Gość gość Napisano Październik 7, 2011 Pisze cykl 11 bo w tym miesiącu taki też przypadnie. Ja z wykształcenia pedagog, a pracuję na lini produkcyjnej, ale dziś się dowiedziałam że mają wprowadzić nocki i będę rezygnowac z pracy, bo nie zamierzam przedkładać pracy za tysiaka nad zdrowie i regularne cykle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panterka w centki 0 Napisano Październik 7, 2011 Nick.................Cykl starań..................nast. @.....................woj. NIKITA8387 .............. 11.................... 30.10 ....................opolskie panterka w centki ...........nie licze długo...nie licze..............Slaskie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 7, 2011 nick.........................wiek.........cykl starań ...........kolejna@.........województwo panterka w centki ........29............juz dużo..............nie liczę..................śląskieNIKITA8387 .................24..............11....................30.10 ...................opolskie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 7, 2011 ha ha ;D to się rozpisałyśmy z tymi tabelkami ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 7, 2011 Talia_D dzięki za przygrożenie ;P podczas smutaszenia się ;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 7, 2011 Talia_D dzięki za przygrożenie ;P będę pamiętać podczas smutaszenia się ;P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panterka w centki 0 Napisano Październik 7, 2011 i tak ma byc nie smucic mi sie tu :D ja mam nadzieje ze ewentulanie do IUI podejdziemy juz w grudniu nie moge sie doczekac a w ty miesiacu znow sie wiecej dowiemy czekam na wizyte z utenskienieniem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 7, 2011 Aha na innym topiku wspominałam też, że od tego roku pojawił mi sie wyciek z obu piersi (zielonkawo-przeźroczysto-białawy) byłam u gin. i powiedziała że wszystko ok po badaniu tej prolaktyny i że czasami tak bywa że się pojawia taki wyciek. Było to badanie prolaktyny z krwi, ale czytałam że większość dziewczyn ma takie badanie robione z obciążeniem a mnie nic takiego nie zleciła- zastanawiam się czy oby dobrze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Talia_D 0 Napisano Październik 7, 2011 nick.........................wiek.........cykl starań ...........k olejna@.........województwo panterka w centki ........29............juz dużo..............nie liczę..................śląskie NIKITA8387 .................24..............11....................30.10 ...................opolskie Talia_D......................24...............3lata.................nie wiem................holandia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Talia_D 0 Napisano Październik 7, 2011 Nikita na tym sie nie znam niestety.. :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panterka w centki 0 Napisano Październik 7, 2011 NIKITA8387 prolatyna przwaznie sie robi po obciazeniu wiec sobie moze jednak zrob moja kolezka miala robione normalnie i wyszlo ze niby ok a jak po czasie zrobila l po obciazeniu to miala wysoko bardzo a jakie mials wogóle robione badania? hormonalne? badanie owulacji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 7, 2011 panterka w centki: po jakim czasie starań tak mniej więcej zdecydowaliście się na to IUI ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panterka w centki 0 Napisano Październik 7, 2011 NIKITA8387 ja staram sie juz ponad 3 latka w ty miesacu sie wyjasni czy paciorkowiec mojego meza w posiewie sobie poszedl czy jescze bedzie ja mam wrogi sluz pisalam juz o tym a jesli ponowny test ptc wyjdzie znow tak samo to juz zostaje nam zabieg bo na to nie ma lekarstwa plemniki poprostu umieraja w sluzie ktory jest wrogi i nie mamy szans na ciaze naturalna ale licze sie z tym ze bedziemy ja miec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 7, 2011 Ja z badań to miałam: usg dopochwowe, prolaktyna z krwi, cytologię i CRP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 7, 2011 Moim zdaniem to juz za taki okres starań się Wam należą upragnnione dwie kreseczki ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panterka w centki 0 Napisano Październik 7, 2011 NIKITA8387 powinas zrobic jeszcze badania na tarczyce te hormonalne a jesli maz ma slabe nasienie to proponuje posiew bakteriologiczny takie jak mial moj maz bo moze byc tak ze cos osłabia nasienie a nie zawsze witaminy pomagaja mojemu m nie pomogly chodz braj je dlugo i zrob sobie monitoring cyklu czy sama sprawdzals poprzez testy owulacyjne? no nie ukrywam ze mam juz naprawde dosc bo czekanie jest najgorsze i tak podziwam siebie ze az tyle daje rade i jeszcze sie trzymie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 7, 2011 Myslę też o hormonalnych badaniach. Jak ostatni raz byłam u mojej gin. to powiedziała, że wszystko ok i mam przyjść w październiku i póki co się starać a w międzyczasie też zrobić badanie nasienia mojego M. i październik nadszedł a ja się nawet jeszcze nie zapisałam, a miesiąc muszę czekać ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 7, 2011 Ten posiew to można chyba zrobić w tej samej klinice co badanie nasienia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Talia_D 0 Napisano Październik 7, 2011 Panterka a Ty nic o sobie nie opowiesz? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panterka w centki 0 Napisano Październik 7, 2011 my zmienilismy lekarza chyba za 4 razy az wkoncu udalismy sie do kliniki leczenia nie plodnosci gdzie zajeli sie nami od razu i jestem jak narazie zadowolona bo wszystko mam nadzieje ze jest na dobrej drodze moze warto zmienic ginekologa?? mam tez pare znajomych ktorym po zmianie lekarza udalo sie zajsc w ciaze nie trzeba sie kurczowo trzymac jednego specjalisty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panterka w centki 0 Napisano Październik 7, 2011 talia pisalam mam 29 lat i jestem kosmetyczka obecnie na l4 sie kuruje bo jestem chora :(( i tak sobie klikam w łozeczku przy laptopku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Talia_D 0 Napisano Październik 7, 2011 Kurcze ale ze mnie gapa, fakt pisalas juz o tym. Sorki :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 7, 2011 Na wyniku z badania nasienia podane jest, ze 100% nieprawidłowych plemników wynika w 100% z wad główki ;/ , przed badaniem M nie chorował. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panterka w centki 0 Napisano Październik 7, 2011 NIKITA8387 tak posiew ale bakteriologiczny mozna zrobic tam gdzie robilas badanie nasienia a byliscie z wynikami u androloga czy urologa ??? co o n na to? wiesz ze 1 raz zrobiony badanie nie jest badaniem miarodajnym/ musice powtórzyc conajmniej 3 razy w roznych odstepach a zadnego zapalenia itd nie ma? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 7, 2011 M miał badanie nasienia robione w centrum leczenia niepłodności i ja byłam nawet skłonna zgłosić się tam z moim do androloga, ale zdecydowaliśmy jednak poczekać do stycznia. Ej sama juz nie wiem czy czekać czy nie ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panterka w centki 0 Napisano Październik 7, 2011 Talia_D spoko przeciez nic sie nie stalo:D a wy jak spedzacie weekend? wybieracie sie gdzies? macie jakies plany/ moze zmienmy tez torszke temat bo tylko gadamy o jednym i tym samy:P mam juz szczerze troszke dosc a jak dlugo jestescie w zwiazkach partnerskich/małzenskich? my 18 pazdernika mamy 3 rocznice slubu jak ja bym chcial prezent w postaci dwóch kreseczek no ale wiem ze to narazie nie jest mozliwe moja sisotra miala sie super we wresniu 2010 wzieli slub w grudniu byla w ciazy 18 wrzesnia 2011 1 rocznica i tydzien pozniej chrzciny mojej chrzesnicy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Talia_D 0 Napisano Październik 7, 2011 Zycze szybkiego powrotu do zdrowia!! Ja tez jestem chora, cale zatoki mam zawalone :( Kurcze dziewczyny przeraza mnie to o czym piszecie.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
panterka w centki 0 Napisano Październik 7, 2011 NIKITA8387 idz nie ma co czekac i zwlekac ja bym przynajmniej szla lekarz wam duzo moze powedziec moze zaleci jaks kuracje itd przeciez nic wam sie nie stanie a lepiej wydaje mi sie wiedziec co i jak no ale to twoja decyzja jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Talia_D 0 Napisano Październik 7, 2011 Z moim partnerem jestem ponad 6 lat w zwiazku..slubu nie mamy. Mieszkamy juz od ponad 5 lat razem. Slub owszem, w przyszlosci ;) Weekend w domku, juz mam dosc ciaglego ''latania''. Ostatnie weekendy konczyly sie kacem :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Październik 7, 2011 Talia_D mnie też to przeraża ;/ a chba najbardziej myśl, że miałabym być faszerowana (stymulowana) homonami itp ;/ jesli miałoby już dojść do zapłodnienia w klinice :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach