Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Talia_D

Zachodzimy w ciaze!

Polecane posty

Gość gość
Pisze cykl 11 bo w tym miesiącu taki też przypadnie. Ja z wykształcenia pedagog, a pracuję na lini produkcyjnej, ale dziś się dowiedziałam że mają wprowadzić nocki i będę rezygnowac z pracy, bo nie zamierzam przedkładać pracy za tysiaka nad zdrowie i regularne cykle.

Nick.................Cykl starań..................nast. @.....................woj. NIKITA8387 .............. 11.................... 30.10 ....................opolskie panterka w centki ...........nie licze długo...nie licze..............Slaskie

Gość gość
nick.........................wiek.........cykl starań ...........kolejna@.........województwo panterka w centki ........29............juz dużo..............nie liczę..................śląskieNIKITA8387 .................24..............11....................30.10 ...................opolskie

Gość gość
ha ha ;D to się rozpisałyśmy z tymi tabelkami ;D

Gość gość
Talia_D dzięki za przygrożenie ;P podczas smutaszenia się ;P

Gość gość
Talia_D dzięki za przygrożenie ;P będę pamiętać podczas smutaszenia się ;P

i tak ma byc nie smucic mi sie tu :D ja mam nadzieje ze ewentulanie do IUI podejdziemy juz w grudniu nie moge sie doczekac a w ty miesiacu znow sie wiecej dowiemy czekam na wizyte z utenskienieniem

Gość gość
Aha na innym topiku wspominałam też, że od tego roku pojawił mi sie wyciek z obu piersi (zielonkawo-przeźroczysto-białawy) byłam u gin. i powiedziała że wszystko ok po badaniu tej prolaktyny i że czasami tak bywa że się pojawia taki wyciek. Było to badanie prolaktyny z krwi, ale czytałam że większość dziewczyn ma takie badanie robione z obciążeniem a mnie nic takiego nie zleciła- zastanawiam się czy oby dobrze?

nick.........................wiek.........cykl starań ...........k olejna@.........województwo panterka w centki ........29............juz dużo..............nie liczę..................śląskie NIKITA8387 .................24..............11....................30.10 ...................opolskie Talia_D......................24...............3lata.................nie wiem................holandia

NIKITA8387 prolatyna przwaznie sie robi po obciazeniu wiec sobie moze jednak zrob moja kolezka miala robione normalnie i wyszlo ze niby ok a jak po czasie zrobila l po obciazeniu to miala wysoko bardzo a jakie mials wogóle robione badania? hormonalne? badanie owulacji?

Gość gość
panterka w centki: po jakim czasie starań tak mniej więcej zdecydowaliście się na to IUI ?

NIKITA8387 ja staram sie juz ponad 3 latka w ty miesacu sie wyjasni czy paciorkowiec mojego meza w posiewie sobie poszedl czy jescze bedzie ja mam wrogi sluz pisalam juz o tym a jesli ponowny test ptc wyjdzie znow tak samo to juz zostaje nam zabieg bo na to nie ma lekarstwa plemniki poprostu umieraja w sluzie ktory jest wrogi i nie mamy szans na ciaze naturalna ale licze sie z tym ze bedziemy ja miec

Gość gość
Ja z badań to miałam: usg dopochwowe, prolaktyna z krwi, cytologię i CRP.

Gość gość
Moim zdaniem to juz za taki okres starań się Wam należą upragnnione dwie kreseczki ;)

NIKITA8387 powinas zrobic jeszcze badania na tarczyce te hormonalne a jesli maz ma slabe nasienie to proponuje posiew bakteriologiczny takie jak mial moj maz bo moze byc tak ze cos osłabia nasienie a nie zawsze witaminy pomagaja mojemu m nie pomogly chodz braj je dlugo i zrob sobie monitoring cyklu czy sama sprawdzals poprzez testy owulacyjne? no nie ukrywam ze mam juz naprawde dosc bo czekanie jest najgorsze i tak podziwam siebie ze az tyle daje rade i jeszcze sie trzymie

Gość gość
Myslę też o hormonalnych badaniach. Jak ostatni raz byłam u mojej gin. to powiedziała, że wszystko ok i mam przyjść w październiku i póki co się starać a w międzyczasie też zrobić badanie nasienia mojego M. i październik nadszedł a ja się nawet jeszcze nie zapisałam, a miesiąc muszę czekać ;/

Gość gość
Ten posiew to można chyba zrobić w tej samej klinice co badanie nasienia?

my zmienilismy lekarza chyba za 4 razy az wkoncu udalismy sie do kliniki leczenia nie plodnosci gdzie zajeli sie nami od razu i jestem jak narazie zadowolona bo wszystko mam nadzieje ze jest na dobrej drodze moze warto zmienic ginekologa?? mam tez pare znajomych ktorym po zmianie lekarza udalo sie zajsc w ciaze nie trzeba sie kurczowo trzymac jednego specjalisty

Gość gość
Na wyniku z badania nasienia podane jest, ze 100% nieprawidłowych plemników wynika w 100% z wad główki ;/ , przed badaniem M nie chorował.

NIKITA8387 tak posiew ale bakteriologiczny mozna zrobic tam gdzie robilas badanie nasienia a byliscie z wynikami u androloga czy urologa ??? co o n na to? wiesz ze 1 raz zrobiony badanie nie jest badaniem miarodajnym/ musice powtórzyc conajmniej 3 razy w roznych odstepach a zadnego zapalenia itd nie ma?

Gość gość
M miał badanie nasienia robione w centrum leczenia niepłodności i ja byłam nawet skłonna zgłosić się tam z moim do androloga, ale zdecydowaliśmy jednak poczekać do stycznia. Ej sama juz nie wiem czy czekać czy nie ;/

Talia_D spoko przeciez nic sie nie stalo:D a wy jak spedzacie weekend? wybieracie sie gdzies? macie jakies plany/ moze zmienmy tez torszke temat bo tylko gadamy o jednym i tym samy:P mam juz szczerze troszke dosc a jak dlugo jestescie w zwiazkach partnerskich/małzenskich? my 18 pazdernika mamy 3 rocznice slubu jak ja bym chcial prezent w postaci dwóch kreseczek no ale wiem ze to narazie nie jest mozliwe moja sisotra miala sie super we wresniu 2010 wzieli slub w grudniu byla w ciazy 18 wrzesnia 2011 1 rocznica i tydzien pozniej chrzciny mojej chrzesnicy

Zycze szybkiego powrotu do zdrowia!! Ja tez jestem chora, cale zatoki mam zawalone :( Kurcze dziewczyny przeraza mnie to o czym piszecie..

NIKITA8387 idz nie ma co czekac i zwlekac ja bym przynajmniej szla lekarz wam duzo moze powedziec moze zaleci jaks kuracje itd przeciez nic wam sie nie stanie a lepiej wydaje mi sie wiedziec co i jak no ale to twoja decyzja jest

Z moim partnerem jestem ponad 6 lat w zwiazku..slubu nie mamy. Mieszkamy juz od ponad 5 lat razem. Slub owszem, w przyszlosci ;) Weekend w domku, juz mam dosc ciaglego ''latania''. Ostatnie weekendy konczyly sie kacem :(

Gość gość
Talia_D mnie też to przeraża ;/ a chba najbardziej myśl, że miałabym być faszerowana (stymulowana) homonami itp ;/ jesli miałoby już dojść do zapłodnienia w klinice :(