Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

HuaH

Ból w okolicy brwi.

Polecane posty

Od dobrego już czasu bardzo bolą mnie oczy. Jest to taki 'pulsujący' ból w okolicach brwi, powiek? Nie wiem za bardzo jak to określić. Byłam u lekarza, powiedział, że to migrena i mam brać regularnie paracetamol. Problem w tym, że ból jest tak silny że trudno robić cokolwiek.Przy tych bólach często też mam problemy z widzeniem. Jakiekolwiek szczegóły nasilają wzrok. Czego to mogą być objawy? Jakieś zapalenie? Do kogo mam się zgłosić?

Gość hejhejhje
paracetamol to ci raka watroby zrobi, a nie wyleczy migrene

Gość gość
halo!!! Jestem w takiej samej sytuacji :( moze ktoś pomoze, skoro lekarze mi nie pomagają....

Gość gość
Migrena Kilka dni lub godzin przed jej atakiem mogą pojawić się takie objawy, jak np. zmęczenie połączone ze sztywnością karku, zaburzenia koncentracji, nudności. Niekiedy ból bywa poprzedzony tzw. aurą, co oznacza, że przed bólem głowy często pojawiają się zaburzenia neurologiczne, najczęściej wzrokowe, np. mroczki, błyski, jasne plamy, migoczące zygzakowate linie. Jak boli? Ból jest bardzo silny, pulsujący, rozpierający. Zwykle umiejscawia się po jednej stronie głowy, z przodu, w okolicy skroni. Ale może przechodzić z jednej strony głowy na drugą. Migrenowy ból głowy trwa od kilku godzin do trzech dni. Co robić? Środek przeciwbólowy najlepiej zażyć zanim pojawi się ból, np. podczas aury. Podczas bólu ulgę przynosi leżenie w łóżku, w wywietrzonym pokoju, przy zasłoniętych oknach, w idealnej ciszy. Można położyć na czole zimny kompres, np. ściereczkę zmoczoną w lodowatej wodzie i wyciśniętą lub kostki lodu zawinięte w ściereczkę. Czasem ulgę może przynieść stałe uciskanie skroni, np. przez założenie na głowę ciasnej elastycznej opaski. Gdy nadchodzi atak, niektórym osobom cierpiącym na migrenę pomaga moczenie nóg w zimnej wodzie z jednoczesnym ciepłym okładem na czole.

Gość gość
a co zrobic jak trwa to juz 4 m-c?

Gość gość
nic , taka twoja uroda:( migrena to paskudztwo:(potrzebujesz silniejszych leków.

Gość gość
:( masakra :( do kogo z tym isc? byłam u ogólnego 2 okulistów i laryngologa :(

Gość gość
neurolog

Gość gość
w badaniu zatok ultradzwiękami wyszło, ze mam wydzieline w zatoce prawej czołowej, a w badaniu rtg zatok: Powietrznośc zatok szczekowych oraz prawej i lewej zatoki czołowej zachowana. Nieco gorsza przejrzystość sitowia spowodowana prawdopodobnie niewielkimi przyściennymi zmianami śluzówkowymi.Kostne ograniczenia zatok zachowane.

Gość gość
j/w.

Gość gość
dzis byłam u laryngologa, dostałam jakie lek do nosa w formie kropli i cały czas mi schodzi katar. Oby mi to pomogło,

Gość gość
czyli neurolog???

Gość gość
neurolog- tak.