Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fleksiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Czy u was tez tak jest ? opłaty i na zycie zotaje niewiele ?

Polecane posty

Gość Isana30
Przypomnę także, że dotychczasowa produkcja rolnicza była nieuzasadniona, przez co zbyt eksplotowała ziemię, co groziło ziemi z punktu ekologicznego. Przed Unią rolnik nie miał zielonego pojęcia o ekologii. Nawozy były bardzo tanie, waliło się ich ile dusza zapragnie. Dzisiaj są dyrektywy unii, więc wielkie zatrucia ziemi i roślin nie mają miejsca. Tak jak zatrute zwierzęta, wszystko jest oznakowane, więc nic oszukać się nie da.

werght: I to jest jedyne zdanie, które uznałeś za możliwe do skomentowania? To też może wyrżnij w ścianę bo widać, że nie czytasz jakie bzdury bez pojęcią wypisuje v34. Nikomu innemu nic takiego nie napisałem, to raczej po mnie parę osób jedzie wyzwiskami.

[zgłoś do usunięcia] babeczki w kropeczki v34: Przeczytaj co napisałaś jeszcze raz i wyrżnij w ścianę głową parę razy. wiesz co?? w przeciwienstwie do ciebie mitomanie:classic_cool: jestem tu i opieram sie na faktach które znam. A nie wysysam jakies gówniane teorie z palca :classic_cool: nie wiem co robisz na tym zachodzie ale to musi byc koorewsko ogłupiajace zajecie :classic_cool:

Rozumiem. Czyli zasadniej bylo zlikwidować produkcję buraków cukrowych i sprowadzać cukier z niemiec? Albo ograniczyć produkcję mleka lub mięsa, żebyśmy żarli teraz znowu unijne? Zastanów się.

Gość Isana30
Dla babeczki w kropeczki - nieważne, że wszystko zatrute jadł, grunt, że było tego dużo. :D

v34: Jesteś prostacka, wulgarna, nie masz kompletnie żadnych argumentów i od paru stron pieprzysz prowokacyjne bzdety. Każdy kto czyta na bieżąco z pewnością to potwierdzi więc spłyń i przestań mnie obrażać i prowokować. Typowy mieszacz i troll forumowy. I ty się szczycisz z takim poziomem mianem współwłaścicielki szkoły? Żenada.

Isana30: Masz pojęcie o poziomie pestycydów w warzywach obecnie? Albo o ilości hormonów, antybiotyków i innego gówna w mięsie? Bo jak nie to się nie wypowiadaj. Tak strutej żywności jak dziś nie było nigdy przedtem.

Gość eeeeeeeeeeeee..........
taki naród........... Trzeba czytać ze zrozumieniem

Gość Isana30
Co z tego, że produkowali dużo buraków, czy też mleka??? Mój dziadek musiał oddawać buraki prawie za darmo, podobnie z mlekiem. Było tak, że musiał i musiał każdy rolnik. Dostawał za to jakieś grosze. Nieoddanie groziło więzieniem. Rozumiem, że dla ciebie wyzysk rolnika było czymś cudownym. Dla rolnika jednak nie było. Teraz jednak mają przesadnie dobrze, niezasłużenie wręcz.

babeczki w kropeczki Rozumiem. Czyli zasadniej bylo zlikwidować produkcję buraków cukrowych i sprowadzać cukier z niemiec? Albo ograniczyć produkcję mleka lub mięsa, żebyśmy żarli teraz znowu unijne? Zastanów się. nie mam dzis wiedzy na temat Polskich cukrownii ale mam świadomosc z jakiej epoki zapewne wyywodziły sie te molochy i jak funkcjonowały. Przez jakis czas panstwowe zakłady drobiarskie zaczeły masowo padac bo sprowadzano kurczaki z Holandii. Na niedługo na miejsce nierentownych molochów powstały mniejsze zakłady i dzis jemy swoje Polskie kurczaki :classic_cool: baa nawet je eksportujemy :P To samo zieniaki czy wieprzowinę i niemiec nie płacze ze je Poską kiełbase :classic_cool:

Gość wergthn
"Nikomu innemu nic takiego nie napisałem, to raczej po mnie parę osób jedzie wyzwiskami." właśnie chodzi o to, że często ci się to zdarza i jak dla mnie szkoda, bo stać cię na merytoryczną dyskusję a tutaj to rzadkość no offence

v34: Idź sobie rozszyfrować skrót CCNP. I naprawdę zniknij trollu bo jesteś pyłkiem przy mnie jeśli chodzi o wiedzę fachową. czym się szczycisz, krojeniem frajerów którym sprzedajesz nic nie wartą wiedzę z której nie będą mieli chleba? To jest dopiero zawód godny pochwały.

Gość mogę się podpiąć?
A w jakiej dziedzinie? Mój mąż jest na przykład informatykiem w firmie geodezyjnej. Ja się kompletnie na tym nie znam, ale on mi opowiada jakie wszystko przestarzałe i ble ble i kiedyś ślęczał nad jakąś aplikacją. Okazało się, że sam z siebie coś tam napisał, poprawił, żeby sprawniej szło. Pytam czy coś za to dostał, bo mi opowiadał ile za takie aplikacje płacą obcym firmom, co ich informatycy by mogli to zrobić, a tu się okazuje, że...uścisk ręki prezesa... A ponieważ się wykazał, to dostaje dodatkowe zlecenia w ramach tych samych pieniędzy (1700 zaokrąglając) Ale jak mówi on albo ja, że jest informatykiem, to każdy zagaduje, że pewnie kilka tysięcy zarabia... Od kilku miesięcy szuka czegoś lepszego, wczoraj coś tam powysyłał. Zobaczymy jak będzie. Jego największym minusem jest brak znajomości angielskiego, niestety.

Gość Odpowiedź na temat
O dziwo mimo, że zarabiam 1600zł mam na życie, ale tylko z tego względu, że mieszkam razem z siostrą w mieszkaniu po rodzicach więc nie wynajmujemy, a opłaty płacimy na pół. Na życie zostaje mi 1200zł, przejadam 400, a resztę mam dla siebie na ciuchy, oszczędzenie, kosmetyki, zabawę.

werghtn: Merytorycznie było przez 5 stron. Czytałeś? Dopóki ten troll się nie pojawił. Przeczytaj wszystko co ona pisała i może to skomentujesz? Te wyzwiska i prowokacje pod moim adresem. A jak tylko w końcu delikatnie napisałem, żeby dała z byka w ścianę to zaraz się pojawiłeś spod ziemni i torpedujesz całość. Zastanów się człowieku.

[zgłoś do usunięcia] babeczki w kropeczki v34: Jesteś prostacka, wulgarna, nie masz kompletnie żadnych argumentów i od paru stron pieprzysz prowokacyjne bzdety. Każdy kto czyta na bieżąco z pewnością to potwierdzi więc spłyń i przestań mnie obrażać i prowokować. Typowy mieszacz i troll forumowy. I ty się szczycisz z takim poziomem mianem współwłaścicielki szkoły? Żenada. wiesz co jest szczytem prostactwa?:classic_cool:kiedy średniej klasy informaczyna z podrzednej szkółki parafialnej próbuje opowiadac o produkcji rolnej :D:D:D

Gość Isana30
babeczki w kropeczki Isana30: Masz pojęcie o poziomie pestycydów w warzywach obecnie? Albo o ilości hormonów, antybiotyków i innego gówna w mięsie? Bo jak nie to się nie wypowiadaj. Tak strutej żywności jak dziś nie było nigdy przedtem." Nie wątpię, że z pewnością szambo wywożone przed Unią na ziemię rolniczą (wiem, bo wychowałam się na wsi) było mega zdrowe. (dzisiaj to niemożliwe - takie kary z unii, że nikt się nie odważy) Jeszcze upłyną setki lat, zanim ziemia się oczyści. Więc wydaje ci się, że żywność była zdrowa bo nigdzie się o tym nie pisało????? A teraz jest wolność slowa i od razu wszystko zatrute??? Nie oszukuj się. Przypomnę, że zatrute rzeki i dziura ozonowa to nie efekt unii, a czasów sprzed unii.

v34: Czy sprawdziłaś już kto to jest CCNP? W Polsce jest takich ludzi może setka. Samo przygotowanie do egzaminu trwa 2 lata i jest to ciężka praca. Tak więc skończ bo twoje pojazdy z podstawówki są po prostu chore.

Gość Isana30
nie mam dzis wiedzy na temat Polskich cukrownii ale mam świadomosc z jakiej epoki zapewne wyywodziły sie te molochy i jak funkcjonowały. Przez jakis czas panstwowe zakłady drobiarskie zaczeły masowo padac bo sprowadzano kurczaki z Holandii. Na niedługo na miejsce nierentownych molochów powstały mniejsze zakłady i dzis jemy swoje Polskie kurczaki baa nawet je eksportujemy To samo zieniaki czy wieprzowinę i niemiec nie płacze ze je Poską kiełbase" Dokładnie! Cudownie też funkcjonowały pegeery, na które w współczesności nie ma miejsca. Jaka szkoda... :P Bo przecież wyrabiali 200-300% normy. Z hasłem na ustach leżeli w słomie: "czy sie stoi, czy się leży - 2000 się należy". Oczywiście plus to wszystko co ukradli.

Isana30: Nie pisałem, że była mega zdrowa. To ty ruszyłaś temat zdrowotności. Żadne żarcie produkowane przemysłowo nigdy nie będzie zdrowe. Ale mieliśmy wszystko własne i nie byliśmy zależni od dostaw wieprzowiny unijnej czy ziemniaków z Egiptu, nie mówiąc o cukrze, a nawet zbożach. Chcesz mi wmówić, że wtedy było źle? Bo rolnik po prostu wykonywał swoją pracę? I nikt go nie zamęczał, od pokoleń to robili. A z czasem było coraz łatwiej bo zaczęły wchodzić maszyny. I nie rozumiem jako można mówić, że teraz jest dobrze bo nic nie robią kasując dopłaty. Przecież to jest chore no. A my za to jemy niezdrowe żarcie od rolników z Unii ku radości rządów tamtych krajów. Możesz mi wyjaśnić sens?

[zgłoś do usunięcia] Isana30 masz racje dzis jak nigdy do tej pory mądrzy przedsiebiorczy rolnicy mogą stac sie potęznymi potentatami zywnosci i jak słysze ze unia boi sie zwiekszyc dotacje na polskiego rolnika to się im nie dziwię bo nasi rolnicy są wrecz fantastycznymi fachowcami. Znam killku młodych rolników, którzy za to że rozpoczeli prace na roli dostali z Unii 70 tys Euro bezzwrotnej pomocy na start.

No jasne. Najłatwiej jest przywołać jakiś skrajny przykład na poparcie fałszywej tezy, że teraz jest lepiej. Zamiast zastanowić się i dojść do wniosku, że można było wiele zmienić w rolnictwie i zapewne byłoby to zrobione. Rozumiem także, że smakują wam obecnie wędliny nafaszerowane chemią, niejadalne chleby albo mięsa naszprycowane wodą do podwójnej wagi?

Gość wergthn
"Przy czym żadna z was ani trochę nie uczestniczyła w merytorycznej dyskusji." jednak nie masz klasy

babeczki w kropeczki a ty jesz tą zdrową zywnosc na zachodzie ???[chociaz zaczynam wątpic ze tam w ogóle jestes] :classic_cool: Polskie produkty są bardziej zdrowe niz jakiekolwiek na świecie dlatego nasze delikatesy w niemczech przezywaja swój rozkwit :)

Gość Isana30
[zgłoś do usunięcia] babeczki w kropeczki Isana30: Nie pisałem, że była mega zdrowa. To ty ruszyłaś temat zdrowotności. Żadne żarcie produkowane przemysłowo nigdy nie będzie zdrowe. Ale mieliśmy wszystko własne i nie byliśmy zależni od dostaw wieprzowiny unijnej czy ziemniaków z Egiptu, nie mówiąc o cukrze, a nawet zbożach. Chcesz mi wmówić, że wtedy było źle? Bo rolnik po prostu wykonywał swoją pracę? I nikt go nie zamęczał, od pokoleń to robili. A z czasem było coraz łatwiej bo zaczęły wchodzić maszyny. I nie rozumiem jako można mówić, że teraz jest dobrze bo nic nie robią kasując dopłaty. Przecież to jest chore no. A my za to jemy niezdrowe żarcie od rolników z Unii ku radości rządów tamtych krajów. Możesz mi wyjaśnić sens?" Widać, że piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia. Mój dziadek siedział w więzieniu tylko dlatego, że zabił dla siebie świnię. Więc skończ ten temat, bo nie masz o niczym pojęcia. To co jadłeś wcześniej wyrosło na szambie! (Rolnicy dla siebie mieli osobne warzywa). Tylko ci się wydawało, że tak zdrowo jadłeś. Ty myślisz, że gdzie szambo szło??? Przecież u nas kanalizacja powstała za pieniądze unii, podobnie jak oczyszczalnia. Więc???

Gość Isana30
Przypomnę także, że za czasów komuny czyli "rozkwitu rolnictwa" to przecież w sklepie nic nie było. Więc niby gdzie miałeś to własne??? Pod ladą??? To było nielegalne.

jak sie robiło kupkę w derwniany wychodek to leeeciało to wszystko na pole :classic_cool: