Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość demokracja w usa

Jak samemu nauczyc sie angielskiego ?

Polecane posty

Gość demokracja w usa

czy jest to w ogole mozliwe? jesli tak, to od czego zaczac? doradzcie ;)

Piosenki z tekstami, filmy, seriale, wiadomości, rozmowa na skype... Ja nie miałam w szkole angielskiego, więc od trzech lat się tak uczę. Już świetnie rozumiem, co się do mnie mówi i dobrze czytam, ale gorzej z mówieniem i pisaniem.

Gość demokracja w usa
no wlasnie gorzej z mowieniem i pisaniem, wiec nie jest latwo samemu, ale czy np. rozmowe juz potrafisz poprowadzic po angielsku ?

Gość demokracja w usa
no ok wena weną, ale czy mowic po ang.jestes pewna, ze mowisz poprawnie? ze nie robisz bykow? bo przeciez nikt CIe nie sprawdzal uczac sie ......... a drugie pytanie - od czego zaczelas nauke ?

SĄDZĘ, że mówię poprawnie, bo staram się naśladować ludzi, dla których ten język był pierwszym. Zaczęłam od piosenek. Jeśli chcesz podrzucę Ci linka do lekcji na YT, które prowadzi Anglik, z napisami (to, co w danej chwili mówi) na bardzo fajne tematy.

Gość demokracja w usa
bardzo chetnie skorzystam :)

Gość kasienka1339
Wychodz do ludzi i sluchaj tego co mowia. Pozniej zaczniesz kojarzyc slowa z sytuacjami i bedzie szlo do przodu. I nie boj sie mowic ;) powodzenia

Gość demokracja w usa
"I nie boj sie mowic " oj Kasienka to jest najgorsze, czuje bariere, ze sie osmiesze zla wymowa :o

Gość demokracja w usa
Dekalogowata = dziekuje :) juz sie tam przelacze, wiec odezwe sie potem jak poszla nauka :) narka 🖐️

Gość kasienka1339
Kazdy tak czuje.Ja zostalam rzucona na gleboka wode i wtedy zaczelam.Wbrew pozorom to nie my jestesmy w centrum uwagi naszego rozmowcy tylko odwrotnie. Mimo ze on moze zauwazyc nasze bledy to nie jest to dla niego az takie wazne i nie osmieszamy sie w jego oczach tak bardzo , jak nam sie wydaje. Taki strach mozna przezwyciezyc ale trzeba przebywac wsrod ludzi np. sklepy itp...

Gość bvcvbnbvcxvbnbcvxz
pomysl sobie jak spotykasz obcokrajowca w polsce i cos chce sie ciebie zapytac, np jak dojsc do palacu kultury i mowi po polsku kali byc kali miec i robi bledy. smiejesz sie z niego? raczej nie:) jest to nawet urocze ;)

Gość demokracja w usa
dekalogowata - jak na tej stronce przelaczyc sie na lekcje pierwsza, bo kombinuje na wszystkie strony i nie daje rady ;) Co do wymowy obcokrajowca-to prawda, nie nasmiewam sie, wiec rozumiem,ze mnie beda odbierac podobnie :)

Gość demokracja w usa
mam mam mam :) na razie, ide sie uczyc, dziekuje :)

Gość demokracja w usa
Obejrzalam 3 pierwsze lekcje, z pewnoscia bede sobie codziennie dawkowac przynajmniej po 2, swietnie,ze sa napisy,bo jestem wzrokowcem, jedyny dla mnie minus to ciut za szybko mowi a tym samym szybko napisy znikaja :( jak na moj poczatkujacy poziom troche czuje stlamszona, ale dzieki za stronke,bo na pewno bede z niej korzystac, w zasadzie na chwile sie przelaczylam i zaraz tam wracam by cwiczyc :) samo osluchanie sie juz cos daje. Ponadto korzystam z innych stronek ang.ale niezwykle ciezko jest samemu, samo przedstawienie sie i powiedzenie skad jestem to za malo, chce porozumiewac sie w restauracji/hotelu/taksowce etc.... ale do tego jakies podstawy trzeba znac i miec zasob slowek, po prostu zaczynam przygode z angielskim i nie wiem jak sie fachowo za to zabrac :( takie filmiki ang. z kursami sa b.przydatne, wiec codziennie bede tam zagladac by zaczerpnac nauki, ponadto co robic jeszcze ? kuc gramatyke ? jak sadzicie ?

Cieszę się. :) Grammar to absolutna podstawa, kuć cały czas! A słówka... Jak poznasz około tysiąca to reszta już z górki. :P

Gość demokracja w usa
a w ogole jaki to jest poziom podstawowy w jezyku ang.? co musze znac by tak stwierdzic? co na poczatek proponujesz ? na sam poczatek :(

Poziom podstawowy... Dla mnie to wtedy, gdy znasz około 250 słów, potrafisz się przedstawić, nazwać najczęściej spotykane przedmioty, zwierzęta, części ciała, znasz konstrukcję to be (to be or not to be! :P), znasz czas przeszły, teraźniejszy i przyszły, potrafisz opisać jakieś tam przedmioty, znasz this, that, here, there, going to...To są dla mnie podstawy. Może w wikibooks jest jakiś podręcznik?

Gość demokracja w usa
to wszystko co opisalas to mniej wiecej znam poza czasem przeszlym (jeszcze nie tkniety przeze mnie :( ) natomiast co do slowek, nie wiem,ale moze z 500slow znam, trudno powiedziec,wiec to tak plus minus.... ok, bede doksztalcac sie z pomoca Twoich lekcji, ktore mi podalas i naprawde bardzo dziekuje, kazda dodatkowa stronka jest bardzo przydatna :) mam nadzieje,ze dam rade :) dzieki

Gość demokracja w usa
a jeszcze takie pytanie mi sie nasunelo - czy po kursie ang.zna sie jezyk perfect ? chodzil ktos na kurs ? jak to wyglada ?

Nie. Jako cudzoziemiec NIGDY nie nauczysz się tego języka perfecto. Ale kilkuletni kurs może dać pozytywne wyniki, jeśli się przykładasz i jeśli jest dobrze prowadzony i ma native speakera.

Gość demokracja w usa
kilkuletni ? niektorzy twierdza, ze po 3 semestrach mowia plynnie, tez mnie to zaskoczylo ..... metoda callana dla mnie odpada, jestem wzrokowcem,wiec ze sluchu az tak nie przyswjam, checi mam ogromne,zapal jeszcze wiekszy, ale samemu trudno :(