Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskada26

błagam o pomoc,panicznie boję się ciąży a nie mam już co stosować

Polecane posty

Gość do kaska 26
Wypisujesz głupoty i kit wciskasz.Mirena np jest bardzo bezpieczną wkładką,znam sporo kobiet,które ją stosują i dodam jeszcze,ze to osoby dosyć schorowane,u zadnej z nich nie wystąpiły objawy uboczne,a z innych metod antykonc np/hormony/ nie mogą korzystać .

Gość kaskada26
ok, przekomarzajcie się dalej.To wg was wymyśliłam sobie to i przyszłam tu się upierać tak?ja szukam pomocy i tylko piszę wam prawdę,że nikt mi nie chce załozyć a wy dalej swoje.Czytałam coś o tym,że moja szyjka jest jakaś nienaruszona czy szczupła(nie wiem jak to nazwać)i spiralka może spadać z niej,bo jest nierozciągnięta,co równa się wpadce i nieskuteczności jesli spirala się wysunie(spadnie)

Gość Jak dla mnie
A jeśli chodzi o spiralę to ja też jestem po cc i mój ginekolog widząc problemy z tabletkami proponował spiralkę ale ja nie chciałam

Gość dziewczyno czy mam zaożyć tu t
opik o tym ile kobiet po cc ma założona spiralę by udowodnic ci że kretynizmy wypisujesz? :O to już nawet nei jestś mieszne:O

Gość MałaRynia
Jeszcze odnośnie wazektomii: "Cena zabiegu wynosi 2000 złotych. Cena obejmuje: 1. Wstępną kwalifikację do operacji obejmującą konsultację telefoniczną z lekarzem i/lub badanie fizykalne oraz USG, jeżeli lekarz po rozmowie z pacjentem będzie wnioskował o ich wykonanie. 2. Operację przeprowadzoną przez zespół lekarz + instrumentariuszka w sali operacyjnej Zespołu Chirurgii Jednego Dnia w Toruniu. 3. Opiekę pooperacyjną obejmującą konsultacje telefoniczne lub w razie potrzeby badanie w placówce w Toruniu. 4. Koszt badania nasienia w Toruniu, w przypadku gdy wynik badania wykonanego w miejscu zamieszkania pacjenta nie będzie jednoznaczny."

Gość takaPrawda
Pozbawienie się płodności u mężczyzny jest w Polsce legalne (kobiety - nie) Tak więc to jest jedyne wyjście dla Ciebie.

Gość Jak dla mnie
A mojej koleżance się obsunęła po sn i musiała wyciągnąć.Myślę że to nie ma znaczenia.

- spirala. Są takie, które w ogóle nie zawierają hormonów. Ja jestem po CC i nie miałam żadnych problemów ze znalezieniem lekarza. Poszukaj, a na pewno w końcu się uda. - krążki dopochwowe np. Nuva Ring zawierają małe ilości hormonów, więc może spróbuj. - Wazektomia: http://www.wazektomia.com/pytania_i_odpowiedzi.htm

Gość kaskada26
dobra ok!w czwratek wręcz zarządam od mojej gin spiralki mireny tak??? a jeśli odmówi,mimo,że kurcze tyle bule za wizyty to ją chyba pochlastam!!i na pewno pójdę do kogoś kolejnego!!kurde,ja serio żyje w przkonaniu,ze nie mogę mieć spirali!!!!!!

Gość rusz się ze swojej pipidówki
i naprawdę przestań wierzyć tej swojej lekarce, bo zwyczajnie oszukuje cię

Gość mnie to tylko osłabia to
ale spirali nie zakłada się na szyjkę a wewnątrz macicy. Na szyjkę to zakłada się kapturek a nie spiralę.

Gość kaskada26
a czy mając spiralę można sobie pozwolić na różne pozycje i intensywność seksu?nic nie jest w stanie jej ruszyć czy przesunąć?

Gość penedama
podwiazanie jajowodow zggogluj temat chyba jest wykonywane w holandii a tak to zabezpieczajcie sie kilkoma metodami na raz.. stosujcie kalenndarzyk, prezerwatywe i sa jeszcze krazki wewnatrzmaciczne, ta sama skutecznosc co tabletki ale hormony nie dzialaja w ukl.krwionosnym.. bardzo dobra metoda. poza tym mozesz sie wysterylizowac, ale nie wiem czy to legalne w Pl...

Gość mfgdhf
Ale przestańcie ją tak namawiać tylko na tę spiralę. Autorka napisała że była u kilku ginekologów, chyba minimum 2 i każdy nie chciał zakładać. A czemu nie chciał? Bo widocznie widział PRZECIWWSKAZANIA. Nie każdy musi lecieć na kasę, dobro pacjenta dla wielu jest ważniejsze...

Gość nikt jej nie namwia
tylko uświadamiamy ją, że lekarze u których się leczy opowiadają jej bajki na temat spirali

wiesz myslę że dla Ciebie świetnym rozwiązaniem byłby komputer cyklu Lady- Comp to urządzenie które bardzo precyzyjnie okresla dni płodne i niepłodne ma skuteczność taką jak hormony 99,36% !!! Ale trzeba się liczyć z pewnymi regułami trzeba codziennie rano mierzyć temperaturę w ustach no i w dni czerwone - płodne albo dodatkowe zabezpieczenie albo abstynencja. Ja sama mam Baby-Comp stosowałam ponad 2 lata jako antykoncepcje a jak chciałam mieć dziecko to od razu w pierwszym cyklu sie udało . jest juz na kaffe o nich watek wklejam poniżej http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3199957

Kaskada, nie zakladaj mireny, bo ona zawiera hormony i mozesz ja wyjac tak szybko, jak zalozylas. http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3156276 tutaj poczytasz o doswiadczeniach kobiet, ktore mialy Mirene i po poczatkowym zachlysnieciu sie dzialaniem Mireny wiele z nich wycofalo sie z uzywania jej. Kosztuje tez niemalo.

Gość ale jesli chodzi o SPIRALE to
ona nie jest 100 % zabezpieczeniem. Przy zalozonych spiralach tez moze dojsc do zaplodnienie , tyle ,ze spirala moze podzialac jak srodek wczesnoporonny. Moje dwie kolezanki zaszly w ciaze przy spirali . Jedna poronila , a druga ciaze utrzymala ., ale miala spirale wyciagana i strachu sie najadla .... Spirale wcale nie sa dobre , a poza tym niosa za soba skutki ...