Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smeryyfetka na dzis

wolny zwiazek- moje pytania

Polecane posty

no nie wiem Ty mi powiedz.. Facet Ci proponuje bzykanie dwa razy w tygodniu i to pewnie jak ma on ochotę bo podejrzewam ze jak byś ty zadzwoniła i powiedziała ..przyjedz mam dziś chcice to by pewnie czasu nie miał.. a Ty sie na to wszystko godzisz to powiedz mi dlaczego?czym się kierowałaś? Myślisz ze już nic dobrego Cię w życiu nie spotka,że nie jesteś nic warta... Jak sie czujesz w łóżku ?wiedząc że to tylko po to żeby se z kręgosłupa spuścił a po wszystkim mówi ..narka,zadzwonię..

Gość w takim układzie//
ja jestem w takim układzie, to zależy jaka jest wasza znajomość, czy czysto towarzyska czy raczej przyjacielska ja jestem osoba po przejściach - jestem rzwódką mój przyjaciel - jest kawalerem w dodatku młodszym przyjaźniliśmy się jakis czas aż nasz układ wszedł bardziej jak on to określa bardzo bliski :) Ja go traktuję raczej z dystansem jako układ do łóżka,miłego wspólnie czasu,wyjazdów,wakacj itp itd usłyszałam wyznania miłości, czasami pomieszkuje u mnie dłużej niż weekend ale jakos nie mogę się zdecydowac na nic więcej, jak go długo nie ma to tęsknię,ale czy jestem zazdrosna ? kiedyś myślałam że nie ale przekonałam się że tak się nie da, w momencie kidy było mocne zainteresowanie innej dziewczyny to byłam zazdrosna,czułam się zagrozona, tylko czym skoro to ja mu ciągle mówię że traktuję go bardziej ja przyjaciela i partnera do łóżka niż faceta na całe życie chyba tak się nie da na dłuższą metę, z czasem przychodzi zaangażowanie emocjonalne,przyzwyczajenie, Ja jestem w takim związku 2 lata.

Gość margo_7
W wolnym związku też może panować szacunek wobec drugiej osoby, uczucie, wierność. Smerfetka, wszystko zależy od tego co ustaliliście między sobą. Czasami ludzie bronią się przed uczuciem i sadzą, że tylko dla seksu.

Gość smeryyfetka na dzis
strachulcu nie spotykamy sie tak czesto, gdy mi nie pasuje to mowie wprost gdy jemu to podobnie, umawiamy sie wtedy gdy jemu i mnie pasuje. ale lepiej sie w takie cos nie angazowac, w sumie zaluje ze w to weszlam, bo jednak zaangazowac sie jest latwo a wycofac juz nie.

Gość smeryyfetka na dzis
strachulcu latwo powiedziec jak sie zaangazujesz.

Gość smeryyfetka na dzis
chcialabym zeby on bardziej sie staral. ale wszyscy faceci traktuja sex jak sport.

A jak ma traktować w tym przypadku? To jest układ, tak się umawialiście i nie możesz oczekiwać od niego czegoś więcej. Jak już wczoraj pisałam, Ty się do tego nie nadajesz i chyba zdajesz już sobie z tego sprawę :)

Gość smeryyfetka na dzis
nie nadaje sie, ale ciezko sie wycofac i o nim zapomniec.

No jasne, lepiej w tym tkwić, angażować się coraz mocniej nie dostając nic w zamian i czekać aż sam Ci podziękuje za współpracę :)

ale co ci to da?na co liczysz?myślisz że sie cos zmieni? O co ma sie starać jeśli tylko o seks chodzi a to ma wtedy kiedy wam obojgu pasuje.. Na kim Ci zależy?co to znaczy zaangażowałaś sie,przecież ty go nie znasz,łączy was tylko seks

Gość smeryyfetka na dzis
chodzi o to ze mam ochote na coraz czestszy kontakt kiedys wystarczalao mi od czasu do czasu.

wiesz co ja nie wiem jakie relacje was łączą bo nie pisałaś o tym,wiec może powiedz mu o co chodzi ze chciałabyś czegoś wiecej i zobaczysz co On na to.Jeśli powie ci..sorry ,ale nic z tego to przerwij ten układ bo to do niczego nie prowadzi,tym bardziej że ty się angażujesz a On nie.Ten układ będzie cię ograniczał,będziesz żyła nadzieja ze może sie coś zmieni,będziesz od niego wymagała czegoś czego On ci nie da,a jeśli on szuka to z czasem sam Ci powie ze to koniec bo poznał kogoś i się zakochał. Nie wiem jak do tego układu doszło i kto go zaproponował ,jakie są zasady itp.ale skoro wiesz ze jemu tylko o seks chodzi to to przerwij.

Ale my wiemy o co Ci chodzi. Problem w tym, że Ty nie chcesz się pogodzić z tym, że to droga donikąd. Zresztą, powiedz mu o tym i zobaczysz co on na to.

Gość smeryyfetka na dzis
ja jestem po zwiazku powaznym i nie chcialam sie angazowac wiec tak sie zgadalismy ze moze tylko na sex bedziemy sie spotykac. on nie chce nic wiecej to widac, nawet nie musze pytac. problem w tym ze obawiam sie ze nie bede umiala mu odmowic jak bedzie chcial sie spotkac.

Gość smeryyfetka na dzis
up

Nie rób z siebie bezwolnej istoty. Poinformuj, że się wypisujesz a potem urwij kontakt. Nie odbieraj telefonów i nie odpisuj na wiadomości. Mniejsza szansa, że zmiękniesz.

Gość smeryyfetka na dzis
ja wiem, ale mnie ciagnie do niego. tylko to pragnienie chce pokonac.

Nie uda Ci się to jeżeli nadal będziesz się z nim spotykać, to oczywiste. Powtarzam, urwij kontakt. Potęsknisz, potęsknisz i Ci przejdzie.

Gość smeryyfetka na dzis
tak bede musiala zrobic. kiedys na podobnej zasadzie spotykalam sie z innym mezczyzna z nim spedzalam nawet wiecej czasu bo byly wspolne wycieczki, wypady itp. ale do tamtego nic nie czulam.

to chore co piszesz..on Ci powiedział że nie masz na co liczyć wiec po co w to brnąć? Nic sie nie zmieni,macie układ a o reszcie mowy nie było,więc jakiego starania od niego wymagasz? Nawet jak zacznie się starać to podejrzewam że w jednym celu,stracisz na niego kilka lat a i tak z tego nic nie będzie. Jak pozna kobiete w której się zakocha to kopnie cie w tyłek a ty będziesz lamentować. Jeśli facet Ci mówi że nie chce związku to tak jest i nie dopowiadaj sobie nic innego.Oni nie potrzebują uczuć by iść do łóżka z kobietą,a to że chodzą nie oznacza ze kochaja i im zależy. Postaw wszystko na jedną karte i trochę asertywności.On nie jest jedynym facetem na świecie!!!

Gość smeryyfetka na dzis
taka jest prawda strachulcu. ja wiem i czuje, ze gdyby on spotkal, ladniejsza, atrakcyjniejsza, ciekawsza kopnal by mnie w tylek. nie chce byc takim zapchaniem dziury, a facetow jest duzo to prawda ale malo fajnych :)

każdy ma w sobie coś fajnego tylko trzeba to dojrzeć.. Stracisz na niego fajne lata swego życia i obudzisz się z ręka w nocniku. Zrobisz jak uważasz,ale szanuj sie kobieto! Pozdrawiam,miłego weekendu:-D

Gość smeryyfetka na dzis
milego weekendu :)