Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika irlandia

POZNALAM CHLOPAKA Z INNEJ KULTURY- CZY MAMY SZANSE?

Polecane posty

Gość chyba prowo bo takich
naiwnych nie bywa Wiadomo,ze chce miec paszport unijny , tyle i nic poza tym.

Gość A-antidotum
Badz bardzo ostrozna. Jezeli przyjechal do brata kilka tygodni temu,to jest tu na wizie,al bo nielegalnie.(raczej to drugie) Jak masz jego rodzine poznac?Sa w Irlandi? Meszczyzni z krajow muzlumanskich,maja dobre charaktery.Jak sama pisalas :pomaga itp. Mojim zdaniem to sa dobrzy jako przyjaciele. On sie urodzil i wychowal w kraju muzlumanskim a Ty jestes europejka.Stad ta zaborczosc i zazdrosc.

monika irlandia nie wygladam na swoj wiek! wygladam na 24 lata max!!! nie pale i nie pije alkoholu, to dlatego!!! Stara a glupia, ze sie powtorze, bo ktos skasowal moj poprzedni wpis ;) Nie o to mi chodzi!! mozesz sobie wygladac i na 15. Jestes naiwna jak dziecko :-o Az sie zastanawiam, czy to nie prowokacja :-o No prosze cie, zadaj sobie troche trudu i pomysl: facet bez wyksztalcenia, bez papierow, po tygodniu znajomosci zakochuje sie w tobie, harhar. really? Chce cie zlapac na papiery, bo dzieki tobie mogly sie tu zahaczyc! Kapisze?? ;)

mialam takiego internetowego znajomego z pakistanu, och jak on mnie kochal!!! mial moje portrety na scianie, pisal non stop! a jak sie dowiedzial ze kogos mam, po 2 latach czestych rozmow, wyzywal mnie od ku... bardzo dlugo;))) nie zaufalabym, muzlumanie sa znani z kochliwosci...

Gość monika irlandia
zawsze bylam ostrozna i stanowcza jesli chodzi o o dobor partnera. niestety, moj 5letni zwiazek sie rozpadl-kaz\dy mowil ze WYGLADAMY RAZEM I-D-E-A-L-N-I-E...nawet urodzilismy sie w tym samym dniu. on dla mnie nauczyl sie polskiego, ja dla bylego nauczylam sie hiszpanskiego..studiowalam w jego kraju... potem... rozlecialo sie.... i po tych 3 latach nie moge nikogo znalezc... nire mowie, ze nie bylo nikogo, ale TO NIE BYLO TO... moze jestem juz zmeczona tym szukaniem... zawsze marzylam ,aby przed 30tka wyjsc za maz i byc szczesliwa... n9ie chce byc stara pannai wychodzic za maz tylko z rozsadku! Jesli chodzi o poznanie jego rodziny to on ma na mysli rozmowe przez skypea z jego rodzina. jego brat mnie poznal. co mi sie podoba to to ze nie pali ... jest asliczny ale z drugiej strony za bardzo zwraca uwage na ubior...

Gość ochchc
ale ty jestes naiwna, stara baba, a głupia jak nastolatka. Muzłumanin?????? bez wyksztalcenia, bez pracy, bez legalnego pobytu, z kraju, który jest niestety 3cim światem. Jak mieszkałam we Włoszech to przysiadł się do mnie w pociągu pewien Pakistanczyk, po włosku umiał sklecić 3 zdania, ale zarywał mnie jak nikt inny. Był starnie natarczywy, oblesny i starszy. Miałam ledwo 22 lata, ale jakoś sama wykombinowałam jak mi ktos po 5 minutach pierniczy jaka to nie jestem, to chyba ma nie teges pod kopułą. Jak chcesz budować małżeństwo na fakcie, ze koleś nie pali, to lepiej od razu ustaw się w kolejce na terapię, a jak się ohajtasz z muzulamninem, to mozesz se zacząć szukać miejsca w domu dla wykorzystywanych kobiet. Moim zdaniem lepiej zrobisz jak definitywnie urwiesz tą znajomość. Poczytaj opowieści na forach, ucz się na cudzych błędach. (jak mówią: mądry Polak po szkodzie, nie?) Zainwestuj w siebie w swoej zainteresowania (koleś nie ma żadnych!!!!) na pewno kogos poznasz. Lepiej wyjsc za maz w wieku 32 lat, niz w wieku 29, potem tkwic przez kilka lat w takim zwiazku, potem jednak sie pokapowac ze cos nie kaman, ze jednak słodki habibi nie jest słodki i ze lubi traktowac cie jak worek treningowy. potem sie rozwiedziesz i wrocisz do punktu wyjscia jako kobieta dobijająca 40, bez rodziny lub samotna matka (jezeli bedziesz farciara i on nie porwie dzieci do swojego pakinstanu), kto wie czy nie bedziesz musiala placic na kolesia, jesli jest nie robem. Albo oddac mu polowe oszczednosci.... Moglabym CI napisac ksiazke o tym jakie wielkie podejmujesz ryzyko. Najpewniej w 98% ten zwiazek skonczy sie klapą. Skasuj jego numer i przestan sie odzywac poki do konca Cie nie zaślepil...

Gość powiem krotko i
i przepraszam za dosadnosc ale WYPIERDALAJ od niego i to daleko!!! Czyzby desperacja w dazeniu do zamazpojscia az tak padla Ci na mozg ze nie widzisz tego co ten chlopak robi??? Tka taka nic wokol Ciebie ze niedlugo bedziesz w grubym kokonie... Wiesz, juz nawet nie chodzi o to zeby zaglebiac sie w jego kulture i to czy on jest uczzciwy czy nie. Ja nie siedze w jego glowie i tego nie wiem na 100%. Ale te zagrywki jego po kilkunastodniowej znajomosci wyraznie swiadcza o takim okropnym charakterze jako potencjalnego partnera ze wogole dziwie sie ze w Twojej glowie zaswitala mysl o byciu razem. On sie martwi o Ciebie i dlatego dzwoni hahahhaha o ludzie!! a co to wczesniej nie funkcjonowalas bez niego ze musi sie martwic jak o dziecko, jakas niepelnosprawna fizycznie czy umyslowo jestes ??! On Cie kontroluje ot i wszystko, bo wiesz widzi ze dziewczyna zdesperowana, starsza, moze troszke samotna to i latwo haczyk zlapie to trzeba sie spieszyc poki na oczka nie przejrzy., A co rodziny, ze chce Cie poznac.. wybacz ale Ty myslisz jak Europejka wiec i ideologie sobie europejska dorabiasz- jaka to wazna dla niego jestes ze chce Cie pokazac calemu swiatu- BLAD w mysleniu i to powazny, to tak nie dziala. A chcoby byl i najuczcziwszy pod sloncem ( ale wielki GONG sie powinien wlaczyc ze po tygodniu znajomosci ON KOCHA i zyc nie moze) to wez dziewczyno i ochlon i nie daj sie wplatac w to bo na kilometr smierdzi nieszczesciem w ewqentualnym zwiazku

Gość monika irlandia
oki. Pomysle o tym .... Bo jesli spotykam kogos, to albo pije, albo pali, albo robi coskolwiek innego.... nie mam szczecia... jeden chlopakl - irlandczyk-zakochal sie we mnie, ale .... ja nawet nie mam ochoty go pocalowac.... nie kreci mnie, chociaz jest wyksz\talcony.... Jesli chodzi o tego pakistanczyka, to on mi mowi ,ze jest szczesliwy bo kogos teraz ma do kochania, dzwoni do mnie jak sie obudze, mowi ze kocha, chociaz moze rzeczywiscie zalezy mu na papierach...

Gość ochchc
jak by mnie facet powiedział po tygodniu, że mnie kocha, to bym zwiewała, gdzie pieprz rośnie. Przecież miłość to nie rzucanie słów na wiatr. Wy się kompletnie nie znacie. Ja wiem, że łatwo jest stracić głowę, gdy było się długo samemu i nagle pojawia sie ktoś, kto się Tobą interesuje i Cię adoruje. Ale jedna rzecz to flirt i romans, a inna małżeństwo. Ja na Twoim miejscu nie traciłabym na niego czasu, może to brzmi okrutnie, ale to prosta kalkulacja. Jeśli facet nie ma wykształcenia, ani motywacji by je zdobyć, na pewno nie będzie dobrze zarabiał, nie wiem czy muzłumanie sa tacy jak europejczycy, ze będą dzielić się obowiązkami domowymi, możesz skonczyc jako osoba utrzymująca dom, prowadząca dom i jeszcze wychowująca dzieci, nie wspominając o przemocy pośród takich małżeństw. Poza tym małżeństwo z obcokrajowcem niesie konsekwencje. Wiem co mówię, mój mąż jest z USA. Pewnie nadejdzie moment, ze facet, bedzie zwyczajnie chiał wrócic do domu. Tak bylo w moim przypadku, najpierw mieszkalismy w Europie, teraz w USA. Tylko, że stany nie odbiegaja tak drastycznie od standardów UE i naszej kutury. I muszę przyznać, że przystosowanie nie jest dla mnie super łatwe, choć mówie biegle po angielsku i jestem raczej otawtra i przebojowa. Ale tęsknie za znanymi mi rzeczami, za rodziną, znajomymi, ulubionymi miejscami, sklepami. Zastanów sie jaki jest Pakistan? Co wiesz o tym kraju? Z której części jest ten facet? Z jakiej rodziny? Są ortodoksami i muzułmanami? Jego rodzina moze byc mila na początku dla Ciebie, ale jako nie-muzłumanka nie będziesz miała lekko. Poczytaj na kafe, jest dużo wątków i wiele smutnyc historii... Moim zdaniem on Cię zwyczajnie bajeruje i na bija w butelke. Mam nadzieję, że poznasz kogoś kto jest Ciebie wart.

Gość powiem krotko i
wiesz, ja Ci zycze zebys wyszla za maz z milosci- ktoz o tym nie marzy, ale pamietaj o jednym- sama miloscia nie da sie zyc i czy chcesz czy nie to motylki odleca i wtedy ten niechciany przez Ciebie rozsadek moze uratowac Ci doope. Tak ze kochaj ale z glowa, a niestety w tym przypadku to facet robi wszystko zebys ta glowe stracila i nie patrzyla na nic innego nawet tak oczywistego jak roznica w wyksztalceniu, kulturze, w zainteresowaniach a raczej jego braku z jego strony ..dlugo by wymieniac. Juz raczej duza dziewczynka z Ciebie wiec nie daj sie oszolomic jak tanim winem co szybko uderza do glowy ale jak sie go za duzo wypije to pozniej tylko wielki kac pozostaje i njiestrawnosc zoladka

Gość monika irlandia
NIE CHCE byc osoba, ktora wybiera i wybiera ... to jak z tym porzekadlem- wybierala , wybierala, zamiast skowronka, by wrobla nie dostala....

Gość ochchc
zrobisz jak uwazasz ja mysle, ze nie warto kierowac sie desperacja, jestes taka młoda, masz jeszcze bardzo duzo czasu zeby zalozyc rodzine:) pozdrawiam

Gość powiem krotko i
strzelilas porzekadlo to ja tez Ci nim odpowiem: "Chocby i pij czy nawet bij byleby byl". - tym sie chyba kierujesz teraz :( oj dziewczyno, dziewczyno wez troche ochlon i nie pozwol az tak bardzo kierowac twoim zyciem bo to nie troska przemawia przez niego tylko chec kontrolowania

Gość Blogablogaa
Monika z Irlandii Czy Ty to napisałaś na powaznie?Nie wierze,że możesz być taka naiwna w wieku 29 lat,gorzej niż 15-latka. Uciekaj od tego zaborczego patafiana czym prędzej,chce Cię omotać i nic więcej.Kontrolować,zdobyć i rządzić.

"2 [zgłoś do usunięcia] monika irlansdia hej! nie moglam odpisac, bo nie mam komputera w domu, tylko chodze do kafejki.koncze czesto pozno w nocy,wiec stad to opoznienie w odpisywaniu. Jesli chodzi oWasze pytania, juz odpowiadam: - Przyjechal do Irlandii 3 tygodnie temu, jest u swojego brata -pracuje w take away, -nie ma wyksztalcenia ( ja mam ).pytalam sie, czy chce isc kontynuowac nauke to ppwiedz\ial mi ze narazie nie ma pieniedzy bo musi popracowac najpierw i ze w jego syt jest to narazie niemozliwe - chce mnie poznac z rodzina, juz im mapisal o mnie, poznalam takze jego brata, ktory wzial wolne spwecjalnie, aby mnie poznac - tak, jest muzulmaninem -jest smieszny, rozsmiesza mnie, mowi mi czesto - moniika, badz wesola, badz szczesliwa, zycie jest za ktorkie, aby sie smucic" Typowy dzikus:P.Od takiego trzeba domagać się wysłania np. siostrzyczki do Polski i zeby ją zdupczyli Polacy:classic_cool:.Po 2 żeby zmasakrował meczet i osrał portret pedofila mahometa:classic_cool:.Po 3 zrezygnował z islamu:P. A napisz kiedy i gdzie się urodził to go dokladniej zbadam:classic_cool:.Chociaż nie sądzę aby nawet było warto:P.

Gość fggsfdggff45555
"Nie kazdy jest taki"-otoz oni wszyscy sa tacy sami, a wszystkie biale kobiety wlasnie mowia tak jak ty, tylko desperatki wiaza sie z moslimami, a ty jestes desperatka,w takie gowno wdepnac,widac ze wpadlas w jego sidla, on tam juz raczki zaciera ze znalazl naiwna glupia Poleczka,czytac juz nie mozna, jak mozna byc takim glupim

Gość o gad
autorko, Ty masz 29 lat? jesteś pewna, że nie jest odwrotnie?

Gość Nie marnuj życia i uciekaj....
To może ja się wypowiem. :-) Moim zdaniem powinnaś wiać od niego gdzie pieprz rośne!!!!Jak najszybciej. To sa okropni,zaborczy ludzie,tego ich zachowania nie można zrozumieć,przynajmniej dla nas Europejczyków to jest kosmos. Droga Moniko z Irlandii,skoro znasz angielski,to wejdź sobie na jakikolwiek międzynarodowy czat.Zobaczysz co tam się dzieje.Ja czasami tak robiłam(aby ćwiczyć język)i jestem załamana co tam się dzieje.Daj sobie damski nick,to nie odpędzisz się od Muzułmaninów,każdy będzie Cię kochał po 5 minutach rozmowy.....i do tego jacy są namolni i natarczywi,nie odpisuj przez chwileczkę,to zaraz poleci do ciebie stek wyzwisk,że jesteś kur....ą,która gada z ''innymi''' zamiast z nim.Ja już nawet przestałam zaglądać na te czaty,bo zamiast ''ćwiczyć'' język z nativami,to męczyłam się tylko z Arabami.To sa chorzy na głowę ludzie,wyobrażam sobie co oni potrafią w prawdziwym zyciu...skoro obcej babie online odstawiaja takie szopki z zazdrości.....

Gość monika irlandia
hej. co do ostatniego wpisu- dzieki za rade. wiesz, ja mialam tu duzo proppzxycji malzenstw za pieniadze itd, bo chodzi im o wize. z jegop rodzicami juz rozmawialam, sa mili, porzadni ludzie... jego ojciec jest sedzia, jego dziadek takze. Jesli chodzi o jego zaborczosc to jest... moze naweet nie wiem ,czy to jest zaborczosc, ale np nie lubi jak patrze sie na innych ludzi ( a jas to uwielbiam ,jetem typowym obserwatorem), dasa sie jak rozmawiam za dlugo z kolega przez telefon podczas jego odwiedzin (chociaz jest to zrozumiale,ale ten tel byl b wazny). Jest DOBRY, taki po prostu z natury, ... zobaczymy jak to bedzie dalej... ja mu sie nie dam, a co,. zobaczymy , czy chodzi mu o jedno ,czy o cos wiecej... prosil mnie, bym nie wspominala o swoim poprzednim partnerze, bo jest zazdrosny i nie lubi sluchac o mojej przeslzosci- liczy sie yu i teraz. ...

Gość monika irlandia
troxche mnie jednak niepokoi ten jego zapal do pracy -w jegop kraju ma 3 sluzace, czy cso takiego, (piora dbaja o dom).a tu jet u kuxyna, bochce sprobowac innego zycia... jednak troche jest nieodpowiedzialny, bo np mowi mu - dzis nie ide do pracy bo jestem zmeczony ( wiadomom , moze tak powiedziec, bo to sklep jego kuzyna). Lubi duzo mowic o sobie, zamiast popwiedziec mi ze mama ladne pomalowane oczy to pyta sie- ladnie dzis wygladam, mam nowa kurtke... ( bo nie powiem , jest przystojny)...

Gość spooky and scary
" nie lubi jak patrze sie na innych ludzi" co ? ja bym od takiego wiala od razu dziewczyno chyba ty masz nierowno pod sufitem ze planujesz zwiazek z tym chlopakiem on ci jakies bajki wciska ze w domy ma sluzace skoro tak to po co wyjechal do Irlandii ja bym sie nigdy z muslimem nie zwiazala juz bym wolała zyda, hindu czy ateiste

A moze po prostu mu sie DAJ, ale bron boze nie wychodz za maz ;) MASSKRA, co za DZiewucha debilna :-SSS

troxche mnie jednak niepokoi ten jego zapal do pracy -w jegop kraju ma 3 sluzace, czy cso takiego, (piora dbaja o dom).a tu jet u kuxyna, bochce sprobowac innego zycia... jednak troche jest nieodpowiedzialny, bo np mowi mu - dzis nie ide do pracy bo jestem zmeczony ( wiadomom , moze tak powiedziec, bo to sklep jego kuzyna). Lubi duzo mowic o sobie, zamiast popwiedziec mi ze mama ladne pomalowane oczy to pyta sie- ladnie dzis wygladam, mam nowa kurtke... ( bo nie powiem , jest przystojny)... I Ty w to wierzysz??? Masakra :-o

Lubi duzo mowic o sobie, zamiast popwiedziec mi ze mama ladne pomalowane oczy to pyta sie- ladnie dzis wygladam, mam nowa kurtke... ( bo nie powiem , jest przystojny)... Jest niedowartosciowany. Siedze i czytam i zalamuje nad Toba rece autorko :-o

Gość Killerus
Nie piszcie do tej jebniętej baby bo do niej i tak nic nie dociera. Dziś cię kocha a jutro będzie traktował jak szmate do podłogi! Poczytaj sobie o ich kulturze jak tam traktują kobiety a potem się przekonasz jaki to on słodki kochany! Mój ojciec kiedyś pracował w libii i nieraz opowiadał jakie to skurwysyny. Zapierdala sobie taki na wielbłądzie przez pustynię za nim jego kobieta ledwo się słania na nogach. On pije wodę i daje wielbłądowi a gdy ona go poprosiła by i jej dał to spuścił jej wpierdol i dalej by szła o suchym pysku gdyby mój stary mu nie wjebał do żywego i nie dał jej pić. Podobne traktowanie czeka ciebie a namiastke już tego miałaś. Życzę szczęścia w związku z tym pokurwieńcem. Chcesz być śmieciem to proszę bardzo. Bo i tak masz w dupie ostrzeżenia innych

Nabralam się hahaha dobra jestes :) a tak na powaznie spadlas ze schodow samochod cie potracil i teraz pier...olsz glupoty TY jakies zwary w glowie masz normalna osoba na taki zwiazek by się nie zgodzila ale sa osoby ktore lubia być traktowane "inaczej" ja lubie ostry sex ty lubisz jak cie traktuje się jak smiecia super zycze ci szczescia bedzie ci potrzebne abysmy my wszyscy się mylili

Gość monika irlandia
hej, no bez przeklenstw... n ic miedzy nami jeszcze nie doszlo... spotykamy sie, on mnie rozsmiesza, jest smiesznym czlowiekiem z natury, co mi sie podoba. Rozmawialam z jego rodzicami przez telefon, nastepnym razem bedzie przez skypea i zobaczymy j ak ten jego dom wyglada, czy mowil prawde itd. prosze nie przeklinac,. zalezy m i na wpisie takze kogos, KTO JEST SZCZESLIWY W TAKIM ZWIAZKU, ale takze pragne uslyszec zdanie kogod, kto mial z tym do czynienia z wlasnego doswiadczena.