Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziecko bez mleka!

Dziecko bez MLEKA!!!

Polecane posty

Gość ja używałam nozyczek od
a dalej karmisz piersią?

JA piłam mleko i kalkeką nie jestem. Ani alergikiem, ani żadnych poważniejszych prbolemów nie mam. Ok- melko krowie jest nie zdrowe. Za to przetwory leczne jak najbardziej.

jakie produkty dajesz dziecku żeby jego dieta była bogata w wapń. dla mnie to istotne pytanie bo moja córka nie pije mleka z powodu skazy białkowej

Gość Dziecko bez mleka!
Córka troche cycka pociagnie jeszcze rano i wieczorem ale to są znikome ilości.

A co dajesz żeby sie nie odwapniła? PS. Sory, ale nie wyobrażam sobie karmienia cyckiem ponad rocznego dziecka... Podziwiam cię.

Gość Dziecko bez mleka!
Bardzo bogatym produktem jest zółtko z jajka. W zółtku jest wszystko co najbardziej potrzebne. Do kaszki na wodzie dodaje masło. Na początku jak wprowadzałam stałe pokarmy to wszystko na indyku (mięsko).

Gość Dziecko bez mleka!
Arszenika - ja tez nie sadziłam ze bede do tej pory dawac cycka, ale kiedy córka siada mi na nogach i prawie drze Ci bluzke to nie mam serca jej odmówic....

Gość moje dziecko też jest bez
mleka, ma 2latka, też uważałam ze jest okazem zdrowia, heheh myliłam sie, dopóki nie zaczęła mieć kontaktu z dziećmi które chodza do przedszkola, wiec mamusiu nie mów hop póki nie skoczysz bo sie potłuczesz, tak jak ja, moa córka we wrześniu 3razy była chora,w pażdzierniku narazie raz,

Sory ale ja bym miała. Bo tak patrzac to będzie miała i z 6 lat i bedzie chciała cyca. Co nie zmienia faktu, ze podziwiam.

Gość Dziecko bez mleka!
" - Mleko, wbrew powszechnemu mniemaniu, nie wzmacnia kości, tylko je osłabia. Zawarte w nim białko wypłukuje wapń z organizmu. Mleko krowie to najlepszy przepis na wózek inwalidzki - grozi. - Jeśli wierzymy, że mleko to źródło wapnia chroniącego przed osteoporozą (osłabieniem kości), musimy pamiętać, że osteoporoza jest najbardziej rozpowszechniona w regionach świata o wysokim spożyciu mleka, np. w Europie Północnej, Kanadzie i USA - zauważa również Annemarie Colbin, autorka książki "Osteoporoza". Wiecej: http://www.eioba.pl/a/1tl0/pij-mleko-bedziesz-kaleka-biala-smierc#ixzz1bK5gBHyl

Gość a nie mozesz jej kupowac
kaszki z mlekiem w srosku ??? Zawsze tego wapnia dostanie wiecej , a mysle nie poczuje roznicy smakowej .

Gość mamama27
bez mleka to raczej chora nie będzie częściej- raczej bedzie miała ubytek wapnia w kościach - mogą się zęby psuć itd - ale tego raczej nie da sie tak poprostu ocenić - to co tobie sie wydaje to sie wydaje - a co do linku to jedni chwalą inni ganią - ja jestem po środku - dawać mleko ale nie krowie tylko modyfikowane - ma też mnóstwo witamin - nigdy nie wiesz czy dziecku jakiejś nie brakuje

ale w ja pytałam o produkty bogate w wapń a żółtko to raczej nie jest

w mleku jest wapn organiczny, on nie buduje kosci tylko szkodzi, powodując wapniowe złogi o wiele lepiej przyswajalny wapn jest w surowych owocach i warzywach

Gość Dziecko bez mleka!
Nie chce dawać Córce chemi, więc mleko w proszku odpada.

Gość Dziecko bez mleka!
Może to Cie zaszokuje ale w ZÓŁTKU JEST TEZ WAPNO!!!! Zółtko jest bardzo zdrowe!

Mój bart nie pił mleka wogóle, bo miał skazę i jakieś tam inne gównienko. To było 25 lat temu i nie było tak dostepnych produktów jak teraz. Nie pił ani melka ani produktów mlecznych do 5 rż. Nie bedę pisać o złamaniach- ma tak kruche kości, że w gipsie chodz prawie cały czas. A zęby ma wszytskie w pląbach... Nie wiem czy ma jakiś zwiazek z tym, ze nie jadł mleka. Ja piłam i było wszytsko ok. WIęc uważam, ze to do końca jest to prawdą, ze mleko jest aż tak nie zdorwe....

Gość Dziecko bez mleka!
Nikt tez niedocenia gotowanych warzyw. Gotowane warzywa maja sporo witamin i innych w tym wapno. Błędne jest myslenie ze przy gotowaniu tracą swoje witaminy.

dziecko bez mleka-> Jeżeli już to wapń a nie wapno... Twoje dziecko twój wybór, ale ja swojemu na pewno będę dawać produkty mleczne...

Gość Dziecko bez mleka!
Arszenika - moja mam nigdy nie lubiła mleka - od dzieciństwa- a tata niestety wypijał duze ilosci w róznych postaciach. Kto teraz jest chory? TATA!!! Moze brat jadł za mało innych rzeczy mających wapń?

jest zdrowe, ale surowe od krowy, podczas podgrzewania wapń organiczny zmienia się w nieorganiczny i tak z wszystkim co zostało poddane obróbce termicznej surowiznę trzeba jeść ;)

Gość Dziecko bez mleka!
ZE WSI!!! :) PRAWDZIWEJ WSI od SZCZĘŚLIWYCH KUR :) hehe

Dziewczynko, ja potrafiłam pic mleko hektolitrami. Od małego. I nic mi nie jest. Tak samo jak moim rodzicom- gdzie mleko prosto od krowy potrafili pić. Więc teksty, ze mleko zabija można miedzy bajki włozyć. Ps. Słyszałaś o dioksynach w jajkach? Tak chcę ci tylko uswiadomić to, co napisałaś o chemii. Jest wszędzie. W warzywach pedzonych nawozami też.

Gość systemofad
Nie mleko wyplukuje wapn z organizmu tylko zawarte w nim tluszcze. Dlatego mleko sie odtluszcza. I jeszcze o tej niestrawnosci, zeby nie bylo niedomowien : organizm ludzki jest w stanie wytworzyc enzym trawiacy kazeine juz po tygodniu spozywania mleka,w iec jesli je je pije codziennie, bez robienia przerw to przestaje byc ciezkostrawne.

Ok. Ze wsi w porządku. JA też takowe przywożę. Ale po raz kolejny napiszę. Nie siej herezji. I tak jak napisałam. Twoje dziecko twój wybór. Pozdrawaim z usmiechem.