Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikttegonie przewidzial

Tragicznie wpadlam :(

Polecane posty

przemysl abys nie plakala pewnego dnia patrzac na swoje dzieci bedziesz myslala o tym nienarodzonym.Ja rozstalam sie z mezem gdy urodzilo mi sie 3 cie dziecko bylam jego 2 ga zona i mial 4 dzieci z nia taka informacja potrafi zabic.Poznalam super faceta nie moge zazywac antykoncepcji hormonalnej pekla prezerwatywa czekalam za zalozeniem spiralki Mirena mielismy 1 weypadek w polowie cyklu pekla gumka wzielam tabletke z pl miala jeszcze 1 msc waznosci cierpliwie czekalam na okres i co? nie nadszedl jestem w 12 tc sytuacja nie zaciekawa tez chialam usunac zamowilam nawet tabletkiz women web ale nie potrafilabym przemysl to nie naklaniam cie do niczego twoja decyzja usiasc na spokojnie kiedy nie jestes rozdrazniona i zmeczona i przemysl

dodam ze urodzilam synka w 22 tc zmarl i kazda ciaze przechodze z szwem okreznym nie trzeba lezec szyjka bardzo uszkodzona torbiel 4 cm na jajniku i 4 miesniaki mam i mieszkam sama bo moj ukochany jest pilotem wiec pracuje w innym miescie i przyjezdza tylko na weekendy 24 h wszystko sama ....

Gość uno_dos_tres
Patinka z całym szacunkiem czy to trochę nieodpowiedzialne zachodzić w ciążę w twoim stanie? pomyślałaś o dzieciach co będzie, jak nie daj boże coś Ci się przytrafi, skoro wychowujesz je praktycznie sama? rozumiem, że wszystkie planowane. :D na czwórce skończycie czy dalej się będziecie rozmnażać? :D

po 4 tym porodzie poprosze o założenie spiralki zaraz po okresie połogowym ........4 te kompletnie nie planowane

Gość uno_dos_tres
ja też żadnej nie planowałam, i dobrze się stało, że byłam dosyć młoda i nie wiedziałam nic o aborcji, bo mogłoby się skończyć inaczej... w każdym razie życzę Ci wszystkiego dobrego i szczęśliwego rozwiązania :D

hehe dzieki Laura byla jedynaczka 8 lat i mowilam nigdy wiecej dzieci zapieralam sie rekami i nogami a tu 4 te :P

uno_dos_tres widzisz może i trwało od pierwszych ruchów może i nawet od pierwszych podziałów komórek ale nie zmienia to faktu że gdy dziecko zabierze się matce zaraz po porodzie to więź się zrywa. Bo właśnie wtedy najbardziej się ona buduje. To pierwsze godziny i dni są odpowiedzialne za przywiązanie matki do dziecka i jej podejście do niego. Matki które nie mogły mieć dziecka przy sobie po porodzie zupełnie inaczej podchodzą do dziecka i mają zupełnie inne relacje niż z dzieckiem które było z nimi cały czas. I jak by powiedzieć możecie się na mnie rzucić "że nie" ale widziałem jak to działa na dwóch niezależnych przypadkach i potwierdził mi to psycholog że rzeczywiście pierwsze dni po porodzie są kluczowe dla budowania więzi matka-dziecko. Z tym gościem "co zostawia" to trochę nie na temat :D i chyba oczywiste. Ale to kwestia bardziej złożona jaką jest odpowiedzialność społeczna zniszczenie wartości rodziny i związku i takie tam inne pierdołki. Odpowiedzialność jak się idzie do łóżka to nasza odpowiedzialność i to jest w gestii kobiety żeby zdawać sobie sprawę z konsekwencji dla niej. Oczywiście super jak facet myśli ale odpowiedzialność za własne czyny to sprawa każdego nas. ambiwelentnie dziękuje ci za ocenę mojej osoby :) Niestety muszę cię zmartwić... Miałem problemów od cholery i troszeczkę. Do antykoncepcji mam jak najbardziej zdrowe podejście i wiem o niej dość i prawie żeby zdawać sobie sprawę że 1% nieskuteczności to olbrzymia dziura dla plemników. A o moje dzieci się nie martw, własne rozumki mają i sobie będą własne decyzje podejmować. Jeżeli ty podejmujesz decyzje na podstawie tego co ci rodzice mówią to ja ci współczuje niedojrzałości. A tego że przyszło ci do głowy że można mieć pretensje do swoich rodziców w związku z swoimi decyzjami to współczuje twoim rodzicom....

Gość nikttegonie przewidzial
Witam. Widze ,ze mnie juz nie ma a dalej sie nakrecacie :P A wiec po ostatnich rozmowach w klinice,zdecydowalam ze zostawie ciaze,jednak w tej chwili zadnych glebszych uczuc nie czuje,oprocz strachu i obaw w sercu nie mam nic ..Moze to minie,bede czekac.Pozdrawiam!

Gość no widzisz a ja w sumie prawie
byłam w tej samej sytuacji "prawie" robi wielką różnicę niby...okres mi się spóźniał 11 dni czy może nawet więcej, pękła nam gumka a ja czekałam nie wiem na co nawet testu nie robiłam mam dwoje dzieci swoje lata i nie wyobrażałam sobie trzeciego. Ryczałam strasznie wieczorami mężowi nic nie mówiłam, powoli zaczęlam w głowie sobie układać jak to będzie z takim trzecim maluszkiem co powie rodzina znajomi jak dam radę. minęło prawie dwa tygodnie i stwierdziłam że wyrusze po test do apteki no i..dostałam okres....dziwnie się czuję tak jakbym dziecko straciła którego nie chciałam przecież. Takiej huśtawki emocji nie miałam nigdy chyba. Dziś wpadłam na twój topik i chyba zaczęłam zazdrościć :( mam nadzieję że mi przejdzie a tobie gratuluję wspaniałej decyzji takie stare przysłowie jest że jak się dziecko rodzi to i bóg bochenek chleba daje powodzenia :)

Gość uno_dos_tres
chodzi mi o to że gdyby kobiety zostawiające dzieci w szpitalach były na równi traktowane z ojcami porzucającymi matki w ciąży byłoby zdecydowanie mniej aborcji, ale nie- matka paraduje z brzuchem przez 9 m-cy a potem się ją napiętnuje i wypomina co zrobiła z dzieckiem? zostaje tylko wyprowadzka, ale nie zawszę się da...kobiety mają przegwizdane, póki się nie zmieni profilaktyka i podejście ,szlag mnie trafia jak słyszę, że niedługo może dojść do tego, że i aptekarze będą się zasłaniać klauzulą sumienia , ludzie do czego my dążymy?! przecież feministki nie walczą o aborcję tylko o prawa dla kobiet w tym zakichanym kraju, gdzie są same schody! rejestrujesz się do gina by wypisał tabsy anty i czekasz 2 tyg. ..., idziesz do gina po escapelle, a on ci odmawia..w końcu zachodzisz w niechcianą ciążę idziesz do gina, a on ci proponuje skrobankę arthroteckiem za min.1,5 tyś. oczywiście masz ją wykonać w domu sama , gin jakby co pod tel..., bez kasy zdesperowana zamawiasz jakieś środki od niesprawdzonych osób z neta , które nic nie dają i okazuje się, że już jest za późno...

Gość uno_dos_tres
i ja gratuluję odwagi! tylko się dobrze zabezpiecz na przyszłość :D chyba wystarczy już stresów?

"chodzi mi o to że gdyby kobiety zostawiające dzieci w szpitalach były na równi traktowane z ojcami porzucającymi matki w ciąży" Mają płacić alimenty? "szlag mnie trafia jak słyszę, że niedługo może dojść do tego, że i aptekarze będą się zasłaniać klauzulą sumienia " To się nazywa wolność wyboru. Jeśli jesteś tolerancyjna to musisz uszanować zdanie i wole aptekarza. na pewno znajdziesz takiego który ci sprzeda z radością nawet truciznę. Nie powinno cię wkurzać to że ktoś nie chce zrobić czegoś niezgodnego z jego przekonaniami tylko po to żeby umożliwić ci robienie czegoś co chcesz zrobić. "ludzie do czego my dążymy?!" Podobno do demokracji :D Ale odkąd mniejszości mają więcej praw i przywilejów od większości to wydaje mi się że do jakiejś ciekawszej formy faszyzmu. "przecież feministki nie walczą o aborcję tylko o prawa dla kobiet w tym zakichanym kraju" Zasadniczo walczą o to żeby kobiety traktować jak upośledzone nieudolne istoty które nie potrafią się o siebie zatroszczyć i dlatego potrzebują specjalnych przywilejów. I nie walczą w tym "zakichanym kraju" a na całym świecie próbują traktować swoją płeć jak niedorozwinięte idiotki. "gdzie są same schody!" Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma ? :D "rejestrujesz się do gina by wypisał tabsy anty i czekasz 2 tyg. ..." eeeee a przepraszam w jakim ty kraju mieszkasz? Zakładam że w Polsce więc z tymi 2 tyg. trochę dramatyzujesz a jeśli tak jest poszukaj innego lekarza który ma normalne terminy a nie biadol. A jak ci się kolejki w służbie zdrowia nie podobają następnym razem głosuj nie na faszystów którzy ci obiecują że ci dadzą dostęp do lekarza a na tych którzy ci powiedzą że nie zabiorą ci pieniędzy i będziesz mogła sobie zapłacić za lekarza tu i teraz. "idziesz do gina po escapelle, a on ci odmawia." j.w. zmień lekarza. no chyba że kierował się kwestią twojego zdrowia i miał podstawy żeby odmówić. Zasadniczo śmierdzi mi to zwykłym tworzeniem legend. "w końcu zachodzisz w niechcianą ciążę idziesz do gina, a on ci proponuje skrobankę" Rozdwojenie jaźni ma ?? A może trzeba było iść do tego od skrobanki po tabletki?

Gość autorko dobra decyzja
Jesteś mądrą, odpowiedzialną kobietą. Mimo wątpliwości podjęłaś najlepszą decyzję jaką podjąć było można. Życzę Ci szczęścia. Ja pierwszą ciążę straciłam, poroniłam w końcówce 3 miesiąca. Potem urodził mi sie cudny synek, który ma teraz 4 latka. Jak juz się to cudo urodzi - wynajmij studentkę do pomocy, choć na jeden dzień w tygodniu. Zobaczysz, jak dasz sobie jeden dzień odpoczynku, wszystko się ułoży, spojrzysz na wszystko z dystansu. Permanentne zmęczenie jest niedobre, każe podejmować złe decyzje. Masz męża, masz pieniądze, masz rodzinę. Masz wszystko. Ja swojego malca wychowuje sama. Mam świetną pracę, w ogóle pracuję bardzo dużo, czasem padam na twarz, ale praca wszystkiego nie zastąpi. Ty masz wszystko. Nie pozwól sobie jedną błędną decyzją zepsuć spokoju psychicznego, spokoju sumienia. Nieważne czy jestes wierząca, czy może ateistką.

Gość COZAGŁUPOTA
TORBIEL ZAFAŁSZOWUJE WYNIK TESTU CIĄŻOWEGO!!! Autorko, założę się o ... (nie wiem o co, o co byś chciała), że NIE JESTEŚ W CIĄŻY. Przez 8 lat nie zabezpieczałam się w ogóle, żadnymi tabletkami ani prezerwatywami, wyłącznie stosunek przerywany - NIE ZASZŁAM ANI RAZU W CIĄŻĘ. Zaszłam w ciążę dokładnie wtedy kiedy chciałam (kiedy postanowiliśmy przejść na pełny stosunek, bo uznaliśmy, że jesteśmy gotowi), co dowodzi, że byłam przez cały czas zdrowa i płodna. A ty stosowałaś raptem kilka razy prezerwatywę zamiast tabletek, leczysz torbiel i uwierzyłaś, że jesteś w ciąży?! PRAWDOPODOBIEŃSTWO, ŻE JESTEŚ W CIĄŻY TYLKO NA PODSTAWIE POZYTYWNEGO TESTU JEST MOIM ZDANIEM MNIEJSZE NIŻ PROMIL. Jak zobaczysz pęcherzyk ciążowy na USG to powiedz, a nie zawracaj głowy tutaj testami ciążowymi robionymi w czasie leczenia torbieli. TORBIEL DAJE FAŁSZYWIE POZYTYWNY WYNIK. Pamiętaj

Gość COZAGŁUPOTA
cofam, to co napisałam. Dopiero teraz zauważyłam, że byłaś jednak na USG. Jezu, nie mogę się nadziwić, jak można się tyle zabezpieczać i wpaść???

Gość uno_dos_tres
myśliciel albo jesteś tępy albo udajesz, że nie wiesz o co chodzi z tym równym traktowaniem...ale komu ja to piszę? facetowi, który nigdy nie będzie w niechcianej ciąży i nie poczuje jak to jest być wytykanym za oddanie dziecka...facetów to nie dotyczy! co do aptekarzy - to zwykli sklepikarze którzy powinni realizować zalecenia lekarza. to co napisałeś zostawię bez komentarza...brak słów...wiesz do czego się dąży w tym kraju? to ja ci powiem, ano do tego by kobieta jak już wpadnie utrzymała ciąże mimo wszystko, wbrew sobie , bez wsparcia, spychając ją do roli inkubatora, bo kto będzie zapieprzał na emeryturki... daj żonie do przeczytania ,na pewno pęka z dumy, że ma takiego seksistowskiego mężulka...pewnie oboje należycie do Moher Corps... P.S. w moim 125 tyś mieście(czyli średnim) czeka się do ginekologa 1-2 m-ce.

Gość uno_dos_tres
to co pisałam to tylko przykłady lekarzy , jeśli już się czepiasz to wielu jest takich co odmawiają wypisania escapelle, a potem bez skrupułów proponują skrobankę za grubą kasę ... zastanawia mnie że dziwi cię fakt (odmowy wypisania recepty na tabletkę PO(poczytaj sobie na innych forach to zjawisko dość powszechne) a za normalne uznajesz odmowę realizacji przez aptekarza...przecież tabletki anty maja nie tylko funkcje anty! albo taki arthrotec...lek na stawy, przyjdzie babcia z receptą, a aptekarz nie wyda bo babcia może do aborcji potrzebuje...coś mi się wydaje że się musisz trochę doczytać na temat i pouzupełniać wiedzę bo głupoty piszesz...

uno_dos_tres seksistowska jesteś ty :D i to w najbardziej obrzydliwy z możliwych sposobów... Jak byś była facetem to byś traktowała kobiety jak dziwki.... Jakoś mi się nie chce wierzyć żeby w "średnim" mieście nie było prywatnego ginekologa. Co więcej podejrzewam że te problemy z dostępem są najnormalniej zwykłym użalaniem się nad nieudolnością. Za normalne uznaje że sklepikarz może sprzedawać co chce i komu chce. Ten zwykły sklepikarz to nie twój pies służący czy inne zwierze które ma wykonywać polecenia jaśnie pani. Jak tego nie rozumiesz to masz problem z tolerancją. I to olbrzymi problem. Wolność polega na tym że nie możesz nikogo zmusić do robienia czegoś wbrew sobie. Co do niechcianych ciąż to owszem facet nie będzie w takiej ciąży ale też nie jest tak różowo że to facetów nie dotyka. Wiec nie piernicz że tylko kobiety są wytykane palcami. nie jeden facet ma przyczepioną metkę dziwkarza skurwiela i inne takie miłe i nie każdy z własnej winy. (oczywiście już gotujesz bo przecież nie skądże znowu niemożliwe :D ) Jak już kobieta wpadnie..... :D I to jest sedno. Oczywiście wpada bo nie wiedziała że jak się uprawia sex to się dzieci rodzą? Zabawna jesteś. To jest zwykła zależność jest zabawa a potem są konsekwencje tej zabawy. A co do zapierniczania na emeryturki no cóż.... Ja jestem daleki od systemu socjalnego na który tak narzekasz. Wolał bym stokroć płacić sobie na swoją emeryturę i płacić lekarzowi za usługi a nie dostawać ochłapów od tego faszystowskiego państwa za które płacę jak za porządne usługi. To jest problem tego że ty chcesz praw dla kobiet... A je chce żeby nikt nie miał ŻADNYCH przywilejów. Zaczynając od wieku emerytalnego :D Kobiety żyją dłużej a wcześniej odchodzą na emeryturę... Wiesz skąd ta niesprawiedliwość? W zasadzie powinnaś do państwowej emerytury zapierniczać jak masz dzieci do 75 a jak nie do 70 roku życia żeby w budżecie wyszło na równo. Tak by było statystycznie sprawiedliwie. Podoba ci się ta wizja? Narzekasz że 2 mc musisz czekać do gin? To kurna nie narzekaj tylko idź prywatnie. W czym problem? Co do mojej żony to ona czyta to co ja pisze :D A swoją drogą jak każda feminizująca wykazałaś się zajebista inteligencją i solidarnością obrażając ją kompletnie nic o niej nie wiedząc :D Ale cóż jak ktoś ma inne zdanie do jaśnie pani to nazwiemy go moherem i ZDELEGALIZUJEMY :D Prawie jak w Irlandii. Było referendum niezgodne z wolą faszystowskiej unii europejskiej to powtórzono referendum w celu osiągnięcia prawidłowego wyniku.... W końcu znamy to... Nie ważne kto głosuje ważne kto głosy liczy :D:D:D "albo taki arthrotec..." Po pierwsze jakoś nie spotkałem sie z problemem żeby ten lek dostać. A po drugie stosowanie go jako poronnego..... To zwykła rzeźnia. Jak ktoś odmawia to ja się wcale nie dziwię. Możesz sobie nie zdawać w swoim zacietrzewieniu sprawy ale jeśli kobieta sobie zrobi krzywdę to jest duże prawdopodobieństwo że i lekarz i aptekarz będą mieli wakacje z opalenizną w kratkę. Jesteś pewna ze powinni na siebie brać taką odpowiedzialność? Dlaczego oni mają beknąć za to że ty chcesz uniknac konsekwencji swojej beztroski? Kolejna sprawą są lekarze... Jeśli uważa że tabletki po są niezgodne z jego wiarą to czemu uważasz że to moher że ich nie wypisuje? To jest twoja tolerancja? To znaczy oni mają tolerować ciebie a ty ich nie musisz? :D:D:D Mnie nazwać moherem to śmiech na sali. Ale ja potrafię uszanować odmienny światopogląd. Co nie zmienia faktu że mogę go krytykować. Takie święte prawo wolności słowa :D Takie święte prawo forum dyskusyjnego, przynajmniej dopóki nie wprowadzą cenzury zabraniającej wypowiadania się w sposób inny niż zgodny z przekonaniami mniejszość....

Gość uno_dos_tres
skoroś taki tolerancyjny to przyjmij na klatę moje odmienne zdanie :D przeinaczasz moje słowa. gdzie ja napisałam, że aptekarz musi wykonywać moje polecenia? czemu aborcja arthroteckiem to rzeźnia? " Wolność polega na tym że nie możesz nikogo zmusić do robienia czegoś wbrew sobie." nareszcie się zgadzamy :D jak można zmuszać kobietę, by nosiła niechcianą ciążę? wiesz ile kobiet z tego powodu popełnia samobójstwa? kobieta sama nie wpada, a jeśli nie może liczyć na pomoc ze strony partnera...no cóż... nie każdego stać na prywatne wizyty, mnie tak ale ja patrzę poza czubek swego nosa.... nie miałam zamiaru obrażać Twojej żony, naprawdę powinna być dumna swietną robotę odwalasz na damskim forum ,nawet nie wiesz jak bardzo ;) aborcja była, jest i bedzie...lepiej się z tym pogódź...

Gość uno_dos_tres
z tego co piszesz wnioskuję że jestes bardzo młody, nie potrafisz czytac ze zrozumieniem...życie z czasem weryfikuje pogląd na pewne sprawy, nic nie jest biało-czarne... nie będę pisać, z kimś kto uważa, że lekarz, a co gorzej aptekarz mają prawo odmówić kobiecie środków antykoncepcyjnych, mało tego apelując o tolerancję poglądów......bez sensu ta dyskusja ...

"gdzie ja napisałam, że aptekarz musi wykonywać moje polecenia?" "co do aptekarzy - to zwykli sklepikarze którzy powinni realizować zalecenia lekarza." :D Ok jak nie rozumiesz że skoro ty przychodzisz do sklepikarza i żądasz żeby realizował TWOJĄ receptę to ty ŻĄDASZ to trudno.... Jego wolna wola czy ma i czy sprzeda i tak powinno być. Powinien móc odmówić bo mu się nie spodobasz albo nie spodoba mu się twój ubiór bo to jego zarobek i jego sprawa. "czemu aborcja arthroteckiem to rzeźnia?" Bo powikłania są poważne i trudne do leczenia. Potem przychodzą takie biedne kobiety do lekarza i mówią że zajść nie mogą a one tak bardzo by chciały... Zaraz tworzy się ruch promujący dotowanie zapłodnienia in-vitro dotowanego z naszych pieniędzy... a potem ty narzekasz że masz 2mc termin go gin i że nie wolno mu wypisywać tabletek wczesnoporonnych. Jak nie wiesz dlaczego użyłem tego słowa to znaczy że o samej metodzie wiesz mało. Pomijam już przypadki zbyt późnego stosowania..... "nareszcie się zgadzamy jak można zmuszać kobietę, by nosiła niechcianą ciążę? " A kto ją zmusza? Rozumiem w przypadku gwałtu dylemat ale normalnie? Nie kompromitujmy się sex nie jest przymusowy. :D "wiesz ile kobiet z tego powodu popełnia samobójstwa? " Nie... A wiesz ile kobiet popełnia samobójstwa bo przerwało? A ile trzeba leczyć na koszt podatników? A korzyść z tego? Dla budżetu mniejsza niż jak by urodziła. Brutalne? A pewnie przynajmniej będziesz miała się o co złościć i powody by mnie wyzywać. "kobieta sama nie wpada," AAAAAA to znaczy facet ją siłą do łóżka zaciągną :D Dobre co by nie zrobić zawsze wstrętna szowinistyczna świnia jest winna :D A wy sexu uprawiać nie chcecie i robicie to tylko dla nas biednych facetów i przez to wpadacie. "a jeśli nie może liczyć na pomoc ze strony partnera..." BYŁO LEPIEJ DOBIERAĆ PARTNERA!!!!! To ja mam płakać z powodu bezmyślności kobiet? No wybacz ale każdy powinien myśleć za siebie a nie biadolić potem. Żyjemy w jakichś uwarunkowaniach i trzeba zanim się coś zrobi wiedzieć jakie tego są konsekwencje a nie płakać po zrobieniu głupoty. Szczególnie w tych sprawach na które mamy wpływ. "no cóż... nie każdego stać na prywatne wizyty," No i? To trzeba o tym pomyśleć zanim się zacznie uprawiać sex. Mnie też na trochę rzeczy nie stać i nie robię z tego powodu larum ze mi się należy. Biorę dupę w trok i próbuje ten stan rzeczy zmienić a do tego czasu tak działam żeby nie musieć po to na co mnie nie stać sięgać. I też nie przesadzaj bo prywatna wizyta u gin. to 100 + tabletki ok 70... Więc nie są to jakieś pieniądze powalające. "miałam zamiaru obrażać Twojej żony, naprawdę powinna być dumna swietną robotę odwalasz na damskim forum ,nawet nie wiesz jak bardzo " Tak ci przypadkiem wyszło :D;D;D No cóż czasem złość nas ponosi jak się ma do czynienie z taką świnią jak ja :D A że psuje ci krew na forum które byś chciała żeby było kółkiem wzajemnej adoracji to przepraszam. Ale jak zauważyłaś ja wyjątkowo wredny jestem. Ciekawe że na "męskich" forach jakoś nikt nie wysuwa takich argumentów jak pisze tam kobieta.... Może macie jakiś problem z tolerancją? :D A może się boicie nas szowinistycznych świń? "aborcja była, jest i bedzie...lepiej się z tym pogódź..." A czy ja z tym nie jestem pogodzony? Ależ jestem :) Co więcej jestem w stanie o wiele więcej zaakceptować niż ty :D Co nie zmienia faktu ze to nie jest najlepsze wyjście i że jest to morderstwo... "z tego co piszesz wnioskuję że jestes bardzo młody" Dużo wnioskujesz o mnie... Szkoda że się mylisz na każdym kroku. "nie potrafisz czytac ze zrozumieniem..." To widać po twojej ocenie moich wypowiedzi :D:D:D Boję się że powinnaś wyłączyć emocje i poczytać co i jak piszę jeszcze raz.... Wtedy może byś dostrzegła sarkazmy? Może podteksty? Może byś zrozumiała moje poglądy? Może byś się nawet wykazała odrobiną tolerancji i przestała próbować mnie obrażać jak i moja żonę? "życie z czasem weryfikuje pogląd na pewne sprawy" Oj tu się zgadzam :D:D:D Moje zweryfikowało bardzo.... "nic nie jest biało-czarne..." dramatyzujesz. Gdy by nie było nie było by nazw tych kolorów ;) "nie będę pisać, z kimś kto uważa, że lekarz, a co gorzej aptekarz mają prawo odmówić kobiecie środków antykoncepcyjnych" Dziewczyno ale na tym polega WOLNOŚĆ ! A jak ci się nie podoba ten lekarz to idziesz do takiego który ci wypisze. Lekarz może mieć takie a nie inne przekonania i nie możesz wymagać żeby je zmienił bo ty chcesz. Zrozum że tolerancja to odnosić się z pobłażaniem do nagannych zachowań lub zjawisk godzić się na obecność jakiejś osoby mimo braku aprobaty dla niej o organizmie: nie ponosić szkody w wyniku działania określonych bodźców I nikt nie ma prawa żądać żeby lekarz pomimo tego że toleruje miał w tym brać udział. niezrozumienie znaczenia słowa tolerancja przez faszystowskie bydło powoduje że w każdej rozmowie tworzy się konflikt ideologiczny. Lekarz może coś tolerować ale nie akceptować i w związku z tym nie brać w tym udziału. Rozumiesz? a tak na marginesie to raz się spotkałem z odmową wydania recepty na tabletki po. I to nie z powodów ideologicznych a z powodu tego że lekarz stwierdził że nie ma takiej potrzeby a szkodliwość jest duża. jednak po odpowiednim uzasadnieniu bez słowa wypisał... Czasem możesz się zdziwić ale nawet lekarze którzy nie mają problemów z wypisaniem czegokolwiek z powodu wiary też odmawiają pewnych środków ze względu na przekonanie o ich szkodliwości. "bez sensu ta dyskusja ... " :D Bo mam inne zdanie niż ty? choć podejrzewam że nie tak bardzo inne niż ci się wydaje tylko ty musisz walczyć.... W końcu ja jestem szowinistyczna świnia która nic nie wie ma życie piękne i łatwe i wszystko w dupie.... A ... i nie ponoszę odpowiedzialności żadnej za to co robię :D:D:D

Gość Kobieta Byc
Autorka wejdz na Women On Web -tam znajdziesz wszelkie informacje na temat aborcji farmakologicznej,jak ja przeprowadzic w domu itp. Oni Ci pomoga.

Gość obserwatorx
KOBIETABYC wypierd.a.l.a.j stąd rzeźniku w d.. j...ny albo pod latarnię

Gość uno_dos_tres
do Ciebie pisać to jak świni pluć w ryj i tak powie, że pada deszcz...z tą stroną chodziło mi o to byś sobie poczytał o arthrotecku,a ty mi z jakąś kuria wyjeżdżasz, weź sie chłopie tak nie emocjonuj :D na jakiej podstawie twierdzisz, że aborcja nim przeprowadzona to rzeźnia? mam dosyć tłumaczenia jak małemu chłopcu , w kółko przeinaczasz na swoją modłę każe moje zdanie, PS w dupie mam jakie kobiety wolisz...

uno_dos_tres ty naprawdę nie zrozumiałaś z tą kurią? Na tej stronie nie znajdziesz informacji prawdziwych a jedynie "ideologicznie poprawne" Zresztą.... szkoda ci tłumaczyć bo ty masz teraz zamiast myślenia włączone "świni pluć w ryj " zamiast rozmawiać. Cóż to świadczy o twoim poziomie... A jeśli chodzi o powikłania to złotko jest ich wiele. Po pierwsze jak po każdym poronieniu może nim być bezpłodność. Możesz mieć do czynienia z nieudaną aborcją i uszkodzeniem płodu po czym pozostaje zwykła skrobanka albo urodzenie z dużym prawdopodobieństwem chorego dziecka. Oczywiście istnieje też ryzyko powstania krwotoku którego nie zdążą zatamować. Jak wiesz pewnie jako kobieta, poronienie samoistne nawet w pierwszych tygodniach może nieść ryzyko wykrwawienia a podanie tego leku zwiększa takie ryzyko. Oczywiście problemy z tak przeprowadzaną aborcją wynikają rzadko... :D tak około 30%. Jak umiesz liczyć to co trzeci. Masz lepsze informacje? To nie jest metoda aborcji a zwykła rzeźnia. I pomijam zupełnie płód to rzeźnia dla kobiety. Ale jak ktoś nie myśli o konsekwencjach przed pójściem do łóżka to czemu chcemy wymagać żeby myślał przed zażyciem "zwykłej tabletki"? Poczytaj trochę o ilości powikłań po LEGALNIE wykonywanych aborcjach. A potem pomyśl jak rośnie liczba tych powikłań po "metodach domowych". Te "kobiety" od tych tabletek to zwykły przemysł który robi olbrzymią kasę na naiwności i tragedii ludzkiej. Już zupełnie pomijam fakt że aborcje to świetny sposób na pozyskiwanie świeżutkich płodów... :D Teraz możesz już się wyżyć że jestem oszołomem i plotę ;) Wydaje ci się że wszystko wiesz ale niewiele jeszcze wiesz. Jak kiedyś zderzysz się z rzeczywistością może być to cholernie bolesne.

Gość uno_dos_tres
to co podałes to jakieś statystyki wyssane z palca , gdzie źródło? po każdym zabiegu medycznym moga byc większe powikłania, kobieta która się na to decyduje jest świadoma tego, że nie połyka tic-taków,i ty nie pisz mi, że jestem, seksistowska w najbardziej obrzydliwy sposób, albo nietolerancyjna , jeżeli nie chcesz żebym tez oceniała ciebie przez pryzmat tych kilku twoich wypocin...człowiek jest tylko człowiekiem i ma prawo do błędu. gratuluje ci nieomylności. . "Poczytaj trochę o ilości powikłań po LEGALNIE wykonywanych aborcjach. A potem pomyśl jak rośnie liczba tych powikłań po "metodach domowych"." aborcje farmakologiczną cechuje najmniejsza ilośc powikłań, jest to nic innego jhak wywołanie okresu lekami, "Te "kobiety" od tych tabletek to zwykły przemysł który robi olbrzymią kasę na naiwności i tragedii ludzkiej. Już zupełnie pomijam fakt że aborcje to świetny sposób na pozyskiwanie świeżutkich płodów.." Jezus Maria!jakie płody? może piszemy o czymś innym, bo ja o aborcji farmakologicznej do 9m-ca ,faktycznie pleciesz :P niby ci szkoda czasu, ale nie odpuszczasz heh czekam na kolejne źle zinterpretowane moje cytaty :D

"aborcje farmakologiczną cech*je najmniejsza ilośc powikłań, jest to nic innego jhak wywołanie okresu lekami, " No i w zasadzie pokazałaś bezmiar swojej wiedzy... :( Dziecko to nie wywołanie okresu lekami a wywołanie poronienia a to naprawdę KOLOSALNA różnica. Co do statystyk... Czytałaś stronę którą mi poleciłaś? Przeczytaj ze zrozumieniem. Oczywiście zwróć uwagę na to iż na tej stronie są podawane sprzeczne dane dotyczące skuteczności i powikłań. A jak będziesz chciała mieć wiedzą a nie indoktrynacyjna papkę to może sięgniesz do źródeł i zainteresujesz się głębiej tematem. Wtedy i do informacji o powikłaniach dotrzesz. Proponuje francuskie dane. Jak ci się nie będzie chciało to drugie dobrze w końcu nieświadomość to podobno piękny stan :D "kobieta która się na to decyduje jest świadoma tego, że nie połyka tic-taków" :D no to już jest kwestia sporna... Nie jedna kobieta traktuje to jak antykoncepcję. Ale to pewnie też uznasz za brednie. "i ty nie pisz mi, że jestem, seksistowska" Ok ale to nie zmieni tego faktu że twoje wypowiedzi mają taki podtekst. "albo nietolerancyjna" j.w. "człowiek jest tylko człowiekiem i ma prawo do błędu" Ależ oczywiście. Ale błędy niosą konsekwencje które powinno się ponosić a nie uciekać przed nimi. Gdyby wszyscy unikali konsekwencji to jako gatunek nic byśmy nie osiągnęli. "Jezus Maria!jakie płody? może piszemy o czymś innym," To była tylko wstawka żebyś miała sobie po czy jeździć :D I nie tak do końca o czym innym pisze ale masz za małą wiedzę o otaczającym ustroju żebyś zrozumiała. Legalizacja aborcji w wielu krajach była tłumaczona tym że to lepsze niż "skazywanie" kobiet na aborcję farmakologiczną w domu. To pierwszy związek. Jest ich więcej.

"miałam na mysli, że podobnie przebiega..." A to wszystko wyjaśnia... Tak znajomość własnego ciała to podstawa. Poronienie czy aborcja farmakologiczna i okres podobnie przebiegają.... Zajebiste :D coraz bardziej mi się podobają twoje stwierdzenia. "nie wypada płód z rękami i nogami jak to przedtawiaja w filmikach pro- life" A to złotko już zależy tylko od momentu w którym sobie zafundujesz ta aborcję. Jeśli myślisz że odpowiedzialne kobiety ograniczają się do aborcji farmakologicznych w wczesnym stadium to się grubo mylisz. niestety są też tak odpowiedzialne że stają oko w oko z płodem który zadziwiająco przypomina coś więcej niż zlepek komórek. jak ci już napisałem ta strona jest przede wszystkim dla tych nieodpowiedzialnych kobiet które nie umieją wyciągać prostych wniosków więc nie licz ze nagle od zajścia stały się odpowiedzialne i zaczną myśleć.

Gość moooniaaa
kur***wa!! denerwuje mnie czytanie waszych beznadziejnych opinii!! obejrzyj sobie dokument ,,Niemy krzyk" moze zminisz zdanie... dziecko to szczescie, pragnie milosci i samo ja daje bezinteresownie... w wieku 18lat urodzilam dziecko i nie zmienilabym tego na nic innego i wiem ze zrobilabym tak samo drugi raz. i chociaz jest ciezko to wystarczy jeden usmiech mojego malucha i wszystko wydaje sie prostsze ;) JAK MOZNA ZABIC DZIECKO PUSTAKI?!