Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhajdh

Jak można głosować na PIS?

Polecane posty

Gość jhajdh

Niech mi ktoś poda racjonalne argumenty, którymi można się kierować głosując na PIS? Podkreślam racjonalne! Nie takie, że niby Jaro jest wielkim mężem stanu albo, że w Polsce nie ma wolności.

Gość w koncu wyjasnia
katastrofe smolenska, kazdego dziesiatego dnia miesiaca beda odbywaly sie pielgrzymki pod krzyz. poza tym ukamieniuja rodziny, ktore posiadaja dzieci metoda in vitro, a kazda kobieta zgwalcona bedzie miala obowiazek urodzic dziecko zwyrodnialca.

Gość 23232323232323232323232
racjonalne argumenty - proszę Kto to zrobił ? Krasnoludki ? NIE, to niestety PO Likwidacja stoczni polskich podczas gdy Niemcy dofinansowują swoje upadające Afera przekrętów Karnowskiego w Sopocie Afera z 50 krotnym zmniejszeniem podatków od pól golfowych -Drzewiecki dla Wejherta ITI Uzależnienie na lata od rosyjskiego gazu Tusk gra w piłkę, a dowożą go trzy rządowe limuzyny Dobre stosunki z Rosją. Bardzo dobre. Polska umorzy rosyjskiemu Gazpromowi 1,2 miliarda złotych.

Gość mojitomaja
bo PO sprzedało Amerykanom gaz łubkowy z którego my teraz dostaniemy grosze... bo PO sprzeda wszystkie nasze firmy za granicą i nic już nasze nie będzie... a myślicie że po co PO daje nauczycielom podwyżki bo mają dużą siłę perswazji na młodych których będą ukierunkowywać pod PO... bo PO nie jest dla nas szaraczków a dla klasy średniej... nie mówią o ludziach a o gospodarce... finansach ...kasa kasa kasa ... co oni zrobili ? autostrady ? nie to unia nam je dofinansowała... siłą rozpędu rządów Kaczyńskiego oni jeszcze korzystają...

Gość edfrtgyhjukil
Mnie kaczyński przeraża..powaznie.

Gość CZEKAM CISZY WYBORCZEJ
JAK KANIA DŻDŻU

Gość jhajdh
Acha czyli mam głosować na PIS bo PO jest be? To nie są racjonalne argumenty.

Gość drabina-bez-szczebli
ja nie ide na wybory... wczoraj ogladalam debate... Ci ludzie nawet nie potrafią ze soba rozmawiac tylko sie kłócą , dogadują obrażają ... Ci ludzie mają kierować naszym państwem? CHYBA TO SĄ KPINY!!! nie ide na wybory bo nie chce mieszkac w POLSCE!!! tu nie ma przyszlosci czy bedzie to PO czy bedzie PIS czy RUCH PALIKOTA czy inne badziewie,.

Gość jhajdh
zona swojego meza -> jestem cierpliwa może jak przebrniemy przez bełkot ktoś poda nam racjonalny argument, choć jeden.

Gość Arnold Strzelipyta.
13:33 jhajdh Niech mi ktoś poda racjonalne argumenty, którymi można się kierować głosując na PIS? Podkreślam racjonalne! Nie takie, że niby Jaro jest wielkim mężem stanu albo, że w Polsce nie ma wolności. " Jest tylko jeden argument. Odsunąć od koryta rudego oszusta i jego bandę złodziei. :P PIS to takie mniejsze zło. Tak jak powiedział Korwin Mike za Kaczyńskim stoi mniej złodziei niż za tuskiem. Po za tym Tusk to cham i przynosi razem Bronkiem wstyd!!!!!!!!!!!!:P

Gość jhajdh
Ja też mogę powiedzieć dlaczego głosuję na PO ale poczekam aż się wypowiedzą wyborcy Pis, w przeciwnym razie zamiast odpowiedzieć na moje pytanie zaczną drzeć na mnie japy:)

Gość i takie sa argumenty pełowców
jak żona-swego-męza podała ;)

Gość drabina-bez-szczebli
żona swojego męża to jest właśnie kultura polskiego narodu... albo jesteś z nami albo przeciwko nam... każdy ma prawo powiedzieć to co myśli na tym polega demokracja! u nas ludzie odpowiadają agresją , zawiścią... najlepiej cofnąć się do czasów komuny solidna ręka złapie naród za mordę i zrobi porządek , na chamstwo odpowie chamstwem... bo POLSKA jeszcze nie dorosła... zresztą sondaże mówią same za siebie... 30 % co to jest ? dlaczego nie 70? dlaczego chociaż nie 50% ... bo ludzie leją już na to co się dzieje...

Gość jhajdh
Arnold to nie jest racjonalny argument tylko pieprzenie. Racjonalnie było by gdybyś powiedział na jakiej podstawie wnioskujesz, że w PO i w PISIE są złodzieje i, że w Pisie jest ich mniej. "i takie sa argumenty pełowców jak żona-swego-męza podała " A nie mówiłam. Lepiej poczekać na odpowiedź na pytanie w tytule.

masz dzieci to wiesz co zrobił PIS - odpis na każde dziecko. jesli kupiłes nieruchomośc to tez wiesz -zmniejszenie taksy notarialnej. wykup mieszkania spółdzielczego za grosze na własność. PIS jest dla ludzi a PO dla bogaczy. czy podniesienie podatku na 23 % przez PO to nie jeden z głównych argumentów przeciw? przecież to dotknęło każdego.

i takie sa argumenty pełowców-> to nie jest pytanie o to jak mozna glosowac na PIS wiec nie oczekuj ze ja bede podawac swoje racjonalne argum. ludzie glosujacy na PIS nie potrafia odp czemu beda glosowac na PIS ..odpowiadaja tylko że beda glosowac na Pis bo PO jest takie czy siakie... eh tak samo jak kaczynski eh i jego wyborcy pierdola i nie potrafia powiedziec w prost racjonalnych argumentow

Gość 58oo lub
to zagrywka platformy i ruch poparcia Palikota bo jak wejdzie palikot to dalej będzie Tusk premierem bo NIE MA TAKIEJ OPCJI. NA KOGOKOLWIEK NIE ZAGŁOSUJESZ TO KLER I TAK BĘDZIE DOFINANSOWYWANY. GWARANTUJE MU TO KONKORDAT. A jak na razie żadna partia polityczna nie odważy się wypowiedzieć konkordatu. Do tego trzeba mieć jaja i dać biskupom do wyboru, albo, albo. i po Największy i najbardziej opiniotwórczy tygodnik ekonomiczny na świecie „The Economist" masakruje rząd Tuska za polityczną bierność, brak reform i koncentrowanie uwagi na błahych sprawach. Jego eksperci twierdzą "Pod różową fasadą budynek pęka". Według tygodnika rząd tak naprawdę zaniedbuje polską gospodarkę. Tusk chwali się, że Polska to zielona wyspa na czerwonym morzu recesji. Tymczasem, jak wyliczają eksperci, od czasu kiedy ekipa PO przejęła władzę, deficyt finansów publicznych zwiększył się czterokrotnie, a dług publiczny niebezpiecznie zbliża się do 55 proc. PKB (przekroczenia 60 proc. zabrania konstytucja). Powinno to działać jak alarmujące dzwonki ostrzegające przed poważnym gospodarczym kryzysem. Tymczasem w ocenie "The Economist" rząd traci czas, zajmując się błahymi sprawami. Brytyjscy dziennikarze piszą „Ministrowie w rządzie Tuska wykazują niepokojącą tendencję do taplania się w drugoplanowych sprawach (...) zamiast skoncentrować się na poważnych reformach potrzebnych w administracji państwowej, finansach publicznych i na rynku pracy - twierdzi gazeta. Zauważa też, że mimo zwiększania wydatków państwa i obciążeń podatkowych, Polakom wcale nie żyje się lepiej. Gazeta podkreśla również „Wielu podatników nie widzi korzyści z hojnych wydatków rządu. Mimo pewnej poprawy, jak np. połączeń kolejowych z Warszawy, stan infrastruktury w wielu rejonach kraju jest tragiczny piszą dziennikarze „The Economist. Szkoda tylko, że nikt tego głosu rozsądku nie słyszy, bo na alarm już co najmniej od roku czasu biją również polscy eksperci. Przecież prof. Rybiński uważa, że Tusk jest gorszy od Gierka, a prof. Leszek Balcerowicz nie zostawia na Tusku suchej nitki za reformę OFE. Polacy jednak tej indolencji władzy nie widzą, czy tylko udają, bo wygodniej jest żyć w błogiej nieświadomości? A Donald Tusk mówi do nich jak Gierek:

Gość Arnold Strzelipyta.
Bo PIS to takie samo badziewo socjalistyczne jak PO tylko uczciwsze. A jak widzę tego rudego skurwiela to mnie skręca. :(

Ja głosuję na konkretnego człowieka z listy. Pracował u nas wiele lat w urzędzie. dał się poznać z dobrej strony. Był juz posłem jedną kadencję. Jego biuro poselskie znajduje się niedaleko mojej firmy i wiem,że przychodzący do niego ludzie otrzymują konkretną pomoc. A że jest na liście PIS-u...

Gość Czujny pollack
Bo pis nie pozwoli by Polska i Polacy byli okradani i nie pozwoli by jakiemuś Polakowi działa sie krzywda