Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kulturalna19283746

SĄDOWE WEZWANIE - JAK TO MOŻLIWE? CO ROBIĆ?

Polecane posty

Gość jnxfv
Zabawne, "jełsi dłużnik SAM WYJDZIE Z INICJATYWĄ" - tutaj akurat dłużnik olał równo wszystkie kolejne szanse...

Gość Vampire Blood
a jak 18 skończyłaś to od razu nie mogłaś sie zapytać? tak... pewnie impreza na 18 była ważniejsza a potem to tylko pod sklepem z piwem stała bo dowód już miała a mandat to przecież nic :)

kulturalna - nie przejmuj się. Babeczki w kropeczki jest mistrzem w wysysaniu sobie z palca bzdur typu, że nie chcesz tego zapłacić :) Zapytaj go teraz na jakiej podstawie tak napisał - będziesz miała ubaw po pachy, tak jak ja wczoraj :D

Gość MałaMiiii25
nie martw się ja pare dni temu znalazłam w drzwiach kwitek od komornika,że zalegam 600zł za to,że keidyś nie oddałam do biblioteki książki na czas 🖐️ a alimenciarzami sie nie zajmują a studentami wolą... polska rzeczywistość :D

Gość a u mnie to
no to kontaktuj sie z wierzycielem a nie na forum pytaj. w końcu jego interes w tym żebyś ty zapłaciła.

Gość MałaMiiii25
czyli jeden wielki burdel ...

Gość Vampire Blood
psychiczna myszelina nawet za darmo nie chciałabym wyssać twojej pozbawionej wartości odżywczej krwi... babeczki jest super i w przeciwieństwie do innych, tudzież ciebie potrafi się inteligentnie wypowiedzieć

Gość zadzwoń do kolei i tyle
:) powodzenia

"Vampire Blood: Te bzdety piszą tylko idiotki, którym nie podoba się moje zdanie m.in. w kwestii aborcji, feminizmu, itp. Tak zawziętych głupoli na żadnym forum nie widziałem. " Nie obchodzi mnie twoje zdanie w jakiekolwiek sprawie, bo to twoja sprawa. Drażni mnie za to niepomiernie twoje prostackie chamstwo.

Gość jnxfv
Inteligentna wypowiedź z pierwszego maila: "nie mam z czego tego zapłacić. Wówczas moja mama obiecywała, że się tym zajmie, ale jak widać nie zrobiła tego przy czym ja mam teraz problem. Co mogę zrobić czy jest jakaś możliwość odwołania się od tej decyzji?" Jak na dłoni, że zapłacić nie zamierza, zamierza się odwoływać, twierdząc ze to wina matki. Szkoda, że o rok za późno. Bzdurne hasła o tym, że nie było listów wcześniej. Listy dotyczące spraw sądowych są polecone i odbiorca podpisuje potwierdzenie odbioru! To daje dłuznikowi możliwość obrony NA SPRAWIE SĄDOWEJ! Gdyby tylko zechciał - a tu nie chciał.

Gość fghhtyutuututyutyutu
autorko, teraz juz poźno płac za głupote

Gość jnxfv
Reagując od razu nie musiałaby płacić kosztów sądowych... Jak to mówią: za głupotę się płaci.

a kto ma płacić jak nie winna kulturalna koszty procesów sądowych? Ja? z moich podatków? a niby jakim prawem. Każdy porządny obywatel płaci za przejazd, to dlaczego autorka postu, księżniczka, miałaby nie płacić?

Gość Vampire Blood
jak miałam 16 lat to miałam 3 mandaty za przejazd bez biletu i musiałam zrezygnowac z kieszonkowego i zakupów ubrań i kosmetyków na pare misięcy, żeby moje debilne zachowanie odpracować :) a mama i tak mnie kocha :) za swoje błędy trzeba płacić a nie użalać się nad sobą jak jeleń :) jxnf popieram Cię, ale wiesz... im można tłumaczyć... :)

Gość Vampire Blood
za błędy trzeba płacić a nie... może mi się uda... może jednak :) hahaahaaha liczcie na to to w pace wylądujecie :)

Gość kulturalna19283746
Teraz mogę się Wam roześmiać w twarze, Państwo pseudo "intelektualiści". Właśnie odbyłam rozmowę telefoniczną w tejże sprawie i jak się okazuje - ŻADNYCH kosztów sądowych tudzież odsetek płacić nie muszę, ponieważ wówczas to moi rodzice winni byli wyjaśnić tę sprawę, czego nie zrobili, pomimo, że swoimi podpisem poręczyli odbiór listu poleconego, w którym byli zapoznani z ową sprawą. Wówczas ja nie miałam zdolności prawnych niezbędnych do wyjaśnienia tego, co więcej gdyby moja mama wystąpiła wtedy z prośbą o odroczenie płatności lub jej całkowitą likwidację, były duże szanse na załatwienie tej sprawy z korzyścią dla nas. Co więcej KM też popełniły błąd, ponieważ już po ukończeniu przeze mnie 18 lat, powinny były wysłać mi kolejne pismo -imienne z wezwaniem do zapłaty, czego NIE ZROBIONO. Jedyne czego KM mogą ode mnie oczekwiać to opłacenie kary za przejazd bez biletu + koszt biletu, ale bez żadnych dodatkowych kosztów (mam na myśli postępowanie sądowe i odsetki). W związku z popełnionym przez KM błędem mam prawo w ogóle odwołać się od tej decyzji. A Panu V.B., który cierpi na zaburzenia rzeczywistości, ponownie życzę otrzeźwiającego zderzenia z nią i proszę o to by nie zabierał głosu w dyskusji, jeśli nie jest osobą kompetentną i nie ma pojęcia o poruszanym w temacie wątku. ;]

Gość anonimowo powiem
brawo autorko cieszy mnie to :)

Gość Vampire Blood
jestem kobietą... ale żeby czytać, to treba też umieć :) po drugie to musi być prowo, bo żaden sąd nie weźmie się bezpodstawnie za taką sprawę, to ja Tobie życzę powodzenia w twojej wyimaginowanej rzeczywistości. Schizofrenię się leczy, ale to tylko taka mała rada. Jutro napiszesz, że nie stać cie na życie i cholera wie czy to ty nie piszesz że z kredytem zalegasz :) żal mi ciebie

Gość fajnie że zamknęłaś im gębę
tym żałosnym zaplutym jadem no-life'om kafeteryjnym :) Ludzie, poczytajcie co piszecie. Prawie ukamienowaliście 17-letnią, uczącą się dziewczynę za to, że jechała bez biletu, a jej odpowiedzialna wówas za nią matka olała mandat. Wszytko się tu posypało, nawet okradanie państwa, bo korzysta z funduszu alimentacyjnego (buahaha, państwo to okrada jej tatuś, nie płacąc na dziecko, bo zapewne zadłużenia wobec państwa nigdy nie spłaci). Jesteś po prostu żałośni, cokolwiek by napisać, będzie źle. Byle tylko przyjebać. Osobniki typu majteczki/ biedroneczki w kropeczki, czy jakoś tak, to w ogóle znana kafeteryjna żenada, a teraz jak się okazuje jeszcze z zaburzeniami rzeczywistości (pisze nie na temat, o jakimś dziecku). Podsumowując - popisaliście się, jak zwykle :)

Vampire Blood - zdziwiłabyś się, jakie błędy popełniają sądy. A takie sprawy załatwia się rutynowo, często im się nie przyglądając, więc łatwo o błąd. Autorka ma rację, czy wy żyjecie ludzie w tej rzeczywistości? Bo takie brednie jakie czasem padają...

Gość Vampire Blood
jak miała 18 lat to do roboty trzeba było iśc a nie na utrzymaniu matki, załóżmy kasa od państwa: 700 zł, a z pracy: 1500 minimum, prosta kalkulacja, trzeba tylko chcieć

Gość Vampire Blood
i za ten niby umorzony mandat my musimy z naszych podatków zapłacić... fajnie... gdybym znała autorkę, to bym sobie od niej odebrała swoja kasę :)

Gość kulturalna19283746
Stomatoloszko, a umiesz czytać ze zrozumieniem? Bo to, że masz problemy z ortografią to już wiemy... Mam tylko nadzieję, że nigdy nie znajdę się na fotelu u takiej "stomatolożki z powołania", która pomyli czwórkę z siódemką, bo liczyć też jej nie nauczyli. W żadnym wypadku nie czuje się winna w związku z zaistniałą sytuacją, bo to KM dały d... Nie mowiąc już o tym, że to była taka moja jedyna sytuacja, która nigdy wcześniej ani później nie miała miejsca. Proponuję, żeby zamiast dostarczać kłopotów ludziom żyjącym i tak w wystarczającym stresie i mało komfortowych warunkach, zająć się lepiej modernizacją infrastruktury w naszym cudownym państwie, gdzie ludzie jeżdzą pociągami jak bydło w urągających warunkach lub takimi "wyedukowanymi" specjalistami... P.S. Moja mama przecież też płaci podatki...

Gość Vampire Blood
tak... i tu się potwierdziło, że płacić nie chcesz :) warunki jak ci sie nie podobają w pociągach, to na piechote dla zdrowia!!!!!!!!!!!!!!!!:) dziękuję a jak cie spotkam to ten podatek sobie odbiore nie bede na takiego darmozjada łożyć

Vampire, nie wnikam w twoje wykształcenie, zapewne marne, skoro poszłaś tak wcześnie do pracy. Ucząca się dziennie osoba nie może jednocześnie podjąć pracy takiej, by zarobić 1500 zł (nawet minimum). Bredzisz, piszesz głupoty po prostu kompletne (18-latka, bez wykształcenia, bez doświadczenia dostaje pracę za min. 1500zł, gdzie?!). To są takie dudy smalone, oderwane od życia, że aż szkoda czasu na polemikę. Autorka wybrała inną drogę, kształci się, żeby potem zarabiać i uczciwie płacić podatki, a rodzice mają zasrany obowiązek jej to umożliwić. Ojciec się na ten obowiązek wypiął, więc teraz będzie dłużnikiem państwa. Państwa rzecz, żeby go za to ścignąć. Potępianie dziecka za korzystanie z funduszu alimentacyjnego jest szczytem bezczelności.