Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozmyśliciel_marzyciel

Kochanka czy...

Polecane posty

"JacekJ ROR Dla mnie żona to kobieta której obiecujesz "wierność, uczciwość małżeńską i że Cię nie opuszczę do śmierci"." oki - to dla ciebie - ale skad pomysl/zalozenie ze inni mysla podobnie?;-) "Ja nie mówię, że to jest łatwe. Nie wiem czy sam wytrwam (ale staram się)" ja nie mowie ze to ma sens - ale skoro tak lubisz sobie aplikowac nielatwe rzeczy to good luck;-)) "Jednak dla mnie to taki jest model Mąż-Żona w naszej kulturze" a tu ciezko mi sie wypowiadac bo musialbys uscislic ktora dokladnie kulture masz na mysli....nie zakladaj ze nalezymy do tej samej, generalizacje i stereotypy bywaja zgubne;-)) Oczywiście chętnie posłucham jaki jest Twój model. Tak jak napisałeś, ludzie są wolni. Mogę się umówić "Ja będę Mężem, Ty żona i nic sobie nie obiecujemy". "Jednak mój model myślę jest bardzo powszechny - obowiązuje wszystkich którzy zawarli ślub kościelny ..." a tu nie wiem bo nie mam wsrod najblizszych osob religijnych;) zakladam ze mowiac koscielny - masz na mysli kosciol katolicki? "Napisz jaki jest Twój model. Jestem autentycznie ciekaw"' chetnie napisze ale doprecyzuj model czego?

Gość żonaaaaaaa
A przy tym wszystkim bardzo mało zaradna, raczej bierna w związku, wszystko jest na mojej głowie od obowiązków domowych, po zakupy, rachunki, sprawy urzędowe, urządzanie domu itd. Ciekawe skąd się wziął ten brak zaradności... U mnie z tego...... że małżonek lubi aby było wszystko zrobione załatwione po jego myśli. Pyta mnie oczywiście o zdanie i kulturalnie robi po swojemu, a ja nie mam ochoty na kłótnię i walkę. Większość rzeczy uważam za bzdurę , nie wartą kłótni ....jestem ciepła itd. Seks .....kiedyś był zwolennikiem niewyszukanego, teraz po dwudziestu latach trudno mi zmienić przyzwyczajenia zamienić się w demona....itd

Gość żonaaaaaaa
i jeszcze jedno A ja raczej szukam kogoś kto będzie dla mnie natchnieniem, iskrą do działania, wspólnikiem w życiu z pełną wymianą obowiązkami w zależności od potrzeb. Nie wiem czy tylko ja tak mam.......ale po tylu latach nie poszukuję "natchnienia", chcę mieć u swojego boku przede-wszystkim sprawdzonego przyjaciela. Natchnienie to miałam w wieku nastu lat, z mężem mam wspólne wspaniale dzieci, cieply dom, ciekawe hobby na wolny czas. Pewnie dla niektórych to jest nudne.

termin "kochanka", odnosi sie do kobiety, ktora wspolzyje z zonatym mezczyzna. Ta druga kobieta, o ktorej piszesz, oprocz tego, ze jest twoja kochanka, jest przede wszystkim inna kobieta, z ktora czujesz sie lepiej niz z zona. Gdybys nie byl zonaty, to ta "kochanka" nazywalaby sie po prostu bardziej odpowiednia dla ciebie kobieta. Nie rozdrabniaj sie na niuansach jezykowych. Pomysl o zyciu, o tym, kto jest dla ciebie najwaznieszy. Zona byla kiedys ta osoba dla ciebie, ale to, ze jest zona, nie daje zadnej gwarancji, ze nie spotkasz innej, bardziej odpowiedniej. Przysieganie komukolwiek, czegokolwiek jest przejawem hipokryzji. Nie masz kontroli nad zyciem, a wiec, przysieganie, nawet przed Bogiem, jest bez sensu. Przysiegales zonie ze bedziesz znia az do smierci, a tymczasem pojawila sie inna, za sprawa ktorej gotow bylbys ta przysiege zlamac........Madrzy ludzie nie obiecuja......

Człowieku ile Ty masz lat ,piszesz że szukasz natchnienia a mi się wydaje ,że masz za dobrze i nie umiesz tego docenić ,musisz dostać od życia po głowie .Mały Jaś to się żeni z mamą a Ty co obudziłeś się i nie żona Ci potrzebna a mama .Piszesz ,że mama Was dobrze wychowała to dlaczego nie nauczyła moralności .Taka co się zadaje z żonatym to ja Ci powiem jak się nazywa lafirynda i dupodajka i moralne zero ,biedny synuś jesteś ,masz dylemat jak nazwać scierwo ,zapytaj mamy może ona będzie wiedziała jak takie się nazywa..

Gość bum cyc,bum cyk cyc z kucykiem
żal .pl dupę ściska.pl

Gość żabka żabka
a to nie pisze czasami ten troll KAROL MATACZ,co tak lata tu po kafe?na to mi wyglada,takie dylematy gosc mial,to ten co ma zone i kochanke,co ja uwiodl w wieku 17 lat...nie no prawie jestem tego pewna,niech inni mnie tylko w tym upewnia

Gość żabka żabka
widzialam jego zdjecie ,ktos dal tu linka z nim,to ten gosc co sie ze mna umowic na kawe chcial...faktycznie,kretacz,matacz i zaklamany zonkos,szuka panienek do przekulania,to i nawet z kochanka juz mu nudno.On szuka lasek na roznych portalach i je probuje sciemniac,to musi byc niezly agent.

Gość do Zuzanna153
do Zuzanna153 - Wielki poklon za to co napisalas, lepiej bym tego nie ujął ;) Zajebiscie to podsumowalas.

Gość zuzanna masz traume
bo cie mąż puścil kantem ??? :)

Gość nceownvjcekqnbveoqjvlnelq
bo cie mąż puścil kantem ??? a ty masz traume po tym jak wyruchal cie kantem w kakao??? :)

Gość rasty05
Jestem zdegustowana tym co niektórzy piszą. facet napisał normalnie to co czuje, wyraził swoje zdanie. To ,że jakaś kobieta przypomina mu z zachowania swoją matke to co w tym takiego dziwnego?Zaraz to utożsamiacie z jednym (potrzebuje kogoś do niańczenia) a, że myśli o kimś innym to co? czy wszyscy jestesmy zaprogramowani jak roboty(to wolno, tego nie) przecież coś czujemy, a nie zawsze tak jest, że w zwizku wszystko gra. To prawda robi sie nieraz na siłę żeby to funkcjonowało jako tako- na miłość niestety nie ma mocnych.Mi tez nie kojarzy sie taka kobieta z kochanką, raczej nazwałabym,że jest to ktoś ważny w moim życiu.

Gość twojjrytm
Nie da sie kochac dwoch osob taka samo. Chlopak jest niedojrzaly skoro tak postepuje

Gość nacsc
jesli uwazasz ze kochasz dwie osoby jednoczesnie, wybierz ta druga, bo gdybyś kochał tą pierwszą w drugiej byś sie nie zakochał

Gość rasty05
Albo nie kocha zony, albo pomylił pożądanie z miłością u tej drugiej. Są właściwie dwa wyjscia ale to on musi sobie na to odpowiedzić.

Gość fgrgeggegeg
zgadzam sie z nacsc jesli uwazasz ze kochasz dwie osoby jednoczesnie, wybierz ta druga, bo gdybyś kochał tą pierwszą w drugiej byś sie nie zakochał

Gość ja86sia
@nacsc jesli uwazasz ze kochasz dwie osoby jednoczesnie, wybierz ta druga, bo gdybyś kochał tą pierwszą w drugiej byś sie nie zakochał Myślę dokładnie tak samo :)

Gość sami_sobie
Kochanka to ktoś kogo się kocha.To moja definicja. Nie, nie mam nikogo takiego teraz. W idealnym świecie żona powinna być jednocześnie kochanką, przyjacielem, partnerem i wsparciem. I mąż też identycznie. Idealny świat nie istnieje, stąd kochankowanie. Kochankowanie nie zbliża świata do ideału, przeciwnie, zbliża do całkowitego wariactwa.

Gość OnazraniOna
Kazdego dnia zadajesz mi coraz wiekszy bol. Nie umiem tak zyc wiedzac ze kochasz jeszcze ja i pragniesz by to ona byla na moim miejscu.

Gość grześ987f
To logiczne zakochał się w innej bo do żony oprócz przywiązania i jak to nazwać odpowiedzialności to nic nie czuje. U nas słowo kochanka kojarzy się z jednym, a przypadku gdy w grę nie wchodzi sex powinna to być ukochana.

"plote 5/10 termin "kochanka", odnosi sie do kobiety, ktora wspolzyje z zonatym mezczyzna" skad takie bledy semantyczne sie biora?;-) kochanka to osoba uprawiajaca seks ;-)) as easy as it is;-) zawsze chodzi o to samo;)

Z całą pewnością to mam uczulenie na idiotów ,kurwiarzy i pocieszycielki typu lafirynda.Tak się składa ,że w miasteczku w którym mieszkam jest dom dziecka i biedne dzieci ,biedne emocjonalnie ,pragnące normalnego domu.Tatuś się bawi zastanawia mamusi też się należy a co z dziećmi ,cholera jasna co z dziećmi.Dlaczego autor nie porozmawia z żoną aby go odciążyła kiedy taki przemęczony a nie szuka biedaczek powierniczki a taka nie ma wymagań dupy da za darmo ,i tylko problem jak taką określić.Żonaty to jak trędowaty nigdy bym się z takim nie związała bo nienawidzę rzeczy używanych przez osobę trzecią ,świadomie godzić się na to że zrobił swoje i idzie do żony ,z taką to na bank coś nie halo.Mój mąż przeliczył się ,myślał biedaczek ,że się uda ,że żona się nie dowie że można nawet za 10 zł przelecieć panienkę i wrócić do domu ,niestety jest wolny bo do takiego ścierwa to czuję jedynie obrzydzenie a i nawet przez chwilę nie żałowałam swojej decyzji wonnnn.

Gość bgvbgnhgnhjmn
i co się jej czepiacie? to facet zdradził i jest skurwielem kochanka nikogo nie zdradziła 🖐️

Gość heh hyhyhyhyyyy
''Kiedyś słyszałem czyjąś wypowiedź że ta osoba wchodzi do łóżka i czeka na cud i taka jest właśnie moja żona.'' hah czyli jednak o to chodzi - jak zawsze zresztą zapamiętajcie kobiety - niezaleznie od tego jak kochające, dobre, atrakcyjne, seksowne, cudowne czy wartosciowe bedziecie - facet i tak zawsze wybierze tą najlepszą w łóżku(w jego mniemaniu ofc) 🖐️

Gość o ja pierdzieleeeeee
''lub nie rozna sie deklaracja wiernosci - to jest kwestia jak sie malzonkowie umowia, oczywiscie poza katolikami - oni maja jakies dziwne te umowy'' i ror znowu pierdoli... w 99% stałych związkach nie ma zgody na zdradę parntera ciouku :O

Gość do --- heh hyhyhyhyyyy
.....nie każdy facet tak wybiera

zeby wybral najlepsza w lozku - musi ja najpierw ocenic - vczyli nie tu jest pies pogrzebany;-)) ale zgadzam sie ze laski czesto o tym zapominaja ze mezczyzni maja ...inne potzreby i dobry seksik znaczy wiecej nie ugotowany obiad;) as easy as it is;-)))

Gość skazanynarobote
Dlaczego nie mozesz z nia byc?

Gość harlawyrekin
jak twoja kochanica?