,poniewaz cyt"egzekucja okazała sie bezskuteczna" minął rok,a ja dostaje pismo nakazujące splate zaleglego dlugu(na dzien dzisiejszy ze wszystkimi odsetkami,kosztami itd to ponad 4.000) bo jesli nie zaplace w przeciagu 7 dni wówczas "wierzytelnosc zostanie sprzedana firmie windykacyjnej" jest to mozliwe,skoro komornik nic nie wskurał i umorzył wszystko?

odpowie ktos? powinienem sie bac,czy raczej moge spac spokojnie?

Gość polak potrafi
niestety (?) umorzenie egzekucji nie pozbawia wierzyciela prawa do dochorzenia długu. od ostatniej egzekucji czekasz 10 lat i jeśli nie odezwą się śpisz spokojnie.

Nie moga Ci zabrac : mebli, łóżeczka, samochodu, komputera ( pod warunkiem, ze sluzy Ci on do pracy, do utrzymania siebie i rodziny ) Moga Ci zabrac to, co jest dla Ciebie wygodnym dobrem, ktore do zycia nie jest ci potrzebne czyli np TV :)

marceli Havranek mam mieszkanie wspólwłasnosciowe,tzn z kimś jeszcze na spólkę auta nie posiadam,ani niczego co by mogło miec wartosc(oficjalnie):P

Gość zobacz tu
tak na marginesie sprzedaż wierzytelności komukolwiek nie czyni jej "lepszą" czy łatwiej ściągalną. Firmy windykacyjne to nie Bóg wszechmogący.

W MiareNormalna wszystko,co posiadam na wyposażeniu nieszkania czyli pralka,lodówka,telewizor,komputer jest "niby" mojej mamy-na nią mam na wszystko faktury

Gość zobacz tu
udział we współwłasności można sprzedać w toku egzekucji, podobnie udziały w spółce prawa handlowego.

zobacz tu więc czemu komornik tego nie zrobił?

? czyli dobrze by było za wczasu"sprzedac" swoją czesc wspólwłasnosci?

Przepisz wszystko na matkę i mogą cię w kant chuja cmoknąć. Mój znajomy wziął kredyty na 600 tyś i co ? minęło z 12 lat i cmoknęli go w dupę

Gość robetr
Warto jest zawsze negocjować :) mnie się udało wynegocjować odpowiednie raty z www.kancelariaultimatum.pl i jestem dziś szczęśliwa z tego powodu.