Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eventianoooo

wicie co to za choroba??

Polecane posty

Gość eventianoooo

razem z mazem w ten sam dzien zaczelismy wymiotowac, ja mialam biegunke a maz goraczke, po 1 dniu nam przeszlo, pilismy cole. teraz corka ma wymioty ma dwa latka, rano wymiotowala dalam jej rowniez cole a teraz jest cisza tylko nie ma apetytu, co to moze byc? Czy mozliwe ze cola nam wszystkim by pomogla??? myslalam ze to grypa jelitowa ale ona sie dluzej utrzymuje

Gość vdfaaa
u mnie trwała właśnie tylko jeden dzień :-)

Gość eventianoooo
a czym sie wyleczylas?

grypa zoladkowa trwa srednio ok 3 dni i oprócz leków na biegunke nic sie nie bierze, no cola wskazana

Gość vdfaaa
antybiotykiem. u mnie zaczęło się ok. 12 w nocy, ok. 10 rano poszłam do lekarza(bo już nie miałam czym zwracać i czego wydalać, były już tylko niewielkie ilości wody) i lekarstwo natychmiast poskutkowało

Gość eventianoooo
ale zeby corce skonczylo sie tak szybko?? ciesze sie bardzo ale to jest dziwne

Gość vdfaaa
sorry antybiotyków nie dostałam, tylko leki przeciwbiegunkowe, dieta: woda i sucharki

Gość hej u nas to samo
Dzieci zlapały. Mlodsze dostalo biegunki, ale starsze wymiotowalo 2 dni. Od razu szpital bo nie można bylo lyczka wody podać. To nie ejst rota bo zrobili badania. Jakiś inny wirus. Po 2 dniach przeszlo jak ręką odjął.

Gość eventianoooo
mam nadzieje ze malej juz sie skonczylo wymiotowanie, cale lozko mielismy w wymiocinach:)

Gość hej u nas to samo
Moja perełka przyszla do nas o 5 rano i powiedziala ze bedzie wymiotowac. Mąż pobiegl po miskę i zdarzył. Potem całą drogę do przychodzni z ta miską i caly czas wymiotowała. Potem w szpitalu do kosza na śmieci zanim nam udzielili pomocy. Jak nas przyjęli to trzeba bylo ją nieść bo się już tak odwodniła ze nie mialą sily stać. Mówila że świat tańczy. Żółcią wymiotowało bo w brzuszku bylo już pusto. Tak się o nią bałam.

Gość lady bronka
żeby zapobiec odwodnieniu i uzupełnieniu elektrolitów mozna podawać orsalit. dzieci niechętnie piją takie preparaty, ale one naprawde pomagają, podobnie hippa ors 200. ostatnio u nas w domu też był pogrom...