Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 3xp

facebook...warto?

Polecane posty

Gość 3xp

ostatnio trochę doskwiera mi brak kontaktu z innymi, mało wychodzę, koleżanki są pozajmowane, inne mają już dzieci a ja jestem sama i nawet średnio się kontaktuje z innymi bo rzadko ich spotykam, mam na myśli starych znajomych i zastanawiam sie czy warto założyć facebook i tam trochę odnowić kontakty z ludźmi?? zawsze byłam przeciwna tym portalom, tzn umieszczania zdjęć i informacji o sobie ale widzę ,że ludzie nie mają z tym problemu i tam się kontaktują , przekazują informacje o spotkania i imprezach , a bez tego nic się nie wie;/ trochę się czuję jak w tym powiedzeniu "nie ma Cię na facebooku-nie istniejesz";/ jak myślicie warto? czy to jedna wielka beznadzieja i i tak nic nie zyskam? ktoś z was ma tam profil?

Gość 3xp
no niby tak, ale może jakieś kontakty dałoby się odnowić, a tak to marne szanse siedząc w ukryciu;/ a jak można teraz inaczej dotrzeć do ludzi?

Ja podchodzę do tego praktycznie. Tzn.Fb jest użyteczny, jeżeli znajomi informują się o różnych spotkaniach w ten sposób. To po prostu użyteczne narzędzie komunikacji, ale nie ma co liczyć, że zastąpi nam normalne kontakty towarzyskie.

Gość 3xp
jasne ,że tak...właśnie mam na myśli kontaktowanie się za pośrednictwem fb w sprawie realnych spotkań, i chodzi mi też o odnowienie kontaktów z tymi z którymi go nie mam jakiś czas, a w realu nie za bardzo jest okazja bo ich po prostu nie spotykam tak przypadkowo

Gość 3xp
pewnie jak ze wszystkim, jak sie zachowa zdrowy rozsądek to warto tam się pojawić... no i sama sobie odpowiadam;p