Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowanalala

co na stres przed maturą?

Polecane posty

Gość zestresowanalala

narazie jeszce jej nie ma ale czas szybko leci,co na stres??chodzi mi o matur ustną z polaka,orazo wczesniejsze wyglaszanie referatow przed cala klasa w celu przygotowania się do tegoz wlasnie??/alkohol???jak tak , to ile??moze tabletki??prosze o pomoc!!!!!!;(

Gość pizgam z zimna
Ja tez sie bardzo denerwowałam przed swoją ustną mturą z polskiego. Tez mysłałąm o alkoholu, ale wypiłam 2 melisy. Troszkę pomogło. Ale wyobraź sobie, że miałam gorszy problem. W dzień matury ustnej, z rana dostałam miesiączkę! Akurat w ten dzień. U mnie pierwszy dzień zawsze jest koszmarny (mocne bole brzucha, dreszcze, biegunka i chęć wymiotowania). Wzięłam 2 ibupromy zeby przetrwać te 30 min na egzaminie. bol minął i jakoś wydukałam!:) nie było źle! a jestem osobą bardzo stresującą się i nienawidziłam zabierać głosu np. w dyskusjach klasowych i zawsze bałam się odpowiedzi przed całą klasa gdy nauczyciel pytał. Na początku trochę byłam spięta i to było słychać. Ale się potem rozluźniłam i starałam sie mowic naturalnie. Pytania-miałam 6, akurat nawet łątwe:) zdałam na 75%, z wyniku się b. cieszyłam bo byłam nogą z polaka i nigdy nie umiałam się wypowiedziec na forum klasowym. Nie pij alkoholu, bo to moze pogorszyc sprawę. Nic nie zrobisz...jak wejdziesz tam to stres minie po kilku minutach, a Ty skupisz się na mówieniu. A z pytaniami bedzie juz lajtowo jak dobrze się przygotujesz i przeczytasz lektury i ich opracowania.

Gość armiinka
Przeczytaj całą literaturę podmiotu i literaturę przedmiotu. Sporządź konspekt wypowiedzi - możesz napisać, co powinieneś/powinnaś powiedzieć, ale nie ucz się tego na pamięć, bo i tak nie zapamiętasz w 100%. Poproś rodzinkę, żeby Cię nagrywała w czasie próbnych wystąpień - popraw jakość swojej wymowy (ja już zaczęłam to robić), ćwicz gestykulację, wyeliminuj "eeee", "yyyy". Też przygotowuję się do tegoricznej matury i z całego serca życzę Ci powodzenia ;)

Gość ijooijpokl;,p
a czy powinnam pic prezd wyst przed klasą,??bardzoooo a to bardzo sie stresuję:(.raz jak wierszyk ost mowilam rok temu to mnialam drgawki i sie trzeslam, a to tylko kilka min ,a tam bede przedstwaiac z 15;(???jak tak to co i ile?moze tabl?HELP!;(

Gość gamamoniu
nauka, nałuka, nałóka

Gość gość
Moze własnie tak jak piszecie te kursy okażą sie najlepszym rozwiązaniem i będą jednak nam pomagały w tym zeby potem dobrze zdac maturę.

Gość gość
W sumie wlasnie mozna tez odpuscic sobie troszke tą traume. Sama cos o tym wiem. Zreszta takie kursy moim zdaniem powinny pomóc.

Gość gość
A moze jednak to nauka jest najlepszym rozwiazaniem. Dlatego ja polecam Wam taki sposób na mądrą i odpowiednią nauke http://www.prolog.edu.pl/ Kursy jezykowe to jest własnie to.

Gość gość
A czy nie lepiej jeszcze jest coś skończyć po Liceum. Ja uwazam ze taka szkołe jak Cosinus- gdzie nie płaci sie za naukę, a wybór kierunków jest naprawde duży. Spokojnie mozna pociągnąć tą swoją edukacje.

Gość gość
Nie ma co być rok w plecy. Trzeba iśc do dobrej szkoły policealnej. I w związku z powyższym polecam spojrzec na oferte cosinusa i wybrać dla siebie odpowiedni kierunek.

Gość Brunetos244
Seks i orgazm :) W kibelku zaraz przed egzaminem. Wiem co mòwie ;)

Gość gość
Na stronie szkoły Cosinus jest naprawde dużo fajnych propozycji jesli chodzi własnie o ciekawe i fajne kierunki wiec spokojnie mozesz coś tam dla siebie fajnego wybrać.