Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 5_10_15

ile podczas mycia wypada Wam wlosow :(

Polecane posty

Gość 5_10_15

Witam, wlasnie sie przerazilam, podczas mycia wypadlo ich kolo 100 (sitko w wannie bylo prawie pelne), przed myciem dokladnie je wyczesalam i tez duzo wypadlo, pewnie kolo 100... Dlugosc do ramion. Juz nie wiem co robic. Dodam ze jak czasem pociagne wlosy reka zawsze zostaje w niej okolo 5. Juz nie wiem co jest norma a co nie. Jak jest w Waszym przypadku?

odchudzasz się?albo nerwy jakieś masz?ile masz lat?ja miałam to samo, włosy wypadały garściami, bałam sie, że wyłysieje

tez tak mam;/ obcielam wlosy na krotko, troche pomoglo ale teraz znowu zapuszczam i coraz gorzej jets

Gość 5_10_15
Nie odchudzam sie, 4 lata temu tez wypadaly bo mialam mala anemie, ale juz dawno wyleczona, zdrowo sie odzywiam. Mam 28 lat, cale zycie mialam bardzo geste i grube wlosy, od 4 lat zupelnie inne, ciensze i znacznie mniej. Ciagniecie reka wlosow by sprawdzic ile ich w dloni zostanie to juz moja obsesja...

Gość ona2223
polecam belisse tabletki -wzmocnia wlosy mnie nawet pomogly i juz nie stosuje

Gość 5_10_15
toranga - i co Ci pomoglo? Ja zazywam regularnie Centrum ale zero efektow, szampony i odzywki na wypadanie nie dzialaja, nawet czarna rzepa nie daje efektu.

Gość vicky acosta
jak zazywasz centrum to mnie by nie zdziwilo 🖐️ wiesz, ze jesz trucizne?

Gość glupie buraakiii
a mi nie wypada prawie żaden - no, góra 3 (a mam sitko z maluskimi dziurkami i wlosy do pasa), czesze sie tylko po umyciu, wtedy na grzebieniu zostaje tak z kilka-kilkanascie wlosow. po domu rozrzucam troche, ale nie duzo. Kiedys, przez jakis czas, nie wiemm czemu - zaczelo mi wypadac tak strasznie duzo, jak tobie - potem samo ustapiło

mnie wypadały, bo sie odchudzałam, prawie nie jadłam. Nie byłam gruba, ale jakaś obsesja mnie dopadła. Zaczęłam normalnie jeśc i po kłopocie, zauważyłam tez, że mam mocniejsze włosy po szamponie i odżywce fructis (zielony)VOLUME RESTRUCKTURE dla włosów osłabonych, a w aptece kupiłam żeń-szeń. Włosy mi nie wypadaja

Gość vicky acosta
mi tez troche sie przerzedziły a zawsze miałam taką cieniznę :(

Gość 5_10_15
Ja juz probowalam chyba wszystkiego czasem wypadalo ich mniej ale generalnie jest zle a od paru tygodni coraz gorzej...

Gość vicky acosta
przyczy wypadania są przeróżne: hormony osłabiebie organizmu stan zapalny w organizmie, nawet choćby zepsuty ząb jakaś choroba skóry głowy (np drożdżaki) brak minerałów i witamin (jakichś) niedożywienie/zła dieta (co łączy się z brakami) stres, nerwy

Gość vicky acosta
przyjmowane leki mogą powodować wypadanie wiele leków przeciwdepresyjnych nie masz zepsutego zęba? albo jak się odżywiasz? czy masz łojotok i łupież? czego używasz do pielęgnacji?

Gość 5_10_15
najgorsze ze wypadaja z cebulkami. Lekarze ignoruja moj problem, poniewaz morfologie mam bardzo dobra i zwalaja na stres. Fryzjerka tez sie dziwi, bo twierdzi ze tak geste wlosy jak moje rzadko sie zdarzaja. Wszystko pieknie, tylko ze lata temu nie wypadaly wogole i byly znacznie gestsze. Czy mozna wszystko zwalac na stres, w czasie studiow mialam mnostwo stresow, a wlosy byly piekne jak nigdy... Zalamka

Gość vicky acosta
niektore rzeczy wychodza po jakims czasie gdzie ci leca najbardziej - czubek glowy, czy boki i tyl, czy cała głowa? to też ma znaczenie i może być wskazaniem gdzie szukac przyczyny. czy masz placki, czy sie przerzedzaja po prostu w miare rownomiernie? i bardzo istotne, czy wypadaja nastepowo? czyli czy wypadaja ale potem widzisz spomiedzy wlosow, jak sobie przedzialek rozdzielisz, ze ci stercza takie antentki odrastajace?

Gość 5_10_15
Zeby zdrowe, ale mam nawracajacy lupiez, z tym ze ciagnie sie od czasow kiedy bylam nastolatka. Radze sobie z nim szamponem Vichy Dercos na tlusty lupiez, zanika na pare tygodni, czasem miesiecy, a jesli zapomne o szamponie Vichy lupiez powraca. Generalnie jest to najlepszy szampon na tego typu lupiez. Dieta jak wspomnialam ok, jem warzywa owoce mieso i lykam witaminy jesienia i wiosna, teraz Centrum. Dlaczego wspomnialyscie ze to trucizna? Co wiec brac? Skrzypowita w moim przypadku nic nie dala

Gość 5_10_15
Przeswitow nie mam, bo sa jeszcze w miare geste, mysle ze wychodza rownomiernie, nie z okreslonego miejsca, chociaz jak ciagne reka to raczej po bokach i tyle. Mozna zrobic jakies specjalistyczne badania prywatnie? I gdzie ewentualnie? Skierowania raczej nie dostane...

Gość vicky acosta
a pamietasz o rybach? ryby sa wazniejsze w diecie niz inne miesa. niektorym np bardzo pomagło regularne picie tranu centrum jest jednym z najgorszych jakosciowo zestawow. poza tym zostaw stworzony w stanach, gdzie jak wiadomo jest inny klimat, inne warunki, inne jedzenie. jesli juz lykasz zestawy witamin, to bierz te stworzone w Polsce dla Polakow, bo one uwgledniaja nasza diete i jakie my mozemy miec niedobory, nasz klimat i tak dalej. moge Ci polecic falvit. aha, tak troche paradoksalnie co do tego co napisalam :P jako dobry moge uznac zestaw solgar ale ten dla kobiet prenatal czy jakos tak, ciezarnych badz planujacych ciaze, jako chyba jedyny zagraniczny naprawde moge stwierdzic ze jest OK. tez walcze z tym problemem. aktualnie szukam szamponu jakiegos dobrego. odzywki to polecam wcierki z joanny mi te ampulki bardzo pomogly z rzepa. tam jest napisane ze sie je na minimum pol godz zostawia, ja zazwyczaj robilam tak, ze wieczorem sobie wcieralam a rano mylam glowe, ale nie dluzej niz 12h mozna to zostawiac na glowie. odzywka regenerujaca fitomed, fajna sprawa skrzypovite polecam hydro compleks, ma w sobie olej z wiesiolka kapsulka hydro, wiesiolek lagodzi rozne problemy skorne. ale efekt brania tego typu rzeczy jest dopiero po kilku tygodniach brania. picie pokrzywy, to kazdy chyba poleci jako wspomaganie.

Gość 5_10_15
aaa antenki sa tylko nie jest ich wiele :/

Gość vicky acosta
mozesz isc do trychologa zrobic badanie, srednio okolo 100 zl. on ci powie po wywiadzie co moze byc. wypadanie po bokach to na 99% stres. sugeruje wiec zakupic jakies ziolka na uspokojenie, znalezc metode relaksu.

Gość vicky acosta
musze spadac bo zaraz mam autobus, milo sie gada. szkoda ze nikt nie zna leku idealnego na ten problem :( aha, olej kokosowy wplywa na porost wlosow, mam zamiar zakupic sobie jak zuzyje moje odzywki. pa 🖐️

Gość 5_10_15
Dzieki za podpowiedzi :) Przyznam sie do jednego grzeszku. Chodze o baaardzo poznych porach spac, zwykle miedzy 2-3 nad ranem a wstaje o 7:30. Ale czy to moze miec wplyw. Nie mam stresujacego zycia. Co do Centrum to biore go, poniewaz mieszkam w Niemczech, a tutaj nie ma tak wielkiego wyboru ziolowych witamin na wlosy.

Gość spoko loko
Oj mam ten sam rpblem. O dokolo 3 miesiecy włosy wypadaja mi w wielkich ilosciach. Nie wiem, co moze to powodowac:( Stresu jako takiego nadmiernego nie mam, dieta taka sama od lat, nie odchudzam się. Niedawno robiona morfologia w porzadku. Juz nie wiem, co robic.

Gość co za pytanie
mi pomogly ampulki radical i maska z jajak rycyny, zoltka i nafty kosmetycznej, wzpadaly pond rok

Gość skad wiesz ze
akurat sto? masakra, nie umialabym tak oszacowac ilosci wypadnietych... ja sie mecze chyba ponad rok, ale to choroba skory glowy, na szczescie swiatlo w tunelu po jednym szamponie sie pojawilo, chyba pomoze i sie wylecze, ale wypadla mi juz z polowa, mialam piekne geste wlosy... duuzo zostawalo mi w sitku od wanny, prawie sie zatykal, w zaleznosci czym umylam i czy grzebalam przy glowie(rozdrapywalam niestety takie natrectwo pewnie dlatego choroba sie poglebila), teraz juz prawie nie mam co drapac a na sitku wlosow tylko kilka..

Gość lalalalaal
może to wypadanie telogenowe(włosy wypadają w czasie fazy wzrostu), skoro wypadają z całego obszaru głowy ? i po kilku miesiach ustapi/ moze warto wydac pieniązki na badanie u dermatologa - trichogram (ok 70zł), który ustala jaka procentowa ilośc włosow jest w fazie wzrostu, a ktorej uz obumierają. wtedy dobierze Ci odpowiednie leczenie..

Gość 5_10_15
haha skad wiem ze 100? Bie nieraz bylam tak zdesperowana ze doslownie je liczylam, wiec jesli podczas czeasnia i mycia wychodzi w sumie ponad 200 dziennie to nie jest dobrze. Znalezc przyczyne cholernie trudno, bo tak musialabym chodzic od lekarza do lekarza i robic cale mnostwo badan, jeszcze musialabym miec na nie czasi znalezc naprawde dobrego lekarza bo zwykle spojrza na mnie i mowia ze przeciez wlosy wygladaja bardzo dobrze, sa geste i ze przesadzam i staly teks o stresie. Ale przeciez czlowiek stresuje sie cale zycie!

Gość lalalalaal
to nic najlepiej nie rob , stresuj sie dalej.. skoro takie jest Twoje podejscie , chyba chciałas tu tylko przyjsc i sie wygadac, moze i to Ci pomoze, skoro do lekarza Ci sie nie chce isc