Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nekanaaa20

nęka mnie niepełnosprawny chłopak - co mam zrobić?

Polecane posty

Gość Pedro Rizzo
ale napisałaś, że podpisujesz się pod wypowiedzią, że ona jest beee bo się nie chce z nim zadawac. i się jeszcze kurda dziwicie, że ludzie są do was uprzedzeni:D

Gość podpisuje sie pod wszystkim co
tak bo zle go traktuje natomiast naganne jest to co on robi nekajac ja...jeszcze nie rozumiesz czegos?

nie o to chodzi ze ma go na rekach nosic czy cos ale nie wysmiewac!! to mnie najbardziej wkurwia jak wysmiewanie sie. to najgorsza podlosc i kurestwo za ktora w trakcie jakiej kolwiek anarchii, zabilabym bez wahania

Gość Pedro Rizzo
ale dlaczego ma go dobrze traktowac? no kurde z jakiej racji, skoro on jej spokoju nie daje? tylko dlatego, że jest niepełnosprawny?

Gość Pedro Rizzo
LSD2020 - może dziabnij coś na uspokojenie...

chociazby dlatego,ze on jest,do jasnej cholery czlowiekiem!niepelnosprawnym,ale czlowiekiem!

LSD2020 jestes tutaj jednym z bardzo niewielu piszacych sensownie.

Gość Pedro Rizzo
człowiekiem tak? ale jakby ją nachodził pełnosprawny to już by nie musiała byc wobec niego miła, nie? lsd pisze sensownie. proponując zabijanie. wy naprawdę jesteście pojebani, nic dziwnego, że ludzie od was stronią

o ile mnie nie myli pamiec,a napewno mnie niemyli,to niepelnosprawni,w tym tez ja,maja delikatniejsza psychike niz wy zdrowi.

Gość Pedro Rizzo
gdzie to jest napisane? to nie zależy od niepełnosprawności, raczej geny + wychowanie

Gość pilęgniarka123
LSD...z tym, że nie należy wyśmiewać niepełnosprawności, to masz rację. Tylko dlaczego wyzywasz i obrażasz? Potem przez takie osoby jak Ty nasz zawód nie jest szanowany... :-(

Gość nekanaaa20 - ukradli mi nick
do atakujących mnie: nie przeszkadzał mi typ póki nie zdobył mojego adresu i wszelkich danych kontaktowych... po nocach śnią mi się przez niego koszmary, takie zupełnie bez sensu np że schodzę po linie z 6 piętra tylko dlatego, żeby go nie spotkać przy wyjściu, albo że otwieram laptopa a z niego wychodzi ON. jego po prostu jest za dużo i za często... widuję typa praktycznie codziennie, jak nie dorwie mnie chociaż raz dziennie na fb to mam dziesiątki nieodebranych połączeń i smsów że co się ze mną dzieje, że nie ma mnie przed kompem, a ja do cholery mam swoje życie, chłopaka którego bardzo kocham i chcę z nim spędzać jak najwięcej wolnego czasu. a gość tego nie rozumie, tylko mi dokucza, że chłopak pewnie jest zazdrosny itd. żadna ZDROWA osoba tak się nie zachowuje. odnośnie wyglądu: gość ma rozszczep warg i podniebienia i jak się z nim siedzi przy jednym stole to faktycznie chęć na jedzenie przechodzi (wtedy jak się dosiadł w kfc to normalnie miałam wrażenie, że zaraz kawałek jego wargi wpadnie mi do kubełka) a ja jestem osobą wrażliwą jeśli chodzi o jedzenie i np w brzydkim otoczeniu bym nie zjadła - tak już mam i już. a jak patrzyłam jak on żre to musiałam iść do toalety bo rzygi mi podeszły pod gardło. do ROZUMIEJĄCYCH to miłe, że nie najeżdżacie na mnie jak niektóre osoby, cieszę się, że są ludzie którzy rozumieją, że nie można się komuś narzucać, moje relacje z tamtym typkiem były ok do czasu gdy się wprowadził na moje osiedle. dodam jeszcze, że miałam taką sytuację, że gość chciał przyjść do mojego mieszkania, ale powiedziałam mu, że mam gości - chciał przyjść poznać nowych znajomych, lecz wymówiłam się wielkością mojego mieszkania i brakiem wolnych krzeseł.

Gość aassaasasasd
bo on sie zakochal w tobie ale nie chce sie do tego przyznac, wspolczuje ;)

Gość nastepnym razem jak
wysle ci sms, ze chce sie zabic i azdjecie z podcietymi zylami, to zadzwon na policje, ze gosc chce popelnic samobojstwo. daj im jego adres. policja ma obwiazek tam pojechac, moze nawet pogotowie wezwa. zajma sie nim profesjonalnie w koncu, moze trafi na jakas obserwacje i dostanie pomoc, terapie. bo tego mu potrzeba. a ty zalatwisz temat krotko

No ja bym na twoim miejscu bardzo rozważnie podeszla do sprawy.Tacy wlasnie ludzie są naprawde bardzo niebezpieczni. Nigdy nie wiadomo co mu siędzi w glowie.I w którym momencie posunie się do czegoś nie fajnego. To taki typ czlowieka.To smutne ,bo jest mi go żal-ale rozumiem ciebie w 100 procntach. Uważaj naprawde z takimi ludzmi.Szczególnie ,że sie okalecza-chce zwrócic kogoś uwage na siebie bo czuje sie zle w tym calym gównie ktore go otacza.Nieszczęśliwy czlowiek:-( Ale pomimo wszystko to on jest temu winien że ludzie sie od niego odwracaja i olewają-bo nikt nie lubi jak sie na nim wymusza co kolwiek ,nęka i osacza. Ten czlowiek napewno potrzebuje pomocy,ale bynajmniej nie twojej. Postaraj się odizolowac sie od niego jak najszybciej się tylko da. Bo nie zycze Ci tego ale obawiam sie że może pewnego dnia zle sie to skończyć:-( Pozdrawiam ps.I nie przepraszam za blędy:-)

Gość nastepnym razem jak
a jesli chodzi o jakies obzydzenie przy jedzeniu, to rozumiem dziewczyne. sama tak mam, ze nawet jak widze osobe zdrowa, pelnosprawna, która je jak prosie, mlaska, z buzi jej leci jedzenie, to mam odruch wymotny i nic tego nie zmieni. i nie ma tu do rzeczy czyjas sprawnosc fizyczna. dziewczyna wyraznie napisala, ze gosc jej nie przeszkadzal dopoki zrobil sie nachalny i zaczal ja nachodzic. rozumiem, ze jego zachowanie wynika z nieprawidlowo uksztaltowanej osobowosci, ktora rozwinela sie na gruncie jego niepelnosprawnosci i kontaktow z otoczeniem w zwiazku z tym. tym bardziej chlopak powinien pojsc do specjalisty na psychoterapie i nauczyc sie wchodzenia w normalne relacje z ludzmi. przeciez to nienormalne, ze wymusza na otoczeniu litosc i nie dziwie sie, ze kazdy ma go dosyc. chlopak powinien normalnie uczestniczyc w zyciu spolecznym,a nie na takiej zasadzie co teraz, wymuszajac kontakty, wpraszajac sie do czyjegos prywatnego zycia. ilu jest niepelnosprawnych ludzi normalnych, majacych przyjaciol. on jest nieprzystosowany.

Gość do;nekanaaa20-ukradli mi nic
po tym co tu przeczytalam w twoich postach bede sie musiala dlugo i intensywnie zastanawiac,czy zaprzyjaznie sie kiedyklowiek z jakas osoba zdrowa...jestes pusta jak beben

Gość nastepnym razem jak
sluchajcie, ale ja nie widze, zeby dziewczyna nasmiewala sie z niego. napisala to co czuje do jego osoby. ma przeciez prawo ja obrzydzac, ma prawo czuc sie skrepowana jego nachodzeniem. ale nie widze, zeby pisala, ze mu to kiedys dala odczuc, ze glosno przy nim nabijala sie z jego niesprawnosci, co z wami? wkladacie w usta dziewczyny to co chcilibyscie uslyszec.

Gość do;nekanaaa20-ukradli mi nic
szkoda ze nie czytalas pierwszych postow tego pustaka.w pierwszysch wlasnei sie z jego choroby nasmiewala a to jest delikatnie mowiac podle

Gość MałaMiiii25
mam bekę hehehehe może znajdzie ten temat na kafe i cie odpadnie

Gość nastepnym razem jak
przeczytalam wszystkie posty autorki, ona tych slow nie kieruje do niego bezposrednio tylko tutaj. i opisala go tak jak go postrzega, skoro chlopak jest zdeformowany fizycznie to jak miala to napisac? tak go odbiera i tak nam go tutaj opisala. bron Boze nie smieje sie z osob chorych, ale staram sie zrozumiec problem autorki. a jej problemem jest to, ze jakis czlowiek ja nęka i niewazne w tym momencie czy jest zdrowy czy chory. ona sobie takich kontaktow z nim nie zyczy i ma do tego prawo. i jak sama napisala, nie mowi mu tego dobitnie, jest delikatna, bo boi sie o niego.

Gość nastepnym razem jak
jesli on chce byc traktowany normalnie, to powinien zachowywac sie normalnie. i to sie dotyczy wszystkich ludzi.

normalnie,to znaczy jak?nie zmieni tego,ze ma rozszczep wargi.nie stanie sie pieknym rycerzem w lsniacej zbroi,do licha!wiadomo,ze zawsze bedzie wygladal odpychajaco,bo tego ze jest na to wlasnie chory,nie zmieni!juz wczesniej napisalam ze jest karygodne to,ze ja neka,ale co ma zrobic zeby otoczenie go przestalo traktowac w taki sam sposob,jak autorka tematu?

bo wszyscy beda go wysmiewac tylko za to ze choruje na tak widoczna chorobe!nic nie rozumiecie gowniarze!

Gość nastepnym razem jak
moja droga, to Ty czegos tu nie rozumiesz. tak, ma byc traktowany normalnie. tylko on nie da sie traktowac normalnie. czy twoim zdaniem kazdy ma sie klaniac w pas komus kto jest niepelnosprawny? dlaczego? ja kazdego traktuje normalnie. Ciebie w tej rozmowie tez traktuje normalnie i nei interesuje mnie jka wygladasz, czy chodzisz czy jezdzisz na wozku ,czy jestes ladna, brzydka, zdeformowana czy jaka inna. dlaczego przez inne zachowanie mam podkreslac czyjas odmiennosc. to ty robisz granice miedzy soba a innymi ludzmi i ten chlopak tez. a przy tym jestes bardzo agresywna. z tego co piszesz, mozna wysunac wniosek, ze jeszcze z nikim zdrowym nei nawiazalas kontaktu? dlaczego?

Gość nastepnym razem jak
wybacz, ale mnie takie twoje wypowiedzi i sposob myslenia odpycha. nie chcialabym miec takiego znajomego, ktory w ten sposob mysli i powierzchownie ocenia innych, nawet jakby byl mega sprawny fizycznie. nie mam nic do ciebie, pewnie masz kupe problemow, ze soba tez, wiec moze dobrze by bylo z tym cos zrobic, zeby zylo sie lepiej, nie mowie tego w zlej wierze. po prostu musi byc ci ciezko.

grubo sie mylisz.mam mnostwo przyjaciol.i zazwyczaj,jestem osoba bardzo spokojna,tylko wlasnie takie tematy,wyprowadzja mnie z rownowagi.w czym ona,ta zdrowa dziewczyna,czuje sie lepsza od niego?w tym ze,,normalnie,, wyglada,i nie ma zdeformowanej twarzy??zastanow sie nad tymi slowami...filozofko!

Gość nastepnym razem jak
i dlaczego uwazasz, ze WSZYSCY maja go wysmiewac? generalizujesz, pewnie przez pryzmat swoich doswiadczen. ale wyobraz sobie, ze nie wszyscy zdrowi sa chamscy i nie jest tak, ze kazdy kto wyjdzie na ulice i zobaczy niepelnosprawnego to robi sobie z niego jaja. skad to przekonanie? bo ja nie widzialam, zeby ktos nasmiewal sie z chorej osoby. i zeby nie bylo to mam kolezanke, ktora mowi bardzo niewyraznie i ma zdeformowana twarz, ale jest super dziewczyna i jakos ma wielu znajomych i jest ogolnie lubiana? mozna? ano mozna.

Gość nastepnym razem jak
nei widze, zeby autorka czula sie od niego lepsza. po prostu ma go dosyc i tez mialabym dosyc takiej osoby. a to czy jestes lubiana w towarzystiwe to chyba nie tobie oceniac. moze to tylko wytwor wyobrazni. i twoja agresja tez jest juz meczaca. spadam stad i zycze autorce pomyslnego zakonczenia sprawy. moze ten chlopak otrzyma adekwatna pomoc i zacznie normalnie zyc z ludzmi.

wiesz,znam duzo,osob sprawnych i sa naprawde rozni.w rodzinie mam taka osobe ktora jest w niej od lat 8,ale nigdy nie zapytala mnie jak czlowieka co u mnie,nic ja poza nia sama ja nie interesuje.mam tez wspanialych znajomychktorzy to ludzie zawsze sie mna interesuja i pytaja zawsze o to co u mnie slychac,maja dla mnie mnostwo czasu.jak widac mozna,nie?