Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dumna_studentka

Mam dosc glupiego gadania, ze pedagogika jest latwym kierunkiem

Polecane posty

Gość gość
to prawda. Na moim roku sporo osob zrezygnowalo, bo wlasnie o papierek im chodzilo a tu nagle się okazało ze poziom nie jest wcale taki niski i sporo zajec praktycznych. Ja studiuje na Ignatianum w Krakowie i jak na razie bardzo mi się podobaja te studia. Na mgr pewnie tez wyborie pedagogikę http://www.ignatianum.edu.pl

Gość gość
Na pewno nie jest łatwa, ale trudna też nie, po pedagocgice są dziewcyzny które piszące zdania tak jak ja w tej chwili i nie potrafią znaleźć błędu.

Dokładnie! Najczęściej takie opinie wypowiadają osoby, które nie miały w ogóle styczności z tym kierunkiem. Tak samo dla niektórych to, że studiuje się na niepublicznej uczelni też oznacza, że jest łatwiej. Studiuję na Górnośląskiej WSP w Mysłowicach i nie ma przelewek, jednak atmosfera jest dość fajna i jakoś można przetrwać. Swoją drogą jeśli ktoś chce być nauczycielem, to najpierw sam musi wykazać się konkretną wiedzą.

Gość gość austeria
zdecydowanie masz rację, sama rok temu skończyłam pedagogikę na wyższej szkole bezpieczeństwa i było ciężko, ale dzięki temu udało mi się w niedługim czasie znaleźć pracę

Gość gość
Czytając komentarze zastanawiam się, jak można być takimi ignorantami. Nie wiem jak jest na innych uczelniach, ale ja na pedagogice wczesnoszkolnej i przedszkolnej na UW miałam 4 praktyki na drugim roku, czyli 4 tygodnie + praktyki astystenckie w sumie po 60h, w połaczeniu z zajeciami, po praktykach wracałam na zajęcia do 19:00. Zdarzały się latwe ale i bardzo trudne egzaminy, niezwykle dużo papierkowej roboty z dokumentacją praktyk, które były bardzo surowo ocenianie. Czy studia są łatwiejsze w porownaniu z technicznymi? Prawdopodnobnie tak. Jednak większość moich znjaomych, studiujących na PW lub na ścisłych kierunkach na uniwersytecie, widząc ile teorii musze przerobic i jakich rzeczy się ucze twierdzi, że nie daliby sobie rady i że mnie podziwiają. Tak, mówiły to osoby po mechatronice, budownictwie, czy fizyce. Zasilę grono bezrobotnych? Koncze dopiero 3 rok studiów, a już pracowałam w prywatnej szkole, dostając 30zł/h brutto. Uważacie, że pedagogika to żałosny kierunek? Przypomnijcie swoje słowa za kilka/kilkanascie lat, gdy będziecie oczekiwac kompetentnych nauczycieli dla swoich pociech. Wystarczy troche empatii i zrozumienia, że nie warto oceniac ludzi po kierunku ich studiów, bo uwierzcie mi, największe tłuki jakie poznałam studiowały bardzo poważne rzeczy.

Gość gość
Ja chodziłam do www.wsge.edu.pl na pedagogikę, podobało mi się. Jak ktoś nie lubi się uczyć, bądź nigdy tego nie robił, to żaden kierunek nie będzie dla niego łatwy, to krótka piłka. Ja nie uważam, ze pedagogika jest trudnym kierunkiem.

Gość gość
Praktyk jest sporo, a poza tym wiele zależy od uczelni na której się studiuje i od wybranej specjalizacji. Ja akurat jestem po pedagogice specjalnej i wcale łatwy kierunek to nie był. O samych perspektywach można tu http://kujawsko-pomorskie-praca.pl/pedagog-specjalny/ sobie poczytać. Moim zdaniem jedną z cięższych specjalizacji jest także logopedia.