Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmobingowana

MOBBING W GETIN NOBLE BANK SA

Polecane posty

Gość pasarzer na gapę
Zawsze mnie intrygowało czy pracownicy banku mają ułatwienia w kredytach, inne procenty, jakieś umożenia, itp. Można prosić anonimowe info na ten temat?

Gość kodrra
Tak to Petro II i to była kobieta a teraz już jej tam nie widzę , więc juz chyba nie pracuje tam. Wczoraj mi przyszło pismo że uatrakcyjnili produkt i obniżyli opłatę likwidacyjną i że opłata w pierwszym, drugim i trzecim roku odpowiedzialności wynosi 80% a nie 100% jak dotychczas i jest pobierana wyłącznie w przypadku całkowitego wykupu od wartości umorzonych jednostek uczestnictwa funduszu z rachunku.A na końcu napisane jest że po upływie okresu odpowiedzialności opłaty likwidacyjne nie są pobierane, czyli chodzi tu o te 3 lata bo już sama nie wiem nic z tego. A w banku jeszcze nie byłam i nie pytałam o te zgromadzone środki ale to pewnie bedzie te 4500 powiększone o te comiesięczne wpłaty, to żaden zysk, już wolałam na 5miesięczną lokatę te kase dać, sama jestem na siebie zła:(

Gość zmobingowana
witajcie wszyscy:) cieszy mnie ze mamy kolejne wpisy-dzieki!! odpowiedajac na pytania-nie zalezy mi by robic antyreklame temu bankowi,najgorsze jest to ze mam senstyment do tej marki:/ tym trudniej mi sie bedzie z nimi sadzic i wyciagac brudy przed swiatem.Mobbing nas polega na roznych rzeczach,poczynajac od tych ktore podejrzewam sa uprawiane wszedzie gdzie liczy sie kasa i sprzedaz-czyli codziennych naciskow co do realizacji planow(ale tutaj sie nie czepiam.........)przed obciazanie obowiazkami szefowej jednoczesnie naciskami ze nie nadazam w czasie pracy robic tego co do mnie nalezy-bo jak mam to robic skoro robie prace szefowej???i to nie chodzi o wyslanie maila ale o naprawde trudna dluga zmudna i odpowiedzialna prace:/ az po namawianie do oszukiwania klientow-co do waertosci i efektow inwstycji.Dla nich liczy sie kasa nic wiecej.Odmowilam kilka razy,nie chcialam sprzedac inwestycji osobie starszej,uwazalam ze nie jest to dla niej korzystne.....no i zaczelo sie,nie mam zycia.4 razy bylam na dywaniku w samej centrali-no tak czulm sie wyrozniona ze moglam poznac tych i owych......ale szczerze-zadna przyjemnosc...... co do ulg pracowniczych-jedyne co to mamy darmowe rachunki,ktore dla innych sa platne.Kredyty i lokaty mamy na tym samym poziomie i tak samo weryfikowane.Nie ma ulg. Pozdrawiam wszystkich

Gość maszowaty
witaj, muszę przyznać, że z mojego doświadczenia (raczej z mojego najbliższego otoczenia) wynika, że organizacji nie zmienisz tylko możesz zmienić raczej pracę. Moja małżonka pracowała w firmie, gdzie przełożony mówił, że ktoś 'powinien mieć odcisk jego buta na twarzy' - komentarz za błąd w parcy. Ona nie dała sobie tak mówić i została zwolniona jako pierwsza. Najważniejsze moim zdaniem to nie wdawać się w gierki mobbingujących - trzeba stanowczo reagować sąd albo znaleźć coś innego

Gość maszowaty
wiesz.. ja też mam to pareto II, ale może jednak są jakieś plusy? ;) Ja nie chcę tego likwidować, tylko oszczędzać regularnie - chyba nie powinienem stracić.. Trochę mnie zaniepokoiłaś tymi trefnymi produktami.. Ale jako klient muszę powiedzieć, że presja konsultanta jest niesamowita - chyba trochę zbyt agresywnie..

Gość zmobingowana
bo Doradcy nie maja wyjscia.......albo beda agresywnie sprzedawac-w czasach kryzysu i tego co sie dzieje z inwestycjami nikt z wlasnej woli nie zdecyduje sie na cos takiego.......-albo wyleci z pracy.Ja rozpoczelam wojne z demonem ktory jest dla mnie samej nie do przeskoczenia.......wiem o tym,ale nie zamierzam odpuszczac.Zmieiam prace-ale tez ide do sadu za to co mnie i innym zrobili.Kropka. co do pareto-jesli dotrwasz do konca okresu odpowiedzialnosci-czyli do samego konca,tj 10 lub 15 lat(zalezy kiedy przystapiles) to w najgorszym razie otrzymasz to co wplaciles,niestety pomniejszone o oplaty administracyjne...... takze wedlug mnie lepiej odkladac miesiecznie systematycznie ale na konto oszczednosciowe ktore Cie nic nie kosztuje.....

Gość zmobingowana
z okazji weekendu podnosze tenat

Gość zmobingowana
jakie masz pytanie? zachecam do wypowiedzi na temat mobbingu w polskich firmach

Gość zaczynam szukac pracy
tak sie dzieje, bo ludzie nie maja szansy wygrac w skorumpowanym polskim sadzie sprawy o mobbing. Potem mobber chwali sie, ze wygral taka sprawe i robi to samo dalej w nowym miejscu pracy.

Gość zaczynam szukac pracy
umowa na czas okreslony daje mozliwosc zwolnienia pracownika zgodnie z prawem co mozn wykorzystac, gdy ten pracownika nie chce wykonac polecenia niezgodnego z prawem

Gość zmobingowana
tak zgadza sie, to niestety kwestia prawa....... i egzekwowania go a nie tylko wykorzystywania jego ulomnosci. Niestety zdaje sobie sprawe z faktu ze jest Nas-mobingowanych wiecej...... dlatego min powstal ten topik-zachecam do wypowiedzi na temat i nie na temat:) w naszej sprawie-konczymy klecic pozew.....kciuki sie przydadza,szczegolnie w sprawie by odwazni nie wycofali sie ......z leku przed tyranami

Gość serio az tak?
czy naprawde jest tak zle ze nie mozna zacisnac zebow?? w koncu nigdzie miodu nie ma.....niestety no chyba ze na stanowiskach prezesowskich i tych w burdelu-sory bylem przez 3 lata za granica,tam pracowalem i powiem Wam ze tutaj w kraju to nie da sie zyc.... wrocilem bo tesknilem......za rodzina,krajem.......teraz zabieram rodzine i w nogi tutaj nie ma przyszlosci dla mnie i moich dzieci!

Gość zmobingowana
podnosze z okazji Świat

Gość pracownik GNB
zastanawialem sie dlugo czy sie tutaj udzielic - wiesz ze oni sledza komputery i numery IP..... ale w dupie to mam-dosyc!!! dzis podjalem decyzje ze odchodze, nie dam rady dluzej Ktos kto tam siedzi wie, o czym mowie....dolaczam sie do sprawy - sledze juz artykuly o mobbingu w tej firmie tak dluzej nie moze byc:(

Gość do -alleluja
czyli nie tylko w filmach takie rzeczy sie dzieja?? w naszej biednej polsce takze??? :(

Gość poszkodowany pracownik tego ba
Pilnie proszę o kontakt z byłymi pracownikami Getin Noble Banku SA pod mailem leila06@wp.pl

Gość AnkietaStudenkaUE
Szanowni Państwo, jestem studentką piątego roku Zarządzania na Uniwersytecie Ekonomicznym w Katowicach. Obecnie piszę pracę magisterską, której tematem jest mobbing w środowisku pracy. Uprzejmie proszę o wypełnienie kwestionariusza dostępnego na stronie -> http://moje-ankiety.pl/respond-33823.html . Ankieta przeznaczona jest dla pracowników sektora bankowego i ma na celu zbadanie zjawiska mobbingu w tych organizacjach. Poniższy wywiad jest anonimowy, a jego wyniki zostaną wykorzystane wyłącznie w celach naukowych.Dziękuje za udział w badaniu.

Gość nie ma czegos takiego jak
MOBBING, ja jestem pracownikiem banku,i ktos probowal ale przestal, nie moge napisac dlaczego nie ma, to zalezy od was, trzeba wiedziec co zrobic ....niestety nie kazdy to wie dlatego 90% osob moze byc mobingowanych, to zwyczajne chamstwo i straszne kompleksy osob ktore probuja sie wyzywac na innych,to juz jest na skale krajową ale niedlugo sie skonczy,rada podstawowa: kamera i dalej reportaz do jakiejs gazety......

"umowa na czas okreslony daje mozliwosc zwolnienia pracownika zgodnie z prawem co mozn wykorzystac, gdy ten pracownika nie chce wykonac polecenia niezgodnego z prawem" W takiej sprawie to być powinien od razu proces karny wobec szefostwa banku.

Gość trew
Pracuje w banku za granica. U mnie w pracy nie do pomyskenia takie traktowanie. Nie wsponinajac o produktach i obsludze klienta. Musze tak przedstawic produkt aby klient zrozumial wszystkie warunki jesli nie zroxumie a podpisze i wroci z pretensjami to jest moja wina. To czyste zlodziejstwo i brak profesjonalizmu mam nadzieje ze inne banki w polsce szanuja pracownikow i klientow. Bank jest wazna instytucja w panstwie, jesli ludzie nie maja zaufania a wtym wypadku wcale sie nie dziwie to nie dziwie sie ze sytuacja finansowa ludzi wyglada i relacja z bankami.

Gość gość
Witam, reprezentuję Kancelarię Prawną LEX z Wrocławia. Nasza Kancelaria zajmuje się odzyskiwaniem opłat likwidacyjnych z tytułu rozwiązania umowy ubezpieczenia na życie z ubezpieczeniowym funduszem kapitałowym ze składką regularną , tzw. polisolokat oraz rozwiązywania umów bez ryzyka ponoszenia opłat. W praktyce oznacza to, że nie pobieramy żadnych opłat wstępnych od Klienta (WPS, opłata adwokacka i inne). Opłata dla Kancelarii jest dopiero wtedy kiedy odzyskamy Twoje pieniądze. (od razu odpowiadam: jeśli nam się nie uda wygrać sprawy to i tak całe koszty bierzemy na siebie więc i tak Klient nic za to nie płaci). Jesteśmy w stanie przeprowadzić cały proces związany z dochodzeniem ww. roszczeń od ubezpieczycieli i banków w krótkim okresie, przy minimum formalności i absolutnym wyeliminowaniu kosztów ze strony klientów. Klient nie ponosi żadnego ryzyka finansowego związanego z nawiązaniem współpracy z Kancelarią. Mamy skuteczność na poziomie 97%. Jeśli mają Państwo pytania zapraszam na : www.kancelaria-lex.org  lub do kontaktu telefonicznego: (71) 307 05 35 Pozdrawiam.

Gość gość
Witam, jeśli macie Państwo w dalszym ciągu problem z trwająca bądź upadłą polisą, zapraszam do kontaktu z naszą kancelarią. Zajmujemy się skutecznym odzyskiwaniem środków ze wszelkich produktów tego typu. Nie pobieramy żadnych opłat od klienta. www.kancelaria-lex.org -(71)30-777- 30 d.spilnyk@kancelaria-lex.org

Gość gość
W mojej placowce jest mobbing ale nikt nigdy sie do tego nie przyzna .... takie sa realia trzeba s*******ac poza getin bank...z reszta jak sa duzevrotacje w placowce to tym u gory powinno dac do myslenia ze zle sie dzieje w panstwie dunskim

Gość gość
Nie w każdym oddziale Getinu jest źle jeśli chodzi o atmosferę. Ja niestety też trafiłam na oddział, gdzie pastwi się nade mną dziewczyna, która ma wyższe stanowisko i pracuje tam kilka lat. Jako nowy pracownik nie odzywam się, ponieważ zależy mi na pracy. Pomimo, że często są sytuacje, gdzie naprawdę mam dość. Ulubioną rozgrywką tej kobiety jest poniżanie mnie przy klientach, wytykanie błędów co powoduje, że klienci kręcą głową i następnym razem jak przychodzą do placówki nie podchodzą do mnie. Często słyszę jaka jestem kiepska i że sobie nie radzę, pomimo, że obowiązki, które mi narzuca są większe w porównaniu do obowiązków jakie mają inni pracownicy. Za plecami wyśmiewa mnie i krytykuje wśród innych kolegów. Nie byłam jedyną osobą, która była tak przez tą kobietę traktowana. Na szczęście osoba, której to dotyczyło nie przedłużyła umowy próbnej i odeszła z tego psychiatryka. Sprawa była zgłaszana kierownikowi, który jednak chyba sam się jej boi. Kobieta ta swoje działania przeniosła na mnie. Nie rozumiem jak bank, który stara się dbać o jakość obsługi pozwala na takie zachowania wśród współpracowników.

Cześć, jeśli chodzi o mobing w GNB... jestem jego żywym przykładem :/ pracowałam we franczyzie. Właścicielka franczyzy pastwiła się nad wszystkimi pracownikami, prawie codziennie groziła zwolnieniami, zmuszała do wydzwaniania po klientach, którzy np. wczoraj powiedział że nic od nas nie chce, żadnych kredytów i innych produktów, o wszystko nas obwiniała, kazała wychodzić w głupich zielonych strojach na rynek, targ, do centrów handlowych rozdawać np. jabłka z wizytówkami, typowe robienie z siebie debila, krzyczała przeklinała, groziła, że obetnie komuś włosy.. chciałabym zauważyć, że pracujemy w bankowości, a nie w przedszkolu! Trochę powagi! Co rusz obcinała nam prowizje, jakieś głupkowate zasady, wstawanie do pracy było nieprzyjemne, ciągle z nerwów chciało mi się wymiotować, a po pracy płakać. Ponadto pewnie wiecie, że każda placówka franczyzowa ma swojego dyrektora regionalnego. Ów dyrektor również nie wykazał się szacunkiem do pracownika, krzyczał, groził każdemu zwolnieniem, kazał pisać jakieś chore oświadczenia że w ciągu dwóch dni sprzedam 100tys kredytu! Co rusz zmieniają się zasady pracy. Wymagają od nas heroicznych sprzedaży, a produkty mają do d...! Wyzywają, że np. wzięłaś kredyt w innym banku bo był tańszy! Błąd musisz wziąć kredyt w GNB bo przysięgałaś im wierność do końca życia! Do tego pracodawca nie odprowadza składek do ZUSu, a na wykazach te składki są widoczne, więc pytam gdzie są moje pieniądze?! Wszystko jest lewe, nieprawne, do zgłoszenia inspekcji pracy! Nie zapewniają kawy, herbaty, cukru, nie ma klimatyzacji, latem siedzimy po 40 stopni w placówce ale pracodawcy to nie obchodzi, postaw sobie wiatrak i bądź co dwa tygodnie chora ... tylko spróbuj pójść na L4! Szczerze odradzam tam pracę. Obóz niewolników! aha... musisz jeszcze po pracy prać wykładzinę w placówce... dramat! i do tego nic nie zarobisz, bo daje ci tylko podstawę i potrąca prowizję bo nie postarałaś się w tym miesiącu! Zalega z wypłatami, nigdy nie są na czas i nigdy nie są na konto! Wiadomo lewizna do odbioru osobiście.. Sprawę zgłaszam do inspekcji pracy.