Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tylko świeckie państwo!!!

Trzymam kciuki za zdjęcie krzyża w sejmie.

Polecane posty

temat o gospodarce mial byc!? rzucasz jakis temat i zmieniasz, teraz o podatkach ksiezy mamy gadac. moze za koleja... ? o gospodarce??? zadna partia sie na niia nie stawia;-) fajne byl ostatni raport izby telco w Polsce ze dla nich sektor nowych technologii - to tylko inwestycje w tajemnicze haslo "innowacyjnosc" bo nic wiecej nie wiedza - bo to...no ten tego.... za trudne jest;-)))

Gość cOOle at home
super! nygusy ;) tak trzymać i nie popuszczać! dziękuję za uwagę i do usłyszenia 🖐️;):classic_cool:

"[zgłoś do usunięcia] zbereznik no iran z pewnoscia tez wielkim graczem nie jest" to taka logika ala - niewazne ze mi zdechla krowa, wazne zeby sasiadowi zdechly dwie;-)))

a co sie dziwisz, jak sprzedali najlepsze firmy w ktorych mozna bylo robic nowoczesne technologie to kto ma je teraz realizowac? carefur i tesco?

nie taka ta logika, po prostu zachowujesz sie totalnie cynicznie i to mnie wnerwia. jestem ROR latam po Iranie a w polsce to psy dupa szczekaja...

"[zgłoś do usunięcia] zbereznik a co sie dziwisz, jak sprzedali najlepsze firmy w ktorych mozna bylo robic nowoczesne technologie to kto ma je teraz realizowac? carefur i tesco? http://www.youtube.com/watch?v=eGVyMV_unkA poprz. | 1 2 3 " przezntujesz taka filozofie - na poprawe samoppoczucia kur domowych, w polsce nigdy nie bylo porzadnie rowijajacych sie firm - bo tu wolna mysl w akzdej dziedzinie bywa tlamszona, as easy as it is;)))

"[zgłoś do usunięcia] zbereznik nie taka ta logika, po prostu zachowujesz sie totalnie cynicznie i to mnie wnerwia." a to juz twoj problem ze nad emocjami nie panujesz i sie byle czym denerwujesz - moze deprim by ci pomogl?;-) " jestem ROR latam po Iranie" akurat w iranie to polecam bardzo dobrze rozwiniety transport drogowy - europejskosc w wydaniu polskim bija na glowe;-)) " a w polsce to psy d**a szczekaja..." to juz sam sobie dopowiedziales;-))) http://www.youtube.com/watch?v=eGVyMV_unkA

mysle ze brakuje ci ostrego bzykanka... ;) zobacz kto tworzyl NASA, kto tworzyl BAYER, kto tworzyl HAARP i inne wysoko technologiczne projekty... u nas wtedy byl szeroko pojety komunizm.

Ocena maturalna nie powinna mieć NICZEGO wspólnego z wiarą!!!!!! } Nawet w to że się ją zda czyli otrzyma? o.O

"[zgłoś do usunięcia] zbereznik mysle ze brakuje ci ostrego bzykanka..." alez to banalne ;/ ze az nudne ..., wiedzialam ze w koncu zaczniesz fantazjowac na temat mojego zycia seksualnego;-) mozesz to robic dalej - zezwalam wszak fantazje pobudzaja kreatywnosc;-) widze ze wogole masz silne emocje w stosunku do mnie - najpierw nerwy teraz te fantazje - - niestety malkontenci nie sa w moim typie synku;-) "zobacz kto tworzyl NASA, kto tworzyl BAYER, kto tworzyl HAARP i inne wysoko technologiczne projekty... u nas wtedy byl szeroko pojety komunizm." ach ta polska straa i badziewna przyspiewka - wszystko co najlpesze to my tylko "ONI" "WROGOWIE" nas wystawili ;-) jakies to nudne - polska m anajlpszy system edukacyjny, inzynierow , w ogole wszystko tylko ciagle przez "ONYCH" nic sie nie udaje albo nie wiele w ogoel to kraina mlekiem plynaca kt obywatele chetnie porzucaja "wystudiowane" zawody i podejmuja sie prac prostych acz potrzebnych - jak np. w UK oczywiscie to wrogowie "ONI" ich zmuszja;-))

d jego bzykanka 0 nie zawsze lubie ostre - cala finezja to w nierownomiernym tempie - ale skad mogles wiedziec ...;/ chciales zeby wyszlo dobrzez z tym "ostrym" a wyszlo jak zawsze - jka zawsze z polska technologia....

zawsze zywo reaguje na bodzce seksualne - taki temperament;-) rozumiem, ze pozazdroscic mozesz - zauwaz ze od tego zaczelam ze ktos wspomnial o wibratorze - w przeciwienstwie do mezczyzn - jako kobieta - zawsze moge;)

Gość Night Driver...
Do postu02:31 Ustawa 20.11. 1998 r. o zryczałtowanym podatku duchownych od niektórych przychodów osiąganych przez osoby fizyczne (Dz. U. z 1998 r., nr 144, poz. 930).Ona reguluje opodatkowanie zryczałtowanym podatkiem dochodowym niektórych przychodów osiąganych przez osoby fizyczne(wymienione w ustawie), a także przez osoby duchowne.Dotyczy zryczałtowanego podatku dochodowego jako ryczałtu dochodowego od przychodów ewidencjonowanych, karty podatkowej i zryczałtowanego podatku dochodowego od przychodów osób duchownych. Wpływy z tych podatków, oprócz karty podatkowej, stanowią dochód budżetu państwa. Źródło dochodu to przychody z opłat otrzymywanych w związku z pełnionymi funkcjami o charakterze duszpasterskim. Kwartalne stawki ryczałtu zamieszczone są w załącznikach do ustawy (nr 5 i 6) i stosuje się je odpowiednio do osób duchownych innych wyznań, którzy sprawują porównywalne funkcje.Przewidziano stawki ryczałtu dla duchownych kierujących parafią i wikariuszy, w zależności od wielkości parafii (liczy się ilość mieszkańców) i miejsca zamieszkania. Wysokość ryczałtu ustalana jest odrębnie na każdy rok podatkowy przez właściwy według miejsca wykonywania funkcji o charakterze duszpasterskim urząd skarbowy. Opłacanie ryczałtu pozostaje jedną z możliwości regulowania obowiązku podatkowego przez osoby duchowne. Mogą one zrzec się opodatkowania w tej formie i opłacać podatek dochodowy na ogólnych zasadach, prowadząc księgę przychodów i rozchodów.I Kościół i osoby duchowne, płacą podatki i wspomagają budżet, na miarę swoich dochodów. Tradycyjnie Kościół katolicki oraz inne kościoły i związki wyznaniowe, a także osoby duchowne, utrzymują się z ofiar składanych przez wiernych.(Tego dotyczy spór conajwyzej )Pozostałe formy opodatkowania kościelnych instytucji i osób prawnych i osób duchownych jest uregulowane prawnie w sposób czytelny. Twierdzenie,ze Kościół i duchowni nie płacą podatków, a tylko korzystają z ulg i zwolnień podatkowych, raczej nie wytrzymuje krytyki. Ulgi i zwolnienia podatkowe względem Kościoła i jego instytucji zamieszczone w regulacjach prawnych mają przede wszystkim na celu wspieranie Kościoła w prowadzeniu przez niego różnych dzieł religijnych, charytatywno- opiekuńczych, oświatowych i wychowawczych.

a ty dalej drazysz temat mojego pozycia intymnego? jak nazwa wskazuje - intymne ;-))) a takie prymitywne prowokacje pt "jestes niezaspokojona chyba ze "udowodnisz/opwiesz ze nie " n amnie nie dzialaja - jak juz mowilam banalnosc mnie nudzi a finezja i wysublimowanie jedynie pociaga;-)) pozosatje ci wyobarzic sobie;-)

mysle ze celowo mnie nakierowujesz bo jedynie zgrywasz wredna, zimna suke, co to nie lubi cejrowskiego... ;) najprawdopodobniej jednak siedzisz w rozowych kapciach w zielone mahomety i droczysz sie w internecie, co mnie w ogole nie interesuje... ;P ;)

Gość Night Driver...
Sorry za ten elaborat nocą ale to tak gwoli ścisłości-gorączka sobotniej sraczki pyta czemu Kościół się nie rozlicza z fiskusem. Wystarczy spojrzeć na tę argumentacje w kontekście przywołanej ustawy żeby widzieć ze jednak się rozlicza. Problem być może stanowi rozliczenie środków z ofiar wg zasad jakie obowiązują w ordynacji podatkowej (też ustawa)ale co do tezy to tak jak wyżej ona nie wytrzymuje konkretnej merytorycznej argumentacji i stawia twierdzenia ze "kler nie płaci podatków"na równi z innymi populistycznymi chwytami słownymi.Jest konkretna zryczałtowaną formę świadczenia. Natomiast należy się tu jeszcze inna uwaga. Skoro mamy podatkować kościół to i (zgodnie z konstytucja)każdy i zwiazki wyznaniowe.W przeciwnym wypadku nie liczyłbym na zgodność takiego rozwiązania z konstytucja i przychylne stanowisko TK. Innymi słowy amatorzy takich rozwiązań będą musieli siegnąć wszystkim po równo i wtedy zobaczymy i ocenimy ich zapał w tym celu.

Gość Xiąże Arnold
a takie prymitywne prowokacje pt "jestes niezaspokojona chyba ze "udowodnisz/opwiesz ze nie " n amnie nie dzialaja - jak juz mowilam banalnosc mnie nudzi a finezja i wysublimowanie jedynie pociaga No nie żartuj?A jeszcze dwie strony wstecz pisałaś że zwykły wibrator byłby bardzo przyjemny:classic_cool:

Gość Xionże Arnold
A no tak. Byłbym zapomniał."Kobieta zmienną jest":classic_cool:Dobranoc. Zostawiam was bo widze,że coś iskrzy między wami.I to nie bynajmniej wskutek konfliktu światopoglądowego:classic_cool:

ja sie zbieram w kime, niestety ale musze jutro wstac zeby budowac polski kapitalizm bo jak nie my to "oni"... ;)

"[zgłoś do usunięcia] zbereznik mysle ze celowo mnie nakierowujesz bo jedynie zgrywasz wredna, zimna suke, co to nie lubi cejrowskiego... " hahahahah;-)))) pochlebiasz sobie i dopowiadasz i jescze obrazazsz na dodatek, matula cie nie nauczyla zasad dobrego wychowania?;-)) cejrowski to mieczak, tak uwazam - do tego nadety i bez poczucia humoru, wiec go nie lubie - czuje wzgledem niego troche litosci jedynie;/ "najprawdopodobniej jednak siedzisz w rozowych kapciach w zielone mahomety i droczysz sie w internecie, co mnie w ogole nie interesuje... ;P " inieteresuje cie bo wzbudzam w tobie emocje - z reszta niezamierzenie i nie tylko w tobie - tak juz mam ze ludzi nie moga przejsc obok mnie obojetnie - co bywa meczace - fakt nie bede zaprzeczac ani potakiwac - ale powiem ogolnie - do kapci w mahomety mam taki sam stosunek co do jezuskow na krzyzu;-))

"Xiąże Arnold a takie prymitywne prowokacje pt "jestes niezaspokojona chyba ze "udowodnisz/opwiesz ze nie " n amnie nie dzialaja - jak juz mowilam banalnosc mnie nudzi a finezja i wysublimowanie jedynie pociaga No nie żartuj?A jeszcze dwie strony wstecz pisałaś że zwykły wibrator byłby bardzo przyjemny " tak to jest - nie doczyta a sie madruje;-))) pislam ze wibratotor kojarzy mis ie z przyjemnoscia i relaksem - a uzywac go mozna rowniez w ysublimowany sposob - ale jak widac autor wypowiedzi jeszcze o tym nie wie;-)) " A no tak. Byłbym zapomniał."Kobieta zmienną jest" Dobranoc. Zostawiam was bo widze,że coś iskrzy między wami.I to nie bynajmniej wskutek konfliktu światopoglądowego " iskrzy?;-)) o tak az bucha ;-))))