Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliderea

PODATEK KATASTRALNY - CORAZ BARDZIEJ REALNY !

Polecane posty

Gość VaVa2222222222
na razie nie ma co sie podniecac, jak wejdzie w zycie wychodzimy

Gość D.BillI
lub wyjdz na ulice zamiast zginac kark

Gość szczerze mówiąc to
są takie wsie gdzie nie ma wcale biednych ludzi, są sami bogacze, nie stać mnie, żeby kupić tam domek bo cenią sobie baaaardzo, oni tam za przeproszeniem z gówna nie zejdą a wszę do częstochowy za 1 grosz by gonili.

Gość szczerze mówiąc to
mój mąż pracuje po 20 godzin na dobę więc raczej nie byłoby mu strasznie mieszkać na wsi, miałby tam niezłą fuchę ale nie stać nas na kupno domu

Gość Turandott
Akceptacja tego typu pomysłów jak i tłumaczenie jej "kryzysem"to dowód na brak podstawowej znajomości zasad makroekonomii a także tego jakie formy może przyjąć publiczny interwencjonizm w gospodarkę. Może mieć on restryktywny ale i pozytywny charakter.Na koniec przydała by się tym którzy tak usilnie powolują się na brak możliwości działań państwa w warunkach wolnego rynku,znajomość Konstytucji w której stosowne przepisy stanowią o społecznym modelu gospodarki rynkowej a to znaczy więcej niż klasyczny model wolnokonkurencyjny i pod ten model a nie tamten model tworzone są ustawy regulujące administrowanie gospodarka[nie mylić z "ręcznym sterowaniem"].Problem tkwi w tym czy rządzacy potrafią to dobrze wykorzystać bo do rozwiązania obecnych problemów potrzeba naprawdę ludzi kreatywnych i mądrych w szerokim sensie.

Gość D.BillI
szczerze mówac - wlasnie na takie osoby jak ty licza politycy, bo twoja uwaga jest skierowana nie na przyczyne zła, ale na współziomków...jeśli wyrównają niesprawiedliwości między wsią a miastem to wiele z tego do budżetu nie wpłynie:( prawdziwe pieniądze i przewałki odbywają się gdzie indziej i apelowanie o sprawiedliwość nic tu nie da:(

Gość seniorita91
Lubin, Raczyński będzie lobbował na rzecz podatku katastralnego Pamiętacie Lubin ? Tam powitali ludzi tuska kibice i pracownicy KGHM, sam Tusk już wtedy zaczynał się chować, tam wyprzedali KGHM ludzi wyrzucili. Media pokazały złych kibiców, zapomnieli pokazać pracowników

Gość papla666
szczerze mówiąc to znajoma, która mieszka na wsi i ma 1 tysiąc na osobę w rodzinie dostaje dodatki? bo jest uboga? litości. Musi to być bardzo bogata gmina. U nas jest minimum socjalne nie całe 500zł na osobę. Jeśli się je przekroczy, nie dostanie się zasiłku rodzinnego ani nic. Ponadto niezależnie od tego czy jesteś bogatym rolnikiem, czy biednym ale jesteś właścicielem gruntów i porzeliczeniowo masz ponad 2h ziemi, nie dostaniesz kuroniówki z PUP i opieka społeczna tez ma cię gdzieś. Więc nie wciskaj mi kitów, że na wsi jest tak super. Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Jeśli chodzi o wieś, to ja bym tu raczej od polityków żądała działań w sprawie KRUS, który od lat jest utopią jak i ZUS. Różnica jest taka, że Ci bogaci rolnicy płacą grosze na KRUS. O przyszłość swoją się nie martwią, bo i tak się nachapią. Ale niby dla czego ZUS-owcy płacą tak dużo względem rolników? nie zależnie od tego czy im się wiedzie czy nie?

dobrze ze zalozyliscie ten temat. ludzie powinni to wiedziec... sam pracuje w bankowosci i nawet nie zdajecie sobie sprawy co sie bedzie dzialo w najblizszych latach... zobaczcie ze nawet jak sie teraz zloto kupuje (lokacyjne) to trzeba dowod pokazac. ciekawe po co..? ;)

ja raczej mowie o danwej akcji jaka miala miejsce w stanach zjednoczonych gdzie obywatelom nakazano oddac wszelkie posiadane zloto... ;) kto tego nie wykonal mial ogromna kare.

Gość papla666
szczerze mówiąc to mój mąż pracuje po 20 godzin na dobę więc raczej nie byłoby mu strasznie mieszkać na wsi, miałby tam niezłą fuchę ale nie stać nas na kupno domu Amój pracuje w mieście, oddalonym od nas o 50 parę kilometrów. Za 2400. W okół nas od kilku lat pracy poza tirami, sklepami i fryzjerami szukać nie warto.

Gość sara mayowa
zbereznik możesz napisać więcej ? O podatku pisano tu wiele przed wyborami ale zwolennicy PO robili z nich chorych umysłowo jak zwykle :( Trochę jestem przerażona i myślę o przeniesieniu się gdzieś.. nie wiem .. może do Anglii ? Może dalej ?

Gość sara mayowa
Też słyszałam od znajomego który ma siostrę w urzędzie, że będzie nie wesoło ale nie mógł nic powiedzieć :(

Gość ewerreerw
Też o tym słyszałam :O Niedawno babcia przepisała mi mieszkanie, ja nie pracuję, studiuję, i skąd ja teraz wezmę na to pieniądze?

nie ma co wiecej pisac, ci ludzie po prostu chca nas okrasc... poczytaj sobie o SHTF/WROL (to jest taki ruch spoleczny na czas zamieszek). kewstia finansowa jest niedopowiedzenia bo trzeba miec spora wiedze w tej dziedzinie aby sie polapac i w zasadzie nawet nie wiem od czego zaczac...

Gość olenka...9033
a który bank polecacie zeby tam kaske trzymac? Babe

Moje oszczędności życia gromadzone przez lata ciężkiej pracy w godz. 2.00-4.00 nad ranem, kiedy to nie ma mnie na kafe wymagają wyrafinowanej opieki, a nie jakichś tam żydomasońskich banków. Dlatego wszystko co zarabiam inwestuję w makrelę - nie macie pojęcia jakie jest na tym przebicie.

Gość anonimowo powiem
leżę :D

Gość gfgghjkk,
jak kupowałam swoje mieszkanie zapłaciłam za nie 70 tys bo tak mniej więcej je wycenili, było w beznadziejnym stanie, wyremontowałam je i teraz jest warte nawet 200 tys bo w przeciągu tych lat lokalizacja się poprawiła (przez różne inwestycje), to w takim razie jak mi dopieprzą ten podatek to będę płacić od tego ile teraz jest warte czy tyle ile za nie zapłaciłam? Bo w razie co to mogę trochę zdemolować;)

Gość papla666
Raczej po obecnej cenie rynkowej.

Gość Grzegorz Kleszcz
kupiłem ziemię aby zainwestować na swą emeryturę bo oczywiście ryży oszust już sięga do FRD a jeszcze nie ma żadnego poważnego kryzysu demograficznego :O NIE DOSTANIECU emerytur choć ZUS zabiera wam składki teraz ryży oszust podniesie mi podatek kilkukrotnie wcale nie likwidując innych podatków i parapodatków zrobi to bo w budżecie nie ma kasy a zobaczył że polaczki-idioci nadal go popierają gardzić wami to mało - wyborcy pokemonów :O

Przecież rezerwy demograficznej już nie ma... to co wziął kończy się w tym m-cu. ZUS świeci pustkami z dziurą rzędu 65 mld rocznie, a niebawem będzie to pewnie ze 100 mld. I ja również mam w dupie polską emeryturę, a wszystkim którzy na nią liczą i nie inwestują w nic - współczuję.

Gość Grzegorz Kleszcz
ja nie mam w dupie bo mi zabierają składki pod przymusem - grożąc sądem i komornikiem przestańcie durne polaczki głosować na oszustów - pora ich do pierdla powsadzać pakiet klimatyczny, podatek katastrofalny - a TVTusk powie że żyje się lepi i zapoda tap madyl - polactwo wszystko łyknie na spokojnie

ta akcja ze zlotem w stanach byla stosunkowo niedawno. byl dekret gdzie nakazano wszystkim obywatelom posiadajacym zloto jego oddanie pod grozba kary. oczywiscie momentalnie obrot zlotem sie zalamal a ludzie wcale go nie oddawali. czesc oczywiscie namierzyli i okradli walac kare ale sporo wlascicieli zlota go uchowalo... u nas chodzi juz nie o to zeby wyplacic emerytury ale zeby nie przejac majatku ludzi. jak ktos ma zlotowki w banku to w czasie kryzysu moze je sobie wsadzic. euro tez sie przewroci bo EBC wykupuje za pieniadze podatnikow nietrafione inwestycje w obligacje od komercyjnych bankow. co sie skonczy juz niebawem... tzn jak kapitaly ECB spadna o 4,5p.proc to bank bedzie bankrutem. dlatego taki problem jest. wiekszosc ludzi nawet tego nie rozumie...