Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fleksiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Czy u was tez tak jest ? opłaty i na zycie zotaje niewiele ?

Polecane posty

654984 ale zeby leczyc sie w danym kraju trzeba miec jego obywatelstwo trzeba miec ubezpieczenie w danym kraju a niektóre zabiegi refunduje NFZ :classic_cool:

v34: Za granicą nie żyje się lepiej dzięki Unii. Tam się tak żyło zawsze bo rządy dbały o ludzi. Unia sprowadziła jedynie kryzys na państwa unijne, a nie dała im rozwój. Masz głowę nafaszerowaną bzdurami z tego co widzę.

Gość 654984
ale jak to zrobic jak mam 540 zl i nie moge isc do pracy fizycznej????jak odlozyc jak wyjechac??no powiedz do cholery

[zgłoś do usunięcia] babeczki w kropeczki v34: W przeciwieństwie do ciebie mam uczucia i odczuwam silną empatię widząc biedę. A ty poza kupką szmalu co jeszcze widzisz? I co zrobiłaś w życiu dla drugiego człowieka? dałam mu pracę w Polsce i pomagam zdobyc lepsze wykształcenie. Tu płace podatki dzieki którym ci najbiedniejsi mają zasiłki czy renty socjalne :classic_cool: szkoda ze nas nadal tak mało :classic_cool:

Gość powiem_prawdę
babeczki A na kogo głosowałeś ? ;)

Gość Isana30
babeczki w kropeczki Odnośnie niepełnosprawności. Znam rodzinę, która miała sparaliżowane dziecko. Brak czucia od stóp do szyi czy jakoś tak. I to się dało wyleczyć, ale zabiegami po 20 tys. sztuka. Praktycznie dziecko czekała w kraju śmierć prędzej czy później. Wyjechali do UK i tam otrzymali te zabiegi kompletnie za darmo, na dodatek socjalny dom, a nawet odpowiedni samochód przystosowany do przewożenia niepełnosprawnego dziecka. Chłopiec aktualnie ma już czucie do pasa. Oni nigdy nie wrócą do Polski." Wszystko pięknie, ładnie.. tylko niby skąd miałaby Polska na to mieć???? Przecież takich dzieci jest tysiące. Bogaty ojciec może kupić dziecku np. komputer wypasiony i to żaden wyczyn z jego strony. A trudno wymagać, aby biedny taki kupił... Dlatego też nie można wymagać od Polski, aby wydawała tyle, co bogatszy kraj.

Gość 654984
dzieki ze dokladasz do mojej renty socjalnej:o

654: Nie trzeba mieć obywatelstwa, żeby się leczyć w danym kraju. Wystarczy opłacać tam składki. W tym przypadku mówimy o NHS w UK, który pomaga przy bardzo wielu schorzeniach i widać, że kasa ze składek nie jest kradziona. Mimo, iż te składki to śmieszne grosze rzędu pojedynczych funtów miesięcznie. W dodatku w UK emerytura przysługuje już po 15 latach opłacania składek (oczywiście od wieku emerytalnego, ale chodzi o zasadę - u nas bodajże jest to 35 lat mininum).

Isana30: Kraj w sercu Europy, 38 mln ludzi i nie miałby mieć? Kraj, który był potęgą rolniczą i nie tylko jeszcze 20 lat temu. Wszystko się spierdoliło przez kochaną Unię na rzecz niemców głównie. I tak wygląda prawda.

babeczki w kropeczki v34: Za granicą nie żyje się lepiej dzięki Unii. Tam się tak żyło zawsze bo rządy dbały o ludzi. Unia sprowadziła jedynie kryzys na państwa unijne, a nie dała im rozwój. Masz głowę nafaszerowaną bzdurami z tego co widzę. a jak byłes mały rodzice pracowali w PRLu?? dostawiali 13 wczasy pod gruszą jezdzili na zakładowe wczasy?? jezdziłes na kolonie?:classic_cool: miałes darmowe szkoły przedszkola??? wybacz za to dzis trzeba zapłacić :classic_cool: oni na zachodzie nie mieli nic za darmo i do dzis nie mają. szpitale prywatne przychodnie tez jak nie odłozysz nie dostaniesz :classic_cool: zgadza się?? w PRLu wszyscy zyli na jeden worek i przepuszczali wszystko przez dooope.

Gość do 65 mnie jest
no tak a wywalczylas taka refundację z nfz? Zwłaszcza jak masz problemy z chodzeniem to sie smiga od urzedu do urzedu.W takim razie skoro tak prosto to dlaczego powstaja fundacjie albo ludzie zbieraja spolecznie na leczenie.

Gość Isana30
babeczki w kropeczki v34: Za granicą nie żyje się lepiej dzięki Unii. Tam się tak żyło zawsze bo rządy dbały o ludzi. Unia sprowadziła jedynie kryzys na państwa unijne, a nie dała im rozwój. Masz głowę nafaszerowaną bzdurami z tego co widzę." W tym sęk, że oni byli bogatsi od zawsze. Zatem jak mają na to, to mogą dać. Polska nie ma, bo zawsze była biedna, więc skąd ma wziąć??? A może powinni iść za radą kaczora i brać kredyty???

Gość 654984
daj spokoj:/ mam rente swiadczenie pielegnacyjne 150 pare zl tak ci powiedza w urzedach i co ja jeszcze chce? nie mam sily lazic i sie prosic:/ zreszta sily i ochoty na to nie mam

Nawet komuchy tworzyły rezerwę demograficzną, a Tusk ją zabrał... brak słów po prostu. Naprawdę będzie źle bo za miesiąc w ZUS nie będzie kasy na świadczenia. Zobaczycie. Są sytuacje w których rząd może zamrozić wypłatę świadczeń, tak samo jak przy pewnym poziomie zadłużenia państwa (55% PKB) zamrożone zostaną płace. Są odpowiednie przepisy które to regulują. I dlatego trwa taka straszna walka o kurs euro bo mamy juz 54% PKB w obsłudze długu... a rosnące euro zbliża nas do progu 55%...

Gość Isana30
babeczki w kropeczki Isana30: Kraj w sercu Europy, 38 mln ludzi i nie miałby mieć? Kraj, który był potęgą rolniczą i nie tylko jeszcze 20 lat temu. Wszystko się spie**oliło przez kochaną Unię na rzecz niemców głównie. I tak wygląda prawda." Rolnik był potęgą 20-lat temu??? Skąd ty masz takie doniesienia???? Bo ja akurat wywodzę się od pokoleń rolniczych i nigdy rolnik nie był w tak dobrej formie, jak dzisiaj. Wtedy tylko robił, a teraz zarabia za to, że jest.

Gość 654984
nie zaciekawe to ostatnie zdanie wyszlo:o mam nadzieje ze kazdy wie o co chodzi

babeczki w kropeczki mam swiadomosc ze jedno polkolenie nie dostanie emerytury a to dlatego że ja pracuje na 3 rencistów z czego 2 moze isc do pracy a nawet dorabia. Naprawde chorzy przez to tracą :O Jestem w tym kraju i zyje w nim i nawet gotowa bym była zacisnąc pasa aby moim dzieciom żyło sie lepiej. Tazk z problemów po wojnie wychodzili i Niemcy, ale my z nimi nie mamy sie co równac tylko biadolic lubimy. zapierdalać po 20 godzin w UK to tak a zeby tak przyjechac i tutaj coś zrobic to juz nie bardzo w Polsce to najlepiej po 8 godzinavch pospać :classic_cool:

Isana30: Kredytów to akurat Tusk nabrał i dojechał w 4 lata aż do 900 mld. To jest jego jedyny pomysł na "gospodarkę". Co nie oznacza, że popieram Kaczyńskiego bo ja żadnej partii nie popieram - to są chłoptasie wszystko bez charyzmy i chęci prawdziwych zmian. Po kolejnych 4 latach będziemy mieli takie długi, że nawet prawnuki tego nie spłacą. Co ciekawe, taki np. Gierek też brał kredyty ale nabudował masę mieszkań w których do dziś ludzie mieszkają. A obecnie co jest z tych kredytów właściwie? Podtrzymanie zdychającego państwa.

Gość do 65 mnie jest
ale długi gierka sa juz spłacone.Poza tym towarzysz Kania go udupił i właściwie wiekszość długów narobiła ekipa po Gierku.

Isana30: Rolnik z dopłatami to rolnik opłacany z naszych pieniędzy, które najpierw idą do UE, a potem wracają w formie dopłaty. Powoduje to blokadę naszego rolnictwa i uzależnienie od innych krajów. Także jest to bardzo pokrętne i podstępne. Zatkać gębę rolnikom dopłatami, a za 20-30 lat jak wymrą to tu już nie będzie żadnej produkcji. I o to chodzi.

Gość Isana30
usunięcia] babeczki w kropeczki Nawet komuchy tworzyły rezerwę demograficzną, a Tusk ją zabrał..." - jak to tusk zabrał, gdzie ją zabrał??? Na powodzie, czy na milionowe odszkodowania, czy na pogrzeby??? A poza tym, to rząd przed kaczorem wypracował sporą rezerwę, a kaczor wszystko rozdał poprzez właśnie becikowe, wszelkie dodatki do patologii. W MOPS-ie aż wrzało od nowych pokoleń patologii. U teściowej jedna rodzina, to tak się rozmnażała, że dwa razy w roku rodziła. Teraz cała jej praca, to stanąć raz w miesiącu w MOPsie i strasznie ją to męczy. Pis nawet w trakcie kampanii przyznał, że rozdał, bo "Polacy zasługiwali na więcej".

Przed Unią mieliśmy ogromną produkcję zbóż, mleka, mięsa, buraków cukrowych, ziemniaków, cebuli, itp. itd. A teraz? Prędzej ziemniaki z Egiptu kupisz w Polsce niż polskie. A jak są polskie to jakieś gówno wielkości jajka. Poza tym unia wprowadziła normy hodowlane, pasze pełne chemii i hormonów, nawozy rujnujące jakość gleby, itd. Jaka jest jakość produkcji rolnej teraz to chyba każdy wie.

babeczki w kropeczki :D:D:D ty to jak Macierewicz widze nowe teorie tworzysz. UE czeka na wymarcie rolników :D:D:D koorwa mitoman :classic_cool: dzis jak dwóch na całą wies prowadzi gospodarstwo to wszystko :classic_cool: reszta daje ziemię im w dzierżawę żyje sie naprawde dobrze tym rolnikom którzy posiadają ponad 20ha ziemi:) U mojego dziadka z samej dzierazwy 15 ha i dotacji mają rocznie dochodu 25 tys i nic na niej nie robią :classic_cool:

Isana30: Tusk ją zabrał na wypłaty świadczeń z ZUS. Poczytaj albo przestań udawać. A na kaczora to oczywiście wszystko można i trzeba zwalić. Wszystkiemu jest winny kaczor i koniec. Pomimo, iż rządził tylko 2 lata i w zasadnie nie mógł się rozwinąć - to był dopiero początek zmian. Jak można tego nie widzieć i nie rozumieć? A orliki które Tusk tak chwali to przecież też pomysł kaczora. Nie pasują ci?

Gość Isana30
babeczki w kropeczki - głupoty gadasz. Przecież więcej dostajemy, niż wpłacamy. A rolnikom nijak się ma na wymarcie. Nigdy nie mieli się lepiej. Niby jak mieliby wymrzeć - ziemię nadal posiadają, która może produkować. Właśnie teraz ona bardziej odpoczywa, więc staje się żyźniejsza. Wątpię, czy masz pojęcie o rolnictwie.

Gość mogę się podpiąć?
babeczki, a zdradzisz jakie masz wykształcenie? Jesteś informatykiem?

Czy więcej dostajemy? Umiesz to udowodnić? Ktokolwiek umie? W dodatku oddaliśmy już Zachodowi całą gospodarkę i jesteśmy uzależnieni nawet od importowanego cukru. Tak więc gdzie tu korzyść? Patrząc długofalowo to mamy wielkie gówno tak naprawdę.

[zgłoś do usunięcia] babeczki w kropeczki Przed Unią mieliśmy ogromną produkcję zbóż, mleka, mięsa, buraków cukrowych, ziemniaków, cebuli, itp. itd. A teraz? Prędzej ziemniaki z Egiptu kupisz w Polsce niż polskie. A jak są polskie to jakieś gówno wielkości jajka. Poza tym unia wprowadziła normy hodowlane, pasze pełne chemii i hormonów, nawozy rujnujące jakość gleby, itd. szkoda ze te płody szły do ZSRR w ramach rekompensaty za wygraną dzieki im wojnę :classic_cool: wtedy jak se sam rolnik świnie nie uchodował to kupic nic nie mógł:classic_cool: ci blizej miast mieli szanse na prace bo przymierali głodem :classic_cool: Ty mówisz o produkcji w PGR dzis mając taki areał jak miały PGRy kazdy rolnik byłby najbogatszym człowiekiem w swojej okolicy :classic_cool:

Gość wergthn
"Przeczytaj co napisałaś jeszcze raz i wyrżnij w ścianę głową parę razy." może masz wiedzę, ale klasy nie masz za grosz