Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikttegonie przewidzial

Tragicznie wpadlam :(

Polecane posty

Gość vbm28
to usuń i po problemie...po co ci trzeci dzieciak

Gość sdfghjkl
A ja powiem tak,nie słuchaj nikogo tylko głosu swojego serca i rozumu,kazdemu łatwo pieprzyć bo nie jest w Twojej sytuacji i tak naprawde nie zna jej od podszewki.To jest Wasze życie i wasza decyzja a nie ludzi kafe.Komuś łatwo doradzac .Różne sa koleje losu i rózne sytuacje rodzinne.Tylko Ty wiesz co powinnanas w tej sytuacji zrobić.A swoja droga ja torbiele jajników miałam własnie leczone pigułkami anty i nie wolno mi bylo zrobić przerwy do calkowitego wyleczenia i jeszcze kilka m-cy po nim.

Mam jeszcze tydzien do wizyty w klinice,ale mowie ,czuje ze fizycznie nie podolam a jesli juz to bedzie kosztem wszystkiego ,a tak tez nie jest fajnie sie poswiecac nie patrzac zupelnie na siebie.. Wiem z czym sie je kanapke z baru o nazwie" macierzynstwo".. A jajniki mialam leczone (torbiele) na okraglo ale tak zaczelam tracic na masie i wypadaly mi wlosy ze lekarz przerwal leczenie,widocznie po hormonach mi tak plodnosc wzrosla ,tyle ze nie jem ich juz 4 miesiece a torbiel wielki jest ,a teraz mieszka sobie razem z niechciana ciaza :( eh Dziekuje za wypowiedzi wszystkie,bede myslala ...dobrej nocki !

Gość Ciekawska Frania
Ja wpadłam z 2 dzieckiem i odbiło się to na mojej psychice strasznie! Urodziłam. I Co? Nie chcę się kochać z mężem bo boję się ciąży (pisałam o tym na innym topiku) Usunies i problem z głowy a jak urodzisz to całe życie będziesz musiała zajmować się dziećmi.

Chcialabym zeby samo sie to rozwiazalo..ale musze podjac jakas decyzje..Pisalam wyzej dwojka jest do ogarniecia..Ale 3 i to za granica to juz przegiecie jak dla mnie..Fajne sa duze rodziny,ale u kogos :/

Najlepsze jest podejscie w Pl-kobieta ktora usowa wczesna ciaze to morderczyni,ale jak urodzi 3-czy 4 to dla co niektorych to patologia i dziecioroby(tak zle tak nie dobrze)W kraju gdzie mieszkam lekarz na pierwszej wizycie od razu sie pyta czy prowadze te ciaze czy nie..Tutaj jest normalne ,ze antykoncepcja zawodzi i ze moze ktos poprostu nie chce miec druzyny pilkarskiej,ze nie jest to jego marzenie i cel zyciowy...Tabletki sa na porzadku dziennym...

Mam świetny nastrój po imprezie więc mam dobry humor i odpowiem tak: Czym to trzecie dziecko różni się od dwójki, którym łaskawie pozwoliłaś zostać na tym świecie. Jeśli mieszkasz w zachodnim kraju, to będziesz miała opiekę socjalną i na pewno dasz radę. Poza tym jeśli masz już dwójkę i nie chcesz więcej, czemu nie podwiązałaś sobie jajowodów?

Smieszny student-Rozwazalam to ,natomiast mam problemy i nie bardzo lekarz to popieral..Czasem tak jest..Lekarz sam byl zdziwiony ze przy takich trudnosciach ciaza tak szybko i to poprzez zabezpieczenie.. No ale-Dziwny ten swiat!-Jak to spiewal Czeslaw...

Ja mam takie podejście - skoro jest się dorosłym na bzykanie, to jest się dorosłym na dzieci. Masz męża i rodzinę, nie jesteś 14-latką, której grozi wywalenie z domu i dom samotnej matki. Masz pełne warunki, żeby to dziecko przyszło na świat. PS. Mam nadzieję, że jak będziesz usuwać, to tabletką. Chociaż co to za różnica, zostać otrutym czy rozerwanym na strzępy.

Aborcja farmakologiczna tylko.. Ja jestem zdania ze zarodek to jeszcze nie dziecko,ale tyle ile metod tyle zdan na ten temat..tyle powiem..

A ja uwazam ze kazdy wie na co i kiedy jest czas,a ze natura plata nieraz ogromne figle,to mamy prawo wyboru..Bynajmniej ja zyjac za granica...Dlatego tak lubie ten kraj-TOLERANCJA ! Moglibysmy w koncu od kogos czegos sie nauczyc !

Gość esperacee17
to zabij dziecko jedno z dwóch już które masz.Toest to samo co aborcja..

Nie to nie jest to samo...Jesli bylo by to morderstwo,to dlaczego w krajach wyzszego rozwoju jak Pl ,aborcja jest legalna nawet do 22 tc..? Polska to zasciasnek-na zasadzie -Co Bog da ksiadz ochrzci..3/4 to mocherowe berety...

Gość paulina 24
Nikt tego nie przewidział 7 tyg dziecko to nie jest juz tylko zarodek sama byłaś w ciąży to chyba widziałaś na USG jak wygląda juz takie dziecko !!! Powiem tak jak już większość pisała dasz sobie radę na pewno bo nie jestes jakąś głupią nastolatką. A jezeli nie chcesz tego dziecka to urodź i oddaj do adopcji wiele par czeka na takie maleństwo.

dziecko z 22tc często może już przeżyć gdyby się urodziło.. i raczej powiedziałabym że nienormalne sa kraje które legalizują aborcę w tak zaawansowanej ciąży.. ale Ty pewnie nigdy nie czułaś ruchów, więc co mozesz o tym wiedzieć... również uważam że aborcja jest tym samym co morderstwo.. nikt z nas nie ma prawa decydować o tym kto ma żyć a kto nie.. wszyscy byliśmy kiedyś zarodkami..

Gość Anonimowa188
PRZECZYTAJ TO i się zastanów... Zmartwiona kobieta udała się do swojego ginekologa i powiedziała: „Doktorze, mam poważny problem i bardzo potrzebuję pana pomocy! Moje dziecko nie ma nawet jednego roku życia, a ja jestem ponownie w ciąży. Nie chcę dzieci w tak małym odstępie czasu. " Tak więc lekarz odpowiedział: „Dobrze, czego pani ode mnie oczekuje? Odpowiedziała: Chcę przerwać moją ciążę i liczę na pańską pomoc w tej sprawie. Lekarz zastanowił się chwilę, po chwili ciszy powiedział do kobiety: Wydaje mi się, ze znalazłem lepsze rozwiązanie pani problemu. Będzie to również bezpieczniejsze dla pani. Uśmiechnęła się myśląc, że lekarz zamierza przyjąć jej prośbę. Następnie kontynuował: Widzi pani, aby nie musiała pani zajmować się dwójką dzieci w tym samym czasie, zabijmy to, które trzyma pani w ramionach. W ten sposób odpocznie pani zanim następne się urodzi. Jeśli mamy zamiar zabić jedno z nich, to nie ma znaczenia, które to jest. Nie byłoby ryzyka dla pani ciała, jeśli wybierze pani to, które trzyma w ramionach. Ta pani była przerażona i powiedziała: „Nie, doktorze! To okropne! Zabicie dziecka to przestępstwo! „Zgadzam się odpowiedział lekarz. Ale wydawało się, że pani to nie przeszkadza, więc pomyślałem, ze może byłoby to najlepsze rozwiązanie. Lekarz uśmiechnął się, wiedząc, że osiągnął swój zamiar. Przekonał matkę, że nie ma różnicy w zabiciu dziecka, które już się narodziło a takim, które jest jeszcze w łonie matki. Przestępstwo jest takie samo! Razem możemy zaoszczędzić cenne życie! Miłość mówi: "Poświęcenie siebie dla dobra drugiej osoby." Aborcja mówi: "Poświęcenie drugiej osoby, dla dobra samego siebie."

Czy autorka tematu uważa za normalne aborcję w stylu brytyjskim, gdzie jest legalna do 22 tygodnia i co gorsza, są takie przypadki usuwania ciąży? Podobno lekarze mają tam dylemat, czy ratować, czy zostawić noworodka samego sobie. Ale w końcu to Zachód, czyli mordowanie wcześniaków to postęp. Polska, Malta i Irlandia bronią honoru Europy, jeśli chodzi o aborcję. Mamy jeszcze jakieś zasady etyczne. W czasie II wojny światowej byli podludzie, teraz są przedludzie. Doktor mi się podoba. Gdybym był lekarzem i wiedział, że w moim szpitalu są jakiegś nielegalne aborcje, pewnie wyleciałbym z pracy za etykę zawodową (nie wolno donosić).

Gość ja Ci napiszę tak
sama mam troje dzieci i trzecie podobnie jak Twoje było przez wpadkę , sama je wychowuję bo mąz pracuje zagranica i w domu jest tydzień na 2 miesiące . Daję rade nie mam żadnej pomocy bo dziadkowie są daleko . Wszystko jest na mojej głowie i daję radę .Nigdy nawet przez myśl mi nie przeszło aby usunąć, a miałam taką możliwość. Teraz mój maluszek ma juz 9 miesięcy i jest najukochańszym skarbem całej rodziny.

Gość Ciekawska Frania
Nie słuchaj ich bo pierdolą że aborcja zła bo nie wpadły! Po co ci 3 dzieciak? Nie masz ochoty ani kasy ani siły na dziecko więc nie rezygnuj z zabiegu. Będziesz nieszczęśliwa jak urodzisz niechciane dziecko-i ono będzie nieszczęśliwe! Ja zarodka nie uwazam za człowieka. Durna teoria katoli. Nasz kochany kraj chce więcej obywateli bo ktoś będzie kiedyś musiał spłaca dług publiczny. Autorko wspieram cię całym sercem i zazdroszczę że żyjesz w kraju w którym kobieta traktowana jest jak człowiek a nie jak u nas ladacznica:(

śmieszny student popieram... a co ma aborcja do traktowania jak ladacznicy??? no chyba ze mowisz o typowych dziwkach ktore wpadają i nawet nie wiedzą z kim... autorko zrobisz jak zechcesz Twoja decyzja ja napisze tylko tyle gdybym byla Twoją córką i dowiedziałabym się że usunęłaś moją siostrę lub brata ja usunęłabym cię z serca nie liczyłabyś się dla mnie.. moze popatrz na swoje dzieci co one poczuja jesli prawda wyszlaby na jaw??? sprobuj sobie wyobrazic na przykladzie dzieci ktore masz jak wygladaloby to 3 i czy bedziesz umiala zyc ze swiadomoscia ze je zabilas???

Gość a co na to twoj maz?
popiera twoj zamiar? bedziesz mogla sobie spojrzec w twarz w lustrze? uniesiesz taki psychiczny ciezar? to zawsze zostawia pietno na psychice. bedzies sie zastanawiac jak by wygladalo, kim by bylo itd. zamin podejmiesz ten krok pocztaj wyznania innych kobiet, które usuneły. nie osadzam Cie, ale rowniez nie popieram!

Gość ci co piszą że kobiety chętnie
się skrobią- gorszego debilizmu nie słyszałam. Aborcja zawsze jest zła. ale są w życiu sytuacje z których nie ma wyjścia! Ja nie potępiam matek które się na to decydują. STUDENT każdy ma własne sumienie. Ladacznice to chyba o to chodziło że każdy potępia taką matkę..tak myślę

Gość Śmieszny Studencie..
Skąd wiesz ile twoja matka dzieci wyskrobała?? Może 5, 6 przed tobą było bydlaku?? Nie miał byś co żreć jakby wszystkie dzieci urodziła. Co za tłumok. Autorko sorry ale musiałem odp mu. Bądź sobą i nikim się nie przejmuj, kafeteria twoim dzieciom jeść nie da!

Gość hcfxchgjkn
zrób tak jak Ci rozum podpowiada !!!!! Nikt z nas za CIebie tego dziecka nie wychowa, nie da Ci na życie, nie zostanie opiekunką do tego dziecka... Ja też mam dwójkę dzieci. Oboje zaplanowani, oczekiwani. Nie planuję więcej i się zebezpieczam !! Ale gdybym taką wpadkę zaliczyła też miałabym rozterki, myśli o aborcji.

",nie planowalismy wiecej dzieci.." eeeee Jak to nie? To on cię zapłodnił bo zostawił spermę na desce klozetowej? Nie wiesz do czego służy fiut? Nie nie do dawania ci niezapomnianych orgazmów tylko do robienia dzieci. Taka brutalna prawda więc skoro się bzykaliście to należało założyć że się dziecko urodzi szczególnie jeśli używaliście czegoś tak niezawodnego jak gumki :D A teraz kwestia aborcji... Czy jest to zabójstwo? Tak i nie ma dyskusji zabójstwo to pozbawienie kogoś życia a płód jest żywy. Co więcej czuje i niewątpliwie jest płodem człowieka więc jest też kimś. Czy aborcja jest zła.... To już kwestia umowna. Np w chinach można dziecko do rynsztoku wypierdolić i jest cacy. Nie drażni ich to jakoś strasznie. Taka trochę późna aborcja. Oczywiście te same aktywistki które rozdają ru48 będą oburzone że w rynsztokach umierają dziewczynki bo to nieludzkie.... I to by obrazowało jak sumienie zależy od punktu siedzenia i jak zmieniamy co jest ludzkie a co nieludzkie. Co więcej nie można zakładać że ich moralność jest gorsza od naszej albo że oni nie cywilizowani. W końcu mają dorobek kulturowy niemały. Więc? Zabijesz czy nie? Oczywiście drobiazg jakim jest choroba psychiczna która będzie cię mogła dopaść po latach od zabójstwa to ina bajka ale nie należy jej nie brać pod uwagę. Co ciekawe nikt nie zaproponował trzeciego wyjścia... Możesz dziecko urodzić i oddać go do adopcji. W kraju w którym mieszkasz zapewne nie będzie na spragnioną dziecka rodzinę czekać długo. To rozwiązanie ma tę wadę że nie wywoła strasznego poruszenia na forum nie będziesz uważana za biedną i nieszczęśliwą zmuszoną do urodzenia albo aborcji.... No i jeszcze taką że kiedyś może cię takie dziecko odnaleźć i zapytać dlaczego... Ale masz czas się przygotować do tej rozmowy. Życzę ci dużo rozumu w podejmowaniu decyzji o morderstwie. A tak na marginesie to skoro ty chora jesteś a więcej dzieci nie chcecie mieć i jesteście w kraju wyżej cywilizowanym to czemu nie wygoniłaś męża do lekarza żeby sobie nasieniowody podwiązał? Rozwiązanie dobre bo ani dzieci ani pieprzenia się z hormonami czy tabsami.

Gość ?????d?d??d?d?d?
Dyskusja o niczym . Każdy ma własne sumienie i już. Na szczęście za granicą aborcja legalna. Bujać się frajerzy tacy jak student czy myśliciel! Jak wam się zdarzy wpadka życzę udanego bawienia bahora! żegnam bande jełopów katoli

Gość lubiluki
Autorko, przemysl sprawe w ciagu najblizszych tygodni i ustal rozwiazanie z mezem. Jaki on ma stosunek do zaistnialej sytuacji? Mam podobne poglady do twoich. Na twoim miejscu, z ciezkim sercem, ale usunelabym ta ciaze. Wyobraz zobie jak bedzie wygladalo zycie twoje i twojej rodziny jesli zdecydujesz sie urodzic, i jak jesli jednak przerwiesz ciaze. Co poswiecisz? Co zyskasz? Czy warto. I najwazniejsze: porozmawiaj z mezem, on tez musi podjac ta decyzje i cokolwiek postanowicie musi cie do konca zycia wspierwac w wyborze. Wspierac jesli ci bedzie ciezko po aborcji albo wspierac w wychowaniu 3 dziecka.