Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka j.

co dla religijnej babci na prezent?

Polecane posty

1. pielgrzymke do czestochowy albo lichenia 2. ja dalam mej religijnej mamie portret papieza. mozesz zamowic na allegro ze zdjecia

Gość rewaaaa
jakąs książeczkę z modlitwami, ksiązkę o jakimś świętym. Ja kupiłam babci książkę o Ojcu Pio i bardzo się cieszyła. Może jakiś obraz święty...

Gość TJ7FBU
Jakiś kalendarz religijny w dodatku idzie nowy rok i będzie jak znalazł.

jutro pojadę obejrzeć: kalendarze, koce, wisiorki lub różańce. To tak na szybko, o księgarnię też pewnie zachaczę.

albo kupię taki komplet jak wcześniej napisałam albo jakiś koc. Wydaje mi się, że tak byłoby dobrze.

Gość ładny i kształtny wibratorek
z wizerunkiem papieża i komplet baterii.

Gość Dewocjonalii nie kupuj.
Ma tego pewnie pełno. Kup coś dla niej. Coś ciepłego: szal, skarpetki, termofor w ładnym ubranku, fajny kubek na herbatę lub ziółka, dobrą czekoladę lub upiecz ciasto i kup jakiegoś małego kwitnącego kwiatka.

Gość Nie mam więcej pytań......
Ja bym kupiła mini wieżę do lepszego odbioru radia :P

Gość terezamagda
Ja ostatnio kupiłam mojej babci poduszkę na stopy Bambosh. Bardzo miła, ciepła i do wyboru różne kolory. Babci bardzo się spodobała i teraz nie wyobraża sobie życia bez niej. Ogląda z nią telewizję, czyta książki, robi na drutach... Wszystko z nią. Znalazłam ją na allegro. Wpisz Bambosh to Ci wyskoczy. Kosztuje niedużo bo tylko 54,90zł. http://allegro.pl/bambosh-poduszka-na-stopy-super-prezent-i1930570136.html Naprawdę polecam!

U mnie w rodzinie dominują prezenty zdrowotne dla babci i dziadka. Co roku dostają pod choinkę albo jakieś soki z witaminami, albo miód, albo jakiś suplement i są z tego zadowoleni. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby się taki zdrowy prezent dla dziadków zmarnował. Mam swój sprawdzony sklep zielarski, w którym kupowałam upominki (www.podarujzdrowie.pl) - oni tam nawet mają dział prezenty dla seniorów czy coś w tym stylu. Z innymi prezentami ciężko trafić w gust, szczególnie dla osób starszych, a zdrowie każdy sobie ceni. Można jeszcze jakieś miłe/ciepłe dodatki do ubrań, to też się przydaje. To sa takie uniwersalne propozycje.

oj dzieci czasami sie wypowiadaja, do autora postu oczywiscie masz bardzo dobry pomysl, pamietaj w tym zakresie bardziej liczy sie gest z serca, z drugiej strony moze wjesc na np http://grupen.pl/ i zobaczyc czy dostaniesz cos w tej kategorii w jakiejs promocji ja np tak biblie kupilam taniej o 30 %

Gość Maria348
Dla babci ciepłą koszule nocną i kapcie :-)

Gość martyna 33
Biblie

Gość gość
Jeżeli babcia jest przesadnie religijna, to znaczy, że brakuje jej ciepła, zainteresowania rodziny, po prostu czasu, który mogłaby spędzić z dziećmi z wnukami. Często babcie odstawione na boczny tor w rodzinie wpadają w szpony sekty po uszy, tak, że nawet najbliżsi, jak widać po autorce, widzą w niej tylko dewocję. Babcia jest kobietą, więc na pewno ucieszą ją perfumy, ładna apaszka, kobiece, eleganckie rękawiczki. Jeżeli wiek babci nie pozwala już na wychodzenie z domu, to książka, płyta, obraz tak ale nie religijny do cholery, może lampka nocna by jej się przydała, obrus, wazon, fajna osłonka na zioła wraz z ziołami do kuchni, elegancka pościel.

Gość gość
wspólny wypad do jakiegoś bardziej odległego sanktuarium np. do Lichenia albo Św. Lipki

Gość gość
moze jakas ksiazka?