Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Samosiejka z Ogródka

Który okres z życia dziecka jest najtrudniejszy do wychowania?

Polecane posty

Gość gość
Ja myśle że okres 2 latka znany bunt 2 latka i potem okres nastoletności :) Pamiętajcie że dziecko wychowuje się od 0 do 8 roku zycia potem to juz widac efekty :)

ja zaczelam wymiekac mniej wiecej od 20 miesiaca zycia corki. Dzis ma 2 lata i 5 miesiecy i nadal bez zmian (aczkolwiek sa juz przeblyski ze idziemy ku dobremu)

Gość Miraculum5
Ja na dniach rodzę i póki co, ze swojej perspektywy, uważam, że najtrudniejszy jest ten okres, kiedy dziecko jest "zespawane" z rodzicami, czyli najmłodsze lata- musisz mu wtedy zapewnić maksimum uwagi, miłości, cierpliwości, kształtować charakter, postawę życiową itp itd, bo potem to zaprocentuje w przyszłości.

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
do roku to moje dzieci były aniołkami ;) potem kolejne lata tez, najgorzej jest teraz jeden syn ma 14 drugi 11 lat i zaczyna sie buntowanie, pyskowanie, stawianie po prostu koszmar

Gość mama2synków
pola własnie miałam to na myśli to o czym piszesz :) ja mam to samo.uważam ,ze wychowanioe do 8 roku życia to pestka w porównaniu z tym co następuje później......;)

Gość ...niecierpliwa...
Najtrudniejszy okres w wychowywaniu dziecka to od 0 - 2 lat i w wieku dojrzewania, kiedy horony szlaeją!

Gość ...niecierpliwa...
poprawka do 00:42 hormony szaleją

kazde dziecko jest inne. moj ma 3 lata i 8 mies i do tej pory najgorszy okres dla mnie to byly pierwsze dwa miesiace (dziecko bez kolek i calkiem spokojne ale noce mielismy koszmarne, nie dawalo sie go odlozyc do lozeczka do 3-4 rano), chodzilam tak niewyspana ze nie wyrabialam i pozniej jak mial ok poltora roku bo wszedzie wchodzil, wszystko chcial dotknac, musialam miec oczy dookola glowy,zaczal sie buntowac, marudzic i probowac wymuszac. ale chyba kazdy okres ma swoje plusy i minusy. teraz jest wiekszy, wszytko rozumie, mozna z nim pogadac, jest juz raczej samodzielny ale za to pyskuje, probuje stawiac na swoim i nie slucha. czasami sie z nim dogadam a czasami dopiero kara go otrzezwia. ale i tak wole teraz niz jak mial poltora roku :) troche sie boje jak bedzie nastolatkiem, mam nadzieje ze nie bedzie zle ale roznie bywa.

Gość casss
o jakich wy problemach mówicie, zobaczycie jak będa większe, to może być dopiero problem, czym starsze tym większe problemy

Gość aaaaaasssdddaaaa
psychologowie powidają że są 2 okresy najtrudniejsze w życiu dziecka okres ustalania wlasnego "ja"] okres buntu 2 latka i okres dojrzewania tu rodzice mają pole do popisu

Gość mama2synków
jeśli chodzi o mnie to ja cudownie wspominam okres mojego starszego syna tak od 0- 12,13 lat a młodszy ma 2 i 10 m-c i też uważam ,że to jest najpiękniejszy okres u dziecka. Czas tak szybko ucieka i to są niepowtarzalne chwile.Później gdy dziecko zaczyna już pyskować tęsknisz do tego małego szkraba , który jeszcze tak nie dawno pachniał mlekiem i był wpatrzony w ciebie jak w obrazek patrząc z uwielbieniem.

Gość Gimnazjum i szkoła średnia
to tragedia. Przy tym cała reszta to pryszcz.

Gość gość
Najgorszy wiek dziecka jest od urodzenia do 18 lat. A potem... już nie jest dzieckiem. Ale nadal do bani.