Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TlustoGlowa

Tłusta skora głowy, tluste strąki zamiast włosow.

Polecane posty

Gość TlustoGlowa

Czy sa na to jakies sposoby? Wyprobowalam mase szamponow, odzywek, masek do wlosow przetluszczajacych sie,suchych, normalnych. Bez efektu. Po kilku godzinach od umycia zamiast ladnych gladkich wlosow mam tluste straki przyklejone do skory wlosy. Problemem sa hormony. Czy ktos z was poradzil sobie z tym?

Jest sposób bardzo prosty ale nie na każdego działa. Kup sobie odżywkę nawilżającą i szampon do włosów normalnych lub suchych. Umyj dokładnie włosy szamponem z dodatkiem takiej odżywki 2 razy i spłucz. Często sucha skóra głosy którą wysuszasz używając szamponów do tłustych włosów tłuści się jeszcze bardziej. Spróbuj może ci pomóc!!

Gość TlustoGlowa
skore takze mam tlusta, tradzikowa. jesli chodzi o mycie wlosow szamponem do wlosow normalnych, badz suchych... to takze robilam nie raz nie dwa. Szamponow uzywam roznych, od ziolowych poprzez drogeryjne i apteczne. Mam male krostki na glwoie, nie wiem czy to od czestego mycia czy od czego?

Gość ola_wwww799
wkrusz do szamponu 2 tabletki ibuprofenu i nałoz taka maseczke na 5 min powinno pomoc www.aleksandrawajnert.blogspot.com

Gość ftrtretre
i ty sie tu radzisz idz do dermatologa a nie na takich forach moze jestes chora na cos powaznego i oszczedzasz kase na dermatologow idz jak najszybciej do lekarza ja polecam ci izotek skoro masz łojotok i trądzik

a ja Ci mówie że może myjesz za często...niektorzy z tlustymi włosami mysla że myjac codziennie albo co 2 dzień bede miec piekne puszyste...a tym czasem jak sie potrzyma takie 2-4 dni, to potem robią sie błyszczące, udoprnione sama tak robiłam jak miałam z 12 lat a teraz mam zdrowe ładne włosy, myje 2 razy na tydzień

Gość ola_wwww799
jesli ma problemy hormonalne to nie musi oznaczac łojotoku

Gość TlustoGlowa
bylam u dermatologow nie raz. Testowali na mnie nowe masci, antybiotyki, tabletki anty na uregulowanie hormonow. Na twarzy pryszcze (czasem tydzien nie wyskoczy nic, innego dnia kilka w ciagu dnia), czesto sa to takie pryszcze podskorne, bolace gole nie do wycisniecia. Tlusta skora twarzy, szybko sie swieci i pelno wagrow. Po zabiegu oczyszczania po 3 dniach znow cala twarz pelna wagrow, prosakow itp Skora glowy po kilku godzinach jest tlusta, czuc nieświeży zapach. Male krostki wyczuwalne pod palcem na glowie. Wlosy przyklejone wrecz do skory glowy.

Gość maybelineNY
fuu ohyda,kazecie jej nie myc wlosow tylko nosic tluste straki? porabalo was? wmasuj w glowe sok z cytryny

Czy zaobserwowałaś również wypadanie włosów? Piszesz,że masz problemy hormonalne. Leczysz się w tym kierunku? Od tego trzeba zacząć. Bez tego żadna suplementacja oraz pielęgnacja nie będzie skuteczna

Gość ola_wwww799
to moze jednak problemem jest twoja dieta? moze powinnas"oczyścić organizm od wewnatrz? :)

1. Jaki wyszedł wynik po badaniu hormonów? 2.Jakich kosmetyków używasz do pielęgnacji skóry twarzy? 3.Jaki tryb życia prowadzisz? 4.Palisz? Pijesz? Stresujesz się? 5.Robiłaś badania w kierunku gronkowca złocistego? 6.Jakie masz nawyki żywieniowe?

Gość TlustoGlowa
Mialam oczyszczanie manualne, kawitacje, mikrodermabrazje. Efekt na kilka dni tylko. Dlugi czas leczylam hormony , ale bylo coraz gorzej. W tym momencie odstawilam.

Gość nie taka zlaaa
a jaki hormon odpowiada za tłustą skórę i włosy?

Musisz zrobić porządek z hormonami. Jeżeli nie rozwiążesz tej kwestii, nic na dłuższą metę nie pomoże. Nie wykonuje się zabiegu mikrodermabrazji przy aktywnej postaci trądziku ani oczyszczania manualnego. Do diety wprowadź więcej białka, odstaw fast-foody jeżeli takowymi się żywisz. Wprowadź więcej ruchu do swojego życia.

Gość TlustoGlowa
1. Zamalo jakiegos hormonu, nie moge sobie przypomniec nazwy. Bralam yaz na uregulowanie. Bez efektu, a mase skutkow ubocznych. 2. Przerobilam juz kilka pielegnacji, od kosmetykow antytradzikowych (ktore nadmiernie wysuszaly, m.in brevoxyl ktory na mnie nie dziala) do tych do skory suchej wrazliwej (bo powiedziano mi ze wtedy problemy znikna), byly takze kosmetyki dla dzieci, mydla ziolowe w plynie jak np pomada ziolowa, zele antybakteryjne, zwykle mydlo w kostce, nawet mycie twarzy mlekiem, czy zelami nawilzajacymi. Stosowalam takze produkty z biochemi urosy, olejek z drzewa herbacianego, hydrolaty, serum do cery tlustej, olej tamanu/ Stosuje maseczki z zielonej glinki. 3. Tryb siedzacy. 4. Nie pale, alkohol sporadycznie, piwo, lampka wina, nigdy wodka. 5. Nie robilam. 6. Zle nawki zywieniowe.

Gość TlustoGlowa
byc moze i testosteron,nie moge przypomniec nazwy. Wiem ze jednego bylo za malo tez, innego za duzo

Gość TlustoGlowa
Uzywam suchego szamponu;)

Gość TlustoGlowa
yaz. pol roku go bralam