Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kcodv

Po co lekarz BADA GINEKOLOGICZNIE W PIERWSZYCH TYGODNIACH CIĄZY??

Polecane posty

Gość kcodv

Ja rozumiem usg na poczatku ciązy kiedy jest dzidek jest ,,kropeczka,, ale po co szperac we wnetrznosciach ??? :( niesmaczne to! Powiedzcie mamy ze w ciazy mialyscie badanie wewnetrzne na kazdej wizycie a zwlaszcza na poczatku ciazy??

Nie, lekarz nie badal mnie ginekologicznie na kazdej wizycie. On nie widzial potrzeby aby "pchac" tam rece. Pytal czy jest ok jesli chodzi o infekcje a szyjke badał raz na 3 wizyty.

Gość Zeby wyludzic kase za wizyte
.

Gość kcodv
wlasnie. Nie widze sensu grzebania TAM tak czesto..

Moja lekarz badała mnie co wizyta - a wizyty mam co miesiąc. Sprawdzała stan szyjki i czy wszystko jest ok. Ona jest w ogóle bardzo dokładną lekarz i nie lekceważyła tego co opowiadałam o swoim samopoczuciu i objawach. Lekarz do którego teraz chodzę - z przychodni przyszpitalnej, badania robi raz na dwie wizyty.

Gość chyba tylko jakaś smarkula
założyła ten temat jeśli ją to tak dziwi:O

Gość a ja.....
masz problem, to nie chodź, kto cię zmusza? Możesz iść dopiero rodzić, ale to jest dopiero niesmaczne

Właśnie po to żeby zbadać szyjkę chociażby. mi w poprzedniej ciąży skróciła się w ciągu 3 tygodni 1,5 cm i rozwarła na jeden. gdyby badała mnie co 3 wizyty mogłoby być kiepsko

Gość no i co w związku
no hasło roku -badanie ginekologiczne jest niesmaczne. A dla kogo dla ciebie czy gina?

Gość autorko ty nie jestes lekarzem
wiec na jakiej podstawie zadajesz tak głupie pytania? niesmaczne? no moze ci lekarz tam jezyk wpycha???? mnie lekarz na kazdej wizycie bada ( kobieta) , jak byłam w szpitalu to tez miałam takie badania. wiec wbij sobie do tej durnej główki ze lekarz wie lepiej a jak ci sie nie podoba to nie chodz.

Wizyty u lekarza mają na celu ograniczenie możliwości wystąpienia komplikacji podczas całego okresu ciąży, a w przypadku ich pojawienia się - odpowiednio szybkiego przeciwdziałania. W przypadku zdrowia nie ma nic lepszego nic nadgorliwość, więc powinnaś być szczęśliwa, że trafiłaś na takiego lekarza.

mnie lekarz tez badał na każdej wizycie w ciąży a więc co 3 tyg i dobrze dzięki temu wiedział że wszystko jest ok.

w pierwszych tygodniach sprawdza sie macice (jestsli jestes w ciazy powinna byc spulchniona), szyjkę. Sprawdza sie rowniez czy nie ma wad anatomicznych. Ja sie np. dowiedzialam dopiero teraz, ze mam tylozgiecie macicy. nie martw sie badanie w ciazy jest bardziej delikatne. Przynajmniej ja mam takie wrazenie.