Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatkało mnie centralnie

czy pracodawca ma prawo rozpowiadać wszem i wobec o stanie mojego zdrowia???

Polecane posty

zdarzyło się ostatnio że byłam na zwolnieniu lekarskim, o tym jaki jest powód powiadomiłam tylko i wyłącznie szefową, bo nie miałam ochoty nikogo ze współpracowników informować co mi dolega- uważam że to moja sprawa, poza tym to niezbyt miła choroba i nie lubię o tym opowiadać. Okazało się że szefowa powiedziała o tym kierowniczce(ze szczegółami) z którą są "koleżankami" i się sobie zwierzają z osobistych problemów(ale czemu kur*** z moich???), kierowniczka dodało od siebie co nieco i rozpowiedziała absolutnie całej firmie:O czy ktoś się zna na tym, czy regulują to jakieś przepisy? mam prawo do jakiegoś poszanowania tajemnicy czy szefowa może tak robić?

dodam, że chodzi o kiłę

Ustawa o ochronie danych osobowych i dane szczególnie wrażliwe. Kierowniczka nie miała prawa ujawniać tej informacji. Mozesz powiadomić GIODO i pozwać ją do sądu.

Gość trelinkaijbgyuf
nawet chwili nie wahaj sie aby utrzec nosa za nieposzanowanie tajemnicy ewentualnie mozesz delikatnie poddac propozycje finansowa aby nie nagklasniac sprawy

dzięki, bo już sama nie widziałam co myśleć, w tej firmie takie rzeczy dzieją się ciągle, już powoli nie wiem sama co jest normalne a co nie. Nie chcę nikogo powiadamiać, chciałam tylko wiedzieć czy to ja jestem jakaś dziwna, bo czuję że złamano jakieś moje prawa:O Dodam że kierowniczka publicznie wyśmiewa się z mojej niepełnosprawności(widocznej) i nikt nie reaguje-ja też nie bo jest mi po prostu potwornie wstyd i czuję się upokorzona Po prostu zatraciłam w rej pracy poczucie tego co wolno i co jest normalne jeszcze raz dzięki za odp

nie,nie ma prawa mowic wszystkim dookola, na co jestes chora. Ja pracowalam kiedys w takim biurze,i niestety w piatek po pracy wyladowalam na pogotowiu z nerkami. Zostalam przyjeta na oddzial, zadzwonilam do szefa,powiedzialam co i jak. Po powrocie do pracy kolezanki mi mowily, ze na ich pytanie co sie ze mna dzieje powiedzial: to sprawa PANI pAULINY, JAK BEDZIE CHCIALA,SAMA WAM POWIE PO POWROCIE DO PRACY. i TO MI SIE WYDAJE W PORZADKU ZACHOWANIE.

Gość trelinkaijbgyuf
a moim zdaniem wlasnie powinnac powiadomic nie moze byc tak, ze o Twojej chorobie dowiaduja sie wszyscy a wysmiewanie sie z Twojej niepelnosprawnosci to juz zwykly mobbing

ech,wiem że mobbing, tak samo jak nabijanie się z tego że nie mam męża(sory, nie jest łatwo osobie z widoczną niepełnosprawnością kogoś znaleźć) i sugerowanie że jestem lesbijką tylko że u nas to "jest normalne", kierowniczki mają ciche pozwolenie szefowej żeby tak nas traktowac, ona sama bierze w tym udział czasem wydaje mi się że tak jest wszędzie, a czasem jednak do mnie dociera że nie:O dzięki wam ludzie, czasem potrzebuję potwierdzenia że to nie ja jestem nienormalna, bo łatwo o tym zapomnieć:)

Gość krysiagg3
Nie ma takiego prawa, powinien za to zostać ukarany. A tobie polecam zrobić szkolenie bhp http://krajowy.biz/firma,ceresta-firma-handlowo-uslugowa-jadwiga-danilowska-agnieszka-wolnicka :)