Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AnnMarie

Najlepszy-optymalny-wiek na dziecko?

Polecane posty

HEj:) Dziewczyny, kobiety napiszcie jaki wiek Waszym zdaniem jest najlepszy na ciążę? Kiedy Wy rodziłyście ? Lub kiedy zamierzacie?

Gość Władysław 1948
16 lat :classic_cool:

Gość wtedy gdy ktoś uzna za
stosowny proste to normalne, że dla każdej kobiety będzie to inny odpowiedni moment w życiu wiec pytanie totalnei bez sensu

Gość Van Zann
obecnie najlepszy jest XXI wiek :D

Gość csbksb zns c
mysle, ze 30. Ja bym chciala miec nie wczesniej niz 30-32

Gość dzieci dzieci
wtedy kiedy chcemy je mieć,i mamy warunki teraz kobiety rodza nawet po 40 stce

Gość anilka
zgodze sie z osoba wyzej- kiedy mamy na top warunki. jak nie ma sie dla dziecka na mleko i żal serce sciska na widok pieknych ubranek niemowlecych na ktore nie mozemy sobie pozwolic, to maciezynstwo nie jest takie piekne jak powinno byc

Gość małamamam
ja myślę, że pierwsze to najlepiej między 28 a 32

Ann Marie ja tez kiedys zadalam to pytanie tu na forum. wiesz kiedy o to zapytalam?? gdy sama chcialam sie zdecydowac na dziecko a mialam mnostwo watpliwosci... mam 24 lata. nie dorobilismy sie kokosow, ale kochamy sie, mamy wyksztalcenie i prace, niedlugo bierzemy kredyt na dom. Ale chcemy powiekszyc rodzine. a obawy i watpliwosci beda zawsze i w kazdym wieku. mysle ze glowna przyczyna wahan starania sie o dziecko jest zazwyczaj sytuacja finansowa. przynajmniej u mnie tak jest. ale juz zdecydowalismy.... staramy sie o dziecko a reszta musi sie ulozyc. nie chce przegapic momentu na macierzynstwo a potem plakac na forum ze jestem po 30 i nie moge zajsc w ciaze... decyzja nalezy do ciebie. mi madre slowa powiedziala mama gdy z nia o tych moich watpliwosciach rozmawialam " dziecko potrzebuje milosci a nie pieniedzy" wiadomo ze kazdy chce zapewnic dziecku wszystko co najlepsze ale nikt nie wie jak potoczy sie zycie... dzis kasa jest, jutro jej nie ma. a rodzina to podstawa. wg mnie jest zycie jest zbyt krotkie by czekac... tym bardziej ze niedgy nie wiesz ile czasu zajmie ci splodzenie dziecka. a zegar biologiczny tyka....

Z punktu widzenia medycyny 23-32 lata Najmniejsze ryzyko chorób genetycznych, powikłań i największa płodność

Gość czytam te brednie i nie mogę
najwazniejsza jest milosc,... oczywiście. A dziecko będzie jadło tynk :D... żenujące podejście prostolinijnych małomieszczańskich dziewczynek Podstawa: umowa o pracę (chyba że chcesz zostać zwolniona, ew zostawić 5 miesięczne maleństwo w żlobku;/;/ jak dla mnie żenada mieszkanie jeśli ludzie nie mają pieniędzy to jaką przyszlość zapewnią dziecku? samą miłością człowiek nie wyżyje. idealna sytuacka gdy kochamy i mamy pieniądze a nie tylko kochamy

do "czytam te brednie i nie mogę" - miłość jest najważniejsza, bo jeśli jej nie będzie to jej : - nie kupisz - nie wygrasz - nie odziedziczysz - nie zarobisz - nie dostaniesz w darowiźnie...... Dlatego jest, albo jej nie ma i jej nie mozna nigdzie nabyć....

Gość Zocha z Walijiii
urodziłam dziecko w wieku 29 lat,i mysle ze to idealny wiek,ma sie za soba imprezy,beztroske,i te młode lata,teraz przychodzi czas na ustatkownaie sie i rodzine,juz nie bawia imprezki,a radosc daje czas z dzieckiem :).