Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coraz bardziej zawiedziona!

Dlugie , bezowocne starania o dziecko w dojrzalym wieku! Grupa wsparcia!

Polecane posty

Właściwie nie wiem, ja wkładam 50 zł. Rachela, wiesz, jak to się mówi...co łaska:P Właśnie dowiedziałam się, że mi pługo-piaskarka uszkodziła ogrodzenieIdę ocenić straty...

Nie dość, że zima mnie wkurzyła, to jeszcze kafe mówi mi stop

A jednak poszło:D Ogarnęłam chałupkę i miałam spokojnie popić kawkę. Idę najpierw pooglądać ogrodzenie;) A w radiu znowu Pink:DOd razu myślę o staraniu i próbowaniu:)

Hejka dziewczyny ale się dzieje ledwie co dałam radę wszystko przeczytać,podziwiam te dziewczyny co piszą takie długie posty ja nie mam polotu do pisania.Czekam na @ mam 29 dc i jak by mi nie spadła tem .to bym test robiła,piersi jakoś dziwnie przestały boleć ale jestem nerwowa jak zwykle przed to pewnie przylezie. Pisałyście dziewczyny o kolędzie ,ja miałam wczoraj i było bardzo sympatycznie ,ksiądz bardzo miły pożartował z dzieciakami .Ja koperty nie daję bo z opłatkiem roznoszą kwitki do wpłaty na cele kościelne i kto chce to wpłaca.Pozdrawiam Wszystkie stare i nowe koleżanki.

Dziewczynki , zachęcam - zamiast księdzu w kopertę - dołożyć Owsiakowi na konto WOŚP !!!!!!!!!!!!!!! jutro grają dla maluchów i ....seniorów :p no, ja już inwestuję w swoją przyszłość... to tyle ode mnie :D pozdrawiam kochane wszystkie :) !!!!!!!!!!!!!!!🌼

Gość izabella38
Dziewczyny a co oznacza ta pomaracza? I jeszcze mam pytanie bo troch si martwie, dziś kompletnie nie bolą mnie piersi, a chyba powinny chociaż trochę, wczoraj jeszcze je czułam a dziś kompletnie nic? Mam nadziej że wszystko w porządku, miała któraś tak? Czy to ma związek z duphastonem 2 razy po 1tabl?

Izabella, "pomarańcza" to anonimowy wpis na forum. A żeby się "zaczernić" musisz założyć konto, jak się zalogujesz, Twój nick będzie w kolorze czarnym.

Izabella, pomarańcza, to anonimy wpis na forum - bez logowania. Jak założysz konto na kafeterii i się zalogujesz, to Twój nick będzie w kolorze czarnym. Wtedy wiadomo na pewno kto pisze i czy nikt się pod Ciebie nie podszywa :)

helo! pozdrówka znad popłudniowej kawki! ależ dyskusje na wątku. fajnie, fajnie - jest co czytać:) ja ogólnie padam na pysk - w pracy zapiernicz cały tydzień, dzisiaj też musiałam iść do pracy...ech, takie życie. dobrze, że pogoda fajna - mały mrozik, pięknie biało dookoła, supcio. możę wreszcie jakiś wyjazd na narty uda się uskutecznić? choć ja z całego jeżdzenia najbardziej lubie siedzieć koło wyciągu i gastronomie badać :D pozdrówka!

Dziewczyny, x tu w Niemczech jest lepiej niz na koledzie bo jest podatek na kosciol :-D Sciagaja Ci prosto z pensji. Wogole to nie uznaje takiego lazenia po domach jak na inspekcje :O Poza tym co tam mi jakis mlody ksiadz moze o zyciu powiedziec? Jakby mial zone i dzieci jak Pan Bog przykazal ;) to moze moglibysmy porozmawiac. A co ja tam mam wspolnego z mlodym singlem czy starym kawalerem? x Liilli, nie dziwie Ci sie, ze masz nadzieje na naturalna ciaze no bo bylo nie bylo to zaszlas. Wiec mysle, ze uda sie i drugi raz. Biez duzo foliku i jakies witaminy pre-natalne zeby przygotowac organizm. x Izabella, nie panikuj ale idz moze na jakies badanie prywatnie. Czy masz taka mozliwosc w UK? x Rachelko, 100 lat dla Twojego M!!! Zdrowia, pomyslnosci i spelnienia marzen!!! Ale kochana jestes, ze dla niego sama osobisce torcika pieczesz! Twoje chlopaki tez dla M cos przygotowuja? na pewno milo by mu bylo. x Iwanko, jak sie czujesz? Domyslam sie, ze padasz po tygodniu ale daj znac. Mam nadzieje, ze malutka czuje sie juz troche lepiej...Czy lekarze cos znalezli? x Stefania, co tam u Ciebie? Jak zycie? x Maja Papaja, usciski! x Karmi_, Czekam na wiesci z Twojej kliniki. Normalnie jak sobie przypomne na jaka chamke trafilas poprzednio to az mnie trzepie :O :( Mam nadzieje, ze trafisz w tej klinice na zupelnie innych ludzi i trzymam za to kciuki! Imprez firmowych rowniez nie cierpie. Wlasnie sie poprztykalismy z M bo sie zaparlam w ziemie, ze nie ide z nim na uroczysta kolacje z firmy, ktora co roku maja...a ja co roku olewam :-D M jest wspolwlascicielem wiec isc musi i wscieka sie, ze sam nie pojdzie :O A ja nie bede szla po to zeby sluzyc jako egzotyczna dekoracja :O Bo o taka impreza, ze ludzie znaja sie o wielu lat ale mowia do siebie wszyscy po nazwisku i tytule naukowym :O :( Do tego nie brakuje takich lasek pod tytulem "a co on w niej widzi" :-D, ktore sie za M uganiaja wiec zostawiam im wolne pole do popisu :-D Na razie M robi terror, ze sam nie pojdzie. Napisal mi nawet ze jest to non-negotiable :) Uwielbiam te jego "macho" zagrania - widze takiego 3-latka z czuprynka i piegami, ktory w podloge tupie zeby na swoim postawic. Normalnie cudny jest jak mu sie zdaje, ze decyzja do niego nalezy :-D Az mam mu ochote calusa dac :-D x Dzis po silowni bylismy na super lunchu w knajpie, potem M pojechal do spozywczego na zakupy a ja do miasta, teraz on ma jakas konferencje z pracy a ja z Wami siedze :) Splukalam sie totalnie ale kupilam mu juz prezent na Walentyki! Bardzo prosty, elegancki zegarek Omegi, z grawura "za wiele szczesliwych godzin, Gerwazy" :) Zawsze jak zbankrutuje to mi wyjatkowo lekko na duszy :) Slowo daje, ja nie moge miec kasy w kieszeni bo mnie to przytlacza. Otworzyli u nas sklep Godivy wiec kupilam swieze truskawki w ciemnej czekoladzie i malusienkie czekoladowe torciki ze swiezymi malinamii i borowkami i zaraz jak M skonczy konferencje bedziemy kosztowac :) Do sypialni mamy rowniez niedaleko, hehehhe :-D Znowu opiekuje sie pieskami znajomych, ktore takie kochane sa, ze mnie na krok nie odstepuja :) Leza wlasnie zwiniete w klebuszki kolo mnie na kanapie. Dzieci dziecmi ale powiem Wam, ze takie pieski potrafia byc kochane :) x Mon Cheri, hak tam weekend u Ciebie mija? Ty juz chyba zupelnie odkwaszona i kompletnie organiczna ;) Jak tam Wasze starania? x Zycze Wam milego wieczoru! x Usciski dla Wsyzstkich! ❤️

Gość izabella38
Ok nie wiedziałam o tej pomarańczy, ok trzeba będzie się zalogować. tu w Uk na pewno też można zrobić różnego rodzaju badania, tylko na pewno będzie to barziej skomplikowane, pierwszy raz tutaj w takiej sytuacji, w Polsce wiadomo gdzie się udać. Teraz właściwie myśle o tej tarczcy, myśle że nie mam problemów w tym kierunku, ale trzeba to sprawdzić, tyle się słyszy od kobietek, czasem może być ukryte. Jeżeli chodzi o ból piersi to powinny boleć, naturalna reakcja w zdrowej ciąży , a dziś nic. Bardzo mi zależy i nie chcę stracić. Po niedzieli trzeba będzie przecierać szlaki w kierunku badań.

Witajcie 🌼 x Izabelko najlepiej zrobić beta hcg i następna za dwa dni czyli jak zrobisz w poniedziałek to w środę też wtedy będziesz pewna i zobaczysz czy przyrasta x Pozdrawiam was wszystkie nie wymieniam bo się pogubię a nie chce żadnej pominąć :) 🌼

Izabella, a swietujesz wieto Roberta Burns skoro w Irlandii mieszkasz? Co prawda to szkockie swieto ale po sasiedzku :) My swietujemy tu we Frankfurcie bo mam dwie kupmele Szkotki i nas ciagna do pubu :) Idealna przyjazn bo nic nie rozumiem co mowia w swoim silnie kacentowanym angielskim ;) Mysle, ze super wesolo bedzie :) Oszczedzam watrobe na whiskey :-D

A watrubka da rade :-P Moja ma odpoczynek bo robie weekend bezalkoholowy. Zajmuje sie dzis ogladaniem filmow karate...

M teraz oglada ze mna AdolfaDymsze i Eugeniusza Bodo :-D Wogole nie wie o co chodzi ale ja sie rozrzewnilam :-D x "Na czesc mlodosci wszyscy razem..." x "Ach spij kochanie..." ;-D

Czuje, ze M sie rozwiedzie...ze mna znaczy sie :-D Bo jestesmy na Hance Ordonowce a M ani be ani M po naszemu :) Zazyczyl sobie lekcje z Polskiego an urodziny :) Chyba stwierdzil, ze chcialby sie z dziecmi dogadywac ;)

no Gerwazy.. widzę że zapodałaś ostrą jazdę bez trzymanki :D a jak skończycie filmy to pewnie posłuchacie Mietka Fogga :P

Majaa Papaja, mowie Ci, znajomi Niemcy ciezko ze mna maja :) Adolf Dymsza " Na czesc mlodosci" znaja na pamiec :-D i wymagam zeby recytowla ze mna ;) Ale to tylko dlatego, ze sie wszyscy M podlizuja, mnie to tak naprawde maja w duupalu :-D

Gość izabella38
Gerwazy.Malinowski nie mieszkam w Irlandii tylko koło Londynu, a o tym święcie nic mi nie wiadomo, tutaj takiego raczej nie obchodzą, to Emi z UK jest z tamtych okolic. Tutaj super obchodzono sylwestra i ciekawe jest to że już 3 tyg wcześniej słychać było fajerwerki, to chyba wynika z tego że jest tu wiele narodowości i religii i każdy wita po swojemu, ogólnie Anglia to ciekawy kraj, ze względu na wielokulturowość, szczególnie tu w okolicach Londynu mało zostało rodowitych Anglików.

Gość izabella38
Gerwazy.Malinowski nie mieszkam w Irlandii tylko koło Londynu, a o tym święcie nic mi nie wiadomo, tutaj takiego raczej nie obchodzą, to Emi z UK jest z tamtych okolic. Tutaj super obchodzono sylwestra i ciekawe jest to że już 3 tyg wcześniej słychać było fajerwerki, to chyba wynika z tego że jest tu wiele narodowości i religii i każdy wita po swojemu, ogólnie Anglia to ciekawy kraj, ze względu na wielokulturowość, szczególnie tu w okolicach Londynu mało zostało rodowitych Anglików.

Izka, serio nie znasz swieta Roberta Burns'a? W sumie Frankfurt to fajne miasto. Znam szotow, irlandyczkow, Anglikow...pod warunkiem, ze ze mna po pijaku Perfect spiewaja :) Fajni sa...troche "wee" Polish music :-D

Nie no ladnie watrubka napisalam....z tym moim polskim za to coraz gorzej chyba bedzie trza zaczac czytac polskie ksiazki... :-P Moj kupil z 2 lata temu podrecznik z plyta do nauki polskiego....nawet raz tego nie ruszyl...:-P W Zakopcu byla tylko polska tv wiec ogladalismy po ang lub byly puszczane na jakims programi niemieckie filmy z polskim lektorem...

Rachela ale Cię ksiądz wyrolował:):):) Rozbieraj choinkę i na wiosnę czekamy.Jak tam urodziny Twojego M, no facet wiek....tylko pozazdrościć, mój M tez młodszy ode mnie. Izabelka my Ci tu chyba nie za bardzo doradzimy o ciąży i tarczycy, po sąsiedzku jest topik ciąża po 40 tam dziewczyny omawiają wyniki badań i znają się na nich także na pewno Ci pomogą w tej sprawie. Ja to tylko wiem jaki wynik tarczycy jest konieczny do starań i tyle mojej wiedzy w tym temacie....... Stefania no to się rozpisałaś nie ma co:( Napisz kochana co u Ciebie jakie decyzje podejmujecie czy mylisz o invitro? Ech Gerwazy.....uwielbiam Cię czytać, przynajmniej wiemy co tam w wielkim świecie ciekawego. Ale, że nie chcesz iść z M na firmową kolację to paluszkiem Ci pogrożę......ja bym poszła osobiście, bo wiem, że przykro mu pewnie jest jak wszyscy są z osobami towarzyszącymi a on sam, smutno jest samemu na takich spotkaniach. A moja klinika ciągle jeszcze pod znakiem zapytania bo w sobotę mają nieczynne, ale ja na invitro się nie łapię także w sumie nie wiem po co tam idę, iui w moim wieku raczej mało skuteczna jak i saks naturalny. A po moich ostatnich przejściach to już w ogóle mam uraz i boję się iść. Gerwazy u nas w Pl ta 40 jest naprawdę magiczna. Moncheri gdzie Ty? Ivanka napisz jak tam dziewczynka się czuje i czy jeszcze ogarniasz to wszystko? A gdzie to Teska się podziewa. Biest a Ty już wykurowana. Dzieczyny ja tez chyba na kolędę dam 50 zł, ale u nas to nawet i 100 zł dają, a moja znajoma z pracy 200 zl dała ale ona kościołowa kobieta. U nas to zależy w jakiej dzielnicy, na biednej, gdzie większość alkoholików mieszka to dają po 10, 20 zł, albo i nic, ale tam gdzie pracujący to więcej.