Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczuplejącastudentka

Dieta South Baech zaczynam od 25.10.2011 - 12 kg

Polecane posty

Gość jabluszko28
hej ewa:) no to zaczęłyśmy w tym samym czasie;) wynikow niestety nie porownamy bo wywalilam wage;) nie chce się zniechęcić,;) co do aspartanu nie mozna go piec, bo pod wplywem temp. wytwarzają się szkodliwe związki chemiczne, slodzik mozesz zamienic fruktozą lub hmm o ile dobrze pamietam, to nazywa sie to sokiem z algave , dzis smignelo mi przed oczami, a teraz moje dzisiejsze menu;) s1. jajecznica z brokulami s2. zmielony twarog bez tluszczu z lyzka kako slodzikiem i 2 orzechami wloskimi obiad. chilli pelne warzyw wg ksiązki SB- pyyyyyyyyychaaaa!!! na prawde polecam, bardzo sycące i na prawde smaczne , odpowiednie dla wielbicieli ostrych przypraw;) kolacja - pikatne placuszki z ciecierzycy z sosem jogut- awokado- czosnek, malt plat wedzonej makreli ( tu makrele są troszke inne, są pokrojone w paseczki i nie takie soczyste jak te polskie);/ jutro s1 serek z kako i slodzikiem s2. gotowane jajka obiad pieczona ryba z sosem serowym i szparagi kolacja - jeszcze nie wiem, moze ugotuje bigos wg SB, mam w domu kapuste kiszoną, zobaczymy czy jutro będe miec chęć;) zaraz spadam spac, dzis spalam tylko 5 godzin..wrocilam do domu o 24 30 a moja corka jak nigdy wstala o 6 rano... 3majcie się wszystkie:) x

Hej dziewczyny! Jabłuszko, te potrawy o których piszesz - to z ksiązki o SB? Bo ja niestety cały czas kombinuję "z głowy" co tu zrobić na obiad i już tracę czasem pomysły... Przydałyby mi się jakieś proste, smaczne przepisy :) Dziś mój 9 dzień, w którym moje menu wyglądało następująco: śniadanie: chudy twaróg z tuńczykiem 2 śniadanie: papryka czerwona + 3 plasterki sera żółtego light obiad: 2 miseczki zupy prezydenckiej (skład: kapusta biała, seler, por, papryka, cebula) przegryzka: kilka orzechów włoskich kolacja: grzyby boczniaki z kapustą kiszoną Wagi na razie nie sprawdzam, bo jestem "wzdęta" przed okresem... Uciekam spać, bo też krótko wczoraj spałam. Trzymajcie się! :)

Gość jabluszko28
ten przepis na chilli jest z ksiązki bardzo latwy przepis;) na 2 porcje, podsmarzasz jedną papryke z polowka cebuli i przecisniety czosnek wg uznania, ja dodalam pol glowki, pol puszki pomidorow, kolo 6 pokrojonych pieczarek, puszka czerwonej fasoli, kminek, oregano, sol, pieprz, i gotowe;) placuszki z ciecierzycy to akurat pomysl z innej diety;) ja kupuje ciecierzyce w puszczce, ewentualnie mozna uzyc suchej i namoczyc wczesniej 12 gdz, dziewczyny dodawaly mąke i groch, ale ze jako nie mialam grochu a mąka nie dozwolona to placuszki byly zrobione z samej ciecierzycy , cebuli, czosnku , jajko, przyprawy curry, kurkuma, papryka, pieprz, sol, imbir, wszystko wg uznania, wylozyc placuszki na pergaminowy papier i piec kolo 20 min w 180 stopniach, podawac z jogurtem naturalnym, mozna zmiksowac jogurt z awokado i przyprawami, lub zrobic tzaziki, czyli potarkowac wycisnac ogorek, przecisnac duzo czosnku, i przyprawy, lub jogurt z duzo posiekana bazylia,

Gość jabluszko28
wlasnie jestem po sniadaniu 3jajka i kakao;) nie mam i nie znalazlam odtluszczonego, bede uzywac zwyklego, pozniej serek i w sumie nie wiem czy bede robic rybe , bo mam malutenki kawaleczek hmmm, nie chce chodzic pozniej glodna;/ powiem wam tylko ze takie kakałko;) jak mawia moj siostrzeniec:D jest jak niebo w gebie dla wielbicieli slodyczy;) polecam;)

Gość jabluszko28
cos ty cichutko;) a ja wymyslilam sobie obiad;) wlasnie się piecze, tuszona wolowina z cebulką, do tego bakłazan ( najpierw podsmazam baklazan, pozniej plasterki pomidorow, ukladam pomidorki na plastrach baklazana, zakrywam plastrem sera topionego extra light, duzo bazyli i gotowe;) ) do tego pieczona papryka i cebula, a deser zaraz spojrze w ksiązce, mam tez ksiązke Dukana, i zauwazylam ze bardzo duzo przepisow mozna wykorzystac w SB, jak będe miala czas to spojrze i przepisze, na kolacje będzie makrela;) moje dzisiejsze grzechy to 2 lyzki odtluszczonego masla orzechowego, lyzka bitej smietany light, i malenki ugryzek bialej cieniutkiej czekoladki od corki;)

Jestem, jestem, tylko mam obecnie taki meksyk w pracy, że nie mam niemal w ogóle wolnej chwili... Diety u mnie dzień 11, "grzechów" prawie nic, aczkolwiek z powodu wspomnianego zamętu w pracy, nie mam nawet kiedy zjeść przygotowanych sobie porcji, więc to co mam na 2-3 posiłki, zjadam wieczorem, co nie jest dobre, ale innego wyjścia nie mam w tej chwili... Jabłuszko, dzięki za przepisy, na pewno skorzystam jak się u mnie trochę uspokoi sytuacja :) Widzę, że nam gdzieś zaginęła autorka tematu... szkoda :(

Gość jabluszko28
hej dziewczyny, wczoraj wieczorem poleglam, zjadlam kromke chleba pelnoziarnistego z lyzka masla orzechowego..no nie wytrzymalam, napisane jest ze maslo jest odtluszczone, ale dzis tak czytam i patrze ze jest poslodzone jakis glutaminianem..chyba je wywale zeby mnie nie kusilo, to samo z bita smietana, kupilam odtluszczoną ale zawiera cukier..w sumie bitej smietany zjadlam 2 lyzki od poczatku diety, w sumie to podchodze do tej diety lightowo;) ale nie za lightowo:P

Gość jabluszko28
juz jestem po sniadanku;) maly jogurt bez tluszczu, filet wedzonej makreli i kakao, kolo 14 zjem pewnie serek z kakao i slodzikiem 17 obiad, tak mysle nad ta papryka nadziewana kurczakiem feta i szpinakiem dziewczyny myslicie ze udka bez skorki bylby ok??? bo mam fajny przepis;/ i udka sa przzzzzzzzzepyszneeeeee!!! przepis z ksiazki Dukana;) zjadlabym sobie z gotowanymi szparagami zapiekanymi serem zoltym;) wczorajszy baklazan wyszedl pyszniutki, moj mąz wtrąbolił polowe blaszki,;) jedyna wada baklazana bylo to ze bez tluszczu w ogole mi sie nie smarzyl, wiec byly troche tluste..

Gość jabluszko28
hej dziewczyny, co z WAMI!!?;) ja wlasnie jestem po obiedzie, papryka z feta, szpinakiem, kurczakiem i czosnkiem, zapiekana serem, do tego kilka szparagow, mowie wam, w ogole nie czulam ze jestem na diecie;) a teraz zjadlabym cos slodkiego;/ ehhh musze poszukac w ksiazce jakiegos deseru na kryzys;) a jutro zrobie ciasto z fasoli;)

ja tez mam spadek formy - jestem przed okresem i mam mega ochote na czekolade. Na razie sie trzymam, ale jak ja nie cierpie posmaku słodziku - fuj... Zrobiłam to cisto z fasoli - mysle ze kokos, płatki migdałow i orzechy sprawiły ze jest niezłe:) Trzymam sie - dzis juz 5 dzien:) ale ciezko mi:)

Trzymajcie się dziewczyny!!!! Damy radę!!!!! Ja od 3 dni sączę sobie pepsi ligt, bo już nie miałam siły wlewać w siebie tylko wody.... Dziś waga pokazała 3,5 kg mniej - po 11 dniach. Jak dla mnie - ok, bo jak już pisałam - może być powoli, byle skutecznie i w dół. Jabłuszko - twoje przepisy są naprawdę inspirujące, tylko ostatnio nie mam czasu - jak się to mówi - po tyłku się podrapać, więc na razie kulinarne eksperymenty mogą poczekać. Jeszcze 3 dni i zacznę drugą fazę - szczerze mówiąc, nie mogę się doczekać, zwłaszcza ze dostałam skrzynkę jabłek które już na mnie czekają... :)

ewapit, nie poddawaj sie !!! a jezeli przychodzą ci takie mysli do głowy, to moze poprostu zacznij drugą faze?? wg ksiązki i tak ma spadac kg tygodniowo, co i tak jest super;) u mnie dzis tez 5 dzien;) i tak grzesze caly czas:D jak spadnie mi 2 kg w ciągu tych 2 tyg to będzie super:D:D no i zaczerniam sie;)

Kurcze, mam dziś straszny kryzys.... to dziwne, bo to przecież 13 dzień, ale z drugiej strony okres tuż tuż, a przed okresem zawsze zamieniam się w potwora-wszystkojada i non stop jestem głodna.... :( No cóż, wymienię co dziś zjadłam: 2 jajka miseczkę żurku pieczone udko z kurczaka + groszek z marchewką miseczkę zupy prezydenckiej no i to, czego nie powinnam, czyli: 2 małe kawałki kiełbaski wiejskiej :(

Gość ilejak
dziewczyny ja jestem załamana, we wtorek minie 2 tyg jak jestem south beach, wczoraj byłam na basenie, masażach saunie. A po basenie złamałam zasady zjadłam dwa kawałki pizzy takie większe i piwo. Ogólnie to czułam się lekko i tak jakby ubrania lużniejsze w końcu siłownia i sauna powinny działać cuda. Dziś czuje się jakaś napuchnięta. Stanęłam dopiero pierwszy raz na wagę , po śniadaniu. I co ? Przed dietą było 62kg a dziś 63kg jestem załamana miałam nadzieje , ze spadło chociaż ze 2 kg , chce mi się wyć :(:(:( strasznie źle czuję się psychicznie. Nie wiem co mam robić czy dalej ciągnąć pierwszą fazę czy zacząć drugą. Przed dietą w sumie tez nie jadłam duzo węglowodanów bo tylko na śniadanie przeważnie. Kurcze kiedyś jak nie cwiczyłam , jedynie sporadycznie i miałam siedzący tryb życia, ważyłam 58kg i wyglądałam lepiej niz teraz , juz nie wiem co mam robić , źle się czuję w swoim ciele, ta dupa i uda ehhh

Gość ilejak
nie wiem 3 m-ce temu odstawiłam tabletki anty po 5 latach zażywania , może to ma jakiś wpływ na to ?

Gość ilejak
na dodatek czuję się wzdęta i nie mogę zrobić k.....y heh.

Gość ilejak
tak sobie myślę, przedłuze 1 faze i odstawie nabiał chyba jadłam go za dużo.

Gość jabluszko28
z k.. to ja mam to samo, moge nie robic tygodniami..i chyba stąd moja nadwaga..co do kg , nie zalamuj się, to na pewno woda po tabletkach, hormony robią swoje, ja myslalam ze w ciąży przytylam ponad 20 kg, z czego ponad 15 okazalo się wodą zbieraną przez 9 miesięcy, tydzien po porodzie wazylam tylko 3 kg wiecej niz przed ciąża..albo moze waga nie stala we wlasciwym miejscu, pamietam jak kiedys po diecie chcialam sie pochwalic kolezance ze juz waze 87 kg z 90, stanelam przy niej na wadze a tu 91:D polozylam wage w drugie miejsce i bylo 87;) takze spróbuj moze tego, i lepsze 2 kawalki pizzy niz caly dzien obzerania sie czekolada itp..

Dziewczyny dalej sie trzymam, kryzys minął, moja skucha to mleko 1,5 % z prawdziwym kakao i słodzikiem, wiem ze moze nie powinnam ale bez przesady, a.. i sa z bakomy takie deserki santino chyba, 0%tłuszczu i cukru- wyśmienite. MOja siostra na tej diecie schudła 13 kg - wazy teraz 55 kg - tak juz od 3 lat- ona wogole nie liczyła sztuk orzechów tylko jadła ile chciała, faze 1 miała 4 tyg, i potem uwazała. Buziaki i wytrwałosci:)

Gość jabluszko28
ewa, za pierwszym razem, kiedy schudlam 8kg to sypalam tylko prawdziwe kakao bo odtluszcznego nie moge znalezc do tej pory;) orzechy tez jadlam bez limitu, aczkolwiek nie jestem ich jakims super fanem;) ja juz jestem po obiedzie;) filety dorsza w sosie pomidorowym z cebulką plus gotowane brokuly na kolacje serek z kakao i lyzeczka fruktozy, (wczesniej tez uzywalam tylko fruktozy) ehh jak ja nie lubie niedziel..i znowu chodze nieprzytomna..ale od dzis 2 tygodnie urlopu:D juppi:D:D:D

Gość jabluszko28
na kolacje wyszedl kawalek ciasta fasolowego;) dzis jade do lidla, przypomnialo mi się ze mają tam takie serki linsea czy jakos tak, pamietam ze byly pyszne i beztluszczowe, nakupie ich dzis z 20:D

Gość ilejak
dzieńdobry dziewczynki , zważyłam się dziś ponownie rano w końcu się załatwiłam, ale czuje ,że dalej zalega mi tam dużo . Na wadze 61,7kg , a wczoraj było 63kg. Czyli tak naprawde przez te dwa tygodnie nie schudłam prawie nic, no ale zdarzyło się się pare grzeszków w tym czasie. W związku z tym , że przed dietą south beach i tak jadłam mało węglowodanów, może dlatego nie ma takich spektakularnych efektów , no i te grzeszki dlatego postanowiłam, że przedłużę 1 fazę i tym razem bez grzeszków i mniejsza ilość nabiału.

Gość ilejak
ale tu cisza , co tam u Was?

Gość jabluszko28
hej dziewczyny, faktycznie ostatnio cos tu za cicho, najwazniejsze ze waga w ogole spadla, moze masz zastój wody w organizmie? najwazniejsze ze waga leci w dol;) ja tez robie male grzeszki;) dzis zjadlam lyzeczke platkow owsianych;] 2 duze lyzki masla odtluszczonego orzechowego..i pol kiwi.. a tak to z rana na sniadanie maly jogurt, 2 duze plastry wedzonego lososia, pol serka brie light:D skubalam go tak caly dzien;) na obiad grilowana piers z kurczaka z grilowanymi grzybami, cebulka i papryka , do tego jogurt nat. no i te nieszczesne maslo orzechowe..kiwi bylo wczoraj;/ poprostu sie zapomnialam.. a tak w ogle to mysle o malej modyfikacji diety;] tzn. zastanawiam się nad wprowadzeniem fazy 2 po 10 dniach fazy 1..nie wiem czy wytrwam jeszcze kolejne 6 dni.. zyczę powodzenia Wam i sobie;)

Gość jabluszko28
dziewczyny po 2 tyg. 5 kg mniej!!!!!!:D:D:D nie wierze;) sprawdzalam na wadze w 4 roznych miejscach;) pierwszy tydzien to byla dieta 1000 kcal;) z SB jestem dopiero 9 dzien;)

Gość ilejak
Jabluszko gratuluje , jestem pod wrażeniem.

Gość jabluszko28
niestety waga chyba klamala bo w drugim pokoju bylo juz 84, czyli 4 a nie 5 kg..ehhh dobre i to..a ja myslalam ze to cud:D od soboty wprowadzam 3 lyzki owsianki z mlekiem albo kromke pelnoziarnistego ciemnego chleba na sniadanie, reszta zostaje taka sama, nad owocami musze w ogole pomyslec, jakby nie bylo slodycze zawierają cukier..a ja na prawde chce wkoncu schudnąć, marzy mi sie 75..;(

Gość ilejak
4kg to i tak dobry wynik. No i najlepiej ważyć sie rano na czczo , wtedy waga jest wiarygodna. ja to mam problemy od jakiegoś czasu , męczę się strasznie. Odstawiłam tabletki anty po 5 latach. Pierwszy okres miałam normalnie , następny spóźniał się 2 tyg , brałam luteine na wywołanie , kolejne juz bez luteiny, drugi przyszedł trochę wcześniej przed tym straszne bóle w dole brzucha i ból piersi , spuchnięta i napomopowana, następny już 2 tyg przed spodziewanym okresem złe samopoczucie, piersi jak balony, brzuch nabrzmiały bolący , aż zawroty głowy miałam , spodnie ciasne się zrobiły. Po okresie wróciło wszystko do normy , a teraz 2 tyg przed już znowu czuję że będzie to samo, te bóle są straszne aż zalewa mnie raz zimny raz gorący pot. Czy mój organizm dojdzie w końcu do siebie , może powinnam iść do ginekologa. Kurcze co dojdę do siebie po okresie to chwila odpoczynku i znowu to samo

Gość jabluszko28
wiesz co, slyszalam ze w aptece mozna kupic tabletki, ktore powoduja uwlanianie wody z organizmu przed miesiączką, a co do boli piersi, byc moze masz cos z prolaktyną, jezeli masz czas i chęć przejdz się do gin. niech ci zbada poziom hormonow, ja np zawsze wiem kiedy jestem dzien przed owulacją, puchne, bol niesamowity, bez nospy i przeciw bolowych się nie obchodze, za to okres jest prawie bezbolesny, gdzie kiedys zygalam na przemian z biegunką, takze wszystko się zmienia jak w kolejdoskopie:) ..eh my kobiety..tyle cierpienia..:) ja mam wlasnie pierwszy dzien ;/ mama przyjezdza do mnie juz po jutrze;) takze jutro będzie szorowanie;) przynajmniej spale trochę kcal;)

Gość ilejak
byłam u ginekologa , mam małą torbiel na jajniku, muszę brać luteinę. Dieta jest ciagle , już prawie 1,5 tyg a waga jak nie spadała tak nie spada , mimo ćwiczeń i sauny. Jestem spuchnięta , wyglądam gorzej niż przed dietą. Chyba zakończę tą pierwszą fazę i zaczne juz drugą . właczam węgolowodany i owoce