Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamarzamnakosc

ZAMARZAM W MIESZKANIU! POMOCY!

Polecane posty

Gość zamarzamnakosc

irlandia! wynajęłam studio, mam jeden kaloryfer na prąd ktory dzila i dwa pozostale ktore są wyłączone! nie wiem, niby na 5 a w ogole nie grzeje! chce isc spac. mam na sobie kurtke, bluze, leginsyi rekawiczki co mam zrobic? moze wiecie jak funkcjonuja kaloryfery w irlandii?

Gość zamarzamnakosc
wlasnie o to chodzi ze mam tylko koc i spiwór kuuuurwa nie wytrzymam normalnie wezme taxi i pojde spac do hostelu!!!

kup sobie jakies przykrycie (to tak na przyszlosc) z jakiegos sztucznego materialu, ktore nie przepuszcza powietrza. albo najgrubsza koldre w ikei, nie sa specjalnie drogie a naprawde daja rade

naloz najbardziej przylegajace ubrania, obcisle, jakie masz, tak duzo wartsw, jak sie da. jak ci wieje z okien, to sobie pozatykaj jakimis szmatami te dziury, recznikami tez mozesz sie przykryc. jak masz duza folie jakas, to najlepiej tym.

Gość zamarzamnakosc
no dooookladnie, jeszcze nie zdarzylam nic kupic, tylko koc, i poduszki! normalnie nigdy w zyciu nie siedzialam w domu w rekawiczkach, kapturze, kurtce!

Generalnie ten kaloryfer to zwykły grzejnik konwekcyjny, który nie daje za wiele ciepła bo wszystko ucieka pod sufit. Jeżeli masz jeden taki to nie ma szans, szkoda kasy na prąd. Zainwestuj w termowentylator na początek bo niewiele kosztuje, a chociaż szybko się rozgrzejesz.

Opisz to mieszkanie - jak duży pokój i jak wysoki, czy okna plastikowe, itp. Postaram się doradzić jak to ogrzać, ale coś mi się zdaje że najlepszy będzie promiennik podczerwieni czyli tzw. infrapanel. Bo grzanie gazem to wilgoć i CO2 w powietrzu, a tradycyjnie prądem to okropny koszt. Względnie piec akumulacyjny dynamiczny ale to już spory wydatek rzędu 1000 euro.

Gość zamarzamnakosc
skurrrwysyn nie odbiera nie wiem co mam teraz zrobic ale spac na pewno sie nie da wiecie, ja mam studio na dole

Gość zamarzamnakosc
kochani, ale ja musze przezyc do jutra !! jak nie, to normalnie go zajjjjebe sorry za slowa, ale jestem wsciekla na maksa place 100 euro za ta dziuple!!!!!!

kup sobie grzejnik olejowy. wtedy mozesz nawet olac kaloryfer. Wychodzi zreszta nawet taniej. A do tego czasu, spraw sobie kilka termoforow i tak sie podgrzewaj.

no fakt, jak placisz 100 euro, to nie dziwne ze masz zimno. Zreszta co to za cudo za ta cene? Jeszcze o czyms takim nie slyszalam.

Gość zamarzamnakosc
dzieki, ale tak jak mowie- musze przetrwać noc. moze to kwestia podlaczenia czegos ten landlord jest pierrrdolniety zdrowo, moze jutro cos zrobi ps. nie mam spodni, tylko te "rajtki" 100/ tygodniowo zgodzilam sie na to cos, bo mam mozliwosc placenia tygodniowo, plys tygodniowy depozyt tylko

Gość zamarzamnakosc
na daft.ie pelno takich ogloszen 100 to zadna rewelka, mozna i za 80 euro znaleźć tyg.

Gość zamarzamnakosc
ja mam taki jeden na kolkach , problem w tym ze on g** daje

A jeśli marzniesz potwornie teraz to pij gorącą herbatę albo jakieś kakao walnij, weź gorącą kąpiel, itp. Żebyś się tam nie wychłodziła za bardzo do licha. Ciepło musi być poza tym w stopy i w głowę - podstawa.

Gość zamarzamnakosc
DZIEKI, JESTESCIE KOCHANI PRZETRWAM JAKOS DO RANA A POZNIEJ MU WALNE ZJEBKE!

Gość zamarzamnakosc
no tylko to jest studio dziadostwo na maksa. od 80-130 za studio

Gość zamarzamnakosc
to prawda po 1,5 mc w hostelu zapragnelam spokoju i ciszy. cisze mam i to jaka!!!