Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Krysia mama 6 latka

Piesek dla synka

Polecane posty

Gość Krysia mama 6 latka

Chciałbym swojemu synkowi kupić, jakiegoś miłego i mało wymagającego pieska. Chciałbym by się nim opiekował i uczył się szacunku do pieska. Jaką rasę polecacie dla 6 latka ? Synek bardzo chciałby mieć pieska.

Labradora. Co prawda jest duży ale spokojny i dla dzieci najlepszy. Ale najpierw spytaj syna czy chce psa i wiedz że ta na prawde to będzie Twój pies/obowiązek.

Kup małego i niech to będzie jakaś pokojna rasa. Labrador jest wspaniały, ale jest dużym psem i potrzebuje trochę ruchu.

Wszystkie pieski są wymagające, zwłaszcza gdy są szczeniaczkami. Potrzebują tyle uwagi co małe dziecko. Mam nadzieję, że to przemyślana decyzja. Piesek dziecku szybko się znudzi i wszystkie obowiązki spadną na Ciebie... Co wtedy zrobisz? Przywiążesz go do drzewa w lesie? To tylko dziecka kaprys, jak kolejna zabawka. Kup mu na początek świnkę morską...

Chciałbym swojemu synkowi kupić, jakiegoś miłego i mało wymagającego pieska. Chciałbym by się nim opiekował i uczył się szacunku do pieska. Jaką rasę polecacie dla 6 latka ? Synek bardzo chciałby mieć pieska. zdecydowanie ten: http://allegro.pl/pies-piesek-duzy-jak-zywy-kojec-bernardyn-i1836408805.html lub bardziej wymagajacy: http://allegro.pl/epee-rescue-pals-pets-pies-piesek-z-nozka-w-gipsie-i1872676736.html

dla sześciolatka to tylko pluszowy zdajesz sobie sprawę, że takie dziecko przy psie nie zrobi NIC i bierzesz sobie do domu jakby drugie dziecko? i to na 15 najbliższych lat? tylko pluszak

Gość kacha8883333
daj sobie spokoj z psem skoro masz takie podejscie! dziecko jest za male na opieke nad psem. co najwyzej to mozesz mu kupic swinke morska lub chomika, ewentualnie kota - jest mniej wymagajacy niz pies. synek bardzo chce miec pieska! a ty chcesz?? przeciez to ty bedziesz psa uczyla by nie sikal w domu itp. a jak pies np. ma zostawac 8h sam w domu to daj sobie juz spokoj w ogole!!! ludzie psy to nie zabawki!!! malo wymagajacy pies!!! co to ma byc??? kazdy pies wymaga opieki!!!bez wzgledu na rase!! skad sie tacy ludzie biora:/

Sześciolatek jest za mały jeszcze aby pojąć ogrom obowiązków i odpowiedzialności powiązanej z posiadaniem psa. Nie kupuje się psa DLA DZIECKA a jako członka rodziny - bo w ten sposób nie nauczysz dziecka należytego szacunku do psa jako do stworzenia a nauczysz, że pies to prezent czyli coś na styl zabawki. Kiedyś pewien psycholog właśnie tak się wypowiadał, że sprawianie żywego prezentu dziecku podswiadomie uczy go, że to stworzenie nie jest warte szacunku czy nie wykracza wartością ponad pluszowego misia, gdyż można je kupić ot tak w prezencie jak loda na targu. Daje sobie ręce obciąć, że po tygodniu piesek mu się znudzi. Takie dziecko jest stanowczo za małe na psa a tym bardziej na zabawy z nim. Psu małej rasy może zrobić krzywdę, zgnieść go, pies dużej rasy nie może pozostawać sam na sam z dzieckiem podczas zabaw, chyba, że by był naprawdę zrównoważonym psem - jednak osobom niedoświadczonym nie polecam takich eksperymentów ;)

Ze szczeniakiem trzeba wychodzić co najmniej co godzinę. Trzeba go chwalić za załatwianie się poza domem, nagradzać tylko nie zbyt wylewnie. Nie wolno karać psa za coś co już się stało np. kiedy znajdziesz pogryzione ukochane buty czy kupkę na dywanie. Szczeniak przez pierwsze miesiące wymaga wiele uwagi, dużo czasu, dyscypliny i wyrozumiałości. Potrzebuje jak najwięcej kontaktu z człowiekiem w pierwszych 8 miesiącach życia. Stanowczo odradzam kupowania psa dla dzieci i w ogóle w takiej sytuacji. Żaden pies nie jest mało wymagający.

Gość laluniazm.a
zal autorko:/pies to obowiazek i odpowiedzialnosc! oczywiscie, dzieci fajnie wychowuja sie przy zwierzetach, ale pamietaj, ze to ty bedziesz musiala sie tym psem zajmowac, a nie dziecko, ktore ma dopiero 6lat! a a jak juz glupota wezmie gore nad rozumem to na pewno nie kupuj yorka, bo ta sa psy, ktore nie nadaja sie dla dzieci i to sa psy za delikatne na dziecko, ktore nie ma" wyczucia". jak juz to najlepszym wyborem bedzie shi-tzul.

zawsze szczery O, przepraszam, zwracam honor :D Psy z Twoich linków byłyby idealne dla sześciolatka, co prawda to prawda.

shih tzu mojej mamy to niewychowany okropny szczur ktorego nie lubie :) moja mama wziela tego psa i potraktowala jak maskotke - jak wiekszosc wlascicieli yorkow, shih tzu i tym podobnych. Tlumaczylam jej, ze zle robi i ze bedzie tego zalowac to mnie nei sluchala. Teraz ''slodka psinka'' gryzie wszystkich do krwi, szcza gdzie popadnie i ma cala rodzinke w dupie, mama chciala mi tego oszoloma wcisnac na tydzien zebym ja ''wyprostowala'' ale sie nie zgodzilam, niech ma za swoje :) jakie ja mam szczescie ze z nimi nie mieszkam :D

Gość Gość
Kurwa następne indywiduum. Sobie, czy synkowi, bo to nie będzie misiek którego odstawia się na półkę

Gość taki mam pomysł na biznes
zartujesz sobie???? czy ty wiesz co dzieci robią z psami??leją je z całych sił i sie na nich wyżywają kiedy rodzice nie patrzą! sama jak byłam mała tak robiłam i widziałam juz niejeden raz jak dziecko biło z całych sił np malutkiego yoreczka:-( swoim dzieciom nigdy nie kupię psa...no chyba ze bedzie to duży pies!!taki rpzynajmniej nie bedzie tak cierpiał jak malutki york

Teraz ''slodka psinka'' gryzie wszystkich do krwi, szcza gdzie popadnie i ma cala rodzinke w dupie, mama chciala mi tego oszoloma wcisnac na tydzien zebym ja ''wyprostowala'' ale sie nie zgodzilam, niech ma za swoje hahahahahah skieruj ja do specjalistow w wesolej lapce :-)

w ogole co to ma znaczyc ze twoj synek chce pieska!!!twoj synek to malutkie dziecko wiec pies bedzie twoj i to ty bedziesz za niego odpowiedzialna!! i co to znaczy malo wymagajacy pies??taki co nie sika i nie robi kupy???:-(

Dla dziecka w takim wieku ZADEN pies nie jest wskazany. Mozna nabyc psiaka,ale nie w sensie,ze dla synka... Tylko po prostu/,przyjąć to zwierze do domu,z pełną odpowiedzialnością,i zajmować sie nim jak należy.Ale to będzie Twoje zadanie,nie dzieciaka.

Gość laluniazm.a
taki mam pomysł na biznes - ja od dziecinstwa mialam psa, ale nigdy by mi to do glowy nie przyszlo. kwestia wychowanie przez rodzicow!!!

nie to nie jest kwestia wychowania!moja mama tez mnie uczyła ze zwierzęta czują ale ja mając 11 lat mimo to wyżywałam się nieraz na psie. Osttanio tez widzialam jak mala dziewczynka okładała z całych sił yorka na podwórku... uwazam ze kupowanie takich malutkich psów dla dzieci to powinno byc zabrobnione!!

Gość Gość
Ale jeżeli ma być pies odpowiedni do współżycia z dzieckiem, a nie jako maskotka to polecam rasy duże i stabilne psychicznie o wrodzonym instynkcie opiekuńczym jak np . Leonberger, czy mastify angielskie są nadzwyczaj cierpliwe i na pewno maluchowi krzywdy nie zrobią. Tak czy inaczej, To Ty dorosły wychowa psa,a dziecko może jedynie pomagać i uczyć się jak dbać i postępować z psem. To dorosły bierze odpowiedzialność, za psa i dziecko. Małe rasy są hałaśliwe i żywiołowe , oraz narażone na kaprysy dzieci.

Gość laluniazm.a
to jaki bedzie pies to glownie kwestia wychowania. oczywiscie, sa psy ras agresywnych, wiec tych sie w ogole nie powinno brac pod uwage:) bo nawet z najlagodniejszej rasy bez "wychowania" mozna zrobic potwora:)

lalunia a uważasz, że istnieją rasy agresywne? Takie z wrodzoną od szczeniaka, wszczepioną agresję skierowaną przeciwko ludziom? Bo jeśli tak to jesteś w dużym błędzie :) Sacryficial 🖐️:) w moim domu od niedzielnej nocy pojawił się trzymiesięczny piesek. Znalazłam go w Polsce przywiązanego do drzewa w lesie przy szosie w Goleniowie.

Dziecko się pobawi a Ty będziesz mieć obowiązek lub będziesz go szybciutko oddawać / sprzedawać. Mam znajomą hodowcę. Zdarza się, że nastepnego dnia ludzie chcą zwrócić psa bo nabrudził ;) albo przeszkadza za bardzo w domu. Niestety to nie pluszak tylko żywe stworzenie.

Gość gfdgdgfd
Labradory są ponoć zazdrosne Ja proponuje kota Nie trzeba wyprowadzać Chyba, że synek nie lubi kotów..

Gość Gość
**Mychol witam. Jak dla mnie na maskotkę nadaję się piesek ze sklepu zabawkowego, a nie żywy pies. Jak dorośli nie wychowają, to dziecko zrobi krzywde psu ,albo pies dziecku.

Gość ja86sia
mały i mało wymagający jest Carin terier :)