Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliderea

PODATEK KATASTRALNY - CORAZ BARDZIEJ REALNY !

Polecane posty

Gość Pofil
Podniecają mnie też dyskusje nad wprowadzeniem euro a także stawki Vat 25%:)Tak działają na mnie liczby okrągłe jak i ujednolicenie prawnego środka płatniczego w europejskim regionie.Czy wy też tak macie?:classic_cool:

Gość kotek00701
dzieki takim ludzia jak : "papla666 Ja mam dom wartości 150tys. 1% z tej sumy, to 1500/rok. Nie zbankrutuję. Gorzej, gdy dojdzie do górnej stawki...to już mi się nie podoba... Bardziej martwi mnie to, na co zostaną zużyte pieniądze." dowalają nam kolejny podatek a ty co, no nic sie nie stanie, jeden więcej jeden mniej, to nic ze dla niektor to cala miesięczna wyplata za którą utrzymuje calal rodzine przez miesiac, jak barany na żeś , pokornie i spokojnie

yaaaaaaaaaaa, rząd czeka właśnie na takich jak ty. Po co ci dom za 15 mln ;) Rząd kupi go od ciebie hi hi ;) a ty przeniesiesz się do jakiejś miłej ruderki na którą będzie cię stać.

Gość szczerze mówiąc to
płaci się teraz coś, jakaś taka opłata roczna czy coś?

Gość miastowy
Rozumiem, że wieś zostanie zwolniona z podatku...

Po nowym roku dostaniecie i kataster i droższy prąd i wyższą akcyzę na paliwo i gaz i wyższy VAT który ma wzrosnąć do 24%... macie pojęcie co się będzie działo z cenami np. żywności? Szykujcie się na drugą Grecję 🖐️

Gość melania jakaś
dostal ktos musowe mierzenie domu pod groźbą kary ? u mnie było i myślę że to pod ten podatek już

Gość kotek00701
znowu wat do gory?? zanowu wymina kas itp...

Gość melania jakaś
jestem z mazowieckiego rejony mińska

hmmmm.... przeciez PeŁo chyba juz od 3 lat pracowało nad taką formą podatku, wiec co w tym dziwnego ? w TVN zapomnieli powiedziec:P?

Gość kotek00701
chyba nie mam po co wracac do polski

Gość miastowy
babeczki- ciągle piszesz, dostaniecie, zapłacicie... A Ty nie?

Gość melania jakaś
rzad musi wiedziec ze bedzie druga grecja dlatego troche sie waha ale wygrana Tuska mogla ich pobudzic do działania bo to znaczy ze ludzie zgodzą sie na duzo

Gość kotek00701
tak PO pracuje nad tym od lat, wkoncu sie dorwali do wladzy i juz koniec z nami

Gość melania jakaś
kotek nie wracaj do polski gdziekolwiek jesteś ;) nie ma do czego, a zaraz beda rozruby jeszcze

Gość szczerze mówiąc to
dokładnie z tą wsią, oni na pewno albo nie będą wcale płacić albo będą płacić mniej czy coś, zawsze mają lepiej i łatwiej i taniej, chodzi mi oczywiście o te bogate wsie, bo wiadomo, że istnieją takie, że bieda aż piszczy i ludzie nie mają za bardzo co do garnka włożyć ale okropne jest, że ludzi z bogatych wsi mierzy się tą samą miarą. U mnie pracują tacy, ciągle narzekają, że mają mało pieniędzy. Jednak znajoma miała na koncie 15 tysięci (to było jedno z iluś kont) i powiedziała, cytuję "doszłam już do drobnych", zarobki jednej rodziny na 3 osoby = 3 tysiące legalnie a nieleganie 4 razy więcej i co? taka rodzina dostaje dodatek rodzinny itd. za to, że są ubodzy, no szlag mnie trafia. Ja kiedy miałam 900 złotych na mnie i na dziecko czyli po 450 zł to mi powiedzieli w mopsie, że nic nie dostanę bo okazałam się za bogata (nie miałam mieszkania ani nic wartościowego) a znajoma, która mieszka na wsi i ma 1 tysiąc na osobę w rodzinie dostaje dodatki? bo jest uboga? litości.

Gość /..ulka../
JUŻ WIDZĘ PODKARPACIE LUBELSKIE PODLASKIE POD SEJMEM inwalidów, rencistów, rolników, górników, związki zawodowe BĘDZIE DYM :) rząd zakupił już urządzenia do ogłuszania ludzi :) SZYKUJĄ SIĘ TEŻ ? mnie byłoby stać na ścisk ale wyjdę z solidarności :) Pozdrawiam

Gość 123a123
O polityce, zdrowiu, religii, uczuciach i seksie wyczerpujące odpowiedzi znajdziesz na http://www.podane.pl/ - też się wypowiedz!

Zgadza się. W w-wie są zainstalowane nowe, niemieckie syreny do rozpraszania tłumu. Jak będziecie jechać na demonstrację to bierzcie korki do uszu bo to gówno potrafi rozwalić bębenki w paręnaście sekund, dosłownie ogłusza trwale i trwa to moment. To nie są żarty - na YT można zobaczyć taki sprzęt np. w rejonie PK.

Gość D.BillI
szczerze mówiąc - ty to z tych co wieczorem modlitwe z Dnia Świra odmawiają co? jak to tam szło? 'dop*** sąsiadowi'?

Gość szczerze mówiąc to
popieram ten podatek jeśli zostanie właściwie wykorzystany czyli na ratowanie naszego kraju

Gość szczerze mówiąc to
nie dopieprzałabym nikomu tylko powiedz mi dlaczego ludzie są tak nierówno traktowanie ze względu na miejsce zamieszkania? w mieście mieszka się o 200% gorzej niż na takiej wsi i to niestety przez państwo jesteśmy gorzej traktowani więc jak mam się nie burzyć? prawo jest nierówne, w mieście 450 zł. ma ci wystarczy na miesiąc a na wsi 1 tysiąc na miesiąc to za mało a przecież opłat jest dużo mniej na wsi niż w mieście.

Gość Interior...
"Po nowym roku dostaniecie i kataster i droższy prąd i wyższą akcyzę na paliwo i gaz i wyższy VAT który ma wzrosnąć do 24%... macie pojęcie co się będzie działo z cenami np. żywności?" Istnieje prawdopodobieństwo graniczące z pewnością,że tak będzie.Gdy to nastąpi "czciciele"opcji rządzacej będą zarzucać krytykom tego co się stało "brak wiedzy i kompetencji w dyskusji".....bo przecież rząd nie może mieć w warunkach gospodarki rynkowej żadnego wpływu na tego typu sprawy jak kryzys[jakim będzie się dalej tłumaczyć podwyżkami]. Tymczasem.....pojawia się zasadne pytanie.Jak to jest,że władze-partie wpływu nie mają a przed wyborami wielokrotnie słyszeliśmy o tym jak tak sprawnie i umiejętnie Polska została przeprowadzona przez pierwszą fazę kryzysu? No to jak?Ma wpływ na skutki kryzysu w warunkach wolnego rynku czy go nie ma?A jak nie ma do czemu się tym chwali?Czyja to zasługa? I tu widzimi jak ograniczeni są ludzie,którzy odmawiają prawa do okazywania braku zadowolenia politykom.Właśnie tu wyraźnie widać tę niejasność i brak konsekwencji w takim stylu myślenia. Podnoszenie podatków i pomnażanie ich form to najgorsze co może być jako rozwiązanie deficytu w budżecie.Zamiast obniżać je i upraszczać system ich rozliczania motywując szersze rzesze do wchodzenia na rynek z działalnością[poprzez co zwiększa się też de facto liczba płatników] podwyżanie i pomnażanie obciążeń na rzecz państwa.Na to ludzie oddali swój głos i to stanowi efekt braków w edukacji tych ludzi. Niech ktoś teraz napisze,że za tym zapleczem głosują wykształceni.Niewiadomo czy się śmiać czy płakać z poziomu ich "wykształcenia".

Gość /..ulka../
Trzeba będzie rozdawać ludziom koreczki do uszu ;) JA CZUJĘ OD DAWNA, ŻE BĘDZIE GRECJA Ba ! Nawet Tunezja. Jak Polacy już wyjdą to będzie ostro !

No Polacy doszli już do tego etapu, że popierają własnych katów i cieszą się jak dzieci z podwyżek i kolejnych podatków. A jak ktoś fika to podsuwa mu się twarz ulepionego medialnie wroga w postaci Kaczyńskiego i tłumaczy, że mogło być gorzej i że jest moherem, katolem, rydzolem i debilem. W ten sposób kraj zmierza po równi pochyłej i bynajmniej nie w górę. Wszystko zaplanowane i konsekwentnie realizowane latami, od czasów gdy pan Wałęsa przeskoczył przez płot. Tylko, że już sam nie pamięta gdzie to było i nie umie wskazać.

Gość D.BillI
a co Ci przeszkadza wyprowadzić się na wieś? znam miejsca gdzie można kupić domek, czy mieszkanie w czworakach do remontu za 30-35 tys. zł, opłaty niskie, czynsze też... o co chodzi? ja się akurat wychowałam na wsi i wiem, że to nie jest lekkie życie, a szara strefa jest wszędzie...z musu:( ludzie są nierówno traktowani nie tylko ze względu na miejsce zamieszkania! także ze względu na płeć, urodę i masę innych rzeczy! przywyknij i zacznij grać tymi kartami, które dostałaś od losu!

A pracować mają gdzie niby na tej wsi? Ty wiesz co piszesz w ogóle? Namawiasz setki tysięcy rodzin, żeby się do czworaków przeniosły, całe życie żyjąc w mieście i nie mając pojęcia o pracy na wsi? Ty chyba mózgu nie masz.