Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliderea

PODATEK KATASTRALNY - CORAZ BARDZIEJ REALNY !

Polecane posty

Gość 2837827
Mam jedno pytanie do autora- dlaczego coraz bardziej realny? Przytoczył artykul, i nie ma w nim totalnie nic oprócz informacji o tym podatku.... Takie same artykuły powstawały już od paru lat... A co do mojej sytuacji- to mieszkam w domu po dziadku z dzieckiem niepelnosprawnym i matką. Dom mimo że jest w b. kiepskim stanie w uwagi na gigantyczne ceny działek w tej okolicy jest warty lekko milion zł. Mam na przezycie na siebie i dziecko 950 zł świadczeń. A moja matka ma 900 zł emerytury... Jakby doszło do wejscia tego podatku to pozostaje mi się chyba podpalic...

Gość Pay 4 another...?
babeczki w kropeczki napisał o syrenach montowanych w stolicy-poczytałem troszkę na ten temat.To jest jakąś Paranoja.[O ile wiadomo w jakim to celu jest montowane] Fragment pewnego artykułu- "To są 150-watowe moduły elektronicznych syren, wyglądające na światowej klasy syreny ECN niemieckiej marki Hrmann. By się długo nie rozwodzić, Hrmann jest w syrenach tym, czym Mercedes w samochodach. Owszem, takie syreny mogą służyć również jako głośniki, ale nie takie jest ich zasadnicze przeznaczenie. Ich zasadnicze przeznaczenie to generacja tonów alarmowych (częstotliwość według życzenia klienta) o natężeniu dźwięku wynoszącym SPL = 109 dB(A) w odleglości 30 metrów.Natężenie dźwięku w bezpośrednim sąsiedztwie syreny przekracza 130 decybeli.Syreny są zamontowane około 7 metrów nad ziemią. Razem z nimi wisi awaryjne zasilanie z akumulatorów, na wypadek odcięcia zasilania z sieci, oraz anteny do przekazywania modułom, że się tak wyrażę treści przekazu społecznego do podania społeczenstwu z grubej rury, oraz do bezprzewodowego sterowania całym"ustrojstwem". Krótkie przeliczenie pozwala ustalić względnie łatwo, ile modułów ECN potrzeba, by wzdłuż całej ulicy tak wyposażonej lub na placu otoczonym takimi syrenami przekroczyć próg bólu u wszystkich obecnych, i bez jednego wystrzału rozproszyć dowolnej wielkości tłum, choć kosztem trwałych uszkodzeń słuchu u znacznej części zgromadzonych. Nawet bez potrzeby ezoterycznych metod akustycznych, takich jak transmisja infradźwięków. Firma poleca syreny dowolnej w zasadzie mocy i wielkości przez kombinację odpowiedniej ilości modułów. Przy SPL = 109dB(A), trwale uszkodzenie słuchu następuje w czasie około 2 minut, 112 decybeli około minuty, 115 decybeli około 30 sekund, 118 decybeli 15 sekund, 118 decybeli 7,5 sekundy, 121 decybeli 3,25 sekundy, i tak dalej. Przy 130 decybelach w zasadzie natychmiast." Sądzę, że to powinno zostać ustalone-jaka instytucja na czyje polecenie i w jakim celu a także za ile to zamontowano-bo napewno było zamontowane z naszych pieniędzy. Jeśli tylko po to by prewencyjnie upośledzać słuch protestujących,którzy wyrażają sprzeciw wobec sytuacji,która dotyka ich w niezawiniony sposób to już za wiele. Swoją to ciekawe jak będzie wyglądać kwestia odpowiedzialności odszkodowawczej za trwałe uszkodzenia słuchu.Odpowiedzialności, którą będzie musiał ponieść ten kto w danej chwili wydał polecenie uruchomienia takich syren.Uszkodzeń mogą doznać nietylko Ci którzy realnie wpływali na zagrożenie bezpieczeństwa podczas jakichs procesów ale każdy. Każdy kto znalazł się w zasięgu tego "goowna". Zadośćuczynienia pieniężne też pewnie pójdą z naszego portfela. Niezależnie od tego jak wygląda sytuacja w kraju jedno jest pewne.Kryzys przyszedł "Zza Wielkiej Wody"-Oficjalnie wiązał się z utratą płynności, kluczowych w systemie kredytów bankowych, podmiotów.Państwo w międzyczasie wpompowało ciężkie pieniądze w rozmaitych spekulantów.Kiedy na zasadzie naczyń połączonych doszło to do Europy nastąpił przewidywalny kocioł do którego oliwy dolali jeszcze jak i dolewają dalej rozmaici spekulanci[Jak choćby GS grający przeciw złotówce]. System międzynarodowy-europejski powinien przede wszystkim dla dobra normalnych ludzi czynić wszelkie[chociażby one były tytaniczne]wysiłki w kierunku wykrywania spekulacji na rynkach a także pociągania do odpowiedzialności. W przeciwnym wypadku dalej będziemy tkwić w Matrixie i wzajemnie się krzywdzić na ulicach a z nas będą się śmiać w oknach biurowców cwaniaczki żyjące z gwarancji udzielanych przez Państwo[z naszych pieniędzy].EOT.

Gość Grzegorz Kleszcz
realny jest nie dlatego,że jewropiejskij sajuz każe ale dlatego,że ryżemu oszustowi po prostu i zupełnie zwyczajnie BRAKUJE KASY a emerytury, renty, pensje w budżetówce trzeba wypłacać już sięga do rezerw przewidzianych na poważny kryzys i zadłuża nas z kosmiczną prędkością ech - może jednak w 2012 r. skończy się ten skoorwiały lewacki świat :O

Gość 2837827
no ok. ale przecież ekipa co to wprowadzi pozegna się na trwałe z karierą polityczną...

Gość Grzegorz Kleszcz
naiwny! ta ekipa która zadłużyła nasze nienarodzone jeszcze wnuki z placem w d. wygrała wybory :O

Gość 2837827
bo zadłuzenia nikt nie widzi, więc dla szerogp człowieka to nie jest realne. a jak przyjdzie płacic te setki złotych dodatkowe na mc to ludzie wyjda i wszystko porozpierdalają, a ja będę na czele.

Gość 2837827
jedno czego mozna się obawiac- to moga wprowadzic ten zasrany podatek b. niski, to bzdury ze kwota musi byc 1 %, mówi się o kwotach O,1 % do 1,5 % najcześciej, i potem powoli podwyzszac. Dlatego nie mozna do tego dopuscic.

Gość Grzegorz Kleszcz
nikt nie wyjdzie wszyscy włączą TVN i będą oglądali pląsających pedałów albo modelki które były facetami i cmokali z zachwytu a jesli nawet ktoś wyjdzie .... to na górze strony masz opisane co się wtedy robi - bez wysiłku, bez pałowania, bez ryzyka - jednym przyciskiem by rzyło się lepi - POlaczki :O

jak juz chcecie gdzoes wychodzic to poczytajcie co bylo w innyc krajach jak ludziom zbraklo jedzenia i wylaczyli prad. nikt nie szedl na wladze, ludzi napadali sami na siebie...

Gość 2837827
PIs jest przeciwny temu podatkowi... Kaczyński mówił o tym otwarcie, jest sreszta zwykłym faktem , że obecnie jesteśmy za mało zamoznych społecznstwem zeby to wprowadzic. nie wiem jaka ekipa skorztstałaby na rozpętaniu 3 wojny swiatowej na ukliach.

Grzegorz: Mówisz niezwykle do rzeczy. Krótko i na temat - samo sedno. zbereznik: No jak ktoś krytykuje władzę znaczy się, że pisuar. To jest mentalność tych oszołomów z PO.

Gość Grzegorz Kleszcz
jestem wściekły taki potencjał takie bogactwo takie możliwości polska nie wykorzystuje nawet ułamka swego potencjału pewnie dopłacimy nawet do łupków zmieniam zawód i spierdalam stąd

Gość mała pomarańczka
Kurcze teraz się wkurzyłam. Dopiero co gnałam z pieniędzmi z francuskiego banku do polskiego bo wszyscy krzyczeli, że francuskie banki mają największy udział w greckim długu. Teraz słyszę, że polskie mogą ten tego jak będą zamieszki. Co robić ? Nie mam dużo pieniędzy, ale to oszczędności na stare lata zamiast emerytury bo na tą nie liczę z wiadomego powodu. Może otworzyć np w anglii ? Mam tam daleką rodzinę. Co myślicie ?

Gość mała pomarańczka
Znowu te angielskie też nie do końca pewne. Poradźcie coś nim będzie za późno :(

Gość VaVa2222222222
ja kupuje złoto pamietasz rodzine ben alego ? nie pakowali szmalu tylko zloto a na wojnie to ludzie chleb za zloto kupowali

Gość mała pomarańczka
Odpowiedzcie ok ? Ja się na tym nie znam. Czy potem sprzedam to w każdym kraju po normalnej cenie ? Nie będą pytać na granicy skąd to mam ? Wystarczy jakieś zaświadczenie z banku ?

Gość jak to udzwigniesz ?
:)

haha, głąby kapuściane :D będziecie wpierdalać ziemniaki z mlekiem i kurrwa rzeżuchę i wyprowadzać się do slumsów :D ale dobrze, za głupotę się płaci :) za złoto owszem zawsze coś się kupi, ale kto mądry złoto kupował w 2007/2008 🖐️

oho czyli jednak katastrat nadchodzi nie miło chyba se kupie jutro ze dwie sztaby i na plecy w razie co na wschód

Gość sumarkando
Kupiłem dziś sztabe :) Mam nadzieję że to dobra lokata

Gość mała pomarańczka
czy ktoś może mi doradzić którą kupić ? :(

Gość sztabcia złotka
przypomina się film "ostatni prom" :) :) :) WIEM, wiem żart nie na miejscu ;) ale nie mogłam się powstrzymać. Kup zwykłą sztabkę, jedna kiedyś była za 28 tyś, nie wiem jak jest na dziś.

Gość fgbxfdbgt
złoto? Głupota, lepiej kamienie szlachetne. A najlepiej otworzyć konto w banki Szwajcarskim, one najlepiej się trzymają.

Gość fgbxfdbgt
banku*

Konto w Szwajcarii można założyć przez internet lecz parę monet nie zawadzi chociażby na podróż w razie czego (odpukać) ;)