Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyszykowana do grobu

7lat w uk i na koncie tylko 200f ......

Polecane posty

Ładnie Cię rodzice nauczyli widzę :) denerwujesz się, bo nie masz tego co posiadam ja :) ubliżaj dalej kociaczku jeśli ulge ma Tobie to przynieść. Wiesz... osoba szczęśliwa i spełniona będzie pisać właśnie tak, jak ja tutaj :) opryskuj mnie błotem jesli czujesz, ze potrzebujesz... no davaj !

Piszesz prawde? Nie piszesz prawdy... nie znasz definicji prawdy, Tobie sie tylko tak zdaje. Idź spać, alkohol widze na mózg Ci wali. Jak pić nie umiesz, to nie pij OK ? :)

I nie ma to dla mnie znaczenia czy jestes chłopem czy babą... pisze do Ciebie i postaram się to robić bezosobowo, bo jeszcze okaże się ze pisze z obojnakiem :/

Moj nick zwiazany z kotem nie istnieje tu długo. Więc nie myl mnie z kims innym. Poza tym co Ty myslisz, ze jak ty floty nie masz to nikt jej miec juz nie moze? Sa ludzie ktorzy maja mnostwo kasy tylko jedni sie z tego ciesza i chca to calemu swiatu wygarnac a inni siedza cicho. Ludzie są rozni a Ty jestes bardzo trudnym człowiekiem, bo nie potrafisz zrozumiec rożnicy charakteru, dlaczego ona istnieje.

A... jeszcze jedno. Nawet jak pijesz jakikolwiek alkohol to to Cie nie usprawiedliwia od popelnienia bledów. Wroc do szkoly a nie zwalaj winy na alkohol, ze to niby on jest powodem Twych błędów, bo ja tez potrafię się napić, ale o takich prostych bledach człowiek nie jest w stanie zapomnieć. tylko Ci ktorych szkola 'waliła" całe zycie, na szczescie ja sie do nich nie zaliczam.

Gość salamandra1733
rozumiem jestes bogata. moj chlopak ma w norwegii firme, ja otwieram teraz swoj salon fryzjersko kosmetyczny, i tez mamy baardzo duzo kasy, ale nie pisze ile miesiecznie nam wplywa na konto i nie przechwalam sie ile my to pieniedzy nie mamy bo to jest bynajmniej dla mnie dziwne. i nie obrazaj polski i polakow, jak sama sie z tego kraju wywodzisz... a ludzie siedza na kafeterii tak samo jak i ty, a jak ty potrafisz tu siedziec i rowniez chodzic do pracy i zarabiac to pomysl, ze inni tez to potrafia... tylko nie wszyscy maja tak dobrze, bo musza naprawde ciezko charowac zeby wyzywic swoja rodzine....

Szczerze ??? Szpital mam w dupie... co chcialam zrobic 2 lata temu to zakupić sprzęt do szpitala dzicięcego. Nie byl drogi bo kosztował ok 60 tysiecy złotych ( pisze ze nie byl drogi, bo w porownaniu do innych byl taniutki , ale zawsze cos ) i wiesz co mi powiedzieli? Ze oni nie mogą sprzetu przyjmowac. Oni chcą kase i teraz gardze pomocą w Polsce. Tutaj jej nie potrzebuja bo tu szpitale, czy domy dziecka sa swietnie wyposazone. Do domow dziecka oddaje sliczne maloschodzone ciuszki po dzieciach. Kasy nigdy nic nikomu, bo wiem ze nie pojdzie na to, na co dała bym.

"moj chlopak ma w norwegii firme, ja otwieram teraz swoj salon fryzjersko kosmetyczny, i tez mamy baardzo duzo kasy", Nie trzeba pisać tutaj sum. Przechwalasz się co Ty ty nie posiadasz i gdzie. Nie jestem bogata, uwazam, ze tyle co my, posiadac powinien kazdy czlowiek. Nawet w wiadomosciach sie slyszy, ze świeżo upieczone małżenstwa na dzieci nie chca sie decydowac, bo za co, jak dzieci utrzymac. Jest zle w Polsce a powinno byc tak jak jest w UK. Tu przynajmniej za te 6 funtow na godzine jestes w stanie usbierac i zyc tak, by się cieszyc a nie zastanawiac sie czy jutro starczy Ci na obiad...

Gość salamandra1733
ja sie przechwalam ? haha ojo dziewczyno przeczysz sama sobie... sama ty pisalas ze macie firme w polsce... tak samo jak i ja napisalam ze moj chlopak ma firme, a ja moj salon. piszesz ile to twoj facet tysiecy nie zarabia, jaka ty to dobra jestes... i ty mi smiesz pisac ze ja sie przechwalam ? oj dziewczyno....

A byłam sobie zapalić i tak się zastanawiam... po jaką cholere ja tu siedze i wkręcam się w udowadnianie Wam co mam a czego nie mam... sama śmieje sie do siebie, ale nic w tym dziwnego jak sie siedzi w domu i jedyną satysfakcją dla mnie nie jest wyjście do pracy a do znajomych, na zakupy czy wycieczki. Kazdemu bedzie brakowało tego, czego kiedyś nietrawił, tego co drugi ma dość i pragnie tego co posiadam ja. Kazdy tęskni za dawnym życiem smiejąc się, ze dawniej pragnął tego co posiada obecnie. Po co siedzieć tutaj i pisać z Wami skoro Wasza zazdrość i tak mi nic nie daje :( i szczerze pisząc nigdy mi cudza zazdrość satysfakcji nie dawała. Tutaj tak pisze, bo mnie Wali to, co inni beda pisac, ale w zyciu staramy sie to ukrywac, nie rozmawiac o tym ze znajomymi. Czasem wyjdzie samo, chocby jak mieszkamy, czym jeździmy. Ale tego ukrys sie niestety nie da. Samochodu do kieszeni sobie nie wsadzę, a ludzie czasem sobie myśla : " tyyy jeździ takim samochodem, to musi miec kase co?" co jest gowno prawdą, bo moja znajoma z pracy wziela na raty super samochod a ledwo koniec z koncem wiąże. Nie osądzajcie ludzi po tym co do Was tu pisze, bo tu mogą wszystko, a ze ja jestem pepla i czasem lubie napisac co mam, nie uwazam tego za zły czyn w porównaniiu do Was. Ublizanie i obrazanie kogos za to... tylko za to, ze pisze co ma czy za jaką kwote pracuje, to jest okropne. Ja nigdy bym tak nie napisala, wręcz przeciwnie, ale ludzie na takim poziomie jak Wy nigdy tego nie zrozumiecie. Dobrej nocy.

KOlezanko, nie pisz co posiadasz, bo inaczej śmialo mozna nazwac, ze sie przechwalasz, chwalisz ze "coś" masz. Ja pisałam tutaj owszem i nie jest mi wstyd sie do tego przyznac, potrafie to zrobic. Ty patrzysz tylko na to co pisza inni. Nie widzisz tego, ze Ty tez sie pochwalilas. Nie ma roznicy czy sie pochwalilas kasa czy firma. ja sie pochwalilam kasą Ty firmą i mozna napisać, ze zaczynasz nakręcać. Możesz skończyć za mnie? Bo ja już może spać pójde, bo jutro a w zasadzie dzis do Kościółka trzeba wstać. KOlego, jak bys nie zauwazyl jest godzina pozna, a ja zazwyczaj pisze nie patrzac na klawiature i zdarzy mi sie kliknac litere ktora jest umieszczona obok tej, ktora mi się niechcący przyciśnie. Nie czepiaj się drobiazgów, bo nie wrózy to nic dobrego. Hej

Gość salamandra1733
agentko, ale ty sama zaczynasz. ja napisalam normalnie, nie obrazajac ale ty nie mozesz normalnie odpisac. i przeczytaj prosze jeszcze raz swoje posty, bo to ty obrazasz tutaj innych... piszesz ze jestes od innych lepsza tylko dlatego, ze powiodlo ci sie w zyciu i masz wiecej pieniedzy od innych?... chociazby to cytuje: '' Ja nigdy bym tak nie napisala, wręcz przeciwnie, ale ludzie na takim poziomie jak Wy nigdy tego nie zrozumiecie. Dobrej nocy.'' obrazilas tutaj wszystkich... LUDZIE NA TAKIM POZIOMIE JAK WY.. czyi na jakim? i znowu musze napisac... SAMA SOBIE PRZECZYSZ kochana...

aha, jeszcze jedno... jak tak bardzo gryzie Cie to, ze... tak jak napisales " pewnie 37 tys razem zarabiamy " to i to nawet złe by nie bylo, bo na magazynie z facetem bym zarabiala pewnie ok 22 tysiecy :) bo tam wiecej jak 11 tys rocznie nie wyciagniesz :) Zarobki nigdy nie beda porównywalne do pisowni, a ze nie masz juz czego sie uczepic to sie czepiaj dalej :) Moj zarabia 46 tysiecy a ja jestem jeszcze na macierzyńskim :) pozdrawiam

Gość salamandra1733
ale musze ci przyznac racje, tak pochwalililam sie, na codzien tego nie robie... nie lubie ogolnie ludzi ktorzy sie przechwalaja, co oni to nie maja... a napisalam to tylko dlatego zeby ci uswiadomic ze nie ty jedyna na tym forum masz pieniadze... :)

Na takim poziomie, na ktorym sobie siedzą czyli... nie potrafia zrozumieć osób, które może czasem lubią napisać nieco dokładniej ( zarobki, posiadanie dóbr ponadpodstawowych). Jak byś poczytała inne topiki, to byś może zrozumiała. Nie napisałam konkretnie na jakim poziomie. Po prostu ja jestem osobą, ktora potrafi zrozumiec czlowieka który lubi się czepiać i ktory tego nie lubi. Rozumiem ludzi, którzy lubią się mścić i rozumiem ludzi którzy tego robić nie potrafią. Staram sie i potrafie rozumieć każdego człowieka, dlatego tutaj jak i w zyciu nie jade tak po ludziach ale i sobie nie pozwole na tego typu wyzwiska... tutaj to spływa to po mnie jak po kaczce, ale w życiu realnym raczej wrogów nie mam, dlatego jeszcze nie doświadczyłam tego, zeby mi ktoś nauzlizal prosto w oczy, ale tutaj to normalka, bo 80% osób na kafeterii to osoby ktore czepiaja sie tematow, głupio na nie odpowiadają lub też chamsko. A po co? Po co ublizac ludziom. ja napisalam tylko o poziomie, ale jakim? tego chyba nie napisałam prawda? Kazdy sobie poziom ustawi na takiej wysokosci na jakiej potrafi go ustawic, ale nigdy nie bedzie wyzej niz ja z jednego chocby powodu... ja ludziom nie ublizam za to, ze chocby posiadają 20 domow i wielka na cały świat firme. Podziwiam takich ludzi i nic do nich nie mam, nawet gdyby mieli tutaj to opisywac.

Kolezanko, no ale ja z innymi osobami tez tu rozmawialam, ktorzy pisali, ze nie jest to wielkim wow posiadanie samochodu i domku czy dwóch domków. Ty nie lubisz takich ludzi i co z nimi robisz? Bo ja kompletnie nic, a juz na pewno nie pisze do nich wulgarnie, bo nie mam ku temu powodu. aska z pakolem na socialu 23 tysiace zarobisz będąc może supervisorem dla danej firmy. Wiem, bo jak szukalam kiedys ogłoszen to takie kwoty wyskakiwały. Na magazynie mozna zarobic nawet i 50 tysiecy :) tylko trzeba być tym menagerem lub też informatykiem :) Bo i oni np dla firmy OCADO ( firma z ktora nic wspolnego nie mam ) potrafią takie pieniadze tam zarobic, a jest to magazyn. A wiem to z ogłoszenia, ktore wyczytałam w lokalnej gazecie. Bylam w szoku, ale jak popatrzyłam na stanowisko, szybko mnie obudziło :)

Gość salamandra1733
czytalam inne tematy, i wiem ze ludzie nie umieja kulturalnie odpowiedziec tylko wyzywaja od ku*rew i tym podobnych... zreszta nawet mnie wyzywali za to ze mieszkam w norwegii i jestem z norwegiem, ze jestem szma*ta bo nie jestem z polakiem... :) i ja w zyciu realnym niestety mam wrogow, bo tacy polacy jak tutaj na forum sa na calym swiecie i mi sie niestety w moim miescie trafili :/

rzadko używam polskich znaków, lecz staram się to robić dla takich matołków jak Ty. Zamień sobie literke "s" na "z" i doklej sobie kreseczkę nad literką "c" a będziesz mieć pełny, polski wyraz " uzbierać". :)

Gość salamandra1733
tez nic z nimi nie robie :D bo przewaznie, bynajmniej w realu jak spotykam sie z ludzmi ktorzy sie przechwalaja, nie maja nic... :) tylko kupuja auto na kredyt czy dom zeby bylo na pokaz... :) niestety, zycie to nie bajka, i chociaz ma sie te pieniadze, to one tak naprawde nie sa najwazniejsze... chociaz sa BARDZO wazne , to wszystiego Ci nie dadza...

Więc i dlatego ja nie trzymam tu zbytnio z Polakami. Już z mężem przejechaliśmy się, kim jest Polak dla Polaka poza granicami naszego państwa, tylko zastanawia mnie jedno. W Polsce jak się żyje, Polak Polakowi do gardła nie wskoczy, chyba, że ja mało doświadczyłam, ale za granicą? To co ja widziałam na własne oczy... szok. Kolega, który prowadzi polski sklep w centrum, powodzi mu się dobrze - dobra lokalizacja, dużo Polaków. Jego żona w ciąży. Władowali mu się Polacy do domu. Pociachali mu twarz nożem. Żona zamknięta w pokoju. Mało życia nie stracił, a to wszystko dlatego, że ma spore obroty. Mój facet raz tylko pracował z Polakami jako informatyk i powiedział, że już nigdy z nimi pracować nie będzie. Jest człowiekiem bardzo spokojnym, ale sam boi się reakcji Polaka na to jaki ma zawód i gdzie pracuje. Strach do PL wyjechać, bo Cię ze wszystkiego oskrobią. Mało tutaj w UK takich? W Norwegii znajomych miałam. jeżdżą na pare miesiecy do pracy, do PL wracają na świeta czy wakacje. Tak sobie już załatwili. Niezłe pieniądze można z tego miejsca wywieź, ale jak się tam żyje, to się nie wypowiadam już, bo nie mam zielonego pojęcia.

aska z pakolem na socialu KOlego idź już spać. Nie masz powodu ubliżać tutaj nikomu. Zresztą, kto by nie napisał to i tak źle będzie. Trudno... wiem że w PL wielu jest takich jak ty. Siedzą na zasiłku z browarem w dłoni i ubliżają, bo z takiego domu się wywodzą. Zmień się, bo źle na tym wyjdziesz. Nawet gdyby na pokaz kupowali, w przyszlosci im to na dobre wyjdzie :) my mamy 2 dzieci, nic na pokaz nie robimy. Robimy to po to, by wrocić do PL a tutejszy dom czy domy pozostawic do wynajęcia, a jak dzieci beda chcialy wrocic, to zeby mialy do czego. Dawno nie robilam nic, co bym mogla zrobic dla siebie,bo wszystko co robię, robię dla dzieci. Chcemy im stworzyć dom na jaki zasługują i na tym niestety nie oszczędzamy, a wciąż się inwestuje w dobrą przyszłość naszych dzieciaków :) Piszesz, że żyjesz w Norwegii... ostatnio ściagnełam piosenke z teledyskiem, ktora przedstawia piękno tego kraju. Sama natura :) Kobojsarna - La perla ;)

Gość cup of red tea
Dziwe sie tym ktorzy wyjechali za granice i nie maja badz maja bardzo malo oszczednosci..jak ja bym miala zyc z miesiaca na miesiac to bym nie ruszala sie z Polski. Mieszkam w USA od 6 lat. Na dzien dzisiejszy mam odlozone na koncie na czarna godzine 70 tys $$$. Nigdy nie dziadowalam, nie odmawialam sobie podrozy po Stanach, wynajmuje cale mieszkanie dla siebie, samochod wprawdzie kilkuletni ale jezdzi. po to tutaj przyjechalam...zeby oprocz zycia normalnego codziennego miec jeszcze extra kase na koncie. mam 30 lat:)

aska z pakolem na socialu A choćby nawet... potrafisz cieszyć się z takich rzeczy? Bo ja nie. Nie ma w Twym życiu nic zabawniejszego jak peplanie na kafeterii ? Serio... nudne masz zycie, ale nie winie za to Ciebie. Był byś innym człowiekiem, jak by Twoja matka bardziej przyczyniła się do wychowania Ciebie a nie puszczania. :(

Gość salamandra1733
Agentko- zyje sie dobrze, jest bardzo drogo, ale jest to jeden z najbogatszych krajow w europie, wiec zarabia sie bardz duzo, chociazby na sprzataniu. ja jak przyjechalam robilam w domu tipsy znajomym i sobie na siebie zarobilam :) aska z pakolem na socialu - wymieklam ? po prostu umiem sie zachowac, i dogadac jak normalny czlowiek to wszystko. brak Ci kultury wulgarny czlowieku ! jak ty sie do mnie odzywasz? a i lysiejacy to ty jestes :) moj chlopak ma firme po ojcu i ma zaledwie 26 lat , wiec wez ty mi sie tu nie wypowiadaj na moj temat, jak mnie wogole nie znasz, zal Ci dupe sciska, przyznal bys sie w koncu do tego ! '' rodzisz dzieci norwegom'' haha ! wez czlowieku sie zastanow nad sensem tego , co ty wypisujesz... no i jak ty wiesz lepiej ze jestem pomywaczka- OK ! mysl co chcesz jak mam to daleko w dupie :) dla mnie liczy sie zdanie ludzi normalnych , kulturalnych, a nie jakis tempych chlopaczkoow, ktorzy nic o zyciu nie wiedza. powodzenia w zyciu naprawde ;)

Gość salamandra1733
sam napisales ze zwykli ludzie spia a sam siedzisz i piszesz tu glupoty.... powodzenia z lizaniem dup polakom ;) haha !

Gość salamandra1733
ej ty chlopacze tu siedzisz zeby ludzi wku*wiac czy co , bo juz tego nie rozzumiem ? napisala dziewczyna ile ma odlozone, BO TO JEST TEMAT O OSZCZEDNOSCIACH... Rozumiesz czy nie bardzo dociera to do twojej Pustej glowy ?

Gość salamandra1733
chlopcze , ja mam juz wlasny salon a ty? PUSTKE W GLOWIE... nie mam ochoty juz czytac tych glupot ktorych piszesz, tempy czlowieku . Dobranc, dla normalnych ludzi :)

A tak ogólnie, to patrząc na temat tego topiku, to sama autorka w temat wlepiła swoje oszczędności, więc skoro ona wlepiła swoje oszczędności a za nią mnóstwo innych kafeterianek to czemu ja bym miała tego nie zrobić, bo mam więcej niż te 200 funtów ? Obecnie tak, jak pierwszy raz zapisałam miała -200 :D poszłam po prostu do sklepu z dzieciakami, a że fakt faktem pieniądz mnie się nie trzyma to przynajmniej moj facet go trzyma i jestem mu bardzo wdzieczna. Ja sie caly czas ucze oszczedzać, ale jednak wydatek na dzieci jest silniejszy ode mnie hehe nie potrafie sie powstrzymac by nie wiejsc do zabawkowego sklepu czy z gustowną odzieżą :) brak mi sił już na to. Teraz córka od wrzesnia do szkoły poszła, wiec rzadziej ruszam się z domu i rzadziej pieniadze są wydawane hehe ale z tego co widze, to napisac ze sie ma ciutke wiecej niz autorka i niektorzy tutaj to juz odrazu atak... lepiej chyba nic nie pisac, bo skoro jest temat " mam na koncie 200f po 7 latach pobytu w UK " to mimo ze ja tez tu zyje od ponad 5 lat uwazam ze mnie to nie dotyczy, ale dlaczego? Bo wlasnie są tu takie osoby jak aska z pakolem na socialu czy jakos takos. Nie potrafi odpowiedziec na temat tylko szuka haczyków by się o cokolwiek zahaczyć :( przykro to.

Gość salamandra1733
''robisz tipsy.no norweg ktoremu siesz jaja sie cieszy,bo chociaz sie sama utrzymasz z tipsow a jak mu sie znudzisz to kop w d**e'' hahahaha . ale ty czlowieku jestes smieszny. naprawde, siedze tu z chlopakiem i tak si smiejemy :D ciesze sie ze takie pustaki jak ty, chociaz maja poczucie humoru :) coz , nie dziwne ze Polska Upada jak zostaja w niej tacy ludzie jak ty ...:(