Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mati2011

*****************LIPIEC 2012***********************

Polecane posty

Izzka moja tez sie budzi w poprzek ale najczesciej tam gdzie powinna byc glowka hehe nie wiem jak ona to robi... a co do ruszania raczkami i nogami to maja to masakra chyba tez ma adhd a i wogole jak ja przewijam to potrafi mi 2 razy siku zrobic ona chyba specjalnie trzyma a potem sie smieje hehe tez myslalam wlasnie zeby mojej szybciej przebic uszka i nawet wczoraj zaczelam z moim temat a ten no co ty chcesz dziecku krzywde zrobic!!! Na roczek pomyslimy tak powiedzial

u nas podobnie jak u Kalli. Ja mam zielone z lekki przebłyskiem brązu, mąż ma brązowe. A Filip nie miał niebieskich jak się urodzi tak jak się mówi, że każdy noworodek ma niebieskie. Miał czarno granatowe. Teraz widać już przy źrenicach, że robią mu się brązowe :)

Mój mąż ma niebieskie oczy, ja też. Liczę na to, że Mati też będzie miał niebieskie. Na razie ma bobasowe - ciemno granatowe. Wrzuciłam na pocztę zdjęcia - komiks ;-)

Hej. My uzywamy pieluch pampers2 oraz dada 2. Uwazam, że biedronkowe sa super. Co do husteczek to przetestowalismy wiele firm, ale najbardziej odpowiadaja nam z firmy pampers, a huggiesy dla nas najgorsze- nie pod tym względem, że uczulały, ale w dotyku są jak zmoczona kartka papieru :/ takie mamy odczucie Kalla-podoba mi się określenie dzien gospodarczy- chyba go wprowadzę do swojego słownika :)

moja śpi :) chwila spokoju i czas na ogarnięcie mieszkania:) Jagodzie pojawiła sie ciemieniucha znaczy mam nadzieje, ze to to a nie łuszczyca no nic zobaczymy My też używamy pieluch z biedronki tylko do tej pory nie mogę znaleźć idealnych chusteczek. Mama kupił mi dziś bambino to przetestuję

U nas pieluchy - Pampersy, przetestowaliśmy też Huggies, ale Pampersy trochę bardziej nam podpasowały. Chusteczki - Clinique - dla mnie bezkonkurencyjne! Przetestowaliśmy Huggies - za suche i Babydream - nie pamiętam, co nam w nich nie pasowało, ale cośtam było ;-) Mati dziś kilka razy zakaslał - czy to znaczy, że się przeziębił, czy mógł zakasłać od czegoś innego? Byliśmy na spacerze z nowymi ciociami i wujkami - Mati dostał nowy piękny kocyk i ubranka oraz tort z pieluch w rozmiarze 4, więc rozwojowo ;-)

Hej moja dzis zasnela jakos po 20 wykapalismy potem do piersi na jedzonko i odbijanie i do lozeczka po jakis 10 min sama zasnela a tak sie zawsze meczylam z przekladaniem z mojego lozka i sie budzila!! No a o 1:30 pierwsza pobudka zmiena pieluszki karmienie i znowu odbijanie i do lozeczka i juz zasnela cud normalnie hehe tylko zeby nie zapeszyc ze tak latwo poszlo ;-)

My też juz przechodzimy na 3 jak 2 się skończą. A ona ma dopiero 6 tyg. Szok. Wiecie, że ja już pajace to na 62/68 zakładam ? Jak ona tak będzie rosła to masakra :p Chusteczek w ogóle nie używamy. Rumianek i waciki. Pupa jest cuna, miękka, żadnych odparzeń. Ale zanim to nastąpiło zużyłam pamersowe, jak dla mnie za suche i nivea, dla mnie te są ok. Clinica też są fajne. A pieluchy to mamy pampersy. Kupiłam jedno opakowanie dady ale 3 więc jeszcze nie mam opini. Mam pytaniń kilka. Czy wasze dzieci spią na plasko czy maja podniesiony materac na te 30 stopni do podłoża dla bezpieczeństwa? Jak kładziecie je na plecach to głowe ukladacie na boczki czy na wprost? A jesli na wprost to utrzymuja glowkę w takiej pozycji? Zwłaszcza jeśli materac jest pod katem? Z mężem też dzielimy się obowiązkami. On gotuje, sprząta łazienkę i wc, kuchnię (zwykle na zmiane), odkurza. Ja zmywam podłogi, kurze, piore i prasuje. Przy malej po polowie tez. Np w nocy on przebiera, daje mi do karmienia, potem ją odbija i kładIe do łóżeczka.

U nas dieta dziala. Tzn jeszcze ma tam jakies pojedyncze problemy z gazami ale nie ma już histerii. Zapobiegawczo daję jednak ten esputicon jeszcze bo sab simplex nie dotarło jeszcze. Jadę dziś na kilka dni do rodziców i kupiłam łożeczko turystyczne. Maja dostarczyć do nich. Ciekawe jak się malej będzie w jim spało...

Stella, nasza też kaszle kilka razy dziennie. Oczyszcza drogi oddechowe. Marka, u nas to samo ze smokiem :-) jak się wybudzi z 3 fazy zasypiania to masakra od nowa :p ale skubana jak walczy ze snem, jest przekomiczna. Czasem zaśnięcie zajmuje jej godzine hehe. Już ma oczy zamknięte, widać że odpływa i za minute szeroko otwarte jakby się bała że ją ktoś porwie ;-) i za chwilę znowu powieki ciężkie i tak w kółko

Moja śpi na płasko bez poduszki na razie i nawet jak kładę ją no boczku to i tak przekręca się na plecki i główka w bok. Coś mało spi ostatnio nie wiem czemu:( A znacie jakiś dobry sposób na potówki? Bo ja dalej z nimi walczę jak tak dalej będzie to będę musiała iść z nią do pediatry:(

Hej :) Ja używam Dada 2 i mi pasują, chusteczki też Dada, ale częściej woda i rumianek, tak jak u Kropelki. Mój śpi na płasko, główka zazwyczaj na boku, U mnie też obowiązki są dzielone, ale muszę przyznać, że odkąd Mati się pojawił, ja jakoś bardziej poirytowana jestem jak mój czegoś nie zrobi. I często mi się załącza marudzenie typu, że ja wszystko muszę robić :P Milka, u Małego też straszne potówki były, aż mu się ranki robiły. i kąpanie w nadmagnanianie potasu nie pomogło. Znajoma poleciła, żeby zwrócić uwagę jak go ubieram i jak śpi. Zmieniłam mu poduszkę i kołderkę, bo od nich się bardziej pocił. W domu ma na sobie body na krótki rękaw i skarpetki, tak też śpi. Na dworze też staram się go nie przegrzewać. I, odpukać, po potówkach nie ma śladu ;)

Kropelko - a jaka to dieta? Co jesz, a czego nie? Ja klade na plasko na plecach z glowa w bok - raz w jedna, raz w druga strone. Glowe oczywiscie przekreca :-) Uzywamy monitora oddechu, wiec sie nie stresuje tym, ze przestanie oddychac. Po jedzeniu staram sie odbic, jak sie nie odbije, to zazwyczaj lezac z glowka na bok ulewa pod siebie. Mati tez walczy ze snem lobuz jeden. W nocy go karmie, jest juz w polsnie, odkladam do lozeczka - oczy szeroko otwarte i kwekanie, a potem wrzask. Dzis w nocy byly 2 godzinne pobudki - 1-2 i 5-6. O 6 wzielismy bobasa do lozka i od razu usnal. Po karmieniu o 8 wrocil do siebie i wtedy ja poszlam spac jeszcze do 11 :-) Dzis odwiedziny taty meza i mojej mamy. Jutro wyjezdzamy na weekend, a w przyszlym tygodniu byc moze pojedziemy nad Baltyk :-)

Hej laski moja wlasnie zasnela a ja zaczynam pakowanie ;-) jutro wyjazd do polski na 2 tyg!!! Mamy sie tez wybrac z moim M nad morze na 2 dni bo w sumie tu na miejscu mam morza pod dostatkiem hehe ale moj M ma sprawe do zalatwienia wiec w ta i z powrotem nie mialoby sensu :-P Mala miala 2 pobudki w nocy o 1:30do 2 i jakos przed 6 bo akurat moj M wychodzil do pracy i ja obudzil!!! I spala juz ze mna wasze szieci sie juz przekrecaja z brzuszka na plecy?? Moja jak poloze na brzuszku to sie tak denerwuje i kilka razy juz jej sie udalo przekrecic nawet moj M powiedzial ze raz widzial jak sie nawet z plecow na brzuch przekrecila!!!

U nas materacyk jest uniesiony o 30 st. Jeszcze nie zdarzylo się zeby mała ulała w łóżeczku, gdzie na płaskim po jedzeniu to norma tym bardziej jak szaleje i się mocno rusza. W wózku tez mam materacyk delikatnie uniesiony od główki. Kropelka a jak przygotowujesz ten roztwór z rumianku???

Hej, dawno mnie tu nie bylo, tzn czytam Was na biezaco ale juz na odpisanie brakuje czasu, teraz mała śpi wiec mam chwile zeby pobuszowac po necie, zamowilam jej mate edukacyjna taka: http://allegro.pl/fisher-price-mata-edukacyjna-rainforest-k4562-hit-i2566496504.html ma ktoras taka? ja sie dlugo zastanawialam, chcialam cos tanszego ale jak poczytalam opinie o tej zostalam przy tej;) zamowilam tez lezaczek bujaczek: http://allegro.pl/fisher-price-rozowy-lezaczek-bujaczek-3w1-w2583-i2579262644.html mam nadzieje ze malej prezenty sie spodobaja;) zastanawiam sie jeszcze nad konikiem morskim z fisher price: http://allegro.pl/konik-morski-fisher-price-gra-i-swieci-przytulanka-i2567077589.html chyba marka kiedys o nim pisala?sprawdzil sie u Ciebie? poczytalam opinie i chwala go sobie i chyba tez sie skusze. Mala robi sie coraz bardziej kumata, cieszy sie zaczyna skupiac wzrok wiec moze ja zaczna te zabawki powoli interesowac;) Jesli chodzi o chusteczki ja chusteczek nie uzywam, mam nauczke po tej infekcji, tylko waciki i przegotowana woda, a gdy pielucha jest mocno zalatwiona kupa to wtedy tylek pod prysznic i mydlo zeby dokladnie wymyc i zadne bakterie sie nie dostaly. Wskazowka dla mam chlopcow, zeby starac sie ukladac sisiorka do gory, tak pediatra zalecal dziewczynie ktora tez lezala z tym samym ze swoim synkiem, a ja juz mam manie na punkcie czystosci tylka i bakteri:P Rowno 6 tyg po porodzie zakonczyl sie moj polog, musze udac sie do gin po tabletki zeby nie bylo niespodzianek:) za duzego wyboru przy karmieniu piersia nie ma no ale w gumki nie chce mi sie bawic. Jeszcze nawet nie probowalismy sie bzykac:P mam male obawy, mam wrazenie ze moje miesnie prawie wcale nie dzialaja.. Tez tak macie? A i pytanie do mam karmiacych piersia jak dlugo Wasze dzieciaczki jedza? I mala wlasnie wstala, pozniej dokoncze bo bidula glodna i sie drze.

Werka ja odczekałam 4 tyg po porodzie i dłużej nie wytrzymałam bez sexu:) Dziś też na cos licze ileż można bez:) Wizytę mam w poniedziałek to będzie dopiero ponad 5 tyg ale lekarz mi powiedział, że wyjeżdża i następna wizyta dopiero w październiku więc wolę mieć to już za sobą, poza tym jakoś po porodzie szpitalu i całej tej szopce mam dość facetów zaglądających mi między nogi!:) Też zaraz na wizycie poproszę o tabletki tym bardziej, że pewnie nie długo okres dostanę więc zaraz zaczeła bym je brać. Mój mąż wczoraj zaczoł coś przebąkiwać o rodzeństwie dla małej powiedziałam mu, że ma się do mnie nie zbliżać bo ja nie mam ochoty w ogóle o tym myśleć! Powiedziałam też, że się zgodzę jak będzie przy porodzie a, że on nie chce to na jakiś czas mam go z głowy:) Kurde myślę, że to potówki miną jak się ochłodzi żal mi małej bo pewnie ją to swędzi na szczęście odpukać nic innego jak na razie ją nie trapi. Stella moja też czasami zakaszle, ja oczywiście jak przewrażliwiona matka nasłuchuje cZy nie zdarza się to za często, w dodatku często psika, w szpitalu też tak robiła to powiedzieli, że oczyszcza sobie nosek. W przyszłym tyg będę musiała iść z małą na usg bioderek mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze.

Kropelko a co takiego jadłaś że mała miała takie kolki?? Madzia u mnie jest to samo, hehe że mała sika między zmianą pampersa, hehe My mamy materacyk podniesiony o 30% tak nam nasza lekarka kazała zrobić więc tak zrobiliśmy. A mała śpi na płasko tylko ma małą pieluszkę pod główką jak ulewa. Jak kłądę ją na boczek i podkładam pieluszkę to ona i tak się przekręci. A nasza dziś kończy 8 tyg:) A co do pomocy męża to mi bardzo pomaga:) Przede wszystkim kąpie:) Jak trzeba to przewinie, czasem karmi butlą a potem ja dokańczam i daje jej cyca:) Więc ja naprawdę nie mogę narzekać, a w nocy nasza budzi się tylko na karmienie więc ja wstaję i ją karmię i śpimy dalej.

a moja dziś pobiłe rekord jak jadła o 21.00 tak obudziła się o 5 rano:) A co do oczu to ja mam zielone, mąż brązowe, a mała jak się urodziła miała dosłownie czarne, potem jej się zmieniły na niebieskie.

A i jakimi szczepionkami szczepicie swoje dzieci? My zdecydowalismy sie na 6w1 mala juz byla tyle kluta w tym szpitalu, to przynajmniej tego jej zaoszczedzimy. Zastanawiam sie tylko nad pneumokokami? czy warto skoro i tak nie bedzie chodzila do zlobka a slyszalam ze sa rozne skutki uboczne...

werkaa_a my szczepimy 5 w 1. Też chce jej zaoszczędzić tych wkuć. Ona w szpitalu miała 1 na żółtaczkę i 1 na gruźlicę już. A pneumokoki mamy za darmo dlatego że urodziła się malutka, a na rotawirusy nie szczepimy. Nasza lekarka ogólnie nalega na pneumokoki, na rotawirusy odradza. My mamy mieć teraz w pon szczepienia. Już się boje tego płaczu;/

Hej laski pierwsza pobudka za mna ehhh jakie to meczace :-( ale i tak dlugo pospala bo od 21... ale czego sie nie robi dla takiego malenstwa 30 minut walki ze snem przy lozeczku ciagle wypluwa smoczek, i po co ja ja nauczylam tego smoka ciagnac hehe :-P no ale zasnela i idziemy spac dalej

A co do szczepien to tu jest inny system i nawet nie wiem jeszcze jak to wszystko wyglada pierwsze szczepienie ma na 3 miesiace... ale juz w sumie miala 2 szczepionki na zoltaczke no ale to sa tylko ze wzgledu na to ze ja mam i zeby sie nie zarazila to musi miec 4 szczepionki w 1 roku zycia :-(

Milka, na potowki sprobuj kapieli w krochmalu. Izzka ,Stella, co do diety to wlasnie nie jadlam nic moim zdaniem zlego ale jednak miala kolki wiec wyeliminowalam produkty mleczne, surowe warzywa i inne wiec na razie zostaje mi biale pieczywo, chuda wedlina, bulki maslane, kleik ryzowy z jablkami, gotowane mięso...pasibrzuch wzywa....

Piguleczko, jedną saszetke rumianku do zaparzania do kubka, zalewam wrzatkiem i potem odlewam do miseczki i dolewam troszke wrzatku zeby było ciepłe przed przebraniem. Jedna szklanka starcza na Jedna dobę zwykle

Werka, moja jest strasznie zarta i w okresie kiedy nie spi czyli 2-3 h karmie ja co pół godziny lub godzinę...masakra. potem zwykle spi. Czasem 2h czasem 3. A czasem 20 min. A jak sie rozbudzi to cyc musi byc. Zwykle ciumka od 5 do 15 min jednorazowo

Hej dziewczyny moja niunia zeobila mi niespodzianke dzis a w nawiasie mowiac zrobila kupke z czego sie bardzo ciesze bo robi chyba 1 na caly tydzien a w zeszlym tyg nawet nie pamietam kiedy zrobila ... no a dzis wyjezdzamy to lepiej jak przed trasa zrobila :-) a tak wogole zycze wam milego dnia ;-)