Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość linalinalina

Mam jedno dziecko, wiecej nie chce mam dosc

Polecane posty

Gość zawszę szczery
szczerus nie ignoruj mnie misiaczju ❤️

Gość bo ZS jest czarny
pierwszy czarny polak :D

Gość o maj god o maj god
dlatego ja w ogole nie chce dzieci, bo bym swira dostala

Gość zawszę szczery
masz jedno dziecko z szczerusiem? o maj gad ! ide sie pochlastac po jajach

Gość zawszę szczery
odczepcie sie od mijego misiajcza ❤️ to dobry i skromny czlowiek ❤️

Gość linalinalina
a co mnie obchodzi twoj zawsze szczer mam meza przystojnego ktorego kocham po co mi jakas osoba wirtualna, zazwyczaj atakuja jakie okularniki albo zakompleksione osoby i tak ja jego widze wiec dla jest aseksualny

Gość linalinalina
o maj god o maj god a ile masz lat

Gość o maj god o maj god
niedługo 42 skończe;)

Gość rajskawyspa
bo mozna dostac swira, to jak w tym filmie Dzien Swira- co 5 minut dziecko cos chce, przeszkadza, halasuje, nabroi, nie ma tak ze sobie robisz kawe i usiadziesz z ksiazka z nogami pod kocem, np o 18ej. dupa, o 18ej nie wiesz co sie zdarzy: bedzie chcial ukladac klocki , cos chce zjesc, kupe chce, uderzy sie o cos, spiacy jesi i marudzi o nic, itp. Sa tez chwile miłe, wzruszajace i fajne, ktore rownowaza a nawet przewyzszaja te upierdliwe monotonne godziny z maluchem, dlatego ci, ktorzy maja dzieci, nie zaluja tego. Patrzac na wesolego malucha, ktory juz tyle sie nauczyl i ma w sobie wiele fajnych cech, rodzice pekaja z dumy, ale wystarczy sobie przypomniec codziennosc, to odechciewa sie powtorki z takiej rozrywki.

dokladnie tak to wyglada :) nigdy nie wiadomo czego on bedzie cchiał, w azkdym momencie cos chce a to pic a to sok a to jesc a to bajki kasiazke, samochod mu sie zapesul(oczywiscie sam zapseuł) a to mu ne wygodnie i mase innych rzeczy, ale go kocham sa momenty ze sie przytula,tak slodko daje buziaka jak jest mi smutno przyjdzie i przytuli. Ale naprawde mysle ze jak bedzie jedynakiem to bede skupiala tylko na nim uwage, w idzisjeszcych czasch widze ze nie ma czasu na sentymenty i nie macz egos takiego ze wszytscy sie fajnie dziela jest walka o przetrwanie slabszy przegrywa.

Gość zawszę szczery
lina ale pierdolisz, zgaduje masz ok 19 lat i nie myslisz jeszcze powaznie o zyciu

Gość zawszę szczery
powiedz dziecko ile masz lat . to takie trudne ? ❤️

Gdy dziecko ma rodzeństwo to lepiej się chowa , zawsze ma się z kim pobawić itp.Jest lepszym człowiekiem a jedynak jest zwykłym egoistą.Ignoruj swoje dziecko w niektórych momentach jak np płacz w nocy .Jak popłacze to w końcu się zmęczy i zaśnie.A jak coś nabroi to niech to posprząta i tyle. I tak aż do skutku.Tylko nie piszcie mi ze sie nie da , sama mam 3 dzieci i wiem że sie da.

Gość zawszę szczery
o! madra wypowiedz , bylo nie rozpieszczac dzieciaka ❤️

Ja mam dwoje dzieci.Pierwsze to aniołek , drugie nadrabia z troje, ale oboje są samodzielni , mimo młodego wieku (7 i 4 l) NIe rozpieszczałam ich, nie pozwalałam na wszystko... teraz nawet młodsze mi dokucza , ale go ignoruje , więc zaczyna zajmować się sam sobą , bierze zabawki a ja mam spokój.Grunt to mądrze wychowywać dziecko , od pierwszych chwil , a nie traktowac jak przytulankę , bo szybko się przyzwyczai do takiego stanu rzeczy. Czy jedynak powinien mieć rodzeństwo? Owszem . Inaczej się rozwija, uczy się odpowiedzialności i życia z innym . Jest mniej egoistyczny i łatwiej poradzi soebie w przyszłym życiu , bo będzie wiedziało ,że nie tylko ono zasługuje na wszystko, czego tylko sobie zazyczy.

Dzieci są różne i w różnych momentach coś potrzebują np napić się soczku.Czy Ty autorko posta jak chce Ci się pić to co robisz ? Po prostu coś do picia sobie bierzesz.A że dziecko broi ? Tak sobie teraz myślę że widocznie to robi bo wie że zwróci tym na siebie Twoją uwagę , że tylko wtedy się nim zainteresujesz.A co do komputera to tłumacz dziecku że teraz czytasz coś na komputerze i jak skończysz to coś razem zrobicie.I tak do skutku .Proponuje Ci byś olewała jego złe zachowanie a interesowała się nim wtedy gdy zachowa się tak jakbyś chciała.

I puzniej zamiast kochac dziecko to uznaje sie go za udreke. Musisz przestac patrzec na wady tylko skup sie na zaletach. Pomysl jakie bedize w przyszlosci itp.

Nie ulegaj na wszystkie zachcianki , bo to jest najgorsze wyjście . Moim zdaniem powinnaś założyć topik "jak wychowywać dziecko , by było mądre i samodzielne" , a nie mówic ,że jedno to max,

Cos w tym jest co piszecie rzeczywiscie w nocy sie do niego wstaje. Moze to racja zeby przetrzymac to i niech sam zasypia. Z tym radzeniem sobie w trudnych sytuacjach, byłam w rodzienie wielodzietnej a mimo to mialam problemy z dogadaniem sie z ludzmi. Sporo osob przez dlugi czas myslalo ze jestem jedynaczka, a jednak nie mam siostre i brata , wiec z tym radzeniem sobie i dogadywaniem z innymi ludzmi mam mieszane odczucia. Co nie znaczy ze neguje to co powiedziałyscie tylko wlasnie , tak teraz o tym pomyslalam ze ja nie byłam jedynakiem al sporo ludzi myslalo ze niem jestem.

to dla ciebie gratulacje, a co z nimi zrobisz to wybacz ale nie chce wiedziec tak czy siak, jesli bedziesz pisac posty w tonie podobnym do dwoch poprzednich, nie bede sie czepial

polaczek nie skupiam sie na wadach poporstu jestem zmeczona , i raczej durgiego dziecka nie chce miec. TYlko wiele razy slyszalam powinnas miec druegie dziecko itp wiec obserwuje to forum i ten temat z zaciekawniem jakie panuja teraz poglady ,czytam wypowiedzi innych kobiet, doswiadczonych kobiet . Ich rady sa bardzo cenne, wiem ze mnie rozumieja stad dyskusja nie jest jednym wielkim atakiem tylko dyskusja bez obrazania. A o to chodzi w tematach na forum

polaczek nie skupiam sie na wadach poporstu jestem zmeczona , i raczej durgiego dziecka nie chce miec. TYlko wiele razy slyszalam powinnas miec druegie dziecko itp wiec obserwuje to forum i ten temat z zaciekawniem jakie panuja teraz poglady ,czytam wypowiedzi innych kobiet, doswiadczonych kobiet . Ich rady sa bardzo cenne, wiem ze mnie rozumieja stad dyskusja nie jest jednym wielkim atakiem tylko dyskusja bez obrazania. A o to chodzi w tematach na forum