Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roma108

czym wykonujecie demakijaż?

Polecane posty

Gość roma108

Cześć dziewczyny, demakijaż to według mnie najważniejsza rzecz, którą robimy dla naszej skóry. Wiadomo, że są różnie preparaty, mleczka itp. Ja przetestowałam już wiele, i ciągle nie znalazłam tego najlepszego. Macie jakieś sprawdzone kosmetyki do demakijażu? Co możecie polecić?

od jakiegoś czasu płyn micelarny Eveline, rózne rodzaje wcześniej mleczko i tonik Garniera

Gość lkjhlkjgjlkjl
Jakimiś chusteczkami do demakijażu, mleczkiem nie :/

Gość Celacelinka
Hej! ja również do demakijażu przykładam największa wagę, bo uważam, że oczyszczanie twarzy ma największy wpływ na stan skóry. Dlatego moim zdaniem warto zainwestować w dobry kosmetyk do demakijażu niż w jakiś żel czy coś. Ja od jakiegoś czasu używam mleczka sense milk neoglisu i jestem z niego bardzo zadowolona

Oczy-Nivea dwufazowy plyn do demakijazu (wczesniej uzywalam dwufazowego z Ziaji ale wysuszylam sobie nim potwornie skóre-nie polecam) twarz-Ziaja kozie mleko mleczko do demakijazu

Gość nigdy w życiu nie usuwałam
makijażu przed snem, no, może poza jakimiś pojedynczymi wyjątkami. Mam 32 lata i cerę noworodka. Wszyscy zastanawiają się co takiego robię :D

Kupowałam niebieskie mleczko do demakijażu w Biedronce, ale przerzuciłam się na żel miceralny (oba produkty z BeBeauty). Cena bardzo przystępna (5zł), a działanie super - zmywa makijaż, oczyszcza cerę, nawilża.

Ja podobnie jak NieLubieNiedziel, tylko wcześniej przetre oczy płatkami kosmetycznymi nasączonymi mleczkiem, bo czasami nie do końca mi zmywa tusz do rzęs, a potem cała twarz mydłem. :classic_cool:🖐️

nigdy w życiu nie usuwałam makijażu przed snem, no, może poza jakimiś pojedynczymi wyjątkami. Mam 32 lata i cerę noworodka. Wszyscy zastanawiają się co takiego robię ale jak to ? w sensie idziesz pomalowana spać i rano to zmywasz w trakcie kąpieli i malujesz się od nowa ?

tylko wcześniej przetre oczy płatkami kosmetycznymi nasączonymi mleczkiem, bo czasami nie do końca mi zmywa tusz do rzęs ja potre dwa razy dłużej mydłem i też złazi :classic_cool: :D

no wlasnie bo nie rozumiem nie myjesz twarzy na noc? a reszta ciala tez taka zasyfiona do łóżka idzie? a myjesz się w ogóle?

Gość hej lolka
Zawsze przed pojsciem spac robie staranny demakijaż. Mleczkiem Olay zmywam makijaż oczu. Całą buzie myję zelem dla alergikow. Rano wystarczy przemyc raz jeszcze calą buzie i nalożyc odpowiedni krem. Pozniej staranny makijaż.

Gość mmm k kkkkkkkkkkkk
roznie. mleczko eva natura, zmywam nim tusz, przetre twarz, a potem poprawiam woda z zelem do mycia twarzy, badz olejkiem myjacym. Co tam mam pod reka. Jednak dla mnie demakijaz zrobiony tylko mleczkiem, tonikiem itp jest niedokladny. Ja musze porpawic woda.

no to umyj się tylko woda a potem sprawdż wacikiem z mleczkiem, jaki masz jeszcze syf na twarzy wtedy zobaczysz, co myje lepiej - woda czy mleczko

przecież to logiczne, że jak się nakłada mleczko i nim myje buzię to potem się zmywa wszystko pożądnie wodą. Jak można nałożyć samo mleczko na twarz i tak zostawić? :D

mleczka sie nie naklada, tylko sie nim wyciera twarz - na płatek i z rozpuszczonym brudem do śmieci mleczka sa z reguły pielęgnacyjne, więc nawet warto ich nie spłukiwać ew. później poprawić ph skóry tonikiem

Gość i sru i fru
chusteczki do demakijażu.

Gość jkiguy
ja po 1 nieuzywam fluidow itp namaczam twarz biore zel i skrobie do twarzy myje pozniej tonik na twarz i ready

Gość harmid
ja mleczkiem garniera za pomocą platkow oczywiście. a czasem zelem do mycia z wodą, ale dokladnie mi to tym nie umyje, wiec potem poprawiam mleczkiem