Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliderea

PODATEK KATASTRALNY - CORAZ BARDZIEJ REALNY !

Polecane posty

Gość kkkiiikkkaaa
Oczywiście Super Express to wiarygodne źródło informacji... W Fakcie też piszą?

Gość eliderea
wiem wiem wszyscy o tym mówią ale co teraz ? mieszkam w domu wartym około 2 mln na dziś oczywiscie stara ruina ale w dobrym punkcie, dom po dziadkach, mieszkam z rodzicami i 2 rodzeństwa. 1% to daje nam 20 tyś a są plany żeby podatek był 2,6%. Nie będzie nas stać. Czy nasz dom kupią panowie z PO ? :( Może trzeba sprzedawać póki dom ma jeszcze wartość ? Jak katastralny wejdzie domy stracą bo każdy będzie sprzedawał. Jak myślicie ? Matka jest przerażona :(

Gość VaVa2222222222
przed wyborami pisalo sie glosowac na pis to teraz dobrze wam tak moze was stac, jeszcze po bedzie teraz zabierac renty wdowom

Gość bahut dhyanavad
ale jakieś konkrety? od kiedy, ile, jakieś ulgi, kto nie płaci, kto płaci? a nie "wszyscy mówią", bo to żaden argument. tylko z wiarygodnego źródła, bo SE to wiesz... :O

Sprzedaj dom póki czas bo po wejściu katastra nastąpi załamanie rynku - masa ludzi będzie chciała pozbyć się mieszkań i domów. To jest pewne. A wtedy ceny spadną, zresztą już spadają, a co dopiero gdy podaż na rynku nieruchomości wzrośnie x10. PO od 2 lat pracuje nad tą ustawą. Okres przejściowy dla katastra kończy się Polsce w styczniu 2012. Poczytaj o tym, to nie są bzdury. Na początek ma to być 1% a później 2.4%... jesteśmy w UE i nie ma powodu, żeby w Polsce ten podatek się nie pojawił, a zwłaszcza przy tak miękkim rządzie, który nie umie nic wywalczyć dla poprawy życia Polaków.

Gość eliderea
"Od kiedy nowe przepisy zaczną obowiązywać jeszcze nie wiadomo. Rząd przygotował projekt nowelizacji ustawy o podatkach lokalnych, do których zaliczają się podatki od nieruchomości." 1.11.2011

Gość rusałka092
moja znajoma przyjechala z zagranicy sprzedawac ziemie i dom no i wiem czemu sie tak spieszy to nas załatwili

Gość papla666
Ja mam dom wartości 150tys. 1% z tej sumy, to 1500/rok. Nie zbankrutuję. Gorzej, gdy dojdzie do górnej stawki...to już mi się nie podoba... Bardziej martwi mnie to, na co zostaną zużyte pieniądze.

Gość papla666
Nie zamierzam go sprzedawać, ani działek które posiadam.

Gość oszuści są wśród nas
papla pójdzie na loty tuska do domu i zabawe wyprzedali polske to musza szukac kaski przeciez zakładów żadnych już nie ma, nic nie zarabia

Gość papla666
tez ze tony ludzi, którzy nic nie mają...będzie im łatwiej zakupić coś za 75 ty niż za 150 prawda? Z resztą, muszę poczytać więcej o tym podatku. Bo akurat jakoś szczegółowo się nie przypatrywałam. a powinnam, może czegoś nie łapię ;)

Gość papla666
Z całym szacunkiem, ale głosowałam na Tuska, bo wydaje mi się być mniejszym złem niż Kaczyński. Tego człowieka nigdy nie poprę. Prawda jest taka, że na naszej scenie politycznej brak człowieka, który był by w stanie podźwignąć nasz kraj. Wielcy tego świata , mocniejsze od nas państwa tez maja problemy. Gospodarkę naszego kraju zniszczono dużo wcześniej. Ja nie wiem, czemu wszyscy się tego kryzysu uczepili i unii. a przed unią i kryzysem lepiej było? Może kilka lat, a tak nasz kraj od lat zmaga się ze złodziejami pod postacią polityków i biznesmenów. Czemu nikt nie pamięta tego co wcześniej było???

Gość D.BillI
jesli wrowadza ten podatek, a ludzie nie wyjda na ulice to nie ma nadziei dla kraju...

Gość szczerze mówiąc to
moim zdaniem dobrze, że wprowadzają ten podatek, dlaczego właściciele domu wartego 500 tys. mają płacić na rok powiedzmy 200 zł. zamiast 5 tysięcy?

Gość bede płacił nawet 10 tysięcy
dla chwały Platformy Obywatelskiej, ale pisiorów do władzy nie dopuścimy :classic_cool:

Gość szczerze mówiąc to
jeśli ktoś ma dom wartości miliona to nie gadajcie, że nie jest go stać na jego utrzymanie, dowalą tylko właścicielom mieszkań bo nie dość, że czynsz muszą płacić a przypominam, że w przypadku domów to nie istnieje, to jeszcze ten podatek. to jest porąbane, ten podatek kastralny powinni płacić tylko właściciele domów! zaznaczam, nie posiadam ani domu ani mieszkania własnościowego

Gość yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
głosowałaś na tuska bo tak ci TVN mówi ? ludzie są jednak głupi. i co on dobrego ci zrobił ? katastralny chce wprowadzać, polske wyprzedaje, nie ma już nic polskiego, zmienia ustawy pod swoich kolesi, eh szkoda gadać naprawdę, przejrzycie na oczy jak bedzie za późno kaczyński dobry czy zły chciał dobrze dla nas, za jego rządów było najmniej prywatyzacji, chciał pomagać ludziom, był przeciwny katastralnemu, dlaczego ludzie jesteście tacy głupi ?

Dokładnie. Wierność aż po grób ekipie okrągłostołowej. Wyruchają was bez mydła, a wy jeszcze podziękujecie :D Trzeba było JKM poprzeć, a nie byłego malarza kominów. Ale to za trudne dla wielu, lepiej gdakać jak wszyscy i nie wychylać się. Tusk wam da. Już po nowym roku.

Gość Pofil
Wiadomość o wprowadzenie podatku katastralnego wprawiła mnie nieswoiste podniecenie.Dyskretnie podczytując eskalujące głosy niezadowolenia w związku tą formą obciążenia naszych portfeli namiętnie kocham się dłonią.A wy? :classic_cool:

Gość szczerze mówiąc to
może mi ktoś pwoiedzieć ile teraz się płaci za posiadaną ziemię?

Gość ludzie sa zaslepieni
Jak wprowadza podatek to TVN poda ze to wina PISU i tak zostanie :D:D:D Tak zakręca pokemonów że uwierzą w każda głupotę z ekranu.

Gość yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
co z tego że ktoś ma dom za 1 mln ? mało kto sam go kupił. To domy po rodzicach po dziadkach a ludzie co tam mieszkają siedzą na pensjach po 1300 !!!!!!! wiesz ile mój dom jest wart ? nawet 15 mln (warszawa) a raczej ziemia na której stoi a dom to nadawał by się na dobrą sprawę do wyburzenia i co ? moja wina że urodziłem się w warszawie ?

Gość kotek00701
o tym podatku kastralnym slyszlam juz 5 lat temu na studiach, mam nadzieje ze go niewprowadza, niewyobrazam sobie kupic mieszkanie w polsce, splacac kredyt i splaca jakis tam kastralny, no maskara jakas

Gość szczerze mówiąc to
ile się teraz płaci za posiadanie domu, jakie to są kwoty, płaci się coś w ogóle? powiedzmy domek o powierzchni 100m2, taki nieduży to ile by to było na rok?