Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciężarna 20-stka

Problem z MOPS

Polecane posty

Gość Ciężarna 20-stka

Hej mam taki problem bo jestem w ciąży i byłam w mopsie o pomoc dokładnie przyznanie zasiłków pieniężnych a socjalna powiedziala mi ze musze podac ojca dziecka do sadu o zabezpieczanie nienarodzonego jeszcze dziecka czy ona moze tego ode mnie wymagać? Czy moge odmówić? Bo przeciesz to ze nie mieszkamy razem nie znaczy ze on mnie olewa... Pomóżcie proszę!

Gość trzeba bylo sobie
w tym wieku nie robic dziecka:O a terz po mopsach latac:O

Gość Glenia
dopóki sie dziecko nie urodzi to jak pozwac ojca?:P bez sensu chyba cie zbyła :D:D pogadaj z jej przełozoną :)

Gość Ciężarna 20-stka
Ale ja nie prosilam o krytyke i nie potrzebne komentarze tylko o porade!! I wypraszam sobie a tatus tez sie martwi!!!

Gość pisze z wywły
jako samotnej matce należy Ci się zasiłek z mopsu ale z tego co wiem to przysługuje on po narodzinach dziecka chyba 170 zł

Gość nie pamiętam jak się nazywają
pytałaś o zasiłki na samotną matkę? Teraz już nie tak łatwo dostać, tzn. musisz mieć zasądzone alimenty. Nie wiem, czy da się przed narodzinami dziecka brać

Gość patryszja:)
no to jak tatus sie martwi to niech ruszy dupe do roboty i zacznie na was zarabiac-nie wstyd mu,ze matka jego dziecka musi sie po mopsach szwendac i żebrac o zapomoge? zajebisty tatus, nie ma co:O

Gość pies mops
no nie........kolejna ofiara mopsu....... i kolejny obywatel się narodzi który do mopsu pójdzie w dniu urodzenia co wy rozumu nie macie ? Dzieci robicie w tym chorym kraju ? Jaka przyszłość waszych dzieci !!!! Teraz zasiłek potem będziesz chciała na przedszkole na książki do szkoły i tak se wychowasz z opieki dziecko chłopa za łeb niech wypierdziela zagranice do roboty jak tu jej nie ma a nie na mops liczycie skrajna przyszłość ......

przed urodzeniem dziecka nie dostaniesz zadnej pomocy pienieznej z mopsu bo niby z jakiego tytulu?bo jestes mloda i w ciazy?nie pierwsza,nie jedyna i nie ostatnia zreszta. o jakiekolwiek zasilki bedziesz mogla sie starac rzeczywiscie dopiero po urodzeniu dziecka,a!a jesli chodzi o zasilek dla samotnej matki;to tez mialam z tym problem tyle ze juz po ur.synka,tez mieszkal z nami moj jeszcze wtedy narz.,czyli ojciec dziecka a ja staralam sie o ten zas.musialam miec zasw.ze pozwalam ojca dziecka o alimenty badz tez ze ojciec dziecka jest nn,w przeciwnym razie zasilek sie nie nalezy gdyz bez takich zasw.nie bylabys traktowana jako matka samotnie wychowywujaca dziecko.

przed urodzeniem dziecka nie dostaniesz zadnej pomocy pienieznej z mopsu bo niby z jakiego tytulu?bo jestes mloda i w ciazy?nie pierwsza,nie jedyna i nie ostatnia zreszta. o jakiekolwiek zasilki bedziesz mogla sie starac rzeczywiscie dopiero po urodzeniu dziecka,a!a jesli chodzi o zasilek dla samotnej matki;to tez mialam z tym problem tyle ze juz po ur.synka,tez mieszkal z nami moj jeszcze wtedy narz.,czyli ojciec dziecka a ja staralam sie o ten zas.musialam miec zasw.ze pozwalam ojca dziecka o alimenty badz tez ze ojciec dziecka jest nn,w przeciwnym razie zasilek sie nie nalezy gdyz bez takich zasw.nie bylabys traktowana jako matka samotnie wychowywujaca dziecko.

Gość kija1234
Witam. Ja mam troszke inny problem. Otóż pobieram od państwa alimenty na dzieci, ojcu dzieci przypomiało sie o dzieciach w chwili gdy mops dobrał mu sie do skóry bo pracuje na czarno. Zaczął sie interesować dziećmi i wysyłać im jakieś kieszonkowe tzn. po od 100 do 200 zł. Ponieważ nie chciał przyjeżdżać i dawać do reki wysyłął pocztą na moje dane owe pieniądze nie wpisując, że to na poczet alimentów tylko podkreślał że to dla dzieci bo je kocha. Ponieważ jestem w potrzebie finansowej brałam te pieniądze , teraz mam powody domniemać że owe dowody wpłat przedstawił do mopsu, na policji. Nie wiem co mam myślec i jak sie przygotować do obrony. Jakie konsekwencje mogą mnie spotkać z tytułu nienależnie pobranych piedniędzy od ojca dzieci skoro pobieram świadczenia z mopsu ?Poradźcie.

Gość no wllassnie..........
Ma prawo. MoPS nie bedzie Ci wyplaca zasilkow, jesli ojciec dziecka zyje i ma dwie raczki do pracy.

Poza tym u mnie w MOP-sie wisi karteczka na drzwiach-ze jesli chcesz sie starac o zasilek dla samotnej matki po urodzeniu dziecka, to musisz przedstawic akt zgonu ojca albo wpisac we wniosku, ze ojciec jet nieznany (wiec twoj chlopak nie moze uznac dziecka). Za duzo u nas bylo naciagaczek bez slubow, ktore zdzieraly kaske z panstwa, a tatusiek mieszkal z taka pod jednym dachem albo nieopodal. Tak samo opieka najpierw kaze Ci wystapic do sadu o alimenty, jesli ojciec dziecka zyje. Tak miala moja znajoma-dostawala malo alimentow, zyla z opieki, ale w koncu sie urwalo-w opiece jej powiedzieli ze ma isc do sadu po podwyzszenie alimentow, bo ojciec zyje, jest zdrowy i to jego obowiazek-lozyc na dzieci-a nie panstwa. Z Twojego postu wynika ze oboje z tatuskiem dziecka chcecie wycyganic z opieki jak najwiecej kasy.

Gość rozpacz to za mało
autorka ma rcje,niech ciagnie ile moze z MOPSU cholera dla alkoholikow maja a dla kobiet w ciazy nie przewidzieli pomocy a szkoda Polska to karj bedy..a panstwo nic sobei z tego nie robi a pomoc spoleczna na poziomioe -5!

Jasne :P

Skoro Twój facet, ojciec dziecka, Ciebie nie olewa to dlaczego zwracasz sie o zapomogę do państwa? To chyba oczywiste, że pomoc pierwsze należy Ci sie od niego, MOPS to ostateczność.

Gość inTime84
powiedz im ze nie wiesz kto jest ojcem dziecka.ciekawe co wtedy zrobia:) w dupie to miej. takie lajzy ,pijaki dostaja kase a ty nie dostaniesz.a wy sie nie czepiajcie.nawet jak chlopak pracuje to nie zarbia duzo i zawsze dodatkowa kasa sie przyda.ja jestem zdania ze trzeba ciagnac od panstwa jesli jest taka mozliwosc. panstwo RUCHA nas cale zycie wiec i my mozemy

Gość d.z.iunia
Jak mnie śmieszy takie święte oburzenie:). W innych krajach europejskich kobieta dostaje od państwa kasę na dziecko i nie musi się prosić, jeśli tylko nie osiąga odpowiedniego dochodu. Są państwa, gdzie kasę na dzieci dostaje się bez proszenia, bez względu na dochód. A u nas? Niby niż demograficzny, a państwo nic.

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaak
akurat, ze w innych panstwach kase zobaczysz-wszystko zalezy od dochodow i wszystko dokladnie sprawdzaja. Nic za darmo lub na piekne oczy.

Zalezy w jakich panstwach.Mieszkam 5,5 roku w Uk i od ubieglego roku sa ciecia,zasilki tylko dla najmiej zarabiajacych i tyle...

Gość a moze i tak
a we francji zasilek na dzieci nalezy sie niezaleznie od dochodu rodziny a samotna matka w ciązy bez p[racy dostaje 800 euros miesiecznie

Gość do Ciężarna 20-stka
Zgłoś się na arkanasyp@interia.pl doradzę

Gość pieprzyc sie umialassss
zrobiłaś sobie dziecko to teraz zapierdalaj na nie, szukasz głupiego do utrzymywania, trzeba było giry trzymać jedną przy drugiej a nie rozkładać.

Gość gośćiga
Co za p****y nie ludzie. te grosiki z Mopsu to nie jest zadna pomoc, a baby które tam pracują szkolone są żeby ludzi obrażac itp. mozesz sie starac o zasiłek okresowy jak nie masz za co życ, piszesz podanie i musza gady dać. ja mam wyższe wykształcenie też tam nie raz byłam ,bo mieszkam na takim terenie Polski że tutaj nie ma pracy. za dużo im nie tłumacz bo one są bardzo wścibskie żeby znależć jakiś punkt żeby nie pomóc. Ośrodek Pomocy Społecznej cczytaj Ośrodek Szkody Społecznej

Gość gość
info do tej wyżej: pracowałam w mopsie i nikt mnie nie szkolił by ludzi obrażać... a ciebie kto szkolił że na wstępie ludzi od pi.... wyzywasz? A co do autorki: tatuś dziecka jeśli daje c****eniądze, to jakim prawem oczekujesz ich jeszcze od państwa? Może tylko dlatego, żeby wyciągnać ile się da, bo konkubent pracuje na lewo?

Gość gość
150 zł to jest ile sie daaaaa hahaha . żal