Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka j.

co dla religijnej babci na prezent?

Polecane posty

co można dać babci, która jest dość religijną kobietą na prezent? myślałam o wisiorku Matki Boskiej ale nie wiem czy pasuje dać coś takiego. Chciałam na dzień babci dać jej drzewo genealogiczne ale kuzyn chce jej dać na urodziny :( więc odpada mi też pomysł na święto w styczniu, a co teraz, czy pasuje taki wisiorek?

Gość olaboga123
ja myślę że tak :) albo jakiś ładny różaniec lub obraz

Gość jestem chyba wredna???
prezerwatywy?

Zależy czy babcia nosi takie rzeczy. A może książeczka do nabożeństwa czy modlitewnik taki dla starszych ludzi z większymi literami

ona mieszka u córki, nie ma tam dużo miejsca więc obezu chyba nie mogę ze względów mieszkaniowych ale o różańcu nie pomyślałam. A sądzicie, że wypada właśnie takie religijne przedmioty kupować na prezent?

Gość Różniczkowo niezależna
znajomi podarowali księdzu szkatułkę (pudełko?) w którym były karteczki z datami i godzinami, kiedy się za niego modlili :) w sumie miły dodatek do różańca :)

Gość taka prawda....
religijne babcie zwykle maja cały stos modlitewników, medalików, różańców, świetych obrazków itp.:o obiecaj jej że bedziesz regularnie chodzić do koscioła (jak nie chodzisz) to sie dopiero ucieszy:D

Gość jestem chyba wredna???
"Może być również jakaś wyjątkowo ładna i duża świeca dekoracyjna." oooo, to się może babci spodobać :D

nie wiem co ona lubi czytać, czy w ogóle czyta, to babcia męża, aż tak dobrze jej nie znam, mąż też nie wiem na pewno więc nie wiem co bym miała kupić odnośnie czytania

Gość kkokokokok
że koniec roku niedługo to może kup jej duży piękny kalendarz z Janem Pawłem albo innymi świętymi obrazkami. Widziałam ostatnio w empiku fajny kalendarz z naszym Papierzem.

Gość helena w43567
świeca dla babci ? :o no weźcie się w głowe puknijcie :o w tym wieku się świec nie daje bo to tak jakby kupić znicz na grób, choćby nie wiadomo jak była ozdobna zawsze się z tym skojarzy.

Gość dbaj o siebie garnier
Zrób sobie test ciążowy powiedz że zostałaś niepokalanie poczęta i że ona zostanie prababcią nowego Boga :P

chyba o papieżu już jej kiedyś kupiłam książkę, o kalendarzu nie pomyślałam w sumie

Gość olaboga123
ja mam bardzo religijne babcie i czasem daje im tego typu prezenty. Ale zwykle są to kwiaty które potem niosą na cmentarz :) cieszą się że nie muszą ich kupować bo już mają ;) a ja się nie gniewam że oddają swój prezent

Gość kkokokokok
oczywiście miało być PapieŻem :o

Gość nie zacieszaj glupku
welniane bambosze, koc, gruby szal lub chuste, grube bezuciskowe skarpety, ogolnie cos ogrzewajacego, bo babcie zazwyczaj maja problemy z krazeniem a wiec ciagle im zimno.

ja myślałam, żeby jej dać coś religijnego (bo ona tym żyje) ale niewielkiego, żeby miejsca nie zajmowało za dużo.

Gość vska9843
kalendarz z papieżem to fajny pomysł

album dostała ostatnio :) ale macie masę pomysłów, jestem w szoku! dziękuję bardzo póki co i proszę o jeszcze ;)

Gość a ile babcia ma lat?
bo to tez istotne

Gość nie zacieszaj glupku
biovital duza butelka.